Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 20 februari 2021

België houdt vast aan twee doses voor betere bescherming tegen varianten

HLN
België houdt vast aan twee doses voor betere bescherming tegen varianten
De Hoge Gezondheidsraad (HGR) en de Taskforce Vaccinatie houden vast aan twee doses van het coronavaccin voor een betere bescherming tegen de varianten. Dat meldt de Taskforce naar aanleiding van het advies vorige week van de Franse gezondheidsautoriteiten om aan de mensen die al een Covid-19 infectie doormaakten, slechts één dosis te geven. Frankrijk was daarmee het eerste land dat dergelijke aanbeveling formuleerde.
Lees verder

"Hij is zó sterk. Hij kan een bos verplaatsen als het moet": meningenstrijd over Lukaku tussen legendes van het Milanese voetbal
Milaan maakt zich op voor de stadsderby van morgen. De Derby della Madonnina is meer dan anders Zlatan Ibrahimovic versus Romelu Lukaku. Ex-spelers, trainers en legendes van Inter en AC Milan geven hun mening over de Rode Duivel. "Romelu is voor mij op dit moment de beste nummer 9 ter wereld..."
Lees verder

Drukteplan NMBS in werking wegens vele treinpassagiers naar kust
De NMBS is in stations in Gent, Brugge, Brussel en Leuven begonnen met haar drukteplan. Dat wil zeggen dat reizigers nog voor het perron worden tegengehouden en geteld voor ze op de trein kunnen. Extra treinen zijn er voorlopig nog niet ingezet.
Lees verder

Osaka vloert Brady in Australian Open-finale en heeft vierde grandslamzege beet
Naomi Osaka (WTA 3) heeft voor de tweede keer in haar carrière de Australian Open gewonnen. De Japanse versloeg in de finale de Amerikaanse Jennifer Brady (WTA 24) in twee sets: 6-4 en 6-3.
Lees verder

Drukte in aantal stations door uittocht naar zee
De NMBS is in stations in Gent, Brugge, Brussel en Leuven begonnen met haar drukteplan. Dat wil zeggen dat reizigers nog voor het perron worden tegengehouden en geteld voor ze op de trein kunnen. Extra treinen zijn er voorlopig nog niet ingezet.
Lees verder

Argentijnse minister van Volksgezondheid laat vrienden sneller vaccineren: "3.000 dosissen waren voor hem gereserveerd"
In Argentinië heeft president Alberto Fernández zijn minister van Volksgezondheid ontslagen. Ginés González García was verwikkeld geraakt in een schandaal waarbij hij vrienden en bondgenoten al eerder liet vaccineren. Drieduizend dosissen zouden voor persoonlijk gebruik gereserveerd geweest zijn.
Lees verder

Kapper van viroloog Steven Van Gucht houdt deuren nog dicht: "Maatregelen zijn niet doenbaar"
Kappers mochten vorig weekend opnieuw aan de slag, maar de deuren van het kapsalon van Johan Culo (60) uit Denderleeuw blijven nog zeker tot 1 juli dicht. Mogelijk zelfs definitief. Met de huidige coronamaatregelen ziet Johan, die ook het haar van viroloog Steven Van Gucht knipt, het niet zitten om opnieuw van start te gaan. "Hoe moet ik klanten deftig knippen als ze een mondmasker moeten dragen?"
Lees verder

DEEL 3. Onze wielerscout fileert de voorjaarsploegen: "MVDP is beter omringd dan WVA, er zit meer winnend vermogen in de selectie van de broers Roodhooft"
Nog een dikke week en de mooiste periode van het wielerseizoen breekt aan. Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe waren de grote figuren van de klassiekers in 2020. Wie domineert dit jaar? Onze wielerscout licht in drie delen de belangrijkste ploegen door en eindigt vandaag met Alpecin-Fenix, AG2R-Citroën en UAE-Team Emirates. "In de klimkoersen heeft niemand meer weelde dan UAE, dit is de combinatie waarvoor Alaphilippe schrik heeft."
Lees verder

KOERS KORT. 49-jarige Rebellin tekent bij Italiaanse continentale ploeg
Davide Rebellin weet van geen ophouden. De Italiaan, die in augustus 50 jaar wordt, heeft een contract getekend bij het continentale Work Service-Marchiol, een ploeg met enkel Italianen. Dat vertelde Rebellin aan La Gazzetta dello Sport.
Lees verder

Luc Appermont en Bart Kaëll over de struikelblokken in hun relatie: "Ik wilde heel graag kinderen, Bart niet..."
Of je nu een jong koppel bent of al een eeuwigheid samen: de liefde blijft een uitdaging. In deze valentijnsmaand vertellen vier bekende koppels openhartig over de struikelblokken in hun relatie. Die zijn er bij Luc Appermont (71) en Bart Kaëll (60) na een relatie van meer dan 40 jaar nog amper. Ze blikken terug op het begin van hun liefde en de evolutie die ze als koppel hebben gekend. "Er was ons grote leeftijdsverschil, ik was bekend... Toch zijn we samengekomen, alsof het zo moest zijn." Al wil dat niet zeggen dat er geen pijnpunten zijn...
Lees verder

