Doorgaan naar hoofdcontent

Brief van cafébaas Claude (55) om na herseninfarct van vrouw met hele gezin kerst te mogen vieren, blijft zonder gev...

HLN
Brief van cafébaas Claude (55) om na herseninfarct van vrouw met hele gezin kerst te mogen vieren, blijft zonder gevolg: "Premier reageerde veel te laat"
Cafébaas Claude Delatter (55) uit Heule schreef begin december een emotionele brief naar premier Alexander De Croo en minister Frank Vandenbroucke. Of hij zijn hele gezin mocht uitnodigen op kerstavond, als lichtpuntje nadat zijn vrouw getroffen werd door een zwaar herseninfarct. Toestemming bleef uit, maar wat Claude vooral stoort, is hoe zijn verhaal de toppolitici niet lijkt te raken. "Wat de man in de straat denkt, is voor hen dus duidelijk niet belangrijk", vindt de cafébaas, die zich nu in een nieuw schrijven nóg eens tot De Croo en Vandenbroucke richt.
Lees verder

Ja auto inruilen voor een (elektrische) fiets? "Je bespaart tot wel 4.591 euro per jaar"
Fietsen zit in de lift: één op drie werknemers gebruikte vorig jaar de fiets om naar het werk te gaan. Is het dan nu niet hét moment om onze (tweede) auto in te ruilen voor een fiets, al dan niet met elektrische trapondersteuning? We rekenen uit wat zo'n ruil opbrengt en hoeveel het je kost als je dan toch af en toe een auto nodig hebt.
Lees verder

"Dat rebelse maakte van jou zo'n goede burgemeester, meneer Lippens": inwoners van Knokke-Heist pennen mooie woorden in rouwregisters
De inwoners en tweedeverblijvers van Knokke-Heist brengen in rouwregisters massaal hulde aan hun overleden burgemeester Leopold Lippens. Een uitgebreide afscheidsplechtigheid zit er door corona niet in, dus wil iedereen nog laatste lovende woorden neerpennen, zowel online als 'in het echt'. "Ik had het gevoel dat ik hier móést zijn", zegt inwoner Karel Daeseleire.
Lees verder

"Genoeg gelachen": de nuchtere kijk van onze Flames-watcher op de voorbije twee wedstrijden
De Red Flames hebben in vier dagen tegen twee ploegen van de wereldniveau gespeeld. 1-6 tegen een dominant en briljant Nederland en 2-0 bij een dominant en saai Duitsland. Thuis verzopen en in Aken weer voorzichtig boven water gekomen. Gezien de ambities is dit een déconfiture voor het Belgische vrouwenvoetbal. Want déconfiture is tegelijk mislukking en ontnuchtering. Af en toe eens een detox is noodzakelijk.
Lees verder

Man (28) die katje van zijn vriendin voor webcam wurgde, mag nooit meer dieren houden
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft een 28-jarige man uit Sint-Truiden bij verstek veroordeeld tot een half jaar cel, een boete van 2.400 euro en het definitief verbod op het houden van dieren nadat hij een kitten voor de webcam wurgde. De man pleegde de feiten om aan zijn vriendin, het baasje van de kat, duidelijk te maken dat hij haar beu was.
Lees verder

Zestig migranten gered tijdens oversteek Kanaal
Zestig migranten die in opblaasbare bootjes de Britse kust probeerden te bereiken, werden vandaag uit het Kanaal gered en in Calais aan land gebracht. Het ging om twee afzonderlijke boten die allebei motorproblemen hadden. Dat melden de Franse autoriteiten.
Lees verder

"Trump vindt zichzelf aannemelijke presidentskandidaat in 2024"
Ex-president Donald Trump gaat volgens de nieuwssite Axios zondag in een toespraak in Orlando zichzelf "een aannemelijke presidentskandidaat" voor de Republikeinse partij noemen.
Lees verder

Eigenaars tweede verblijven naar Raad van State tegen reisverbod: "Dit heeft niets te maken met toeristische uitstapjes"
De belangenvereniging van eigenaars van tweede verblijven heeft bij de Raad van State een verzoek ingediend om het verbod op niet-essentiële reizen te schorsen. Dat meldt Tweres.
Lees verder

Kustgemeenten Côte d'Azur komende twee weekends deels afgesloten
Een deel van de kustgemeenten aan de Franse Côte d'Azur gaat de komende twee weekends op slot. Dat heeft Bernard Gonzalez, prefect van het departement Alpes-Maritimes, vandaag tijdens een persconferentie aangekondigd. De maatregel moet de verspreiding van het coronavirus indammen.
Lees verder

