Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 16 februari 2021

De 'grote sprong' van Harry en Meghan: onafhankelijk zijn was het plan, Covid-19 maakte er ballingschap van

HLN
De 'grote sprong' van Harry en Meghan: onafhankelijk zijn was het plan, Covid-19 maakte er ballingschap van
Harry (36) en Meghan (39) verwachten nieuw leven, maar hoe zou het eigenlijk met hun eigen leven zijn? In Californië, waar zij door de pandemie nog meer geïsoleerd van de Britse royals zitten dan ze ooit hadden gewild? Hun commerciële plannen draaiden anders uit, zo blijkt, en intussen mort de Britse pers nog na: zelfs baby nummer 2 zorgde gisteren voor giftig commentaar. Portret van de grote sprong.
Lees verder

"Ze hebben na vrijlating uren gehuild": 14-jarigen na lockdownfeestje opgesloten in kleine, vuile cellen
Zeven jongens en meisjes van 14 jaar hebben zondag urenlang opgesloten gezeten in het Antwerpse justitiepaleis omdat ze de coronaregels hadden overtreden. Ze moesten er zonder eten of drinken in de kleine, vuile doorgangscellen wachten op hun ondervraging door de jeugdrechter. Hun ouders reageren verontwaardigd: "Dit land dreigt door corona een politiestaat te worden."
Lees verder

Elise Mertens plaatst zich in Melbourne voor halve finales dubbelspel
Elise Mertens heeft zich aan de zijde van de Wit-Russin Aryna Sabalenka geplaatst voor de halve finales van het dubbelspel op de Australian Open. Mertens en Sabalenka, die het tweede reekshoofd vormen, versloegen in de kwartfinales de Japanse tandem Shuko Aoyama/Ena Shibahara in 2 sets: 6-2, 6-0. De wedstrijd duurde 53 minuten.
Lees verder

Politie Los Angeles onderzoekt schokkende 'Valentijnskaart' over George Floyd die onder korps circuleert
In Los Angeles is met afschuw gereageerd op een Valentijnskaart die onder het plaatselijke politiekorps circuleert. Op de kaart staat een afbeelding van George Floyd met de woorden: 'You take my breath away'('je beneemt mij de adem'). Ook de familie van Floyd heeft geschokt gereageerd.
Lees verder

40 vragen voor de 40ste verjaardag van Olivier Deschacht: "Voetbal komt al 20 jaar op de eerste plaats, ik heb er zelfs mijn gezin door verloren"
"Zie mij juichen, blij als een kind", zegt Olivier Deschacht als we hem een verjaardagstaart met foto's van zijn goals overhandigen. "Als je dat niet meer hebt, moet je stoppen." Deschacht wordt vandaag 40. Wij legden hem 40 vragen voor.
Lees verder

Acteur Chris Willemsen (48) vindt voor het eerst de liefde: "Ik dacht dat een relatie niet meer voor mij was weggelegd"
Chris Willemsen is vrijgezel af. De acteur, bekend van onder meer 'Crimi Clowns' en 'De Ronde', is op zijn 48ste voor het eerst gelukkig in de liefde. "Dit is wennen, want ik had nog nooit een serieuze relatie. Maar An komt op het juiste moment in mijn leven." Hij vertelt hoe hij haar leerde kennen, wie de eerste 'move' maakte en geeft ook een update over zijn gezondheid. "Ik ben nog steeds aan het revalideren, maar An doet me zweven."
Lees verder

Dwergacteur Chris Willemsen (48) vindt voor het eerst de liefde: "Ik dacht dat een relatie niet meer voor mij was weggelegd"
Chris Willemsen is vrijgezel af. De dwergacteur, bekend van onder meer 'Crimi Clowns' en 'De Ronde', is op zijn 48ste voor het eerst gelukkig in de liefde. "Dit is wennen, want ik had nog nooit een serieuze relatie. Maar An komt op het juiste moment in mijn leven."
Lees verder

Hoofdstad Vanuatu opnieuw opgeschrikt door aardbeving
Port Vila, de hoofdstad van Vanuatu, is vandaag opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6,2. Dat heeft het Amerikaanse Geofysisch Instituut (USGS) laten weten. Het instituut rapporteerde aanvankelijk een magnitude van 6,7.
Lees verder

Voedselprijzen gingen in 2020 fors omhoog: niet-bewerkte levensmiddelen 4,7 procent duurder
Voeding en dan vooral niet-bewerkte levensmiddelen werden het afgelopen jaar veel duurder, met pieken die in zeven jaar niet gezien waren. Maar recent vielen de prijzen terug. Dat meldt De Standaard.
Lees verder

Zwaar gepeste Julie Van den Steen blikt terug op kindertijd: "'Ik ben dik, lelijk en dom', dat zinnetje hoor ik nu nog"
"Ik had geen vriendjes en kan me niet herinneren dat ik speelde op de speelplaats." In de nieuwe personalityreeks 'Later Als Ik Groot Ben' vertelt Julie Van den Steen (28) hoe ze als kind hevig werd gepest. De onzekerheid van toen draagt ze tot op vandaag mee. "Als meisjes me komen zeggen dat ze eruit willen zien zoals ik, denk ik alleen maar: 'Je wil niet weten hoe ik eruitzie als ik opsta.'"
Lees verder