Beautygadgets voor huid en haar worden almaar hoogtechnologischer. Redactrice Sophie test of dat loont: "Wonderen moet je niet verwachten"
Vorige maand vond het jaarlijkse Consumer Electronics Show plaats, de Oscars van technologie. Opvallendste aanwezige? De cosmeticasector. Beautygadgets zitten meer dan ooit in de hoogtechnologische lift. "Ze beantwoorden aan de vraag naar snel resultaat," vertelt Ana Guerra van beautytechbedrijf Foreo. Mooie praatjes of echt de moeite? Beautyredactrice Sophie test 3 technologische snufjes voor huid en haar.
Lees verder

Britse prinses Eugenie maakt naam pasgeboren zoontje bekend: "We stellen je voor aan August!"
Het pasgeboren zoontje van de Britse prinses Eugenie (30) en haar man Jack (34) heeft de naam August Philip Hawke Brooksbank gekregen. Dat heeft de dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson zaterdag bekendgemaakt via Instagram.
Lees verder

Belgian Lions gaan tegen Denemarken op zoek naar EK-kwalificatie: "Deze afspraak mogen we niet missen"
De Belgische mannenbasketbalploeg vat vandaag het laatste luik in de voorronde van het EK 2022 aan in een bubbel in de Litouwse hoofdstad Vilnius. De Belgian Lions hebben nog één overwinning nodig om zeker te zijn van EK-deelname. Deze namiddag krijgen ze een eerste kans tegen Denemarken. Maandag is er indien nodig een herkansing tegen Tsjechië.
Lees verder

Onrust bij verpleegkundigen: "Ik wil AstraZeneca-vaccin niet, zorgpersoneel moet het beste vaccin krijgen"
Er heerst onrust in de ziekenhuizen waar de vaccinatie van het personeel is gestart. De meeste verpleegkundigen krijgen allicht het vaccin van AstraZeneca, dat volgens studies prima werkt maar toch minder efficiënt is dan de vaccins van Pfizer en Moderna. "Ik wil geen AstraZeneca-vaccin. Zorgpersoneel moet eenvoudigweg de beste vaccins krijgen en dat zijn die van Pfizer en Moderna", zegt Evelien Van den Bossche, verpleegkundige in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Aalst. Veel verpleegkundigen volgen Van den Bosschie, maar de vaccinatie is geen keuzemenu, reageert Dirk Ramaekers, hoofd van de taskforce vaccinatie.
Lees verder

Duizenden mensen geëvacueerd wegens tropische storm op Filipijnen, overstromingen in Jakarta
In het zuiden van de Filipijnen zijn duizenden mensen hun huizen ontvlucht voor de komst van een tropische storm. Er worden overstromingen en aardverschuivingen verwacht. In de Indonesische hoofdstad Jakarta staat het water tot twee meter hoog.
Lees verder

17 kleuters en 2 personeelsleden van kleuterschool in Essen besmet met Britse variant
Alle kleuters en personeelsleden van de gemeentelijke basisschool WIGO in Essen zijn vrijdag getest op COVID-19 na enkele positieve gevallen. De resultaten zijn nu bekend: 17 van de 140 kleuters, één leerkracht en één verzorgster zijn besmet met de Britse variant van het virus. De kinderen die een negatief resultaat hadden, kunnen wel terug naar school. Een kleuterklasje blijft door overmacht gesloten.
Lees verder

Eerste lentezon lokt tuinliefhebbers naar buiten en naar de tuincentra: "Zalig om nu al met de handen in de grond te kunnen wroeten"
"Het is nog niet als een toplentedag", zegt Veronique Roegiers van Tuincentrum Roegiers in Assenede, maar ze kan wel niet ontkennen dat het gezellig druk is in haar tuincentrum. "Mensen zien de zon en willen planten. Dan zijn wij er om hen te helpen met raad en daad."
Lees verder

Eerste lentezon lokt mensen naar de tuincentra: "Zalig om nu al met de handen in de grond te kunnen wroeten"
"Het is nog niet als een toplentedag", zegt Veronique Roegiers van Tuincentrum Roegiers in Assenede, maar ze kan wel niet ontkennen dat het gezellig druk is in haar tuincentrum. "Mensen zien de zon en willen planten. Dan zijn wij er om hen te helpen met raad en daad."
Lees verder

ROYALTY. Nieuwe ontwikkelingen rond 'gegijzelde' prinses Latifa en Stéphanie van Luxemburg viert verjaardag met stralende beelden
Leden van koninklijke families laten wereldwijd niemand onberoerd. Huwelijken en scheidingen, verdachte of verbluffende geldzaakjes, kritiek en lof: in royalty-land passeert alles de revue. Dit waren de meest opmerkelijke koninklijke nieuwtjes en verhalen van de week.
Lees verder

Italiaanse kustwacht redt bijna vijftig migranten voor Lampedusa
De Italiaanse kustwacht heeft zaterdag bijna vijftig migranten gered in de Middellandse Zee. Hun boot was op zowat 15 zeemijl voor het eiland Lampedusa gekapseisd terwijl de kustwacht hen aan boord probeerde te halen.
Lees verder