Football Talk. Anderlecht klopt RWDM in oefenduel - Club Nainggolan zet coach op straat
Een dag na de blamage op eigen veld tegen KV Kortrijk heeft Anderlecht een oefenduel tegen RWDM winnend afgesloten. Na doelpunten van Arnstad, Dauda en Miazga haalde paars-wit het met 3-1. Voor Anderlecht kwamen verder onder meer Trebel, Diaby, Larsen en Cobbaut in actie.
Lees verder

'That '70s Show'-acteur Wilmer Valderrama is papa geworden van zijn eerste kindje
Voor Wilmer Valderrama kan 2021 alvast niet meer stuk. De 'That '70s Show'-acteur is namelijk voor de eerste keer papa geworden. Valderrama (41) liet via zijn Instagramaccount weten dat zijn verloofde Amanda Pacheco vorige maandag bevallen is van een dochtertje.
Lees verder

"Kan alleen door een gek geschilderd zijn": mysterie rond verborgen inscriptie op 'De Schreeuw' eindelijk ontrafeld
Jarenlang werd er gespeculeerd over de herkomst van de nauwelijks zichtbare zin op het wereldberoemde schilderij 'De Schreeuw' van de Noorse kunstenaar Edvard Munch. Onderzoekers van het Nationaal Kunstmuseum van Noorwegen wisten nu het mysterie te ontrafelen. De woorden zouden door niemand minder dan de kunstenaar zelf op het doek aangebracht zijn.
Lees verder

Meer dan 11.000 Belgen gaan maand lang geen vlees eten
Al meer dan 11.000 Belgen hebben zich ingeschreven voor de VeggieChallenge van de vzw Eva. Daarmee engageren ze zich om vanaf 1 maart een maand lang vegetarisch of veganistisch te eten. Dat heeft vegetariërsvereniging Eva vandaag aangekondigd in een persbericht.
Lees verder

Opmerkelijke twist in Braziliaanse titelstrijd: fan betaalt clausule van 200.000 euro, maar speler slikt rood
Opmerkelijk verhaal in Brazilië. Een fan van Internacional betaalde de club 200.000 euro opdat sterkhouder Rodinei toch kon spelen in de titelkraker tegen Flamengo. Dat bleek echter al snel weggegooid geld: de rechtsachter pakte rood.
Lees verder

Meteen raak in 'Blijven Slapen': Michiel en Joachim nemen vliegende start
Michiel en Joachim, de twee nieuwe singles die zondag hun intrede deden in één van de twee luxueuze huizen van 'Blijven Slapen', maakten een vliegende start. Het leek meteen erg goed te klikken tussen de twee mannen. Wie weet zit hier écht wel iets meer in?
Lees verder

KOERS KORT. UCI schorst ploegleider Van Gansen, die beschuldigd wordt van ongewenste intimiteiten, tot eind 2022
De Disciplinaire Commissie van de Internationale Wielerunie (UCI) heeft wielermanager Patrick Van Gansen een schorsing opgelegd tot en met 31 december 2022. Tot dan mag hij geen functie uitoefenen in het wielrennen. Van Gansen werd eerder door verschillende rensters beschuldigd van ongewenste intimiteiten.
Lees verder

Voor tweede dag op rij warmterecord gebroken: kwik haalt 16,5 graden in Ukkel
Met een temperatuur van 16,5 graden in Ukkel is vandaag voor de tweede dag op rij een warmterecord gebroken in ons land. Dat meldt weerman Frank Deboosere.
Lees verder

Eerste negen speelrondes Premier League darts zonder fans in Milton Keynes
De eerste negen speelrondes van de Premier League voor darters worden zonder publiek gehouden in de Engelse stad Milton Keynes.
Lees verder

Samsung wil mobiele toestellen minstens vier jaar voorzien van beveiligingsupdates
De Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant Samsung wil zijn toestellen langer beveiligen. Volgens het bedrijf zal het tot ten minste vier jaar na de oorspronkelijke lancering beveiligingsupdates voorzien voor zijn Galaxy-producten. Eerder maakte het bedrijf er al een punt van zijn smartphones langer te voorzien van Android-updates.
Lees verder

Nu zijn toestand onzeker lijkt: dit zal er gebeuren als prins Philip sterft
Prins Philip (99) verblijft al een week in het ziekenhuis, en veel Britten bereiden zich intussen voor op het ergste. Ondanks geruststellende berichten van Buckingham Palace dat de man van Queen Elizabeth later deze week naar huis mag, ligt het stappenplan voor zijn overlijden toch al klaar. Dit is wat er gebeurt wanneer 'Operation Forth Bridge' in gang wordt gezet.
Lees verder