Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 15 februari 2021

De Lijn vervoerde vorig jaar gemiddeld 62 procent minder reizigers

HLN
De Lijn vervoerde vorig jaar gemiddeld 62 procent minder reizigers
Vervoersmaatschappij De Lijn heeft vorig jaar van maart tot en met december gemiddeld 62 procent minder reizigers vervoerd dan in dezelfde periode in 2019. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) op een schriftelijke vraag van Open Vld-parlementslid Stephanie D'Hose.
Lees verder

Te laat voor Mawda, maar politie wordt voorzichtiger: handboek en opleiding worden aangepast
De politie heeft het schieten op rijdende voertuigen strenger geregeld. In de nasleep van de zaak-Mawda is een handboek in die zin aangepast, terwijl er ook een nieuwe opleiding 'achtervolgen' komt. Ook de zaak-Chovanec leidt tot een aangepaste cursus. Dat vernam 'De Morgen'.
Lees verder

Rusland lanceert vrachtruimteschip naar het ISS, met ook herstelmateriaal voor lek
Rusland heeft maandag een onbemand vrachtruimteschip naar het Internationaal Ruimtestation ISS gelanceerd. Dat voert onder meer herstelmateriaal voor het lek in het Russische segment van het ruimtestation mee.
Lees verder

Na Gouden Plaat in Italië: waagt Dotan zijn kans op het Songfestival?
Een aantal jaar geleden deden de geruchten de ronde dat Dotan (34) zou deelnemen aan het Songfestival, maar dat zag hij toen niet zitten. Nu de Nederlandse zanger steeds meer voet aan grond krijgt in het buitenland, lijkt een deelname steeds waarschijnlijker. In RTL Boulevard reageert hij echter dat hij denkt dat het Songfestival niets voor hem is.
Lees verder

Rijkste man van Frankrijk trekt met investeringsfonds naar beurs Amsterdam
Bernard Arnault, de rijkste man van Frankrijk, wil een investeringsfonds naar de beurs in Amsterdam brengen. De beursgang van Pegasus Europe moet enkele honderden miljoenen euro's opbrengen. Die wil Arnault, de oprichter van luxegoederenconcern LVMH dat onder meer Louis Vuitton en Dior herbergt, investeren in Europese financiële bedrijven.
Lees verder

Jaguar wordt volledig elektrisch, zes elektrische modellen van Land Rover op komst
Het Britse luxewagenmerk Jaguar, een dochter van de Indiase autogroep Tata, wordt vanaf 2025 volledig elektrisch. Dat heeft Jaguar Land Rover-topman Thierry Bolloré maandag bekendgemaakt tijdens een online persconferentie, waarin hij een nieuwe toekomststrategie voor beide merken uit de doeken deed.
Lees verder

Bergamo zoekt verklaringen voor coronaramp: "Hier is een hele generatie weggevaagd"
Een jaar geleden sloop corona Italië binnen. De horrorbeelden uit Bergamo van lijkkisten die werden afgevoerd in legertrucks, schokten heel Europa. Stond dit ons ook te wachten? Angelo van Schaik, correspondent bij het Algemeen Dagblad, keerde terug naar de trotse stad waar het begon en waar het verdriet en de woede nog altijd voelbaar zijn.
Lees verder

Klimtalent Henri Vandenabeele (20) mag profdebuut maken bij Team DSM in Tour des Alpes Maritimes et du Var
Opvallende naam in de selectie van Team DSM, het vroegere Team Sunweb, voor de Tour des Alpes Maritimes et du Var. De 20-jarige West-Vlaming Henri Vandenabeele mag zijn profdebuut maken in de Franse rittenkoers.
Lees verder

Alexandre Pato vindt in MLS met Orlando City nieuwe werkgever
De Braziliaanse voormalige international Alexandre Pato heeft bij Orlando City in de Noord-Amerikaanse Major League Soccer (MLS) een contract tot eind dit jaar getekend, zo maakte de club afgelopen weekend bekend.
Lees verder

Nu ook Griekenland getroffen door hevig winterweer
Griekenland wordt getroffen door een koudefront met zware sneeuwval en wind. Vooral in het noorden en het midden van het land zijn er problemen.
Lees verder

