Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 1 februari 2021

Brusselse hotelsector opent deuren vijfsterrenhotels voor actie ‘Knuffelcontact’

HLN
Brusselse hotelsector opent deuren vijfsterrenhotels voor actie 'Knuffelcontact'
Niet-essentiële reizen zijn niet toegelaten voor Belgen en de hotelsector kreunt al bijna een jaar onder de coronacrisis. De Brussels Hotel Association wil de impact van deze twee problemen temperen met haar nieuwe actie 'Knuffelcontact'. De actie nodigt Belgen uit om in de eigen hoofdstad en in alle veiligheid even te ontsnappen aan corona - zonder quarantaine bij terugkeer.
Lees verder

TRANSFER DEADLINE DAY. Antwerp haalt Ortwin De Wolf - Deli weg bij Club - Wie vertrekt nog bij Anderlecht?
De laatste dag van de transfermarkt levert áltijd spektakel op. Ook vandaag zullen er ongetwijfeld nog een resem opmerkelijke deals gesloten worden in binnen- en buitenland. Op deze pagina zit u de hele dag goed voor al het laatste transfernieuws.
Lees verder

Microbioloog waarschuwt: "Antibioticaresistentie wordt groter probleem voor volksgezondheid dan kanker"
Niet kanker en diabetes, maar antibioticaresistentie vormt de grootste bedreiging voor de volksgezondheid wereldwijd. "Er zijn steeds meer resistente bacteriën, waardoor we weer vaker sterven aan infecties die vroeger behandelbaar waren", zegt microbioloog Charles Van der Henst, die samen met zijn team alternatieven zoekt. Hij legt uit hoe je antibiotica op een veilige manier kan gebruiken.
Lees verder

Vintage én kindvriendelijk: 5 retro games om te proberen op de Nintendo Switch
Vier jaar na lancering blijft de Nintendo Switch razend populair. Zeventig miljoen gezinnen hebben thuis zo'n console liggen. Speciaal voor hen tipt onze techredacteur vijf games die bomvol nostalgie zitten.
Lees verder

Nu prins Harry en Meghan Markle naar inkomsten zoeken: zo verdienen de Britse royals hun miljoenen
Het lijdt geen twijfel dat de Britse koninklijke familie tot de rijksten der aarde behoort. Kijk naar hun paleizen, hun transport, hun huwelijken en hun vakanties. Ze hebben een levensstijl waar velen van dromen, iets waar prins Harry (36) en Meghan Markle (39) met hun vertrek uit de monarchie definitief afstand van namen. Nu het volgens waarnemers duidelijk wordt dat de hertog en hertogin van Sussex zich voortaan moeten beroepen op podcasts en live-evenementen, doet het dé grote vraag weer rijzen: hoe komen de Britse royals eigenlijk aan hun inkomsten?
Lees verder

Vandalen bekladden woning van premier Alexander De Croo met hakenkruisen
Vandalen hebben vannacht de woning van federaal premier Alexander De Croo beklad. Op verschillende plaatsen aan de voorgevel zijn hakenkruisen geschilderd.
Lees verder

Onderzoek naar bende mensenhandelaars: 25 vrouwen ondergebracht in verschillende huurhuizen om zich te prostitueren
De federale en lokale politie van Sint-Niklaas en Gent hebben een bende opgerold die zich bezighield met mensenhandel en illegale prostitutie. Het hoofd van de organisatie, een 70-jarige man, werd aangehouden.
Lees verder

Julia Roberts had een heel speciale eis voor ze wilde verschijnen in 'Friends'
Naar aanleiding van de 25ste verjaardag van de 'Friends'-aflevering 'The One After The Superbowl' waarin Julia Roberts (53) een gastrol speelde, doen enkele medewerkers van de sitcom hun boekje open in Hollywood Reporter over wat er toen in die periode gebeurd is. "Julia Roberts had enkele eisen voor ze wilde mee doen en tijdens de opnames flirtte ze erop los met Matthew Perry (51)."
Lees verder

HET DEBAT. Moeten jongeren naar voren geschoven worden in het vaccinatieschema?
Stemmen gaan op om jongeren voorrang te geven bij de versoepelingen van de coronamaatregelen en bij de vaccinatiestrategie. "Geef onze prik maar aan de jeugd", zeggen onder meer bezorgde ouders en volwassenen in een open brief in onze krant. Wat denk jij? Moeten jongeren naar voren worden geschoven in het vaccinatieschema? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat experten ervan vinden.
Lees verder

"Je denkt veel na en dat maakt je regelmatig somber": jouw horoscoop voor deze week
Wordt het een topweek, of let je beter even op? Wij vroegen aan onze astrologe Esther van Heerebeek-Spijkers wat er voor jouw sterrenbeeld in de sterren staat geschreven.
Lees verder

Willy draait volgende week alleen maar Belgische muziek (en vist naar onbekend talent): "We willen hele sector extra hart onder de riem steken"
Naar aanleiding van de Week van de Belgische Muziek draait Willy, de digitale pop- en rockzender van DPG Media, alleen maar muziek van eigen bodem. Maar er is nog meer: elke dag wordt jong of onbekend talent in de kijker gezet onder de noemer 'Verse Vis'. Daarvoor worden onder anderen Marcel Vanthilt, Stijn Meuris en Luc Janssen ingeschakeld. "We hebben altijd al veel aandacht voor de Belgische muziekscene maar net nu willen we hen een extra hart onder de riem steken", zegt netmanager Annelies Orye.
Lees verder

