Doorgaan naar hoofdcontent

Bij ons moet ‘De Bachelorette’ nog starten, maar in VS is koppel verwikkeld in overspelschandaal

HLN
Bij ons moet 'De Bachelorette' nog starten, maar in VS is koppel verwikkeld in overspelschandaal
In 'De Bachelorette' zal een groep mannen binnenkort strijden om het hart van Elke Clijsters (36). Het belooft volgens zender Play4 spraakmakende tv te worden, iets waar ze ook in Amerika ervaring mee hebben. Daar zorgde het afgelopen seizoen immers voor veel opschudding: na amper twee weken opnames legde 'Bachelorette' Clare Crawley een bom onder de show door zich meteen te verloven met één van de kandidaten en op te stappen. Maar ook aan die relatie kwam vorige week een einde, en alle details van hun breuk gaan nu vlot over de tongen.
Lees verder

Leider al-Qaïda op Arabisch Schiereiland opgepakt
De leider van al-Qaïda op het Arabische Schiereiland (AQAS), Khalid ben Omar Batarfi, is in oktober vorig jaar in het oosten van Jemen opgepakt. Dat blijkt uit een rapport van de Verenigde Naties dat donderdag werd vrijgegeven.
Lees verder

Ajax definitief zonder spits Haller in Europa League na administratieve blunder
Sébastien Haller mag dit seizoen bij Ajax niet meedoen in de Europa League. De club uit Amsterdam heeft de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis niet op tijd aangemeld bij de UEFA, waardoor hij niet inzetbaar is in de Europese duels. Ondanks pogingen van Ajax om Haller alsnog speelgerechtigd te krijgen, kreeg de club definitief bericht van de UEFA dat de Fransman niet wordt toegevoegd aan de spelerslijst.
Lees verder

KIJK LIVE. Nationaal Crisiscentrum: 20 procent van Belgen heeft antistoffen tegen coronavirus
Het Overlegcomité zit straks samen, maar de heropening van de kappers zal geen hele reeks versoepelingen inleiden. Dat heeft premier Alexander De Croo gezegd in de Kamer. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke kondigde dan weer aan dat er deze maand nog 443.000 vaccins van AstraZeneca verwacht worden. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

KIJK LIVE. Hoe evolueren de coronacijfers? Crisiscentrum geeft stand van zaken
Het Overlegcomité zit straks samen, maar de heropening van de kappers zal geen hele reeks versoepelingen inleiden. Dat heeft premier Alexander De Croo gezegd in de Kamer. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke kondigde dan weer aan dat er deze maand nog 443.000 vaccins van AstraZeneca verwacht worden. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Probleem richting Australian Open? Ashleigh Barty krijgt in Melbourne finaleticket cadeau na forfait van Serena Williams
De Australische Ashleigh Barty heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van het WTA Yarra Valley Classic in Melbourne (hard/565.530 dollar). Ze profiteerde van het forfait van de Amerikaanse Serena Williams (WTA 39).
Lees verder

Bouwen of renoveren in 2021? Op deze trends kan je inspelen
Ook in 2021 zijn er een aantal trends en verschuivingen in de bouwwereld. Als je gaat bouwen of renoveren, is het slim om daar rekening mee te houden. Is bouwen of renoveren momenteel het interessantst? Hoe zit het met duurzaamheid? En is een smarthomesysteem dé manier om je zonnepanelen te laten renderen? Bouwsite Livios woonde een rondetafelgesprek bij waarin de sector zich boog over wat er leeft bij (ver)bouwers.
Lees verder

Hoe Haaland zijn indrukwekkende body kweekte en in één jaar tijd 20 kilo aankwam: "Ik at als een paard"
Erling Haaland heeft zich in korte tijd ontpopt tot een van de beste spitsen ter wereld. Het Noorse fenomeen vierde afgelopen maand zijn eenjarige jubileum bij Borussia Dortmund en blikte in het teken daarvan terug op de jaren van zijn doorbraak.
Lees verder

Honderden professoren en studenten protesteren in Myanmar tegen staatsgreep
In Rangoon (Myanmar) hebben honderden professoren en studenten zich verzameld voor een universiteit om er te protesteren tegen de staatsgreep in hun land. Dat hebben journalisten van het Franse persagentschap AFP vastgesteld. Het gaat om de grootste bijeenkomst tot hiertoe sinds het leger de regering van Aung San Suu Kyi omverwierp.
Lees verder

Overvaller Kim Kardashian had geen idee wie ze was: "Als ze me dat hadden verteld, had ik het nooit gedaan"
Yunice Abbas (67), één van de bendeleden die Kim Kardashian (40) onder schot hield en beroofde in Parijs, beweert dat hij er geen idee van had wie ze was. "Als ik had geweten wat voor publiciteit de overval zou krijgen, had ik het nooit gedaan."
Lees verder

