Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 18 februari 2021

Australische regering woest om problemen met Facebookpagina's hulpdiensten

HLN
Australische regering woest om problemen met Facebookpagina's hulpdiensten
De beperkingen die Facebook in Australië heeft ingesteld op het delen van nieuws op het platform treffen ook de Australische hulpdiensten. Onder meer Facebookpagina's waarop wordt gewaarschuwd voor corona-uitbraken, bosbranden en tyfoons werken niet meer naar behoren. De Australische regering heeft woedend gereageerd op de problemen met de Facebookpagina's van de Australische hulpdiensten.
Lees verder

Van gratis pizza tot belastingvermindering: zo maakt de rest van de wereld bevolking warm voor coronavaccin
Nu er twijfels rijzen of een vaccinatiegraad van 70% wel zal volstaan om het coronavirus in te dijken, doemt ook de vraag weer op of de prik niet beter wordt verplicht. Wereldwijd lijkt echter maar één land dat ernstig van plan. Er wordt meer heil verwacht van bonussen en andere voordelen om mensen naar vaccinatiecentra te lokken.
Lees verder

Onze chef voetbal vindt dat moeilijk ook moet kunnen voor Club: "Kiev wordt een uitdaging voor Mignolet, Vormer en een paar unsung heroes"
Zonder trainer, zonder je twee beste voetballers, bij -15 graden. Moeilijk moet ook gaan voor Club Brugge, denkt onze chef voetbal. "In de wetenschap dat er altijd nog een terugwedstrijd is. Cool blijven, is de boodschap."
Lees verder

Van Gucht waarschuwt: "Als we voor Pasen versoepelen, schieten we onszelf in de voet"
De kappers zijn weer aan de slag en sindsdien schreeuwt iedereen om versoepelingen: wanneer mogen we weer badmintonnen, wanneer hervatten de lessen judo en mogen we dit weekend bij zeventien graden - jawel, 17! - buiten met meer dan vier aperitieven? Helaas, volgens viroloog Steven Van Gucht is het te vroeg. "De periode tussen nu en Pasen is cruciaal. Als we nu al versoepelen, schieten we onszelf in de voet."
Lees verder

Nog niet zeker dat sp.a straks Vooruit wordt
Er dreigt alsnog een juridische strijd los te barsten rond de naamsverandering van sp.a in Vooruit. Een tiental lokale partijen met die naam eist dat de sp.a onmiddellijk haar plannen stopzet. Dat schrijft De Morgen vandaag. De naamsverandering staat voor eind maart gepland.
Lees verder

Gerenoveerde villa gaat volledig verloren door nachtelijke brand, bewoners ongedeerd
In de landelijke Pollepelstraat in Geluwe is in de nacht van woensdag op donderdag een villa uitgebrand. Niemand raakte gewond. De brandweer moest nog geruime tijd nablussen.
Lees verder

LIVE. "Mensen met ernstig psychiatrische aandoeningen moeten op prioriteitenlijst vaccin"
De Europese Commissie bestelt nog 200 miljoen dosissen van vaccin Pfizer en BioNTech. Wereldwijd lopen 160 miljoen mensen het risico om geen vaccin te krijgen vanwege conflicten en politieke instabiliteit. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Silvio Proto openhartig in eerste interview na zijn afscheid: "Met wat ik nu weet over het voetbalwereldje, was ik misschien een andere weg ingeslagen"
"Het voetbal heeft me veel gegeven, maar ik ga uit die wereld stappen. Ik wil léven. Ik wil gelukkig zijn." in zijn eerste interview sinds hij zijn contract bij Lazio beëindigde, praat Silvio Proto (37) openhartig over zijn afscheid. Silvio Proto Uncensored. "Weet je dat ik mezelf nooit toestond om frieten te eten?"
Lees verder

Red Flames en WK vrouwenvoetbal in 2027 als ultieme hefboom: nieuwe streefdatum make-over nationaal stadion
Het 'nieuwe' nationaal voetbalstadion, dat in de praktijk een complete renovatie is van het Koning Boudewijnstadion, moet klaar zijn vóór 2027. Dat ziet de voetbalbond als uiterste richtdatum, omdat België dan samen met Duitsland en Nederland het WK vrouwenvoetbal wil organiseren.
Lees verder

'Game of Talents' bundelt straffe acts en mysterie in één spelshow
VTM zet het weekend voortaan al op donderdag in met een extra portie show en quizplezier. Julie Van den Steen (28) maakt haar debuut als host van 'Game of Talents', een gloednieuw spelprogramma waarin een sterke neus voor talent een mooie som geld kan opleveren. Elke week wordt het grote podium ingenomen door mensen met een uitzonderlijk, maar verborgen talent en de kandidaten moeten raden welk dat is.
Lees verder

