Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 14 februari 2021

Brandweer vrijwaart atelier computerzaak, maar woning eigenaar compleet vernield bij zware uitslaande brand in Assenede

HLN
Brandweer vrijwaart atelier computerzaak, maar woning eigenaar compleet vernield bij zware uitslaande brand in Assenede
In de Trieststraat in Assenede brandde de private woning aan het Computercentrum gisteravond compleet uit na een defect aan een gasverwarming. Bewoner en eigenaar Nico Cleemput kon zich tijdig in veiligheid brengen. De brandweer kon vermijden dat het vuur oversloeg naar het achterliggende atelier van de zaak.
Lees verder

LIVE (16u). Beerschot ontvangt KV Mechelen voor Antwerps duel
• Aftrap: 16u • Olympisch Stadion (Kiel) • Scheidsrechter: Nathan Verboomen • Malinwa wipt bij winst over Beerschot
Lees verder

LIVE (16u15). Houdt Courtois z'n netten schoon tegen Valencia?
• Aftrap: 16u15 • Estadio Alfredo di Stefano • Eden Hazard ontbreekt, Thibaut Courtois mikt op 10de clean sheet • Real is tweede, Valencia twaalfde
Lees verder

LIVE (18u15). Kan Charleroi een einde maken aan de zegereeks van Club Brugge?
• Aftrap: 18u15 • Stade du Pays de Charleroi • Scheidsrechter: Lothar D'hondt • Charleroi won de heenmatch op Jan Breydel (0-1)
Lees verder

LIVE (20u45). Vindt Lukaku tegen Lazio weer de weg naar doel?
• Aftrap: 20u45 • Giuseppe Meazza • Lukaku scoorde voor het laatst tegen Benevento (30/1) • Inter volgt als tweede op twee punten van Milan
Lees verder

Poetin: "Tegenstanders van Rusland gebruiken Navalny voor hun eigen doeleinden"
De Russische president Vladimir Poetin ziet in de demonstraties voor de vrijlating van Kremlintegenstander Alexey Navalny een poging van zijn tegenstanders om de ontevredenheid bij de bevolking uit te buiten. "Net nu er in alle landen ter wereld - ook bij ons - moedeloosheid en opgekropte woede leeft." Dat zei Poetin vorige week tijdens een bijeenkomst met de pers. Fragmenten van die bijeenkomst werden vannacht op de Russische staatstelevisie uitgezonden.
Lees verder

Medewerker Witte Huis neemt ontslag na bedreigen journalist
Een naaste medewerker van de Amerikaanse president Joe Biden heeft ontslag genomen, nadat hij een journalist van Politico had bedreigd. In een verklaring zegt TJ Ducklo, die een van de woordvoerders is van het Witte Huis, dat hij spijt heeft van zijn daden. Het Witte Huis heeft laten weten zijn ontslag te accepteren.
Lees verder

Brandweer moet man redden die door ijs zakt van omwalling van Fort van Haasdonk
De hulpdiensten hebben zaterdagavond een man moeten redden die door het ijs gezakt was in het fort van Haasdonk. De man kon op eigen kracht uit het water kruipen en de kant bereiken, maar hij zat vast op het fort dat volledig omringd is door een omwalling en een afgesloten poort.
Lees verder

Presidentsverkiezing Ecuador: bijna helft van de stemmen worden herteld
In Ecuador zullen uiteindelijk zo'n 6 miljoen stemmen van de presidentsverkiezingen van vorige zondag, goed voor 45 procent van het totaal, opnieuw worden geteld. Dat heeft de kiesautoriteit zaterdag gemeld tijdens een persconferentie in Quito.
Lees verder

CD&V wil recht op vijf opleidingsdagen per jaar
Werknemers moeten gebruik kunnen maken van een individueel, meeneembaar en afdwingbaar recht van vijf dagen opleiding per jaar. CD&V-kamerlid Nawal Farih dient daarvoor een wetsvoorstel in. "Onze samenleving verandert continu", zegt Farih. "Levenslang leren wordt alsmaar belangrijk, ook op de werkvloer, en daarom is het belangrijk dat alle werknemers ook de kans krijgen om zich te ontwikkelen."
Lees verder

Negen op de tien ouders tevreden over corona-aanpak scholen
Negen op de tien ouders zijn tevreden met de manier waarop scholen met de coronacrisis omgaan. Dat blijkt uit een bevraging van de ouderkoepels. Bijna de helft van de ouders in het secundair onderwijs vreest echter dat zijn of haar kind het voorbije jaar leerachterstand heeft opgelopen, schrijft De Zondag.
Lees verder

