Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 26 februari 2021

David Goffin stoot door naar halve finales in Montpellier: “Het ging veel vloeiender”

HLN
David Goffin stoot door naar halve finales in Montpellier: "Het ging veel vloeiender"
David Goffin (ATP 15) heeft zich geplaatst voor de halve finales van het ATP-toernooi in het Zuid-Franse Montpellier (hard/262.170 euro). Het tweede reekshoofd versloeg de Italiaan Lorenzo Sonego (ATP 36) in twee sets. Na een uur en 27 minuten stond de 6-4, 6-4 eindstand op het bord.
Lees verder

"Kanye vertelt al zijn vrienden dat Kim bluft over de scheiding"
Komt het ooit nog goed tussen Kim Kardashian (40) en Kanye West (43)? Als je de rapper moet geloven, wél. Hij denkt dat de realityster de scheiding enkel aanvroeg om hem wakker te schudden. En volgens The Sun zou hij daar wel eens gelijk in kunnen hebben.
Lees verder

Audi-topman belooft fabriek in Vorst opvolger voor e-tron
De fabriek van de Duitse luxewagenbouwer Audi in Vorst, zal een opvolger voor de elektrische Audi e-tron toegewezen krijgen. Dat heeft de CEO van Audi, Markus Duesmann vandaag gezegd in een interview. Een dergelijke toezegging is goed nieuws voor Brussel en biedt de fabriek weer zekerheid voor de komende jaren.
Lees verder

Ophef in Duitsland om tienermoord: "Jongen (13) wordt door vriendin (12) naar bosweg gelokt en daar opgewacht door moordenaar (14)"
Inwoners van Sinsheim in de Duitse deelstaat Baden-Württemburg reageren geschokt na een vreselijke tienermoord. Een dertienjarige jongen werd in de val gelokt en vervolgens doodgestoken door een andere jongen (14). Jaloezie zou een rol gespeeld hebben volgens de eerste bevindingen van de politie.
Lees verder

Wist jij dit? Zo snel kan je icoontjes op je iPhone naar een ander scherm verplaatsen
Een TikTok-gebruiker wijst de wereld op een handig en tijdbesparend kneepje, dat al jaren verborgen zit in het besturingssysteem van de iPhone en de iPad, maar zich duidelijk nog niet aan iedereen openbaarde. Blijkt dat je verscheidene icoontjes op je scherm tegelijkertijd kan verplaatsen van het ene bureaublad naar het andere.
Lees verder

Wil je maximaal genieten van je tuin, maar er zo weinig mogelijk werk aan hebben? Onze tuinexperte legt uit hoe je dat aanpakt
Wil je ook graag flink investeren in je tuin? Je bent niet alleen, zo blijkt uit onze recentste woonenquête. Genieten en gezelligheid staat voorop, aan werken in de tuin willen we liever niet te veel tijd besteden. Wat kun je allemaal doen om je tuin nog onderhoudsvriendelijker te maken en er langer van te genieten? Onze tuinexperte Laurence Machiels geeft advies.
Lees verder

Jo De Poorter analyseert schokkend interview van prins Harry: "Dit is een rechtstreekse boodschap naar de monarchie"
Prins Harry (36), maar dan zonder de koninklijke factor. We weten eindelijk hoe dat er in de praktijk uitziet, dankzij een controversieel interview met talkshowhost James Corden. In 'The Late Late Show' gaat Harry mee op een toeristenbus, zingt hij het liedje van 'The Fresh Prince', belt hij met Meghan en onthult hij welke shows hij bekijkt op Netflix. "Harry moet zich opnieuw profileren", weet expert communicatie en koningshuizen Jo De Poorter. "Maar wat bovenal opvalt aan dit interview, is dat hij er zelf geen idee van heeft hoe zijn toekomst eruit zal zien."
Lees verder

Jo De Poorter analyseert schokkend interview van prins Harry: "Dit is een rechtstreekse boodschap aan de monarchie"
Prins Harry (36), maar dan zonder de koninklijke factor. We weten eindelijk hoe dat er in de praktijk uitziet, dankzij een controversieel interview met talkshowhost James Corden. In 'The Late Late Show' gaat Harry mee op een toeristenbus, zingt hij het liedje van 'The Fresh Prince', belt hij met Meghan en onthult hij welke shows hij bekijkt op Netflix. "Harry moet zich opnieuw profileren", weet expert communicatie en koningshuizen Jo De Poorter. "Maar wat bovenal opvalt aan dit interview, is dat hij er zelf geen idee van heeft hoe zijn toekomst eruit zal zien."
Lees verder

Vriend (20) van Jana V.D.W. (18) blijft aangehouden, ook 26-jarige Gentenaar in de cel: "Wij moeten begrafenis regelen en weten van niks"
A.V.E. (20), de vriend van Jana V.D.W. (18) die zondag overleed in Kasterbant, blijft aangehouden op verdenking van schuldig verzuim en slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. Dat werd vrijdagochtend beslist door de raadkamer. Zowel A.V.E. als Jana V.D.W. namen voor haar overlijden op zondag drugs. "Wij moeten de begrafenis regelen, maar weten nog van niks", laat de familie weten. Ook een tweede persoon, een 26-jarige Gentenaar, werd aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de drugs aangeleverd te hebben aan het koppel.
Lees verder

Wat zijn de weersverwachtingen als onze 'buitenbubbel' straks wat groter wordt?
Vermoedelijk beslist het Overlegcomité later vandaag dat onze buitenbubbel wordt uitgebreid van vier naar acht personen. Maar zijn de weergoden ons gunstig gezind zodra onze sociale bubbel groeit? "Niets ligt ons in de weg om mooie wandelingen te maken, maar voor een aperitief in de tuin zullen we toch een jas moeten aandoen", zegt VTM-weerman Frank Duboccage.
Lees verder