Ajax-doelman Onana voor jaar geschorst door UEFA na dopingovertreding
De Europese voetbalbond UEFA heeft doelman André Onana (24) van Ajax voor een jaar geschorst voor een dopingovertreding.
Lees verder

Vandaag 36, maar nog steeds een machine: wat is het geheim van Cristiano Ronaldo?
Cristiano Ronaldo wordt vandaag 36 - proficiat. Nog steeds hoort de Portugees bij de beste spelers ter wereld, met dank aan dutjes, zwaardvis en duizenden buikspieroefeningen. Op zoek naar het geheim achter de machine.
Lees verder

Van Gucht: "16 procent van besmettingen veroorzaakt door Britse variant, toename lijkt wat te vertragen"
Uit de cijfers blijkt dat 16 procent van de besmettingen werd veroorzaakt door Britse variant. De toename lijkt wat te vertragen. Dat zegt viroloog Steven Van Gucht tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum. Ook wijst Van Gucht erop dat het aantal mensen met antistoffen momenteel rond 20 procent schommelt. "Ruim onvoldoende voor groepsimmuniteit", klinkt het.
Lees verder

Zware brand in ArcelorMittal door spanningsuitval, werknemer valt van trap tijdens evacuatie
In de staalfabriek ArcelorMittal is vrijdagvoormiddag een brand uitgebroken. Een spanningsuitval in de centrale die alle hoogspanning beheert, veroorzaakte een brand aan de vulwagen en doorstootmachine van de cokesfabriek.
Lees verder

Een beroemde comeback, een nipplegate en een lompe haai: dit zijn de meest memorabele optredens op de Super Bowl
Dit weekend gaat in de Verenigde Staten de Super Bowl en bijhorende halftime show door. Niemand minder dan The Weeknd (30) mag dit jaar het beste van zichzelf geven, maar tijdens de voorbije jaren deden al heel wat grote namen het hem voor. Denk bijvoorbeeld maar aan Lady Gaga, Katy Perry én zelfs Michael Jackson. Dat zij elk hun eigen stempel drukten op hun perfomance is wel het minste dat je kan zeggen, al hadden ze dit niet altijd zelf in de hand. Net daarom hebben wij de meest memorabele momenten uit de geschiedenis van de halftime show op een rij gezet.
Lees verder

Indrukwekkende Tyrannosaurus was maar zo groot als een bordercollie bij geboorte
De gigantische Tyrannosaurus - eenmaal volwassen kon deze 9 tot wel 12 meter lang worden en 8.000 kilogram wegen - was bij geboorte amper zo groot als een middelgrote hond, een bordercollie om maar een voorbeeld te noemen. Dat blijkt uit een nieuwe studie waarbij gefossiliseerde embryo's werden onderzocht.
Lees verder

Disneyland Paris maakt rustgevende filmpjes van leeg park
De coronacrisis bezorgt heel wat mensen stress en daarom deelt Disneyland Paris nu op haar YouTube-kanaal video's van de geluiden uit haar verlaten park zodat de fans thuis even helemaal kunnen ontspannen.
Lees verder

Israël versoepelt lockdown vanaf zondag stapsgewijs
In Israël wordt de lockdown nog verlengd tot zondagmorgen. Vervolgens zullen de maatregelen ondanks het nog steeds hoge aantal coronabesmettingen stapsgewijs worden versoepeld. Dat heeft de entourage van premier Benjamin Netanjahu in de nacht van donderdag op vrijdag na urenlang regeringsoverleg gemeld.
Lees verder

Verstekeling die in wielkast vlucht van Londen naar Maastricht overleefde, is vermoedelijk 16-jarige Keniaanse jongen
De verstekeling die donderdag werd aangetroffen in een wielkast van een vliegtuig op de luchthaven van de Nederlandse stad Maastricht, is vermoedelijk een 16-jarige Keniaanse jongen. Hij ligt nog in het ziekenhuis, maar maak het redelijk goed volgens een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee.
Lees verder

Na tragische jeugd met mishandeling en verkrachting zocht ze haar heil in het buitenland: prinses Marie-Christine wordt 70
Prinses Marie-Christine, ook wel de verschoppelinge van Laken genoemd, blaast zaterdag 70 kaarsjes uit. De tante van koning Filip (60) kan terugblikken op een bont parcours: na een jeugd vol mishandeling en een verkrachting vluchtte ze ons land uit om een nieuw leven in de VS te beginnen. Ze deed vergeefs een gooi naar de Hollywood-droom, schopte schandaal en knipte de familiebanden door, tot haar gokverslaafde man haar fortuin erdoor joeg.
Lees verder