Doorgaan naar hoofdcontent

Bekende collega’s steken vrouwen in zaak-Bart De Pauw een hart onder de riem: “Na de bagger willen we onze stem l...

HLN
Bekende collega's steken vrouwen in zaak-Bart De Pauw een hart onder de riem: "Na de bagger willen we onze stem laten horen"
Heel wat acteurs, actrices en andere tv-gezichten steunen in een open brief onder de titel #streepinhetzand de vrouwen die zich burgerlijke partij stellen in de zaak-Bart De Pauw. Onder meer An Lemmens, Siska Schoeters, Marijke Pinoy, Maaike Neuville, Lien Van de Kelder, Rik Verheye, Mathias Sercu en Lauren Versnick delen het statement op hun sociale media. "Met deze brief willen we de stilte doorbreken vanuit onze sector", klinkt het.
Lees verder

Pro League-CEO Pierre François over afgelastingen: "Dit soort zaken kunnen we ons niet veroorloven"
"Moeten we veldverwarming niet verplichten?" Het is ook een vraag die Pierre François - CEO van de Pro League - zich luidop stelt na de afgelastingen van afgelopen weekend. Een structurele oplossing om toestanden als deze in de toekomst te vermijden, dringt zich in elk geval op.
Lees verder

Straffe primeur: Oprah strikt Harry en Meghan voor eerste tv-interview sinds Megxit
Oprah Winfrey (67) heeft een bijzondere primeur te pakken. De Amerikaanse talkshowhost heeft haar goede vrienden prins Harry (36) en zijn vrouw Meghan Markle (39) gestrikt voor hun eerste grote televisie-interview sinds hun stap terug binnen het Britse koningshuis. Het gesprek is op 7 maart te zien op zender CBS. Dat melden Amerikaanse media.
Lees verder

KOERS KORT. Niels Vandeputte tekent eerste profcontract bij Alpecin-Fenix - Meeus likt wonden na val
Niels Vandeputte heeft zijn eerste profcontract ondertekend bij Alpecin-Fenix. Dat heeft het team maandag gemeld.
Lees verder

Zonnepanelen en digitale meter: wel of geen uitstel vragen? Al je vragen beantwoord
De Vlaamse Regering besliste de uitrol van de digitale meter bij eigenaars van zonnepanelen op pauze te zetten. Prosumenten die nog geen digitale meter hebben kunnen tot 2025 beslissen de digitale meter nog niet te laten installeren, om nog vier jaar van de terugdraaiende teller te genieten. Maar hoe weet je nu wat je het best doet: uitstel vragen, of toch niet? En wat als die digitale teller er al hangt? Wij beantwoorden de belangrijkste vragen.
Lees verder

Andy Murray maakt in Montpellier zijn comeback op het ATP-circuit
Andy Murray (ATP 125) zal op 22 februari deelnemen aan de Open Sud de France, het ATP 250-toernooi in het Franse Montpellier (hardcourt/262.170 euro). De 33-jarige Schot kreeg een uitnodiging van de organisatie. Murray moest de Australian Open overslaan na een positieve coronatest voor vertrek.
Lees verder

Britse premier Johnson hoopvol dat "huidige lockdown de laatste is dankzij vaccinaties"
De Britse premier Boris Johnson heeft zijn landgenoten "onomkeerbare" stappen in het vooruitzicht gesteld om de lockdown te beëindigen. Hij maakt volgende week maandag bekend hoe hij dat wil aanpakken. Johnson staat binnen zijn Conservatieve Partij onder druk om lockdownmaatregelen op te heffen. Tientallen conservatieve politici eisen in een brief dat de beperkingen voor mei worden beëindigd.
Lees verder

Glenn zat drie maanden in gevangenis voor moord die hij niet had gepleegd: "Nooit een sorry gekregen, wel een aalmoes"
Glenn Van de Poel (29) zat drie maanden in de gevangenis voor de moord op de grootmoeder van zijn lief. Een moord die hij niet had gepleegd. Pas toen de échte dader zich aangaf bij de politie, ging hij vrijuit. "Van justitie kreeg ik nooit een sorry, en vorige week werd duidelijk dat ze me nu willen sussen met 60 euro per dag dat ik onterecht in de cel zat. Een aalmoes, voor een 'foutje' dat mijn hele leven overhoop gooide."
Lees verder

