Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 26 februari 2021

De Croo: "We moeten nu verantwoordelijkheid nemen, lente van vrijheid komt eraan"

HLN
De Croo: "We moeten nu verantwoordelijkheid nemen, lente van vrijheid komt eraan"
Het is nog te vroeg om bijkomende versoepelingen aan te kondigen. De coronacijfers zijn op dit moment te slecht, kondigde premier Alexander De Croo in een persconferentie aan. Vooral de stijgende hospitalisatiecijfers baren de politici zorgen. Volgende vrijdag wordt een nieuw Overlegcomité georganiseerd. "Als het stormt, kan je niet opstijgen. Met deze cijfers versoepelen zou roekeloos en onverantwoord zijn. We kiezen daarom voor een time-out van een week", klonk het.
Lees verder

Dit is de mooiste bioscoop ter wereld
De bioscoop Tuschinski in Amsterdam is de mooiste bioscoop ter wereld. Dat beweert het toonaangevende Britse magazine Time Out, die met de hulp van kunstkenners een top 50 samenstelde. België komt nergens in de lijst voor.
Lees verder

Minderjarige ouders en oma van in container gedumpte baby opgepakt
De Nederlandse politie heeft afgelopen woensdag de ouders van de baby die in een container in Amsterdam werd gevonden, opgepakt. Het gaat om twee minderjarigen van 17 jaar. Beiden worden verdacht van poging kindermoord. Ook de moeder van het minderjarige meisje, de oma van de baby, werd opgepakt.
Lees verder

Goed nieuws voor Spelen: Charline Van Snick moet toch niet onder het mes
Judoka Charline Van Snick moet uiteindelijk dan toch niet geopereerd worden. De dertigjarige Luikse had vorige week donderdag op de Grand Slam judo van Tel Aviv een enkelband gescheurd. Van Snick maakte het goede nieuws zelf bekend in een video op sociale media.
Lees verder

De laatste rechte lijn richting Gouden Klassiekers: dit zijn de ultieme tips van wielerjournalist Stijn Vlaeminck
Morgen gaat met de Omloop het voorjaar écht van start. Nog inspiratie nodig voor jouw Gouden Klassiekers-ploeg? Deze week geven onze journalisten jou de ultieme tips voor een ideale voorjaarsploeg. Vandaag deelt VTM-sportjournalist Stijn Vlaeminck als laatste zijn gouden formatie.
Lees verder

Turkse vrouw gooit kinderen uit brandend gebouw om hun leven te redden
Een vrouw heeft donderdagvoormiddag haar vier kinderen uit een brandend gebouw in Istanboel gered door ze uit een raam te gooien. Een elektrisch paneel had niet veel eerder vuur gevat en verspreidde zich razendsnel door het appartement.
Lees verder

Vlaamse Vereniging van Studenten: "Angst- en depressieve gevoelens bij studenten konden vermeden worden"
Een derde van de studenten kampt met depressieve gevoelens en een op de vijf studenten had afgelopen jaar zelfmoordgedachten. Dat blijkt uit een bevraging bij 16.000 studenten van de Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS). Die stelt dat heel wat problemen vermeden hadden kunnen worden.
Lees verder

Football Talk. Eerste bondscoach van nationale vrouwenploeg overleden - Henderson maand out
Albert Bers, de eerste bondscoach van de nationale vrouwenvoetbalploeg, is op 89-jarige leeftijd overleden.
Lees verder

Coronavirus duwt Vlaamse visvangst naar dieptepunt
De Vlaamse zeevissers hebben vorig jaar 18.306 ton verse vis gevangen en aan wal gebracht. Dat was 5 procent minder dan in 2019 en een absoluut dieptepunt, zo bleek vrijdag uit cijfers van het Departement Landbouw en Visserij. Schol en tong waren de vaakst gevangen soorten.
Lees verder

Mishandeling in turnsport: Britse turnsters dreigen met juridische stappen wegens misbruik
Een groep van zeventien Britse turnsters, onder wie drie olympiërs, ondernemen juridische stappen tegen de bond British Gymnastics wegens vermeend "systematisch fysiek en psychologisch misbruik" door coaches met kinderen vanaf 6 jaar als slachtoffer.
Lees verder

