Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 18 februari 2021

Avondklok in Nederland blijft overeind

HLN
Avondklok in Nederland blijft overeind
In Nederland kan de avondklok gewoon van kracht blijven, ook als de ontslagnemende regering het beroep over de omstreden maatregel verliest. Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer, het "lagerhuis" van het Nederlandse parlement, ging vandaag tijdens een ingelast debat akkoord met de spoedwet voor de avondklok. De Eerste Kamer, de "senaat", stemt zo goed als zeker morgen ook in.
Lees verder

Klasgenootjes overleden Hailey (10) zoeken troost bij haar mama: "Zij is nu een sterretje, hé?"
Knuffelend in de armen van de mama van Hailey (10). Daar wilden de klasgenootjes van het overleden meisje vanavond zijn. De klas uit het vijfde leerjaar van GO! FLX ging bloemen en tekeningen leggen aan het huis waar dinsdagavond de fatale brand uitbrak. Hailey stierf ter plaatse, papa Glenn vecht nog voor zijn leven in het UZ Leuven. "De komende dagen zijn cruciaal voor hem", weet goede vriend Tom.
Lees verder

Watertekorten dreigen in ziekenhuizen Texas door vrieskou
Ziekenhuizen in de Amerikaanse staat Texas hebben tijdens het dodelijke winterweer te maken met watertekorten. Dat dwingt de autoriteiten om naar creatieve oplossingen te zoeken, schrijft de krant Washington Post.
Lees verder

AstraZeneca-vaccin vertoont "geen ernstige bijwerkingen"
Farmabedrijf AstraZeneca zegt geen weet te hebben van zware bijwerkingen van zijn coronavaccin. Dat deelde een woordvoerder van het Brits-Zweedse bedrijf vandaag mee. "Tot nog toe zijn de beschreven reacties zoals we verwachtten op basis van de informatie uit onze klinische tests", klinkt het.
Lees verder

Ex-vrouw Dr. Dre eist toegang tot voormalig gezamenlijk huis
Nicole Young (51), de (bijna) ex-vrouw van Dr. Dre (56), heeft documenten bij de rechtbank ingediend om toegang te krijgen tot hun voormalig huis in Brentwood. Ze wil checken of al haar persoonlijke bezittingen er nog wel liggen en in goede staat zijn. Dit meldt TMZ.
Lees verder

Romy en Niels uit 'The Sky is the Limit' starten samen schoonheidsinstituut en pop-upbistro op: "Een serieuze investering, maar met de juiste partner kan je net wat meer"
Na kledingwinkel Mio Caro en kinderkledingwinkel Little Mio breidt Romy Biscop haar Mio-imperium in Westerlo uit met pop-upbistro Mio's Food and Drinks en schoonheidsinstituut Mio Care. Dat doet ze samen met haar partner Niels Lagrange, die ze leerde kennen tijdens de opnames van 'The Sky is the Limit' op Vier. De pop-upbistro is op de parking van Mio Caro te vinden, het schoonheidsinstituut werd in de kelderverdieping van Little Mio ingericht. "Hiermee willen we onze klanten een totaalbeleving aanbieden: we kunnen ze van kop tot teen kleden en verzorgen en na het shoppen een hapje en drankje aanbieden."
Lees verder

Antwerpenaar maand na vermissing dood teruggevonden in Ardennen: "Door corona ging hij vaak alleen wandelen"
Afgelopen dinsdag werd het lichaam van Philippe Callens (58) gevonden. In het plaatsje Esneux, in de provincie Luik, is hij vermoedelijk ten val gekomen tijdens een wandeling. Omdat zijn lichaam op een uit het zicht gelegen plaats terechtkwam, is het een maand lang onontdekt gebleven. De Antwerpenaar, geboren in Mortsel, bleek een internationale autoriteit in de wereld van de volksdans. "Aan zijn dansen bleef hij eindeloos sleutelen tot het perfect zat."
Lees verder

KIJK LIVE. Wat kunnen de Red Flames in Derby der Lage Landen tegen vicewereldkampioen Nederland?
De Red Flames spelen vanavond in Brussel tegen Nederland als promotie voor de gezamenlijke WK-kandidatuur. De verouderde staat van het Koning Boudewijnstadion is niet de beste publiciteit, maar de Flames mogen wel tonen wat ze waard zijn tegen de Europees kampioen en vicewereldkampioen. U kunt de wedstrijd live bekijken op deze pagina of op VTM4. Aftrap om 20 uur!
Lees verder

"Club is een instituut geworden": onze chef voetbal onder de indruk van Brugse mentaliteit in ijskoud Kiev
Er was een corona-uitbraak die een pak sterkhouders trof. Er was de barre koude - gevoelsstemperatuur -19 graden. Er was de cinema van de Oekraïense autoriteiten. Maar niks van dat alles kon voorkomen dat Club Brugge een gunstig resultaat neerzette in en tegen Dinamo Kiev. Onze chef voetbal Stephan Keygnaert zag blauw-zwart daarvoor terug naar zijn roots gaan. "Club Brugge is een instituut geworden. No surrender. Het werk van jarenlange arbeid."
Lees verder

