Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 12 februari 2021

'Blancochequebedrijven’ zijn de beurshype van het moment, maar ook een goede belegging?: “Een SPAC kan een mooie,...

HLN
'Blancochequebedrijven' zijn de beurshype van het moment, maar ook een goede belegging?: "Een SPAC kan een mooie, laatste finale toets geven aan je portefeuille"
SPACs, ook wel gekend als blancochequebedrijven, waren in 2020 op de internationale beurzen dé nieuwe hype. En ook in 2021 blijven ze opduiken in beursgespecialiseerde media. Maar wat doen ze precies? Zijn ze interessant voor beleggers? En is België de volgende markt die aan de beurt komt? Onze beursexpert Geert Noels legt uit.
Lees verder

Ouders van door politiekogel gedode Mawda mogen definitief in België blijven
De ouders van het Iraaks-Koerdische meisje Mawda (2), dat in 2018 tijdens een achtervolging op mensenhandelaars werd gedood door een politiekogel, mogen definitief in ons land blijven. Hun regularisatie vond plaats in december, meldt RTBF. Vandaag doet de rechtbank uitspraak over de zaak-Mawda, waarbij een Belgische agent en twee Irakezen terechtstaan.
Lees verder

Mooi gebaar: Courtois stuurt Spaans jongetje getekend shirt na armoperatie
Het hart op de juiste plaats. Thibaut Courtois heeft een Spaans jongetje de dag van zijn leven bezorgd. De jongen brak zijn ellepijp en kreeg na een oproep op Twitter een truitje opgestuurd van Courtois.
Lees verder

Het sprookje duurt voort: Rus Karatsev staat bij grandslamdebuut in achtste finales van Australian Open
Het sprookje van de Russische tennisser Aslan Karatsev op de Australian Open in Melbourne blijft duren. De 27-jarige qualifier, die voor het eerst op de hoofdtabel van een grandslam staat, bereikte de achtste finales.
Lees verder

Nep-influencer (30) die jetsetleven leidde in New York vrijgelaten: "Ik schaam me diep"
Een Duits-Russische vrouw die zich in New York voordeed als miljardairsdochter, terwijl ze eigenlijk platzak was, is gisteren vrijgelaten uit de gevangenis van Albany. De 30-jarige Anna Sorokin werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier tot twaalf jaar, maar komt vanwege goed gedrag nu al op vrije voeten. De vrouw werd in 2019 schuldig bevonden aan diefstal van een kleine 200.000 euro van banken en luxehotels.
Lees verder

Fabio Jakobsen na nieuwe, belangrijke operatie: "Nu een weekje platte rust, daarna hopelijk opbouwen naar wedstrijden"
Belangrijke dagen voor Fabio Jakobsen (24). De renner die in de voorbije Ronde van Polen zwaar ten val kwam, onderging deze week een nieuwe operatie aan zijn gezicht. Bij een gunstig herstel zit er over enkele maanden misschien een comeback in.
Lees verder

ANALYSE. Republikeinse senatoren mogen hun geweten volgen. Maar hun arm wordt omgewrongen om toch maar voor Trumps vrijspraak te gaan
Er zijn zeker Republikeinen die oprecht van oordeel zijn dat Donald Trump de vrijspraak verdient op zijn afzettingsproces. Maar voor veel anderen speelt er ook eigenbelang. De druk om Trump niet af te vallen, begint te lijken op een heuse heksenjacht. En als de stemming in de Senaat geheim zou zijn, dan maakte Trump wellicht geen kans.
Lees verder

Mysterieuze blauwe honden in Rusland: 'Moeten achterhalen hoe dit komt'
Vlakbij de Russische stad Dzerzjinsk lopen een aantal heel bijzondere honden rond. Hun vacht is namelijk blauw. Wat de oorzaak is? Waarschijnlijk komt het door chemisch afval van een gesloten fabriek in de buurt van de stad.
Lees verder

Het koppel achter tv-programma 'Da's liefde!': Sophie Peeters en Tim Van Aelst gaan volgend jaar zelf trouwen: "Lichtjes verslaafd aan elkaar"
Ze runnen samen productiehuis Shelter en met hun jongste tv-programma Da's Liefde! op VTM, leren ze ons wat liefde is. Ze wonen onder één dak en als corona braaf is, wordt er dit jaar nog getrouwd. Al vijf jaar smullen executive producer Sofie Peeters (33) en regisseur Tim Van Aelst (43) van elkaars kamervullende energie. Verliefd met hart én ziel. "Ik heb een theorie die zegt: 'meer wil meer'. Bijvoorbeeld: als je veel reist, wil je nog meer reizen. Sofie en ik hebben dat met elkaar."
Lees verder

