Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 25 februari 2021

Deze vragen zijn ongepast tijdens een sollicitatiegesprek

HLN
Deze vragen zijn ongepast tijdens een sollicitatiegesprek
Als jobkandidaat krijg je tijdens een sollicitatiegesprek veel vragen op je afgevuurd. Als die betrekking hebben op de job, is er geen vuiltje aan de lucht. Maar sommige vragen zijn gewoon ongepast, ook al schuilt er misschien niet altijd een kwade bedoeling achter. Jobat.be bekijkt welke zaken tot de privésfeer horen.
Lees verder

"Als je een huis koopt dat er nog geen 2 jaar staat, betaal je 21% btw op de constructie en 10% op de grond": wat moet je allemaal weten als je een huis koopt?
De huizenprijzen in Vlaamse centrumsteden blijven maar stijgen. Vooral jonge kopers worden uit de markt geprijsd. Overweeg je het zelf? Bereid je dan goed voor. Onze woonexpert Björn Cocquyt stelde een lijst op met twintig essentiële vragen die je als potentiële koper zeker moet stellen. Welke voorzieningen moet je absoluut in de buurt hebben, welke bijkomende kosten kunnen nog heel wat geld opslorpen, is de prijs realistisch en waarom wordt de woning verkocht?
Lees verder

Eigenaar Dieter Penninckx die 'zijn' Malinwa loslaat? Dat kan er niet meer bij
Dieter Penninckx was de witte ridder die KV Mechelen uit het tijdperk Propere Handen trok. Amper twee jaar later probeert de club zijn eigen eigenaar te verstoten. Maar Penninckx zal 'zijn' KVM niet zomaar loslaten. Daarvoor is hem al te veel ontglipt.
Lees verder

Topman AB InBev waaschuwt: "De Belgische biercultuur is in gevaar"
AB InBev heeft aan de coronacrisis een zware kater overgehouden in ons land. De brouwer waarschuwt: "De Belgische biercultuur is in gevaar."
Lees verder

Topman AB InBev waarschuwt na financiële kater: "Belgische biercultuur is in gevaar"
AB InBev heeft aan de coronacrisis een zware kater overgehouden in ons land. De brouwer waarschuwt: "De Belgische biercultuur is in gevaar."
Lees verder

Alweer nieuwe streamingzender: Paramount+ belooft reboots, gepimpte horrorklassiekers en 'Mission Impossible 7'
Streamingzenders, ze zijn niet meer weg te denken uit de moderne tv-wereld. Tegenwoordig moet elke zender of studio er eentje hebben, anders ben je niet meer relevant. Ook Paramount heeft dat begrepen, en zet nu volop in op het streamingplatfrom Paramount+. "Tegen 2024 willen we wereldwijd 75 miljoen abonnees."
Lees verder

Leger Myanmar verbannen van Facebook na staatsgreep
Facebook heeft alle accounts die verbonden zijn met het Myanmarese leger afgesloten. Dat heeft het platform laten weten in een communiqué. De militaire junta wordt ook verbannen van Instagram, dat eigendom is van Facebook.
Lees verder

Wellicht geen Mathieu van der Poel in Omloop: Ronde-winnaar niet op lijst die Alpecin-Fenix indient bij UCI
Mathieu van der Poel zal meer dan waarschijnlijk niet starten in de Omloop. Zijn team Alpecin-Fenix zette de Nederlander niet op de lijst met negen renners die 72 uur voor de wedstrijd moet ingeleverd worden bij de UCI. Slechts uit die negen renners kan, volgens het reglement, gekozen worden voor deelname aan de Belgische openingsklassieker. Officieel is het nog niet: Alpecin-Fenix moet de selectie nog formeel bekendmaken.
Lees verder

Hij mag altijd ietsje meer: Ibrahimovic vliegt volgende week met helikopter naar festival om te presenteren en te zingen
Zlatan mag altijd ietsje meer. De Zweedse spits combineert volgende week het leven als profvoetballer met dat van presentator bij een muziekfestival. Volgens La Gazzetta reist hij per helikopter over en weer. Er is kritiek op z'n uitstapjes. "Maar als er één kampioen is die dergelijke druk aankan, dan is hij het wel", sust AC Milan-coach Pioli.
Lees verder

Van prachtige herbruikbare watjes tot 'succesplanners': 8 nieuwe Belgische merken voor en door vrouwen
Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Naar aanleiding daarvan verzamelt JBC onder de 'Local Market' de leukste geschenken voor en door vrouwen. Stuk voor stuk unieke producten van Belgische makelij, ideaal om de speciale vrouwen in jouw leven mee in de bloemetjes te zetten. Van je hardwerkende mama tot je ambitieuze dochter en de vriendin die altijd voor je klaarstaat: er is voor elk wat wils.
Lees verder