Beperkt treinaanbod naar zee door werken: NMBS vraagt andere bestemmingen te kiezen
Komend weekend zal er een beperkt treinaanbod zijn van en naar de kust. Spoornetbeheerder Infrabel voert tijdens het weekend grote werken uit tussen Gent en Brugge. Reizigers van en naar Oostende, Knokke en Blankenberge zullen daar hinder van ondervinden. De NMBS raadt reizigers aan om dit weekend naar andere bestemmingen in België te reizen.
Lees verder

Moykens: "Testing en tracing in ons land momenteel performant"
Karine Moykens heeft in de coronacommissie van de Kamer de kritiek op de testing en tracing gecounterd. "In de voorbije tien maanden moesten de systemen van contactopsporing meermaals aangepast worden. Dat gebeurde in sneltempo", verklaarde de voorzitster van het Interfederaal Comité Testing & Tracing. De testing en tracing in ons land is volgens haar momenteel performant.
Lees verder

Vriend van Jana V.D.W. (18) blijft aangehouden: "Wij moeten begrafenis regelen en weten van niks"
A.V.E. (20), de vriend van Jana V.D.W. (18) die zondag overleed in Kasterbant, blijft aangehouden op verdenking van schuldig verzuim en slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. Dat werd vrijdagochtend beslist door de raadkamer. Zowel A.V.E. als Jana V.D.W. namen voor haar overlijden op zondag drugs. "Wij moeten de begrafenis regelen, maar weten nog van niks", laat de familie weten.
Lees verder

Zo vader, zo zoon: Yves Lampaert krijgt geschenk voor toekomstig zoontje
Vorig jaar werd hij tweede in de Omloop, dus is het ook zeker uitkijken naar Yves Lampaert in de Vlaamse openingsklassiekers. De 29-jarige West-Vlaming van Deceuninck-Quick.Step koerst met nóg iets meer drive rond dan anders, want hij wordt dit jaar papa. En daar hoort uiteraard een (vroeg) cadeau bij. Stijn Vlaeminck, onze man in de koers, zocht hem op met een gepast geschenk - verwijzend naar de bijnaam en achtergrond van boerenzoon Lampaert. "Machtig, dankjewel!"
Lees verder

Al meer dan helft van besmettingen door Britse variant: "In twee weken tijd 68 patiënten extra op intensieve zorg"
De voorbije week is naar schatting 53 procent van de coronabesmettingen in ons land veroorzaakt door de Britse variant van het virus. Dat heeft Steven Van Gucht gezegd tijdens de persconferentie over de coronasituatie. Een week eerder was dat nog 38 procent. "De Britse variant blijft dus verder oprukken", zegt de viroloog. Daarnaast wordt 2,2 procent van de besmettingen veroorzaakt door de Zuid-Afrikaanse variant en nog eens 0,9 procent door de Braziliaanse variant. In twee weken tijd is het aantal patiënten op intensieve zorg met 68 gestegen, naar 368 in totaal.
Lees verder

LIVE. Vlaanderen plant volgende week 65 procent meer vaccinaties dan deze week: 122.000 mensen krijgen eerste prik
In Vlaanderen worden komende week 129.489 vaccinaties gepland, 65 procent meer dan de 78.422 van deze week. De overgrote meerderheid van de vaccinaties zullen eerste prikken worden bij mensen die nog niet aan de beurt zijn geweest. Daarmee lijkt er een eerste versnelling aan te zitten komen in de vaccinatiecampagne, na de kritiek van vanmorgen dat er honderdduizenden dosissen in voorraad liggen. Momenteel geeft het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid meer toelichting bij de planning, u kan de persbriefing hier live volgen.
Lees verder

Vlaanderen plant volgende week 65 procent meer vaccinaties dan deze week: 122.000 mensen krijgen eerste prik
In Vlaanderen worden komende week 129.489 vaccinaties gepland, 65 procent meer dan de 78.422 van deze week. De overgrote meerderheid van de vaccinaties zullen eerste prikken worden bij mensen die nog niet aan de beurt zijn geweest. Daarmee lijkt er een eerste versnelling aan te zitten komen in de vaccinatiecampagne, na de kritiek van vanmorgen dat er honderdduizenden dosissen in voorraad liggen. Om 15 uur geeft het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid meer toeliching bij de planning, u kan de persbriefing hier straks live volgen.
Lees verder

Franse tachtiger scheurt met 191 kilometer per uur richting vaccinatiecentrum: "Ik was te laat voor mijn spuitje"
In het Franse departement Bas-Rhin is gisteren een 88-jarige man geflitst terwijl hij met 191 kilometer per uur over de weg scheurde. De man verantwoordde zijn zware voet met het argument dat hij te laat was voor zijn spuitje tegen het coronavirus.
Lees verder

Debietmeters voor mest verplicht tegen 1 januari 2022 om 'mestfraude' te voorkomen
Tegen 1 januari 2022 moeten alle mestvewerkings- en bewerkingsinstallaties in Vlaanderen uitgerust zijn met een debietmeter. De maatregel moet helpen om de fraude met mest tegen te gaan om zo de waterkwaliteit te verbeteren. Op vraag van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft de Vlaamse regering nu definitief het licht op groen gezet voor de verplichte invoering van debietmeters vanaf 2022.
Lees verder

Primeur in Europa: zelfrijdende bus vervoert passagiers in Spaans verkeer
In de Spaanse stad Málaga rijdt sinds afgelopen weekend een zelfrijdende bus rond. Het is de eerste keer dat een zelfrijdende stadsbus zich tussen het 'gewone' verkeer in Europa begeeft. Er blijft wel een chauffeur achter het stuur zitten, om de controle in geval van nood over te nemen.
Lees verder