Doorgaan naar hoofdcontent

AUSTRALIAN OPEN. Publiek vanaf zaterdag toch niet meer toegelaten, Serena Williams met moeite voorbij 19-jarige Russi...

HLN
AUSTRALIAN OPEN. Publiek vanaf zaterdag toch niet meer toegelaten, Serena Williams met moeite voorbij 19-jarige Russische
Vanaf morgen moeten de tennisfans in Australië opnieuw op hun kin kloppen. Publiek is er uit voorzorg niet meer welkom. Voorts staat Serena Williams er in de vierde ronde. De 39-jarige Amerikaanse rekende vrijdag na één uur en 39 minuten tennis in twee sets (7-6 (7/5) en 6-2) af met de negentienjarige Russische Anastasia Potapova (WTA 101). Naomi Osaka kende dan weer weinig moeite in haar partij. In het dubbelspel kregen Elise Mertens en Aryna Sabalenka een forfaitzege.
Lees verder

AUSTRALIAN OPEN. Serena Williams met moeite voorbij 19-jarige Russische, publiek vanaf zaterdag toch niet meer toegelaten
Serena Williams staat in de vierde ronde van de Australian Open. De 39-jarige Amerikaanse rekende vrijdag na één uur en 39 minuten tennis in twee sets (7-6 (7/5) en 6-2) af met de negentienjarige Russische Anastasia Potapova (WTA 101). Naomi Osaka kende dan weer weinig moeite in haar partij. In het dubbelspel kregen Elise Mertens en Aryna Sabalenka een forfaitzege.
Lees verder

Publiek vanaf zaterdag toch niet meer toegelaten op Australian Open na uitbraak Britse variant
Vanaf morgen moeten de tennisfans in Australië opnieuw op hun kin kloppen. Publiek is er uit voorzorg niet meer welkom. Door de uitbraak van de Britse variant is een vijfdaagse lockdown aangekondigd. Voorts staat Serena Williams na wat moeite in de vierde ronde. Naomi Osaka kende dan weer weinig moeite in haar partij. In het dubbelspel kregen Elise Mertens en Aryna Sabalenka een forfaitzege.
Lees verder

Yoshiro Mori geeft ontslag als voorzitter van organisatiecomité Olympische Spelen na vrouwonvriendelijke uitspraken
Yoshiro Mori heeft ontslag genomen als voorzitter van het organisatiecomité van de Olympische Spelen van komende zomer in Tokio. De 83-jarige Japanner, voormalig premier van zijn land, kwam de voorbije week in nauwe schoentjes na enkele vrouwonvriendelijke uitspraken. De druk op zijn persoon werd zo groot dat hij zijn ontslag indiende.
Lees verder

ING maakt helft minder winst door coronacrisis
De Nederlandse bank ING heeft door de coronacrisis afgelopen jaar ruwweg de helft minder winst gemaakt. Volgens het financiële concern drukten de viruspandemie en de strenge lockdownmaatregen met name op de vraag naar leningen, zowel bij consumenten als bedrijven.
Lees verder

Werkgevers vinden acties vakbonden "kaakslag" voor bedrijven
De actiedag van de vakbonden in de bedrijven is in de ogen van de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka "onverantwoord en onredelijk".
Lees verder

Geen voorrang voor streamingdienst: Disney wil 'Black Widow' eerst in de bioscoop uitbrengen
Goed nieuws voor de bioscopen: Disney is nog steeds van plan om de langverwachte Marvel-film 'Black Widow' éérst in de filmzalen uit te brengen, vooraleer hem te lanceren op streamingplatform Disney+. Dat laat CEO Bob Chapek weten aan Deadline.
Lees verder

Zoveel verdien je als technicus
Een bestaan als technicus brengt een flinke brok werkzekerheid en toekomstperspectief met zich mee. Maar vertalen die troeven zich ook in een aantrekkelijk loon? Jobat.be zocht het uit en geeft een overzicht van de interessantste jobs als technicus.
Lees verder

Felipe Avenatti over het gebrek aan respect bij Standard: "Via mail naar beloften gestuurd"
Standard-Antwerp zondag, maar zoekt u niet naar Felipe Avenatti (27). De spits wordt door de Great Old weliswaar gehuurd van de Rouches, da's meteen ook de reden dat hij niet mag meedoen. Jammer voor hem, want de Uruguayaan had zich heel graag willen tonen op Sclessin. "Standard was de slechtste periode van mijn carrière."
Lees verder

