Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 15 februari 2021

'Blind Getrouwd' kiest ogenschijnlijk voor ideale schoonzonen of schoondochters. Maar klopt dat plaatje wel?

HLN
'Blind Getrouwd' kiest ogenschijnlijk voor ideale schoonzonen of schoondochters. Maar klopt dat plaatje wel?
Vier doorsnee Vlamingen, waarvan bij sommigen hooguit de voornaam wat exotisch aanvoelt. Vier mensen ook die je op het eerste gezicht moeiteloos de stempel 'ideale schoonzoon' of 'schoondochter' zou geven. In het nieuwe seizoen van 'Blind Getrouwd' hielden de makers zelfs blijkbaar bewust de veelbelovende vijftig-plussers voor een volgende aflevering. Maar ook zonder hen mocht en kon een zakdoek niet ontbreken. Feelgood-tv van de bovenste plank.
Lees verder

Leger schiet op demonstranten in Myanmar, pakt vijf journalisten op en legt internet enige tijd plat
In het Zuidoost-Aziatische land Myanmar heeft het leger zondag op demonstranten geschoten. De betogers waren opnieuw op straat gekomen om massaal te protesteren tegen de staatsgreep van het leger. De militairen pakten ook vijf journalisten op. Daarnaast legde het leger het internet in het land enige tijd plat.
Lees verder

Onze chef voetbal ziet Anderlecht plots weer niets klaarspelen: "Kompany probeerde vanalles, tot de meest onlogische dingen"
"Als één ploeg verdiende om te winnen, was het Cercle Brugge", vond onze chef voetbal Stephan Keygnaert. Anderlecht speelde gisteravond troosteloos 0-0 gelijk tegen de 'Vereniging'. "Paars-wit was een treurmars."
Lees verder

Meer toerisme in eigen land dan tijdens vorige krokusvakantie: hotels en B&B's zien aantal Belgische gasten stijgen
Zullen we er toch maar het beste van maken? Restaurants noch cafés zijn open, winkelen blijft runshoppen en pretparken zijn gesloten, maar Toerisme Vlaanderen ziet deze week toch een stijging van binnenlandse toeristen tegenover de vorige krokusvakantie. Eindelijk wat ademruimte, voor de toerist in eigen land én de hele sector.
Lees verder

Belg zette gemiddeld 2,5 vakantiedagen over naar 2021
In 2020 had 75 procent van de bedienden nog extralegale vakantiedagen over die ze moesten overzetten naar 2021. Dat is 7% meer dan in 2019. Gemiddeld schoof de Belgische bediende 2,5 vakantiedagen door naar dit jaar. Dat blijkt uit een analyse van hr-dienstenbedrijf Acerta op basis van zijn cijfers van meer dan 120.000 bedienden.
Lees verder

Gewapend koppel met brief voor Biden gearresteerd bij Witte Huis
De Amerikaanse Secret Service, die zich met de beveiliging van politici bezighoudt, heeft zaterdag een man en een vrouw gearresteerd bij het Witte Huis, nadat zij hadden toegegeven gewapend te zijn. Dat melden Amerikaanse media.
Lees verder

"Daar gaat mijn zondag": frustraties, onbegrip én toch ook opluchting bij Club Brugge, dat voor niets naar Charleroi afreist
Charleroi zien… en terugkeren. Verzuchtingen vanop de bussen van Club – dat krijg je als je er zó lang voor niets moet opzitten. "Only in Belgium." Al zorgde de afgelasting toch ook voor opluchting in de Brugse gelederen.
Lees verder

Crowdfunding moet Emilia (4,5 maand) laten horen: "We hopen dat onze grootste schat de wereld straks zal kunnen ervaren zoals wij"
De 4,5 maanden oude Emilia Provoost werd slechthorend geboren. Een gehoorimplantaat zou het leven van het eerste dochtertje van Lynsey Rosiers en Michiel Provoost (beiden 24) helemaal kunnen veranderen. Maar de kosten voor zo'n implantaat lopen al snel op tot 20.000 euro en Emilia voldoet niet aan de criteria voor terugbetaling. Om hun poppemie toch alle kansen te geven, startte haar familie een crowdfunding.
Lees verder

Youssef Kobo laat 100 kansarme jongeren vandaag daten met top-CEO's en politici: "Alle bazen zijn racisten, alle jongeren te lui: die verhalen ben ik beu"
Honderd jongeren - vaak met migratieroots en niet zelden uit kansarme gezinnen - krijgen één dag na Valentijn een extra date. Ze gaan rond de tafel met honderd CEO's en toppers uit de politiek om te kijken waar kansen liggen voor een mooie toekomst. Cupido van dienst is Youssef Kobo (32), oprichter van 'A Seat At The Table'. "De verhalen van 'ze willen ons niet in bedrijven' en 'we vinden ze niet, de jongeren'. Ze kloppen niet en ik ben ze beu."
Lees verder

Club Brugge reist voor niets naar Charleroi: frustraties, onbegrip en tóch ook opluchting
Charleroi zien… en terugkeren. Verzuchtingen vanop de bussen van Club – dat krijg je als je er zó lang voor niets moet opzitten. "Only in Belgium." Al zorgde de afgelasting toch ook voor opluchting in de Brugse gelederen.
Lees verder

