Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 23 februari 2021

Coöperatieve energieleveranciers: wie zijn ze en betaalt u er ook meer?

HLN
Coöperatieve energieleveranciers: wie zijn ze en betaalt u er ook meer?
De grote namen op onze energiemarkt zijn de meeste mensen wel bekend, maar ook kleinere spelers winnen de laatste jaren aan belang. Zo kiezen veel mensen bewust voor een zogenaamde coöperatieve energieleverancier. Mijnenergie.be legt uit hoe die werken en of er ook een voelbaar verschil is op de energiefactuur.
Lees verder

Hutu-rebellen ontkennen moord op Italiaanse ambassadeur in Congo
De Rwandese Hutu-rebellen van de FDLR (Forces Démocratiques de Libération du Rwanda) ontkennen dat zij iets te maken hebben met de moord op de Italiaanse ambassadeur in Congo. Zij wijzen met een beschuldigende vinger naar het Congolese en het Rwandese leger.
Lees verder

Football Talk. Belgische refs op Europese wedstrijden - Sampaoli op weg naar Marseille
Twee Belgische refs zullen deze week een wedstrijd op Europees niveau fluiten. Viki De Cremer zal de leiding over de interland Nederland - Duitsland op zich nemen. Lawrence Visser mag zich op zijn beurt dan weer opmaken voor een wedstrijd in de Europa League. Visser zal mogen afzakken naar Old Trafford voor de terugmatch tussen Manchester United en Real Sociedad.
Lees verder

Marc Van Ranst is optimistisch over mogelijk grotere buitenbubbel: "Geen grote ingreep, maar kan wel veel betekenen voor mensen"
Mogen we binnenkort in openlucht met acht samenkomen in plaats van met vier? Over die mogelijke versoepeling zal het Overlegcomité zich aanstaande vrijdag onder meer buigen. Het voorstel kan alvast rekenen op bijval binnen de regering. En ook Marc Van Ranst is niet tegen een uitbreiding van de buitenbubbel, ondanks het stijgende aantal besmettingen. Dat zegt hij vanmorgen in HLN LIVE.
Lees verder

Gezondheidsexpert van Johns Hopkins: "VS bereikt groepsimmuniteit in april"
Natuurlijke immuniteit door een eerder opgelopen besmetting met het coronavirus komt veel meer voor dan uit de tests blijkt. Dat schrijft Marty Makary, chirurg en gezondheidsspecialist van de gerenommeerde Johns Hopkins University, in een opiniestuk in de Wall Street Journal. Neem daarbij nog eens de al gevaccineerde Amerikanen en Makary verwacht dat de VS tegen april groepsimmuniteit kan bereiken. "Best mogelijk", reageert epidemiologe Suzanne Judd.
Lees verder

70 procent van Israëlische 16-plussers kreeg al minstens een dosis van het coronavaccin
Ongeveer 70 procent van de Israëli's ouder dan zestien heeft al minstens een dosis van het coronavaccin gekregen. Dat meldt Israëlische minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein vandaag op Twitter.
Lees verder

Een ongelukkige owngoal in Madrid, een knotsgek duel tegen Tottenham en Monaco-sensatie Kylian Mbappé: waar het de voorbije jaren fout liep voor City in de CL
't Lijkt wel nu of nooit voor Manchester City in de Champions League. Morgen beginnen De Bruyne & co aan het echte werk met een uitmatch bij Borussia Mönchengladbach. Een op papier haalbare kaart, maar een terugblik op het Europese parcours van de voorbije jaren leert dat ze zich in Manchester ook tegen de 'mindere goden' maar best niet te snel rijk rekenen.
Lees verder

7 oplossingen voor meer privacy in je tuin
Een groot aandachtspunt - zeker bij nieuwe tuinen - is het vermijden van inkijk. Maar je wil toch geen jaren wachten voor je haag of beplanting voldoende beschutting biedt? Privacy in je tuin op één dag: bouwsite Livios legt uit hoe je dit voor elkaar krijgt.
Lees verder

Waarom muziek uit onze jeugd zo speciaal is
Wat is de reden dat muziek uit onze jeugd een speciaal plekje in ons hart, of beter gezegd onze hersenen, heeft weten te veroveren? Is het omdat de liedjes toen inderdaad beter waren of is er iets anders aan de hand? Een recente studie, gepubliceerd in Music and Science, kwam met een antwoord op deze intrigerende vraag.
Lees verder