Hoeveel kost veldverwarming? En waarom is het niet verplicht? Al uw vragen na de ijsvelden van vorig weekend beantwoord
Na het debacle in Oostende, Beveren en Charleroi: hoe zit dat nu met die veldverwarming in de Jupiler Pro League? Specialist Thierry De Jonghe, ex-terreinverzorger van KV Mechelen, Lokeren en Anderlecht, beantwoordt onze vragen. "In Lokeren werkten we destijds met een mazoutketel - een tank van tienduizend liter. Om de drie à vier dagen moesten we die aanvullen."
Lees verder

De Zeven Vragen aan Theo Francken: stel hier jouw vraag aan de N-VA-politicus
Zaterdag zie je op HLN.be opnieuw een aflevering van ons online programma De Zeven Vragen. Daarin stelt Hannelore Simoens, politiek journaliste bij VTM NIEUWS, zeven scherpe en originele vragen aan een politicus. Deze week is dat Theo Francken, N-VA-Kamerlid, burgemeester van Lubbeek en voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie.
Lees verder

Els De Schepper brengt coronaboek uit: "Het boek is geestverruimender dan wiet, opwekkender dan cocaïne"
Cabaretière Els De Schepper (54) brengt een boek uit, getiteld 'Jij Krijgt Een Pluim'. Ze doet dat samen met Steven Boers, lid van de band Katastroof. Geraakt door de solidariteit tijdens de huidige coronacrisis ontstond het idee om een grappig, absurd, maar tegelijkertijd diepzinnig, boek te schrijven. Met dat boek wil Els iedereen die het moeilijk heeft, een hart onder de riem steken en opvrolijken.
Lees verder

Moeder van verongelukte Louhan (8) en Leyla (4) reageert: "Ik kan het amper beseffen"
De moeder van Louhan (8) en Leyla (4), die zaterdagmiddag omkwamen bij een ongeval in Moeskroen, reageert in VTM NIEUWS. Ze verwijt haar man - die achter het stuur zat - niks, maar ze kan nog altijd niet vatten dat haar kinderen dood zijn.
Lees verder

Je huis later aanpassen tot kangoeroe- of zorgwoning? Hier moet je nu al op letten
De populariteit van zorgunits en kangoeroewoningen blijft stijgen. Speel jij ook met het idee om je woning later om te bouwen tot een kangoeroe- of zorgwoning? Dan zijn er enkele zaken waar je best nu al rekening mee houdt in het ontwerp van je woning. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.
Lees verder

Bert Ostyn van Absynthe Minded brengt rock-versie van 'Zeven Anjers, Zeven Rozen' in 'Liefde Voor Muziek'
Vanavond start het nieuwe seizoen van 'Liefde Voor Muziek' op VTM. Daarin brengt Bert Ostyn van Absynthe Minded een opvallende rock-versie van 'Zeven Anjers, Zeven Rozen' van Willy Sommers, die de spits afbijt.
Lees verder

Google krijgt boete voor misleidende rangschikking hotels
Techbedrijf Google moet in Frankrijk een boete van 1,1 miljoen euro betalen. Het bedrijf zou in het verleden met zijn ranglijsten voor hotels consumenten hebben misleid, zo bleek uit onderzoek van het Franse ministerie van Financiën en de fraudewaakhond van het land.
Lees verder

Ryan Reynolds viert vijf jaar 'Deadpool' met hilarische brief aan superfan
Vijf jaar geleden kwam 'Deadpool' uit, een superheldenfilm met Ryan Reynolds (44) in de hoofdrol. Ter gelegenheid van dat jubileum deelt de acteur op sociale media nu een brief die hij vijf jaar geleden ontving, en zijn hilarische antwoord.
Lees verder

Reeks racistische aanvallen op Aziaten schokt Verenigde Staten
Op 13 februari zijn in de Verenigde Staten drie Aziaten zonder enige reden aangevallen op straat. Racisme tegen Amerikanen met Aziatische roots neemt de laatste maanden enorm toe. Daarom trekt de Aziatische gemeenschap nu aan de alarmbel.
Lees verder

VRT-ombudsdienst krijgt 20-tal klachten en opmerkingen na debat met vaccintwijfelaars
Bij de VRT-ombudsdienst zijn een twintigtal klachten en opmerkingen "zowel in positieve als in negatieve zin" binnengelopen naar aanleiding van het debat met vaccintwijfelaars in 'De Zevende Dag' zondag. Dat zegt de VRT maandag aan Belga. In De Zevende Dag trad epidemioloog Pierre Van Damme (Universiteit Antwerpen) in debat met vaccintwijfelaars Hilde De Smet en Sam Brokken, wat op sociale media redelijk wat deining veroorzaakte.
Lees verder