Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 14 februari 2021

‘Bridgerton’-ster Regé-Jean Page heeft ‘zijn hertogin’ gevonden in een Londense schrijfster

HLN
'Bridgerton'-ster Regé-Jean Page heeft 'zijn hertogin' gevonden in een Londense schrijfster
Wie had gehoopt om nog snel een date met de begeerlijke 'Bridgerton'-ster Regé-Jean Page (31) te regelen op Valentijn, is eraan voor de moeite. De acteur heeft namelijk al een vriendin, zo blijkt uit foto's van de Britse krant de Daily Mail.
Lees verder

Hoe viert de Vlaming valentijn? 3 op de 10 singles voelen zich ongelukkig op deze dag
Vandaag, op 14 februari, is het de tour d'amour. De Dag der Geliefden. Maar hoe hard leeft valentijn bij de Vlamingen? Vieren we het überhaupt? En wat met de singles? "Een kwart van de Vlaamse koppels heeft door corona minder zin om iets speciaals te doen voor de hoogdag van de liefde. En ja, dat laat zich ook voelen in de portemonnee: aan cadeaus wordt minder geld uitgegeven." Dat blijkt uit een nieuwe studie van iVox. Op vraag van radiozender JOE werd nagegaan hoe het gesteld is met ons gevoel voor romantiek.
Lees verder

Ook in het dubbelspel blijft het lukken: Elise Mertens bereikt kwartfinales met Aryna Sabalenka
Elise Mertens heeft zich aan de zijde van de Wit-Russin Aryna Sabalenka geplaatst voor de kwartfinales van het vrouwen dubbelspel op de Australian Open.
Lees verder

Vandaal beschadigt banden van 24 auto's
In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een vandaal 24 auto's beschadigd in verschillende straten in Leuven.
Lees verder

Ella-June Henrard moet op de pauzeknop drukken: "Afgelopen jaar was 'retedruk'"
Vanaf morgen kunnen we op VTM kijken naar 'Fair Trade', een topproductie van eigen bodem waarin ook Ella-June Henrard (27) schittert. Maar dat is niet alles. Ook in 'Mijn Slechtste Beste Vriendin (Streamz) en in 'De Kraak' (binnenkort op VTM) zal Ella-June te zien zijn. "Op die eerste lockdown na was 2020 'retedruk'. Fijn dat er zoveel werk was, maar ik moet nu toch even de pauzeknop indrukken."
Lees verder

Ook Charleroi-Club in gevaar: "Bepaalde delen van het veld zijn nog bevroren"
Riskeert Charleroi - Club Brugge van deze avond om 18.15 uur eveneens te worden afgelast? "De wedstrijd is wel degelijk in gevaar", zegt Mehdi Bayat.
Lees verder

LIVE (13u30). Refaelov en Beiranvand weer in de ploeg bij Antwerp, Leye gooit ploeg door elkaar
• Aftrap: 13u30 • Sclessin • Scheidsrechter: Bram Van Driessche • Antwerp is tweede, Standard zesde
Lees verder

Betrapt op Tinder of een affaire met de experte: de strafste 'Blind Getrouwd'-verhalen uit het buitenland
Net als bij ons zijn ook de internationale versies van 'Blind Getrouwd' - 'Married at First Sight' heet het format - een waar kijkcijferkanon. Twee wildvreemden die gematcht worden en met elkaar in het huwelijksbootje stappen, tal van landen smullen ervan. Toch lijkt de kans onbestaande dat onze editie qua sensatie de rest zal overtreffen: deze merkwaardige momenten tonen aan dat 'Married at First Sight' ook in een veel minder braaf 'experiment' kan uitdraaien.
Lees verder

Single op Valentijn? Deze vijf heerlijke romantische series zijn perfect om in je eentje te bingen
Zit je in een dip omdat je dit jaar geen Valentijn hebt? Niet getreurd! Deze vijf romantische series kan je lekker in je eentje bingen. Al zijn ze natuurlijk ook leuk om samen te kijken.
Lees verder

Eerste Arabische Marssonde stuurt eerste foto door
Vijf dagen nadat de onbemande Marssonde van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) in een baan rond de Rode Planeet is gekomen, heeft de al-Amal (Hoop) zijn eerste foto van Mars doorgestuurd, zo heeft de feitelijke leider van de Golfstaat, Mohammed bin Zayed, getwitterd.
Lees verder

Twintigtal arrestaties na feministische betoging in Sint-Gillis, juristenvereniging boos over machtsvertoon politie
Een honderdtal demonstranten hebben zaterdagavond deelgenomen aan een feministische betoging in Sint-Gillis. De demonstratie was noch aangevraagd noch toegelaten. Net voor de avondklok inging, heeft de oproerpolitie een twintigtal deelneemsters aan de betoging administratief opgepakt. Juristenvereniging Fem&Law laakt het politiemachtsvertoon en de arrestaties.
Lees verder