Zwaar gepeste Julie Van den Steen blikt terug op kindertijd: "'Ik ben dik, lelijk en dom', dat zinnetje zal ik nooit uit mijn systeem krijgen"
"Ik had geen vriendjes en kan me niet herinneren dat ik speelde op de speelplaats." In de nieuwe personalityreeks 'Later Als Ik Groot Ben' vertelt Julie Van den Steen (28) hoe ze als kind hevig werd gepest. De onzekerheid van toen draagt ze tot op vandaag mee. "Als meisjes me komen zeggen dat ze eruit willen zien zoals ik, denk ik alleen maar: 'Je wil niet weten hoe ik eruitzie als ik opsta.'"
Lees verder

OVERZICHT. Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen blijft dalen, ook aantal hospitalisaties daalt
Alle coronacijfers tonen een daling. Het gemiddelde aantal nieuwe coronabesmettingen daalde met 20 procent. Het dagelijkse aantal nieuwe ziekenhuisopnames is met 3 procent gedaald ten opzichte van een week eerder, en ook het aantal overlijdens is met 2,9 procent gedaald. Dat blijkt uit de voorlopige coronacijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

'Iedereen Beroemd' volgt Yves Lampaert op weg naar de hel
Yves Lampaert (29) werd al Belgisch kampioen wielrennen en won al de Flandrien-trofee, maar eigenlijk heeft de West-Vlaamse boerenzoon maar één echte droom: Parijs-Roubaix winnen. Hij werd al een keer derde, maar dit jaar gaat hij de Helleklassieker winnen, daar is hij van overtuigd. Zozeer zelfs, dat hij zich tijdens zijn voorbereiding laat volgen door Wouter Deboot.
Lees verder

Nederlandse prinses Laurentien hekelt commentaar op dochter Eloise: "Ik weet hoe naar en vals mensen kunnen zijn"
Prinses Laurentien (54) en haar dochter 'gravinfluencer' Eloise verschillen op sommige vlakken flink van elkaar. Dat vertelt de 54-jarige Nederlandse prinses in een interview met tijdschrift LINDA. Daarin praat ze over haar dochter en haar zoon, maar ook over haar eigen onzekerheden.
Lees verder

VS verontwaardigd over raketaanval in Irak: "Washington zal daders van raketaanval in Erbil ter verantwoording roepen"
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken wil dat er een onderzoek komt naar de raketaanval op een luchtmachtbasis in het Iraakse Erbil. Washington zal de daders "ter verantwoording roepen", zei hij. Een van de projectielen kwam terecht aan een militair complex waar soldaten van de internationale coalitie onder leiding van de VS gelegerd zijn.
Lees verder

Na City droomt nu ook PSG luidop dat het de laatste danspartner van Lionel Messi wordt
Netflix heeft 'Emily in Paris', PSG droomt luidop van 'Messi in Paris'. Een transfersoap begint in Camp Nou aan aflevering drie. Wie wordt in zijn 'Last Dance' de danspartner van Lionel Messi: Barcelona, Manchester City of toch PSG?
Lees verder

AUSTRALIAN OPEN. Osaka als eerste naar halve finale
Naomi Osaka heeft eenvoudig de halve finale van de Australian Open bereikt. In Melbourne won de nummer drie van de plaatsingslijst in twee sets van Hsieh Su-Wei uit Taiwan. Het werd tweemaal 6-2. De 23-jarige Japanse kwam geen moment in de problemen en had iets meer dan een uur nodig om haar 35-jarige opponente te verslaan. In de vorige ronde overleefde Osaka nog twee matchpoints en versloeg met grote moeite de Spaanse Garbiñe Muguruza, die vorig jaar tot de finale reikte.
Lees verder

Volgend weekend tot wel 20 graden warmer dan afgelopen weekend
De dag start vandaag droog met kans op opklaringen. In de namiddag neemt de bewolking toe vanuit het westen, gevolgd door regen aan de kust. Op het einde van de dag verspreidt de regen zich naar het centrum van het land. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Europese consumentenorganisaties richten pijlen op TikTok
Verschillende Europese consumentenorganisaties zullen bij de Europese Commissie een klacht indienen tegen de filmpjesapp TikTok. Ze beschuldigen de app ervan de rechten en gegevens van gebruikers, vaak jonge kinderen, uit te buiten. Dat heeft het Europese netwerk van consumentenorganisaties (BEUC), waar Test Aankoop deel van uitmaakt, dinsdag aangekondigd.
Lees verder

Laatste vrouw van Larry King stapt naar rechter omdat ze niet in testament staat
De vrouw waarmee Larry King in scheiding lag ten tijde van zijn dood afgelopen maand, stapt naar de rechter om een deel van de erfenis te krijgen. Vorige week werd bekend dat de beroemde presentator een nieuw testament had laten opstellen waarin echtgenote Shawn King niet meer voorkomt.
Lees verder