Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 11 februari 2021

Dakloze Jacques krijgt hartvormig bed en bubbelbad in Brussels rendez-vous hotel

HLN
Dakloze Jacques krijgt hartvormig bed en bubbelbad in Brussels rendez-vous hotel
Het leven kan hard zijn, zeker als een paar tegenslagen zich opstapelen. Vraag maar aan Jacques Ruytinx (68), die al 10 jaar op straat leeft. Maar niet deze week. Deze week slaapt hij gratis in een warm bed, op een kamer met jacuzzi. Met dank aan de uitbaters van rendez-voushotel Ptitamie die tijdens deze winterprik hun hart én hun hotel openstellen voor de daklozen in onze stad.
Lees verder

Met Brugse politie op 'schaatspatrouille': "Verbod? We hebben het bord niet gezien, hoor"
"Eigenlijk heb ik nog niet echt geschaatst, meneer de agent." Of ook: "Ik dacht in de krant gelezen te hebben dat het mocht". Excuses bij de vleet, donderdagmorgen op de Assebroekse Meersen in Brugge. Hoewel het nog niet toegelaten is, begeven al heel wat mensen zich hier op het ijs. Wij nestelden ons in het spoor van de patrouillerende agenten, die zich voorlopig beperken tot een waarschuwing. "Maar wie de regels blijft overtreden, krijgt een boete", stellen ze duidelijk.
Lees verder

PORTRET. Het rijkgevulde leven van Venus Williams, die ondanks opvallende exit niet aan stoppen denkt: "Altijd je hoofd omhoog houden"
Haar exit op de Australian Open was niet mooi. Toch denkt Venus Williams (WTA 81), 40 al, niet aan stoppen. "Ik probeer nog elke dag beter te worden." Een portret van Venus 'Ebony Starr' Williams, die op én naast het court al kan terugkijken op een bewogen leven. Van een auto-immuunziekte over trendsetter tot een dodelijk ongeluk.
Lees verder

Ronde voor Wielertoeristen uitgesteld naar 18 september: "We moeten realistisch zijn"
"We Ride Flanders", de Ronde voor Wielertoeristen, gaat ook dit naar niet door daags voor de Ronde van Vlaanderen zelf. De organistator stelt het evenement uit naar 18 september.
Lees verder

Na vertrek uit Hengelo door ruzie met gemeente: "Meilandjes hebben nieuwe villa van 2,6 miljoen euro gekocht"
Hebben de Meilandjes in alle stilte een nieuwe woonst gevonden? Volgens de Nederlandse website Bekende Buren lijkt alles er toch op te wijzen. Zo zou Martien zijn oog hebben laten vallen op een riante villa in zijn voormalige woonplaats Noordwijk, die ruim 2,6 miljoen euro kost.
Lees verder

Zeventien arrestaties in groot Belgisch-Nederlands mestfraudeonderzoek
Bij 32 huiszoekingen in Vlaanderen en Nederland in het kader van een grootschalig mestfraudeonderzoek zijn vandaag 17 personen opgepakt. Dat meldt het parket van Antwerpen.
Lees verder

Tussen 18 en 30 jaar oud en in het bezit van diploma middelbaar? Dan kan je luchtverkeersleider worden
Luchtverkeersleider skeyes is op zoek naar nieuwe werkkrachten. Kandidaten kunnen zich van 15 februari tot en met 14 maart inschrijven voor de selectieprocedure. Met de aanwervingen bereidt skeyes zich voor op de periode van het herstel van het vliegverkeer na de coronacrisis.
Lees verder

Football Talk. Eden Hazard terug op trainingsveld - Geen Thomas Müller in finale WK voor clubs na positieve coronatest
Eden Hazard traint weer mee bij Real Madrid. Clublegende Raúl neemt Hazard op sleeptouw. De aanvoerder van de Rode Duivels liep vorige week nog maar eens een spierblessure op tijdens de training van De Koninklijke. Vorig seizoen moest hij dan weer grotendeels aan zich laten voorbijgaan door een zware enkelblessure. Gelukkig is er nu weer wat licht aan het einde van de tunnel voor Hazard. Hopelijk voor hem en de voetballiefhebber blijft hij fit.
Lees verder

"Foutloos vaccinatieparcours gelopen in de woonzorgcentra", maar nog geen versoepelingen voor bezoek
Vlaanderen heeft in de woonzorgcentra een foutloos parcours gelopen rond de vaccinaties. Dat heeft Dirk Dewolf, administrateur-generaal van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid, gezegd op een persbriefing over de vaccinatiestrategie. Toch komen er voorlopig geen versoepelingen rond het bezoek. In de vaccinatiecentra worden volgende week 10.000 eerstelijnsmedewerkers ingeënt, maakt het Agentschap zich ook sterk. In totaal gaat het om 101.308 inentingen in Vlaanderen volgende week.
Lees verder

Automobilist 4 keer in 11 minuten geflitst bij testritjes: ruim 600 euro boete en 10 dagen rijverbod
In amper 11 minuten tijd is een 53-jarige automobilist uit Waregem maar liefst 4 keer met zijn wagen geflitst. Het leverde hem in totaal ruim 600 euro boete en een rijverbod van 10 dagen op.
Lees verder