Willy Sommers als rockster onthaald in 'Liefde voor Muziek': "Vroeg of laat vragen ze mij wel, dacht ik"
Met zijn 68 lentes de is hij oudste van de bende, maar vanbinnen is hij weer even 18. Zoals in het begin van zijn carrière. Rockster Willy. En zo wordt hij vanavond bij de start van het nieuwe seizoen van 'Liefde voor muziek' ook onthaald. "Zelfs na 50 jaar carrière kan een mens nog verrast zijn." En ook zélf verrassen. "Dat gerap van Tourist LeMC en gerock van Absynthe Minded? Ik had daar schrik van. Maar ik heb hen kunnen overtuigen."
Lees verder

Geen water te diep om Willy Sommers te huldigen in nieuwe 'Liefde voor Muziek'
Belgische artiesten, Belgische muziek en een Belgische locatie. In het nieuwe seizoen van 'Liefde voor Muziek' brengen Willy Sommers, Geike Arnaert, Tourist LeMC, Cleymans & Van Geel, Emma Bale, Ronny Mosuse en Bert Ostyn van Absynthe Minded één grote liefdesverklaring aan elkaars nummers.
Lees verder

Van heel koud naar heel zacht weer: kwik naar 16 graden in weekend
De dag start betrokken en regenachtig. De neerslagzone trekt geleidelijk oostwaarts met vooral ten zuiden van Samber en Maas kans op wat aanvriezende regen. Ook in de Kempen is dit niet volledig uitgesloten. 's Namiddags blijft het bewolkt en wordt het droger vanaf het westen. Het wordt zachter met temperaturen tussen 2 graden in de Hoge Venen en 8 graden in het westen. Er staat een meestal matige, aan zee en op het Ardense reliëf tijdelijk nog vrij krachtige, wind uit het zuiden die ruimt naar het zuidwesten. Op het Ardense reliëf zijn tijdelijk nog rukwinden mogelijk rond 60 km/u, zegt het KMI maandagochtend.
Lees verder

Liefde voor Willy Sommers en flikken in het Antwerpse drugsmilieu: dit kan je vanavond op tv bekijken
Het verplichte verblijf in uw kot, met dank aan corona, wordt deze krokusvakantie vergemakkelijkt door de start van het klassieke tv-lenteoffensief. Om het bos door de bomen te ontwaren, bezorgen wij u dagelijks een compleet overzicht van alle nieuwe programma's én van de toptitels die terugkeren. Met tekst, uitleg en exclusieve videofragmenten, zodat u voor geen verrassingen komt te staan. Voor de snelle beslissers is er dit handige overzicht. Wie meer informatie wil, klikt op een programmatitel en wordt op zijn wenken bediend.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal ziekenhuisopnames en aantal besmettingen blijven dalen
Het dagelijkse aantal nieuwe ziekenhuisopnames is met 10 procent gedaald ten opzichte van een week eerder. Het gemiddelde aantal nieuwe coronabesmettingen daalde met 19 procent. Dat blijkt uit de voorlopige coronacijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

26.000 kaarsjes geven Sportpaleis weer hoop: "Op 4 september gaan we ongehinderd feesten zoals vroeger"
Het eerste Sportpaleis van 2021 is een feit. Heel intiem bestegen Niels Destadsbader en Clouseau gisteren het podium. Hun publiek: meer dan 26.000 theelichtjes. De toeschouwers waren er in gedachten bij. Het waren zij die een kaarsje kochten, goed voor meer dan 50.000 euro opbrengst. "En vanaf 4 september staan we hier opnieuw mét publiek!"
Lees verder

Niels Destadsbader en Clouseau vullen eerste Sportpaleis sinds corona... met 26.000 kaarsjes vol hoop
Het eerste Sportpaleis van 2021 is een feit. Heel intiem bestegen Niels Destadsbader en Clouseau gisteren het podium. Hun publiek: meer dan 26.000 theelichtjes. De toeschouwers waren er in gedachten bij. Het waren zij die een kaarsje kochten, goed voor meer dan 50.000 euro opbrengst. "En vanaf 4 september staan we hier opnieuw mét publiek!"
Lees verder

Albatros Ruth Beeckmans, Dominique Van Malder en Benny Claessens geven zich letterlijk (en figuurlijk) bloot in 'Albatros'
Na een eerste leven op het betaalnet, brengt Canvas vanaf vanavond 'Albatros', de eigen tragikomische fictieserie over tien zwaarlijvige mensen op afslankingskamp in de Ardennen, voor het eerst op open net.
Lees verder

Fair Trade Spanning, actie, drama én humor in nieuwe VTM-politiereeks 'Fair Trade'
De ondertitel van de nieuwe VTM-fictiereeks 'Fair Trade', 'Iedereen is de weg kwijt', zegt alles. In 'Fair Trade' volgen we Walter 'Wally' Wilson en Robin De Rover, resp. commissaris en hoofdinspecteur van de Cel Drugs van de federale politie én twee penozebazen: Patrick Paternoster, 'de Pater', en Bob ' Martino' Martens.
Lees verder

LEZERSBRIEF. "Kom onze gehandicapte zoon eens uitleggen waarom zijn vrienden al een prik krijgen maar hij niet"
Deze week starten de vaccinaties in voorzieningen voor personen met een handicap. "De vrienden van mijn zoon worden geprikt, maar onze Jeroen komt nog niet aan de beurt omdat hij niet in de instelling blijft slapen", schrijft Gerry Van Ceunebroecke uit Oudenaarde. Dat heeft een grote impact, want Jeroen heeft zijn kameraden van het dagcentrum al bijna een jaar nier meer gezien. Lees hier de integrale brief van vader Gerry.
Lees verder