Denemarken bestelde dubbel zoveel doses als België en vaccineert sneller
Denemarken is bij de beste leerlingen van de klas als het over het vaccineren van de bevolking gaat. Het Scandinavische land diende al meer vaccins toe dan wij er geleverd kregen. Hoe ze dat doen? Ze bestelden gewoon veel meer doses dan België, zo stelde De Standaard vast op basis van cijfers van het Deense ministerie van Gezondheid.
Lees verder

Denemarken bestelde dubbel zoveel doses als België en vaccineert sneller: hoe kan dat?
Denemarken is bij de beste leerlingen van de klas als het over het vaccineren van de bevolking gaat. Het Scandinavische land diende al meer vaccins toe dan wij er geleverd kregen. Hoe ze dat doen? Ze bestelden gewoon veel meer doses dan België, zo stelde De Standaard vast op basis van cijfers van het Deense ministerie van Gezondheid.
Lees verder

Vader van Liverpool-keeper Alisson Becker verdronken in buitenverblijf
De vader van Liverpool-doelman Alisson Becker is verdronken in een meer nabij zijn vakantiehuis in Brazilië. José Agostinho Becker (57) ging zwemmen, kwam niet meer terug en werd als vermist opgegeven. Rond middernacht haalde de brandweer zijn lichaam uit het water.
Lees verder

Nu hun kasteel maar niet verkocht raakt: keren de Meilandjes terug naar Frankrijk?
De familie Meiland liet nog maar net Frankrijk achter zich of ze keren volgende zomer misschien al terug naar hun Franse château. Het kasteel staat inmiddels negen maanden te koop, maar er heeft zich nog steeds geen koper aangeboden.
Lees verder

Fietsers, opgelet voor... geparkeerde auto op het fietspad
Bizar zicht vandaag in Aalst. Daar werd de aanleg van een fietsstrook onderbroken door een geparkeerde wagen. Een logischere oplossing had geweest: auto takelen en verder schilderen. Volgens de aannemer is het evenwel toch niet zo simpel.
Lees verder

Fietsers, opgelet voor... geparkeerde auto's op het pas geschilderde fietspad
Bizar zicht vandaag in Aalst. Daar werd de aanleg van een fietsstrook onderbroken door geparkeerde wagens. Een logischere oplossing had geweest: takelen en verder schilderen. Volgens de aannemer is het evenwel toch niet zo simpel.
Lees verder

Onderzoeksrechter moet zich terugtrekken uit Optima-zaak na verzoek van topman Jeroen Piqueur
Annemie Serlippens, de onderzoeksrechter die al vijf jaar het onderzoek leidt naar de ondergang van de failliete Optima Bank, moet zich terugtrekken uit de zaak. Dat heeft het Gentse hof van beroep donderdag beslist. Het wrakingsverzoek van Jeroen Piqueur, de voormalige topman van Optima Bank, is toegestaan. Het dossier loopt zo vertraging op.
Lees verder

LA Lakers verliezen vierde keer op rij: Le Bron James krijgt pak slaag van leider Utah
Utah heeft in de kraker van de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA) de Los Angeles Lakers een ferme oplawaai verkocht. De koploper in de Western Conference won met ruime 114-89.
Lees verder

Kelly Pfaff waarschuwt volgers voor catfishing: "Iemand geeft zich uit voor mijn zus"
Wie dezer dagen wat zit te scrollen op de sociale media kan wel eens op een zeer opmerkelijk bericht stuiten: schijnbaar laat Lyndsey Pfaff (42) op Facebook weten dat ze mentaal door een moeilijke periode gaat vanwege een doodzieke vriendin. Maar daar blijkt echter niets van aan: via haar kanalen laat zus Kelly Pfaff (43) weten dat het om oplichters gaat.
Lees verder

Wie mag het uitzenden? Tv-zenders in biedingsoorlog om Oprah-interview met Harry en Meghan
Het wordt zonder twijfel één van de best bekeken interviews aller tijden: prins Harry (36) en zijn echtgenote Meghan Markle (39) doen binnenkort hun boekje open op de bank van Oprah. Daar zullen ze vertellen over de Megxit en hun plannen voor de toekomst. Zowat elke Britse tv-zender zou dat pareltje graag aan hun palmares toevoegen, waardoor er een heuse biedingsoorlog is ontstaan.
Lees verder