Karolina Muchova: de volgende hindernis voor Elise Mertens die door sommige watchers vergeleken wordt met Justine Henin
Karolina Muchova dus voor Elise Mertens, morgenochtend rond 8u Belgische tijd in de achtste finales van de Australian Open. Geen naam als een klok, maar de 24-jarige Tsjechische wordt toch maar beter niet onderschat. En hier is waarom:
Lees verder

Groen stelt voor om partij-uitgaven aan sociale media aan banden te leggen, Vlaams Belang spreekt van censuur
Meerderheidspartijen Groen en CD&V zijn bereid de partijfinanciering onder de loep te nemen en ook te verminderen. Dat hebben Kamerleden Franky Demon (CD&V) en Wouter De Vriendt (Groen) gezegd in De Zevende Dag. Oppositiepartij PVDA stelt meteen een halvering van de partijdotaties voor. Groen stelt ook voor de uitgaven van partijen aan sociale media "aan banden te leggen", maar die piste wordt door oppositiepartij Vlaams Belang bestempeld als "censuur".
Lees verder

Tweede wereldtitel met een Belgisch randje op het WK skiën: Kriechmayr wint na Super-G ook afdaling
Vincent Kriechmayr heeft op het WK alpijnse ski in het Italiaanse Cortina d'Ampezzo de wereldtitel in de afdaling behaald. Donderdag won hij ook al goud in de Super-G. De dubbel heeft een Belgisch tintje, want Kriechmayrs moeder is een Belgische.
Lees verder

Verboden liefde: schrijnwerker Kasper houdt van Hannah, maar haar rijke familie vindt hem te min en dwarsboomt de relatie
Op valentijn viert NINA de liefde. Ook de liefde die, hoe vurig ook, niet mocht zijn. Vandaag: de verboden liefde van Kasper* (16). Hij is net geen puber meer wanneer hij Hannah* (16) ontmoet en voor het eerst echt verliefd wordt. Na acht mooie maanden samen stelt ze hem voor aan haar ouders. Maar zodra haar rijke familie ontdekt dat Kasper maar een simpele BSO-student is, keert de wind. Systematisch houden Hannahs ouders haar weg van Kasper. Tot het jonge koppeltje knapt. "We zagen elkaar zo graag, maar het werd ons onmogelijk gemaakt om samen te blijven. 'Zolang ik me aan je vastklamp, mag ik niks meer', zei ze. In het donker buiten ons clublokaal namen we afscheid, met tranen in onze ogen."
Lees verder

Burgemeester Moeskroen zwaar aangedaan na dodelijk ongeval met twee zusjes na achtervolging: "Een drama, er zijn geen woorden voor"
Brigitte Aubert, de burgemeester van Moeskroen, had het zichtbaar moeilijk toen ze voor de camera van VTM Nieuws reageerde op het vreselijke verkeersongeval dat gisteren plaatsvond in haar gemeente en waarbij twee zusjes van vier en acht om het leven kwamen. "Het is een ware catastrofe wat hier gebeurd is", zei Aubert. De fatale crash volgde op verkeersagressie.
Lees verder

SHOWBITS. Natalia is dolverliefd op haar kersvers gezinnetje en hebben Bab Beulens en Vincent Banic hun trouwkleding al gekozen?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

LIVE. De Pauw maakt gelijk na erg straffe assist Lamkel Zé!
• Aftrap: 13u30 • Sclessin • Scheidsrechter: Bram Van Driessche • Antwerp is tweede, Standard zesde
Lees verder

Zien je kamerplanten ook zo af van de winter? Onze tuinexperte heeft de oplossing voor de meest voorkomende problemen
Niet al te veel daglicht, droge lucht en warme woonkamers: kamerplanten kregen het met de winterprik de voorbije week weer hard te verduren. Spot je ineens gele bladeren, bruine randen of een plotse bladval? Met de tips van onze tuinexperte Laurence Machiels krijg je die pipse kamerplant er weer bovenop.
Lees verder

Jules Hanot schrijft een brief aan Jani Kazaltzis: "Sinds je de Oceaan overstak, besef ik dat achter de kirrende façade een sterke en stoere kerel schuilt"
In tijden van Twitter is een mening bij alles wat op ons scherm komt snel gegeven. Maar tv-beest Jules Hanot neemt zijn tijd en schrijft elke week een ouderwetse brief. De ene keer zalvend, de andere keer voorzien van een tik op de vingers van het tv-gezicht. Deze week richt hij zijn pen tot Jani Kazaltzis, die de woeste zee trotseerde in 'Over de Oceaan'. "Hoewel je mijn (hoge) tolerantiegrens voor televisionele onzin meer dan eens overschreed, werd ik langzaam maar zeker een stiekeme bewonderaar van de drukke doorzetter met maniertjes en grote mond."
Lees verder