Mishandeling in turnsport: Britse turnsters dreigen met juridische stappen over misbruik
Een groep van zeventien Britse turnsters, onder wie drie olympiërs, ondernemen juridische stappen tegen de bond British Gymnastics wegens vermeend "systematisch fysiek en psychologisch misbruik" door coaches met kinderen vanaf 6 jaar als slachtoffer.
Lees verder

Noorse club roept op tot boycot van WK 2022 in Qatar: "Onacceptabel dat corruptie en slavernij de basis vormen voor een WK"
Ruim voor aanvang werd het WK 2022 in Qatar al het meest controversiële ooit, door een schimmige toewijzing en erbarmelijke werkomstandigheden. Het Noorse Tromsø IL heeft er de buik van vol en wil het wereldkampioenschap boycotten: "Als Noorwegen zich kwalificeert, moeten we weigeren naar Qatar te reizen."
Lees verder

FBI onderzoekt politiek motief voor kidnapping van Lady Gaga's hondjes: ook in ons land werden vorig jaar veertien Franse bulldogs gestolen
Ook de FBI zou zich nu buigen over de kidnapping van de honden van Lady Gaga. Mogelijk schuilt er een politiek motief achter en hadden de daders het specifiek op de dieren van de Amerikaanse popzangeres gemunt omdat ze optrad tijdens de inauguratie van president Biden. Toch wordt ook een financieel motief niet uitgesloten, want de dure hondjes met de opstaande oren zijn een populair ras bij dieven. Ook in ons land werden er vorig jaar veertien Franse bulldogs gestolen.
Lees verder

Eventsector: "Teleurstelling is compleet"
"De teleurstelling is compleet", zo reageert Sound of Silence (SOS), de belangengroep van de eventsector, op de beslissing van het Overlegcomité om voorlopig geen bijkomende versoepelingen door te voeren.
Lees verder

Ontdek onze nieuwe Wielergids, morgen GRATIS bij Het Laatste Nieuws
Een nieuw klassiek wielerjaar staat voor de deur. Alles wat je moet weten lees je morgen in de nieuwe wielergids van Het Laatste Nieuws. Met een exclusieve voorbeschouwing op het seizoen door onze huisanalist Tom Boonen, een voorstelling van alle ploegen, de volledige kalender én een specifieke vooruitblik op alle klassiekers en grote rondes.
Lees verder

Van Ranst over uitblijven versoepelingen: "Iedereen is het beu, maar er is perspectief"
Viroloog Marc Van Ranst reageert in VTM NIEUWS opgelucht op de beslissing van het Overlegcomité om voorlopig geen nieuwe versoepelingen door te voeren. "Ik denk dat dit de enige juiste beslissing was", zegt hij. De stijging in het aantal nieuwe ziekenhuisopnames is immers erg verontrustend. De huidige maatregelen zouden voldoende moeten zijn om een eventuele derde golf aan te kunnen, mits iedereen zich eraan houdt, klinkt het.
Lees verder

De helft minder exposanten, maar verbouwkoorts blijft: digitale editie van Batibouw van start
De baksteen in onze maag? Die moeten we dit jaar toch binnen onze eigen vier muren zien te verteren. Batibouw gààt door, al start die morgen enkel in virtuele versie. "Een dakpan wil je in het echt zien, dat beseffen we. Dit wordt een uitdaging", klinkt het.
Lees verder

Biden: "De Verenigde Staten zullen de annexatie van de Krim nooit erkennen"
De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdag gezegd dat de Verenigde Staten "nooit" de Russische annexatie van de Krim zullen accepteren. Dat meldt het Witte Huis vrijdag in een mededeling.
Lees verder

Gilles Simon zet carrière on hold
De Franse tennisser Gilles Simon (36) heeft aangekondigd dat hij zijn carrière on hold zet. Die beslissing is ingegeven door de huidige coronapandemie.
Lees verder

Het is morgen volle maan en die beïnvloedt onze slaap. Maar hoe? "Astrologisch gezien is een volle maan op volle kracht"
Al eeuwenlang doen er zich verhalen de ronde over de volle maan en haar invloed. Vaak wordt ze geassocieerd met hocus pocus, weerwolven en andere bedenkelijke onderwerpen. Toch is er één gegeven waar iedereen, ook wetenschappers, het mee eens lijkt: de volle maan heeft invloed op hoe we slapen. Onderzoekers zoeken naar verklaringen, maar dat gaat moeizaam. Wij polsen bij Nele Costers, astroloog, en Annelies Smolders, slaapexpert en psycholoog.
Lees verder