Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 14 februari 2021

AUSTRALIAN OPEN. Willams stoot door - Thiem in drie sets naar huis tegen Dimitrov - Russische revelatie bij laatste acht

HLN
AUSTRALIAN OPEN. Willams stoot door - Thiem in drie sets naar huis tegen Dimitrov - Russische revelatie bij laatste acht
Serena Williams (WTA-11) heeft zich bij de laatste acht geschaard op de Australian Open in Melbourne. In de vierde ronde versloeg de Amerikaanse het zevende reekshoofd Aryna Sabalenka (WTA-7) in drie sets na 2 uur en 9 minuten: 6-4, 2-6 en 6-4.
Lees verder

Vanden Borre traint plots weer mee bij de U21, al blijft Anderlecht overtuigd om minimumcontract te ontbinden
En plots is hij daar weer. Anthony Vanden Borre (33) kwam dit weekend uit het niets opdagen bij de U21 van Anderlecht om mee te trainen. De kans dat het Anderlecht zal overtuigen om de verbintenis met het enfant terrible niet te verbreken, lijkt nihil.
Lees verder

LIVE. Coronacijfers gaan de goeie kant op, Auckland drie dagen in lockdown na besmettingen in 1 familie
De coronacijfers in ons land gaan de goede kant uit. Ook in Duitsland zakt het aantal nieuwe besmettingen. Nieuw-Zeeland kondigt dan weer een lockdown van drie dagen in Auckland af omdat daar leden van een gezin besmet raakten. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Jan Verheyen openhartig: "Jaar lang ongelukkig geweest"
Hoe zou het zijn met Jan Verheyen (57)? De filmregisseur maakte van de coronacrisis gebruik om samen met zijn vrouw Lien Willaert hun film 'Red Sandra' af te werken. Dat wekte flink wat emoties op. In een nieuwe HLN Talks vertelt hij aan Magali De Reu hoe hij zichzelf afgelopen maanden is tegengekomen.
Lees verder

KOERS KORT. Van Aert ziet schaduwkopman Teunissen uitvallen op trainingskamp - Bennett Nieuw-Zeelands kampioen
Opnieuw pech voor Mike Teunissen. De Nederlander moet een trainingskamp met zijn ploeg Jumbo-Visma op Tenerife voortijdig beëindigen. De ritwinnaar in de Tour van 2019 kwam gisteren tijdens een afdaling ten val. Teunissen keert vandaag terug naar Nederland. Daar zal nader onderzoek volgen.
Lees verder

Catalaanse stembusslag begonnen
Ondanks hoge coronacijfers zijn in de Spaanse regio Catalonië vanmorgen de verkiezingen voor een regionaal parlement begonnen. Vanwege de pandemie zou de opkomst laag uitvallen.
Lees verder

Sensatie op het veld, liefde tussen mascottes in de tribune van Stayen
Valentijn, lievekesdag… En dus was de Truiense mascotte Binkie gisteren in zijn element. Deze keer was hij niet de enige supporter in de tribune op Stayen, maar had hij ook zijn liefje en zijn knuffelbeer meegebracht. Beiden maakten het bijzonder gezellig zoals je ziet, ook al kregen ze wel een nederlaag van hun team tegen Zulte Waregem te verwerken.
Lees verder

IN BEELD. Vijand van Trump en beste vriend van Boris Johnson: Larry, 'Chief Mouser' van Downing Street, viert 10de jubileum
Wat doe je als er te veel ongedierte rondloopt in de woning van de eerste minister? Dan neem je een kat. Simpel, zou je denken. Maar dat is buiten de Britten gerekend. De geadopteerde straatkat Larry kreeg de officiële titel 'Chief Mouser'. Dat betekent zoveel als: 'het hoofd van de afdeling muizen vangen'. In een mum van tijd was de zogenaamde diplo-kat, die vandaag zijn 10de jubileum in Downing Street viert, het beroemdste dier van het land.
Lees verder

TIJDREIS. De gasbol van Kortrijk: tussen angst en schoonheid
'Het verleden is een ver land', hoor je weleens zeggen. 'Ze doen de dingen daar anders.' Elke week reizen we naar een bekende plek uit vroegere tijden, toen nu nog ver weg was. Journalist Jean-Paul Mulders (52) keert terug naar juni 1974: naar de gasbol van Kortrijk.
Lees verder

Ashley Judd gewond in Zuid-Afrikaans ziekenhuis na val in regenwoud
Ashley Judd (52) herstelt momenteel in een Zuid-Afrikaans ziekenhuis van een gecompliceerde beenbreuk die ze in Congo opliep. De actrice was op zoek naar bonobo's en raakte ten val.
Lees verder