KIJK LIVE. GOAL! Miedema brengt Nederland op voorsprong tegen Red Flames
De Red Flames spelen vanavond in Brussel tegen Nederland als promotie voor de gezamenlijke WK-kandidatuur. De verouderde staat van het Koning Boudewijnstadion is niet de beste publiciteit, maar de Flames mogen wel tonen wat ze waard zijn tegen de Europees kampioen en vicewereldkampioen. U kunt de wedstrijd live bekijken op deze pagina of op VTM4.
Lees verder

Net sneuvelt tijdens match van Red Flames, probleem wordt creatief opgelost
Apart moment tijdens de Derby der Lage Landen tussen de Red Flames en Nederland. Na twaalf minuten bleek het net achter Flames-keeper Justine Odeurs kapot te zijn. Het spel lag een tijdlang stil, tot het probleem verholpen werd. Op creatieve wijze, overigens, met wat... tape (zie video boven). U kunt de match HIER live bekijken!
Lees verder

Tielemans en Leicester komen niet tot scoren bij Slavia Praag
Youri Tielemans en Leicester zijn op bezoek bij Slavia Praag niet verder geraakt dan een 0-0-gelijkspel. De Rode Duivel speelde de hele wedstrijd, maar ook hij kon de Tsjechische code niet kraken. Het zal voor de Foxes dus in de terugwedstrijd op eigen veld moeten gebeuren.
Lees verder

Alderweireld met anderhalf been in de volgende ronde na ruime zege van Spurs
Tottenham Hotspur heeft z'n stekje in de volgende ronde van de Europa League zo goed als te pakken. De Spurs - met Toby Alderweireld de hele wedstrijd tussen de lijnen - haalden het met ruime 1-4-cijfers bij het Oostenrijkse Wolfsberger. Son, Bale, Lucas Moura en Vinicius zorgden voor de doelpunten.
Lees verder

LIVE. Vercauteren rekent op Refaelov en Avenatti voorin, Gerrard: "Willen hier zoveel mogelijk scoren"
• Heenmatch 1/16e finales Europa League • Aftrap: 21u • Ref: Georgi Kabakov (BUL) • Antwerp mist heel wat spelers: Mbokani, Haroun, Batubinsika, Coopman, De Sart, Butez én de geschorste Didier Lamkel Zé
Lees verder

Januzaj beleeft weinig plezier aan weerzien met ex-club: Man United wint ruim bij Sociedad
Voor Adnan Januzaj en Real Sociedad lijkt het Europa League-verhaal van dit seizoen geschreven. Manchester United - nota bene de ex-club van Januzaj - kwam met 0-4 winnen in het Baskenland. Bruno Fernandes trof twee keer raak, Marcus Rashford en Daniel James namen elk één doelpunt voor hun rekening.
Lees verder

Filmpje sluikstortende medewerker Infrabel lokt veel verontwaardiging uit: "Dit strookt absoluut niet met onze waarden"
Een filmpje van een sluikstortende medewerker van Infrabel lokt erg veel verontwaardiging uit op sociale media. Niet in het minst bij de spoorwegbeheerder zelf: "We hebben de beelden onderzocht en kennen de betrokken medewerker. We gaan dit intern uitklaren. Dit strookt absoluut niet met de waarden waarvoor wij staan", reageert woordvoerder Frédéric Petit.
Lees verder

Ivanka Trump gaat in 2022 niet voor senaatszetel Florida
Ivanka Trump zal in 2022 niet proberen om een zetel in de Senaat te veroveren voor de staat Florida. De dochter van voormalig president Donald Trump heeft volgens The New York Times tegen zittend senator Marco Rubio gezegd dat ze hem steunt. Het kantoor van Rubio heeft dit bevestigd.
Lees verder

Dolly Parton wil geen standbeeld van zichzelf: "Ongepast in deze tijden"
In een brief heeft Dolly Parton (75) de wetgevers in haar geboortestaat Tennessee gevraagd om geen standbeeld van haar neer te zetten. Dat plan ligt er op tafel, maar de zangeres vindt de timing vanwege het coronavirus ongepast.
Lees verder

"Techbedrijven willen van belasting op online reclame af"
Lobbygroepen waar grote techbedrijven als Amazon, Facebook en Google lid van zijn, willen dat een belasting op online reclame in de Amerikaanse staat Maryland wordt geschrapt. Ze zijn een rechtszaak gestart tegen die belasting, schrijft de Amerikaanse krant The Washington Post.
Lees verder

KIJK LIVE. De goals volgen elkaar snel op nu: Nederland leidt met 1-4 na goal van Martens
De Red Flames spelen vanavond in Brussel tegen Nederland als promotie voor de gezamenlijke WK-kandidatuur. De verouderde staat van het Koning Boudewijnstadion is niet de beste publiciteit, maar de Flames mogen wel tonen wat ze waard zijn tegen de Europees kampioen en vicewereldkampioen. U kunt de wedstrijd live bekijken op deze pagina of op VTM4.
Lees verder