Moeder schenkt winst van 3.200 dollar met 'GameStop'-chaos aan zoontje (10)
De afgelopen dagen explodeerde de koers van quasi waardeloze aandelen als GameStop nadat amateurbeleggers massaal aandelen kochten. Hun doel: rijke beleggingsfondsen een hak zetten. De tienjarige Jaydyn Carr uit San Antonio in de Amerikaanse staat Texas kon mee profiteren van de gebundelde krachten van de amateurbeleggers. De GameStop-aandelen die zijn moeder voor hem kocht voor ongeveer 60 dollar, leverden hem 3.200 dollar op.
Lees verder

Waarom was het bord plots half vernield door Whitlock? En hebben profs een vast inkomen? Al uw dartsvragen beantwoord
Jonny Clayton pakte gisteravond laat de oppergaai op de Masters darts. Hoe kwam de vroege uitschakeling aan bij Dimitri Van den Bergh? Hoe zit het met de opvolging van de grote 'Belgische Twee'? En hoe lang doet een profspeler met een setje pijlen? Jullie vragen, die jullie massaal instuurden via de Twitterpagina van VTM2, beantwoord door analist Erik Clarys en Belgisch profspeler Kim Huybrechts (PDC-38).
Lees verder

Sterrenchef Roger Van Damme bezocht op zijn 12 jaar al de seksshops in het Nederlandse Sluis
Topchef Roger Van Damme (49) was er al op jonge leeftijd bij. In een interview met het Joe-ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx vertelde hij dat hij al op zijn twaalfde naar de seksshops in het Nederlandse Sluis ging. "Ik was dan het jongetje dat daar toch eens stiekem binnenging", klonk het deze ochtend op de radio.
Lees verder

Van der Poel geniet na van wereldtitel en herhaalt: "Als ik daardoor beter ben op de Spelen, rij ik de Tour liever niet uit"
'The Day After' geniet Mathieu van der Poel (26) na van zijn wereldtitel. Zonder groot feest uiteraard - "de euforie is daardoor anders". Van der Poel bereidt zich binnenkort - al dan niet in Spanje - voor op het wegseizoen. De Olympische Spelen staan nog steeds met rood omcirkeld.
Lees verder

Schattig gezinskiekje blijkt allerlaatste foto van snorkelende papa, die wat later wordt verscheurd door haai
Een vakantiefoto legt per ongeluk de laatste minuten van het leven van een geliefde vader vast. Deze vreselijke tragedie is een familie overkomen in Port MacDonnell in Zuid-Australië. Op de foto speelt zoontje Levi (2) op het strand, terwijl op de achtergrond papa Duncan Craw (32) aan het snorkelen is. Wat later zou Duncan een natuurlijke dood sterven en zijn lichaam opgepeuzeld worden door een witte haai.
Lees verder

Zeldzame Apple-computer te koop voor 1,5 miljoen dollar
Een voormalige computerwinkeleigenaar verkoopt een zeldzame Apple-computer voor 1,5 miljoen dollar (omgerekend zo'n 1,2 miljoen euro) op de veilingsite eBay. Bijzonder: de Apple-1 is ooit door Steve Wozniak en Steve Jobs samen gemaakt.
Lees verder

Wat is er aan de hand in Myanmar? "Schrik is groot dat protest tegen staatsgreep neergeslagen wordt"
"Het openbaar vervoer en telefonie werken niet, internet is zwaar verstoord. Banken zijn gesloten, mensen schuiven aan om geld af te halen aan automaten. Ook de winkels gingen dicht en mensen zijn bang dat ze niet aan hun dagelijkse portie rijst zullen raken. In de hoofdstad Naypyidaw zijn demonstraties begonnen tegen de staatsgreep door de militairen, ook al is de schrik groot dat die protesten zullen neergeslagen worden." Een Vlaamse vrouw die al decennialang in de toeristische sector in Myanmar werkt, doet verslag over de toestand in het land nadat het leger er vannacht de macht greep en leider en omstreden Nobelprijswinnares Aung San Suu Kyi oppakte.
Lees verder

Football Talk. Haroun en Mbokani nog enkele weken out - Zulte Waregem speelt volgend seizoen in Elindus Arena
Slecht nieuws uit de Antwerpse ziekenboeg. Haroun en Mbokani zijn nog onbeschikbaar. Beide spelers hebben een scheurtje in de kuit en zijn nog enkele weken out. Haroun speelde op 17 januari zijn laatste wedstrijd voor de Great Old. Ook Mbokani kwam in die wedstrijd het laatst in actie. (MVS)
Lees verder

KOERS KORT. Casper Pedersen blijft langer bij Team DSM
De Deense renner Casper Pedersen (24) heeft zijn contract bij Team DSM met een jaar verlengd tot eind 2022. Pedersen rijdt sinds 2019 voor Team Sunweb, de voorganger van Team DSM. Vorig jaar schreef de Deen Parijs-Tours op zijn naam. In 2017 won Pedersen de wegrace bij de Europese kampioenschappen voor beloften en een rit in de Ronde van Denemarken.
Lees verder