Eigenaars tweede verblijven willen verbod op niet-essentiële reizen juridisch aanvechten: "We verdienen uitzondering"
De eigenaars van tweede verblijven willen het verbod op niet-essentiële reizen juridisch aanvechten. Ze hopen een uitzondering te bekomen. "We zijn niet voor ongecontroleerde toeristische reizen, maar willen dit wel mogelijk maken voor tweedeverblijvers", zegt Jos Dumortier van de vzw Tweres.
Lees verder

ING ziet winst fors dalen in België
ING België heeft vorig jaar een winst voor belastingen van 269 miljoen euro behaald. Dat is een pak minder dan de 805 miljoen euro een jaar eerder.
Lees verder

Ongelooflijk beeld: persoonlijke assistent van Kompany trotseert vrieskou in korte broek en korte mouwen
Het was verschrikkelijk koud, gisteravond tijdens het bekerduel tussen Union en Anderlecht. Het kwik daalde stevig onder nul - ongeveer tot -6 - en de gure wind maakte het helemaal pijnlijk. Maar één man had er schijnbaar geen last van: Rodyse Munienge, een boezem- en jeugdvriend van Vincent Kompany en nu de persoonlijke assistent van de voormalige Rode Duivel bij Anderlecht.
Lees verder

Navalny weer voor de rechter, deze keer in smaadzaak
De Russische oppositieleider Aleksej Navalny is vrijdag weer voor de rechter in Moskou verschenen. De bekende criticus van president Vladimir Poetin riskeert een gevangenisstraf in een smaadzaak.
Lees verder

Acteurs beschuldigen 'Buffy The Vampire Slayer'-bedenker Joss Whedon van machtsmisbruik: "Hij mocht niet alleen met mij zijn"
De serie mag dan onze tienerjaren opgefleurd hebben, maar achter de schermen van 'Buffy The Vampire Slayer' ging het er een pak minder mooi aan toe. Verschillende acteurs hebben zich uitgesproken over het gedrag van bedenker Joss Whedon (56), dat na ruim twintig jaar nog altijd nazindert. "Ik zag geen andere optie dan de slechte behandeling te slikken en door te gaan."
Lees verder

Fusie tussen havens van Antwerpen en Zeebrugge is rond
De havens van Antwerpen en Zeebrugge fusioneren. De raden van bestuur van beide havenbedrijven hebben daarvoor het licht op groen gezet. Op een persconferentie om 12 uur in het Antwerpse Havenhuis wordt daarover meer uitleg gegeven. Er liepen sinds twee jaar gesprekken over het samengaan.
Lees verder

Vader (38) en dochtertje (2) dood aangetroffen in brandende wagen in Luik
De levenloze lichamen van een vader en zijn dochter van twee jaar zijn gisterenavond ontdekt in een brandende auto in de provincie Luik. Dat meldt het parket van Luik. Het gerecht gaat voorlopig uit van kindermoord gevolgd door zelfdoding, maar de autopsie zou meer opheldering moeten brengen.
Lees verder

Leger Reddit-beleggers doet waarde van cannabisaandelen ontploffen
Het leger kleine beleggers dat samenspant via Reddit heeft na de gekte rond Gamestop een nieuw doelwit: cannabisaandelen. Zo steeg de waarde van het bedrijf Tilray op enkele dagen met meer dan 150 procent. De vraag is hoelang die wietroes zal duren, want intussen lijkt de daling alweer ingezet.
Lees verder

Leger Reddit-beleggers neemt cannabisaandelen in het vizier
Het leger kleine beleggers dat samenspant via Reddit heeft na de gekte rond Gamestop een nieuw doelwit: cannabis-aandelen. Zo steeg de waarde van het bedrijf Tilray op enkele dagen met meer dan 150 procent. De vraag is hoelang die wietroes zal duren, want intussen lijkt de daling alweer ingezet.
Lees verder

Kan je verloren slaap inhalen? Word je dik van te weinig nachtrust? En zijn powernaps slecht? Slaapcoach doorprikt 11 mythes over slaap
Een verzwaringsdeken voor een betere slaap en 's avonds sporten om sneller in dromenland te vertoeven: op het wereldwijde web krioelt het van de slaapadviezen. Maar welke kloppen nu echt? En welke adviezen kunnen rechtstreeks de vuilbak in? Slaapcoach Ellen Smets neemt de meest voorkomende opvattingen over onze slaap onder de loep en scheidt het kaf van het koren.
Lees verder

Fernando Alonso succesvol geopereerd na aanrijding tijdens fietstochtje
De Spaanse Formule 1-piloot Fernando Alonso (39) is gisteren in Zwitserland aangereden tijdens het fietsen. Dat schrijft de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport. De Spanjaard werd vandaag al geopereerd aan zijn gezicht.
Lees verder