Al 6.500 mensen gestorven in Qatar bij voorbereiding wereldkampioenschap voetbal
Zo'n 6.500 mensen zijn de afgelopen 10 jaar gestorven bij de voorbereiding van het wereldkampioenschap voetbal in Qatar in 2022. Dat schrijft de Britse krant The Guardian vandaag. Het zou gaan om arbeiders uit onder andere Pakistan, Nepal en India.
Lees verder

Al 6500 mensen gestorven in Qatar bij voorbereiding wereldkampioen voetbal
Zo'n 6500 mensen zijn de afgelopen 10 jaar gestorven bij de voorbereiding van het wereldkampioenschap voetbal in Qatar in 2022. Dat schrijft de Britse krant The Guardian vandaag. Het zou gaan om arbeiders uit onder andere Pakistan, Nepal en India.
Lees verder

Europese Commissie geeft België 10 dagen om te antwoorden op vragen over reisverbod
België heeft van de Europese Commissie 10 dagen de tijd gekregen om te antwoorden op vragen rond het ogenschijnlijk ontbreken van een rechtvaardigingsgrond voor de verlenging van het verbod op niet-essentiële reizen tot 1 april. De Commissie heeft ons land daar een brief over gestuurd.
Lees verder

OPROEP. Oude postzegels zijn straks niet meer geldig: wat doet u met uw voorraad?
Postzegels met een waarde in Belgische frank of euro zullen vanaf 2023 mogelijk niet meer geldig zijn. Daarover is een nieuw koninklijk besluit in de maak. Postzegels uitgegeven na 2 oktober 1961 waren nochtans "onbeperkt geldig" en voor sommigen was het een goeie investering. Voor de krant en website zoeken wij getuigen: voelt u zich bekocht door deze maatregel? Heeft u toen de tarieven stegen nog snel een voorraad ingeslagen? Heeft u een flinke stock postzegels en wat gaat u daarmee doen?
Lees verder

Dit is de (Belgische) Gouden Klassiekers-ploeg van Lies Vandenberghe: "Van Aert zal vleugels hebben door Georges"
Zaterdag gaat met de Omloop het voorjaar écht van start. Nog inspiratie nodig voor jouw Gouden Klassiekers-ploeg? De komende dagen geven onze journalisten jou de ultieme tips voor een ideale voorjaarsploeg. VTM NIEUWS-sportanker Lies Vandenberghe waagt haar kans met deze selectie.
Lees verder

EasyJet ziet boekingen sterk toenemen door Britse versoepelingskalender
Luchtvaartmaatschappij easyJet zegt 337 procent meer Britse zomerboekingen geregistreerd te hebben nadat de Britse regering haar versoepelingsstrategie voor Engeland gisteren uit de doeken deed. Tegen eind juni wil premier Boris Johnson alle maatregelen afgebouwd hebben.
Lees verder

Nederlandse overheid grijpt in bij 'Chateau Meiland': 3-jarige Claire mag niet meer in beeld verschijnen wegens 'kinderarbeid'
Claire, de 3-jarige dochter van Maxime Meiland (25), zal komend seizoen niet vaak meer in beeld komen bij 'Chateau Meiland'. De familie is namelijk in Nederland op de vingers getikt door de Inspectie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).
Lees verder

Verdediging Bart De Pauw gaat niet in beroep: omslag VRT blijft gesloten
De verdediging van Bart De Pauw heeft de rechtbank in Mechelen meegedeeld dat ze geen hoger beroep aantekent tegen het tussenvonnis van donderdag 11 februari over de gesloten omslagen van de VRT.
Lees verder

Heisa over vergoeding voor vaccineerders: "Sommigen laten hiervoor wel hun betaald werk staan"
In een aantal vaccinatiecentra is heisa over de vergoeding voor vaccineerders. De organisatoren willen hen als vrijwilliger vergoeden. Nochtans voorziet de Vlaamse overheid middelen om hen als professional te betalen. "Met vrijwilligers houden we dit geen maandenlang vol."
Lees verder

Dit is de elektrische auto 2.0: binnen 18 minuten opgeladen en ongekend ruim
Hyundai presenteert met zijn zojuist onthulde Ioniq 5 de elektrische auto 2.0. Hij is ongekend ruim en kan een caravan van wel 1.600 kilogram trekken. Al even opzienbarend is zijn laadsnelheid: van 10 naar 80 procent in slechts 18 minuten.
Lees verder

Gletsjer afgebroken in India: 136 mensen doodverklaard
De Indiase autoriteiten hebben 136 vermiste mensen doodverklaard na een verwoestende overstroming. Het dodental door de ramp in de Indiase Himalaya stond tot nu toe op 68.
Lees verder