COLUMN. "Topsporters hebben schrik voor het jaar te veel. Ten onrechte. Politici kennen die schrik niet. Ook ten onrechte"
Ex-editorialist Jan Segers schrijft hier geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: 'Oli' Deschacht, voetballer (40) bij Zulte Waregem. Lees meer colums van Jan Segers hier in dit dossier.
Lees verder

CD&V wil minimum één bankautomaat per gemeente
Iedere gemeente in België moet ten minste één bankautomaat tellen. Dat staat in een resolutie van CD&V-Kamerleden Leen Dierick en Steven Matheï.
Lees verder

Vincent en Django wagen hun kans in 'De Bachelorette': "Ik heb eerst afgezegd, maar na een persoonlijk gesprek was ik overtuigd"
Elke Clijsters (36) zoekt vanaf vanavond op televisie naar een nieuwe man. Van de vijftien aanbidders die in 'De Bachelorette' haar hart proberen te veroveren, maken er twee meteen indruk. Vincent, een vertegenwoordiger uit Zemst en Django, een osteopaat uit Klerken. Die laatste twijfelde lang over zijn deelname en stapte zelfs even uit het programma, maar raakte onder de indruk van Elke. "Ik was enorm gecharmeerd door haar persoonlijkheid."
Lees verder

Osaka vloert Williams en plaatst zich als eerste voor finale Australian Open
Naomi Osaka (WTA 3) heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van de Australian Open. De Japanse haalde het in de halve finale in twee sets van Serena Williams (6-3 en 6-4). Geen 24ste grandslamzege dus voor de Amerikaanse, die gehoopt had op gelijke hoogte te komen van recordhoudster Margaret Court.
Lees verder

Wij keken al naar de beruchte Britney Spears-docu: "We hebben miljoenen verdiend aan haar lijdensweg"
"We hebben miljoenen dollars verdiend aan haar lijdensweg." Die uitspraak van een paparazzifotograaf blijft nazinderen na het bekijken van de documentaire 'Framing Britney Spears', vanavond te zien in Telefacts. Terwijl de reportage aan de kaak stelt dat de zangeres al jaren niets meer over haar eigen leven te zeggen heeft, toont ze vooral ook hoe de bikkelharde entertainmentindustrie het imago van de popster naar de verdoemenis hielp.
Lees verder

'Liefde Voor Muziek' krijgt liveversie in Lotto Arena
'Liefde Voor Muziek' gaat na de zomer naar de fans toe met een liveversie in de Lotto Arena. De artiesten van het huidige seizoen, Willy Sommers, Geike Arnaert, Tourist LeMC, Cleymans & Van Geel, Emma Bale, Ronny Mosuse en Bert Ostyn van Absynthe Minded, trakteren Vlaanderen dan op de hits die ze nu in het VTM-programma brengen, aangevuld met enkele muzikale verrassingen.
Lees verder

OVERZICHT. Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen per dag op weekbasis blijft voor het eerst in twee weken stabiel in vergelijking met dag eerder
De cijfers blijven over het algemeen de goede richting uitgaan. Het aantal ziekenhuisopnames daalt verder met 7 procent in vergelijking met een week eerder. Ook het aantal besmettingen en de sterftecijfers gaan verder naar beneden. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. In vergelijking met het gemiddelde dagcijfer op weekbasis van gisteren zakt het aantal nieuwe infecties niet. Dat was dertien dagen op rij wél het geval.
Lees verder

Geen elektriciteit en tekort aan drinkbaar water: autoriteiten Texas waarschuwen voor 'ramp in een ramp'
Meer dan een miljoen Amerikanen zit woensdag lokale tijd nog altijd zonder elektriciteit, als gevolg van een intense koudegolf die grote delen van de Verenigde Staten treft. Alleen al in de staat Texas zitten donderdagochtend (Belgische tijd) nog 1,4 miljoen gezinnen zonder stroom, en in andere staten gaat het om nog eens een paar honderdduizend gezinnen. Verwacht wordt dat de koude nog tot het weekend duurt.
Lees verder

We bouwen kleiner, en dat zie je aan de kadastrale inkomens
Het gemiddelde kadastrale inkomen (KI) van de Vlaamse woningen daalt jaar na jaar. Waar het gemiddelde niet-geïndexeerd kadastraal inkomen van een woning in 2015 1.010 euro bedroeg, was dat vorig jaar nog 964 euro - een daling van 4,5%. Belangrijkste reden? We bouwen steeds kleiner.
Lees verder

De Vos verovert als enige Belg PDC-tourkaart op Q-School, Van Barneveld mag zich weer profdarter noemen
Op de slotdag van de PDC Final Qualifying School in het Duitse Niedernhausen hebben de Belgische darters geen stek in de PDC Tour meer kunnen versieren. Geert De Vos deed dat zondag al wel en wordt naast Dimitri Van den Bergh (PDC-9), Kim Huybrechts (PDC-38) en Mike De Decker (PDC-88) de vierde Belg die op het hoogste niveau mag aantreden.
Lees verder