Hoe Aalst afkickt van zijn volksfeest: "Carnaval in de living. Nie te geloeiven, hé?"
Aalst viert geen carnaval. Geen stoet, geen 'prinsjenkiezing', niks. Wie dat een dik jaar geleden had voorspeld, was door gans Aalst zot verklaard, en in Aalst weten ze nog wat zot is. Ze kunnen het zich alleszins nog herinneren. Want aan de vooravond van wat carnaval had moeten zijn, ligt ook deze stad half groggy onder een deken van sneeuw en gelatenheid. Veel mensen likken er hun wonden. Van de kandidaat-prins over de kostuummaakster tot de muziekproducer.
Lees verder

Ex-Miss België Tatiana Silva is tv-ster in Frankrijk: "Ik word aangesproken op straat... over het weer"
Tatiana Silva (36) is voor veel Vlamingen misschien nog steeds 'de vrouw die in 2005 Miss België won' of 'de ex-vriendin van zanger Stromae', maar in Frankrijk is de Brusselse met Kaapverdische roots de voorbije jaren uitgegroeid tot een grote ster. Gemiddeld 7 miljoen zuiderburen zien haar 's avonds het weerpraatje presenteren op de commerciële zender TF1 en ook daarnaast rijgt ze de tv-opdrachten aan elkaar. "Ja, ik heb hier wel al eens in een tabloid gestaan. Maar het is niet zo dat de paparazzi me achtervolgen, hoor."
Lees verder

Valentijn na een coronajaar: "Wij geven nu veel meer kuskes!"
Laten we niet naïef zijn: in een jaar waarin de muren op ons afkwamen en we op afstand leefden, sneuvelden ook heel wat relaties en huwelijken. Maar naar aanleiding van het feest van de liefde, morgen, zochten we koppels op voor wie het coronajaar bepalend werd voor hun hartstocht. Omdat ze elkaar in sneltempo, tijdens een wandeling, leerden kennen. Of omdat ze niemand anders hadden dan de ander. "Wij voelen mekaar nu veel beter aan."
Lees verder

Geen avondje uit dit jaar, dus breng zelf romantiek in huis met deze valentijnsfilms
Een traditionele Valentijn, met een cinema- of restaurantbezoek, wordt het dit jaar niet. Gelukkig zijn er meer dan genoeg alternatieven. Die gezellige maaltijd laat je gewoon aan huis komen, en ook je eigen luie zetel tover je zo om tot een bioscoop. Deze romantische valentijnsfilms zullen daar zeker een handje bij helpen.
Lees verder

Jongetje (8) met leukemie krijgt geen behandeling in Brits ziekenhuis tenzij ouders meteen 942.000 euro ophoesten
De achtjarige Nathaniel Nabena verblijft momenteel met zijn ouders in het Verenigd Koninkrijk. Nadat bij het jongetje een oogtumor werd verwijderd in zijn thuisland Nigeria, reisde hij in november naar het VK om er een kunstoog te krijgen, maar na aankomst bleek dat hij lijdt aan een zeldzame vorm van leukemie. Tenzij zijn ouders ineens 825.000 Britse pond (een goeie 942.000 euro) op tafel kunnen leggen, weigert het Britse ziekenhuis echter het kind te behandelen en wordt hij doorverwezen naar de palliatieve afdeling.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens in dalende lijn
Alle coronacijfers in ons land dalen. Wat het aantal nieuwe besmettingen betreft, is dat al de tiende dag op rij. Ook het aantal ziekenhuisopnames en het aantal overlijdens aan Covid-19 gaan in dalende lijn. Dat blijkt uit de voorlopige coronacijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Cristiano Ronaldo weer een record rijker, nu op Instagram: CR7 steekt Ariana Grande voorbij als persoon met meeste volgers
Niet alleen op het veld doet Cristiano Ronaldo records sneuvelen, ook ernaast ogen de cijfers van de Portugese aanvaller indrukwekkend. CR7 is nu de persoon op Instagram met het grootste aantal volgers. Die titel was tot voor kort in handen van zangeres Ariana Grande.
Lees verder

Zonnige start van de dag, maar steeds meer wolken
De dag begint zondag met een staalblauwe hemel. Daarna wordt het minder zonnig, want er komen steeds meer sluierwolken binnendrijven. De bewolking wordt bovendien later steeds dikker vanuit het westen, maar het blijft wel droog.
Lees verder

De Wever pleit voor "breed centrumrechts blok": "Meerderheid van Vlamingen zou zich daarin thuis voelen"
Bart De Wever pleit in een interview met De Zondag voor een breed centrumrechts blok met ook christendemocraten en liberalen. "Er zijn te veel partijen. Dat is niet gezond. Ik noem dat de balkanisering van Vlaanderen. Als we niet opletten, wordt ook Vlaanderen onbestuurbaar", zegt hij in de krant.
Lees verder