Ongerustheid over zeven nieuwe coronavarianten met zelfde mutatie in Verenigde Staten
In de Verenigde Staten zijn zeven nieuwe varianten van het coronavirus ontdekt die dezelfde mutatie dragen. Hoewel het nog niet met zekerheid is uitgemaakt of ze ook besmettelijker zijn, maken Amerikaanse wetenschappers zich er wel zorgen over.
Lees verder

Versoepelingen na 1 april? Professor Erika Vlieghe: "We kunnen nog niet speculeren over een datum"
De coronacijfers blijven de goede kant uitgaan. En toch mogen we nog niet hopen op versoepelingen na 1 april. Het is tot die dag dat de huidige maatregelen alvast gelden. Daarna is het koffiedik kijken. Dat zegt Erika Vlieghe, infectioloog en voorzitter van de GEMS, de expertengroep die de overheid bijstaat in de corona-aanpak.
Lees verder

LIVE (20u45). Vadis en Tissoudali beginnen ook tegen Moeskroen op de bank
• Aftrap: 20u45 • Ghelamco Arena • Scheidsrechter: Kevin van Damme • Gent kon al drie competitiematchen op rij niet winnen
Lees verder

LIVE (20u45). Vadis en Tissoudali beginnen ook tegen Moeskroen op de bank, bij de bezoekers geen Harbaoui
• Aftrap: 20u45 • Ghelamco Arena • Scheidsrechter: Kevin van Damme • Gent kon al drie competitiematchen op rij niet winnen
Lees verder

Duitse grenscontroles roepen woede buurlanden op
Duitsland heeft zich de woede van zijn buurlanden op de hals gehaald met de controles die het zondag ingevoerd heeft aan zijn grenzen met Tsjechië en Oostenrijk. De komende dagen doet het mogelijk hetzelfde aan zijn grens met Frankrijk, wat ook in Parijs tot ongerustheid leidt.
Lees verder

Ondanks crashes nu en dan: zo veilig is vliegen
Vandaag 60 jaar geleden gebeurde de grootste vliegramp ooit in ons land. Op 15 februari 1961 stortte Sabenavlucht 548 van New York naar Brussel neer op een witloofveld in Kampenhout. Alle 72 inzittenden kwamen om. Hoe groot is het risico dat dat nog eens gebeurt?
Lees verder

Van Aert moet het dit voorjaar wellicht zonder meesterhelper Teunissen doen
Flinke domper voor Mike Teunissen en Jumbo-Visma. De Nederlandse renner mist mogelijk het hele voorjaar door een valpartij op Tenerife. Wout van Aert ziet zo naar alle waarschijnlijkheid een belangrijke pion in de klassiekers wegvallen.
Lees verder

Wout van Aert moet het dit voorjaar wellicht zonder meesterhelper Teunissen doen
Flinke domper voor Mike Teunissen en Jumbo-Visma. De Nederlandse renner mist mogelijk het hele voorjaar door een valpartij op Tenerife. Wout van Aert ziet zo naar alle waarschijnlijkheid een belangrijke pion in de klassiekers wegvallen.
Lees verder

Sporten helpt ook als je al ziek bent: "Patiënten beseffen niet hoeveel ze kunnen doen om hun kansen te verbeteren"
Het bewijs stapelt zich op dat lichaamsbeweging niet alleen preventief werkt tegen ziekten, maar ook een helend effect heeft op wie al ziek is. Het maakt patiënten fysiek en mentaal weerbaarder.
Lees verder

Liam Gallagher bevestigt reünie Oasis: "Het gaat gebeuren"
Voormalig Oasis-voorman Liam Gallagher zegt dat er een reünie van de band komt. Toen een jonge fan op Twitter smeekte om een terugkeer van de muziekgroep, was de 48-jarige zanger duidelijk: "Het gaat gebeuren."
Lees verder

LIVE. Anderlecht-huurling Vlap zet Bielefeld op voorsprong bij Bayern München
Michel Vlap speelt vanavond met Arminia Bielefeld op bezoek bij Bayern München. De Nederlandse huurling deed al na minder dan een kwartier van zich spreken door te scoren in de Allianz Arena. Houden Vlap en co stand tegen de Duitse recordkampioen? Volg de wedstrijd hieronder LIVE.
Lees verder

LIVE. Moeskroen ontsnapte al twee keer aan achterstand na misser Yaremchuk en kopbal Niangbo
• Aftrap: 20u45 • Ghelamco Arena • Scheidsrechter: Kevin van Damme • Gent kon al drie competitiematchen op rij niet winnen
Lees verder