Nu hij voor het eerst in jaren wordt gezien: wat is er gebeurd met de 'beruchte' broer van Angelina Jolie?
Opmerkelijk nieuws uit Hollywood, waar James Haven (47) voor het eerst in jaren weer publiekelijk werd gezien en gefotografeerd. Hoewel hij als zoon van Oscarwinnaar Jon Voight (82) en broer van Angelina Jolie (45) in de spotlights opgroeide, lijkt James zich doelbewust al decennia lang ver op de achtergrond te houden. Een gevolg van de beruchte mediastorm waar hij in 2000 in terechtkwam door publiekelijk te zoenen met zijn zus?
Lees verder

Uitstekende sound, draadloos en in-ear: dit zijn onze favoriete oortjes
Ook al zijn we nog altijd wat minder vaak op pad dan een jaar geleden: zelfs bij een wandeling, loopje of fietstocht in je buurt kan een stel draadloze oordopjes handig zijn. Onze techredacteur selecteert zijn vier favorieten van het moment.
Lees verder

Voor het eerst in jaren weer gezien: wat is er gebeurd met de broer van Angelina Jolie?
Opmerkelijk nieuws uit Hollywood, waar James Haven (47) voor het eerst in jaren weer publiekelijk werd gezien en gefotografeerd. Hoewel hij als zoon van Oscarwinnaar Jon Voight (82) en broer van Angelina Jolie (45) in de spotlights opgroeide, lijkt James zich doelbewust al decennia lang ver op de achtergrond te houden. Een gevolg van de beruchte mediastorm waar hij in 2000 in terechtkwam door publiekelijk te zoenen met zijn zus?
Lees verder

Advocaten van Shia LaBeouf: "Hij blijft alle aanklachten van huiselijk geweld ontkennen"
"Onze cliënt Shia LaBeouf blijft alle aanklachten van z'n ex-vriendin FKA Twigs ontkennen." Dat hebben de raadsmannen van de 34-jarige acteur laten weten aan magazine People. FKA Twigs (33), die in het dagelijkse leven Tahliah Barnett heet, spande vorig jaar een rechtszaak aan tegen haar ex wegens seksueel geweld, mishandeling en het aanbrengen van emotioneel leed.
Lees verder

BAS buigt zich op 26 februari over klacht tegen competitiestop amateurvoetbal
De zaak die Patro Eisden Maasmechelen en 51 betaalde voetballers uit de eerste nationale hebben aangespannen tegen de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) wordt op vrijdag 26 februari behandeld door het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Dat meldde het advocatenkantoor van Walter Van Steenbrugge, die de eisende partijen vertegenwoordigt, donderdag aan Belga.
Lees verder

Problemen ten huize Afrojack? Nederlandse dj ontkent dat nieuwe vrouw contact met dochter verbiedt: "Ik mis haar enorm"
De Nederlandse dj Afrojack (33) ontkent dat zijn nieuwe vrouw Elettra Lamborghini hem verbiedt contact te hebben met zijn dochtertje Vegas (8). Hij had het meisje afgelopen september naar eigen zeggen graag op zijn bruiloft gehad, maar dat mocht volgens de dj niet van haar moeder, zijn ex Amanda Balk.
Lees verder

Opnieuw recordaantal honden geregistreerd in Vlaanderen
In 2020 zijn in Vlaanderen 108.089 honden geregistreerd in de centrale databank dogID. Dat is een nieuw record. Het jaar voordien waren het er net geen 100.000.
Lees verder

KOERS KORT. Volta Limburg Classic verhuist van april naar juli
De Volta Limburg Classic, een eendaagse wielerwedstrijd in het zuiden van Nederlands Limburg, is door de organisatie verplaatst van april naar juli. Aanvankelijk stond de wedstrijd voor 3 april gepland, maar 17 en 18 juli zijn de nieuwe data.
Lees verder

Google blokkeert advertenties van slotenmakers in zoekresultaten: "Te vaak malafide bedrijven bovenaan"
Google heeft in Nederland, België, Duitsland en Zweden alle advertenties voor slotenmakers verwijderd uit de weergave van de zoekresultaten. Dit omdat er te vaak malafide bedrijven bovenaan de resultaten werden weergegeven als gebruikers op de term 'slotenmaker' zochten. Dat meldt onder meer Tweakers donderdag. Het was radiomaker Sven Pichal die de internetgigant tot de orde riep in 'De Inspecteur', het consumentenprogramma op Radio 2. De zoekertjes steken de echte vaklui al jarenlang stokken in de wielen.
Lees verder

3.336 kilometer, 45 cols en finish waar Evenepoel uitpakte: parcours 76ste editie Vuelta voorgesteld
Net als de Ronde van Italië begint en eindigt de Ronde van Spanje dit jaar met een tijdrit. De 76ste Vuelta wordt zaterdag 14 augustus afgetrapt in Burgos (Castilië en León). Zondag 5 september wordt de eindwinnaar gehuldigd in Santiago de Compostella (Galicië).
Lees verder