'Fair Trade'-slechterik Peter Van den Begin beleeft bizarre tijden in zijn acteurshuishouden: "De sfeer zakt soms onder nul, maar we beuren elkaar wel op"
"Uitgesteld naar latere datum." Acteurskoppel Peter Van Den Begin (56) en Tine Reymer (46) krijgt die boodschap iets té vaak op hun professionele bord tegenwoordig. Voor 'Fair Trade', dat maandag van start gaat op VTM, stonden ze, pre corona, voor het eerst sámen op een tv-set. "We konden soms moeilijk onze lach inhouden", zegt Peter.
Lees verder

Vlaams koppel start in volle coronacrisis B&B in Spanje: "Wij waren op slag verliefd, de baas verklaarde ons gek"
Een mooi huis, twee vaste jobs en twee dochters in Vlaanderen achterlaten om een B&B te beginnen in het Spaanse Andalusië. Patrick Van Steenwinkel (55) en Katrien van Dooren (47) namen vorig jaar, in volle coronacrisis, een avontuurlijke beslissing. «Het is bizar hoe snel je went aan een ander leven.»
Lees verder

Met een hottub of middenin de natuur? Adressen in eigen land om met zijn tweetjes te genieten
Als de liefde pril is, heb je niet veel nodig. Zit er na maanden samen thuiswerken wat covidsleur op, dan dringt een verandering van decor zich op. En deze valentijn mag het best iets meer zijn. Het beste cadeau voor elkaar is dus misschien een weekendje weg. Op deze adressen mét wellness, hottub of ander romantisch vertier, kan je focussen op de kern: elkaar.
Lees verder

Laatste winnaar Angenent rijdt vandaag zijn Elfstedentocht opnieuw: "Na de tocht van 1997 was dit altijd zijn grootste wens"
Henk Angenent probeert zondag opnieuw de Elfstedentocht te rijden. De winnaar van de laatste editie in 1997 denkt dat het ijs in Friesland goed genoeg is om de tocht te rijden. "Na de tocht van 1997 is dit altijd zijn grote wens geweest."
Lees verder

Winnaar van de laatste editie schaatst Elfstedentocht opnieuw
Henk Angenent probeert zondag opnieuw de Elfstedentocht te rijden. De winnaar van de laatste editie in 1997 denkt dat het ijs in Friesland goed genoeg is om de tocht te rijden.
Lees verder

Angenent schaatst Elfstedentocht opnieuw
Henk Angenent probeert zondag opnieuw de Elfstedentocht te rijden. De winnaar van de laatste editie in 1997 denkt dat het ijs in Friesland goed genoeg is om de tocht te rijden.
Lees verder

Thuis-acteur Lennart Lemmens debuteert als tv-regisseur in 'Blijven Slapen'
Vlaanderen kent Lennart Lemmens (24) vooral van zijn rollen in Thuis en Campus 12, maar daarnaast is de acteur ook regisseur. Zo werkte hij mee aan het gloednieuwe datingprogramma 'Blijven Slapen' dat vanavond met een dubbelaflevering start bij VTM 2.
Lees verder

Laatste winnaar Angenent rijdt vandaag zijn eigen Elfstedentocht: "Na de tocht van 1997 is dit altijd zijn grote wens geweest"
Een Tocht der Tochten past niet in tijden van een pandemie, maar oud-winnaar Henk Angenent laat zich niet tegenhouden. Vandaag probeert hij of het toch mogelijk is om de hele route van de Elfstedentocht te schaatsen. "Na de tocht van 1997 is dit altijd zijn grote wens geweest."
Lees verder

Opnames 'Mission: Impossible 7' alweer uitgesteld door corona: "Er zijn opstanden geweest onder de cast en de crew"
'Mission: Impossible 7' blijkt nu echt wel een onmogelijke missie te worden. Opnieuw hebben de makers te maken met flinke vertragingen nu de filmopnames in het Midden-Oosten gedwongen zijn stilgelegd. En alweer is corona de grote boosdoener.
Lees verder

Karel De Gucht over Mario Draghi, die Italië uit het slop moet halen: "Verstandig en bekwaam, maar krijgt hij een kans?"
Met Mario Draghi (73), de gewezen baas van de Europese Centrale Bank, heeft Italië voor de derde keer op rij een partijloze premier aan het roer. En zijn regering is al de 21ste op dertig jaar tijd. Italië, het land waar zo veel Belgen van dromen, is een bestuurlijke nachtmerrie. Het is politiek instabiel en heeft ook nog eens de grootse schuldenberg van Europa. Kan 'Super Mario' de boel recht trekken? Halve Italiaan Karel De Gucht hoopt van wel, maar vreest van niet. "Zelfs goede politici gaan in Italië niet lang mee."
Lees verder