Hoeveel verdien je als technicus?
Een bestaan als technicus brengt een flinke brok werkzekerheid en toekomstperspectief met zich mee. Maar vertalen die troeven zich ook in een aantrekkelijk loon? Jobat.be zocht het uit en geeft een overzicht van de interessantste jobs als technicus.
Lees verder

'Blancochequebedrijven' zijn dé beleggingshype van het moment: is het slim om erin te investeren? Beursexpert Geert Noels geeft advies
SPACs, ook wel gekend als blancochequebedrijven, waren in 2020 op de internationale beurzen dé nieuwe hype. En ook in 2021 blijven ze opduiken in beursgespecialiseerde media. Maar wat doen ze precies? Zijn ze interessant voor beleggers? En is België de volgende die aan de beurt komt? Onze beursexpert Geert Noels legt uit.
Lees verder

Tom Brady moet onder het mes voor lichte ingreep aan knie
NFL-superster Tom Brady, die zondag met de Tampa Bay Buccaneers zijn zevende Super Bowl veroverde, moet geopereerd worden aan de linkerknie.
Lees verder

Meerderheid Nederlanders vindt excuses slavernijverleden onnodig
Een meerderheid van de Nederlanders vindt het niet nodig dat excuses worden aangeboden voor het slavernijverleden. Dat meldt Trouw op basis van een in opdracht van de krant door I&O Research uitgevoerde enquête.
Lees verder

Nog eens twee relschoppers Eindhoven veroordeeld tot gevangenisstraffen
De rechtbank in Den Bosch heeft twee mannen veroordeeld tot celstraffen van vijf en zes maanden waarvan twee voorwaardelijk, voor het meedoen aan de rellen in Eindhoven op 24 januari. De politierechter hield zaken tegen twee andere verdachten aan tot 24 februari.
Lees verder

Ouders van door politiekogel gedode Mawda mogen definitief in België blijven
De ouders van het Iraaks-Koerdische meisje Mawda (2), dat in 2018 tijdens een achtervolging op mensenhandelaars werd gedood door een politiekogel, mogen definitief in ons land blijven. Hun regularisatie vond plaats in december, meldt RTBF. Vandaag doet de rechtbank uitspraak over de zaak-Mawda, waarbij een Belgische agent en twee Irakezen terechtstaan.
Lees verder

Is skincare voor borsten de oplossing voor een stevigere, mooiere décolleté?
Anno 2021 bestaat er eigenlijk voor zowat alles een ampule, poeder of crème. Maar een hele lijn met producten om je borsten te verzorgen, vinden we toch opvallend. Sofia Richie, topmodel en dochter van artiest Lionel Richie, liet op haar Instagrampagina weten dat ze ambassadrice is van een nieuwe skincare-collectie uitsluitend voor borsten, van het merk Booby Tape. De moeite waard of niet meer dan een goede marketingstrategie? Dit is de ongezouten mening van onze beautyredactrice Sophie Vereycken.
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. Met deze schoonmaakslippers van Zeeman maak je al dansend je huis proper
Heb jij ook zo een hekel aan poetsen? Dan is er goed nieuws. Bij winkelketen Zeeman kan je nu speciale schoonmaakslippers kopen, waarmee je al dansend je huis proper maakt. Kostprijs: 2,99 euro. De leden van Promojagers België zijn er laaiend enthousiast over en beheerder Gunther Devisch maakte er dan ook zijn wekelijkse supertip van voor de lezers van HLN.
Lees verder

Opmerkelijke diefstal: wagen van uitvaartcentrum gestolen met lichaam van overleden vrouw in
De politie van St. Louis County in de Amerikaanse staat Missouri is op zoek naar een gestolen wagen van een uitvaartcentrum. Op het moment van de diefstal lag in de wagen het lichaam van een overleden vrouw.
Lees verder

Philadelphia verliest bij Portland in NBA, Curry demonstreert met Golden State
Philadelphia, leider in het oosten van de NBA, heeft een 118-114-nederlaag geleden bij Portland. De Blazers triomfeerden dankzij sterkhouders Damian Lillard (30 punten) en Carmelo Anthony (24 punten, waarvan 17 in het laatste kwart).
Lees verder

Raoul Ehren blijft bondscoach van Red Panthers tot en met het WK van 2022
De Nederlander Raoul Ehren, die in december pas werd aangesteld als nieuwe bondscoach van de Belgische hockeyvrouwen, heeft een nieuw contract ondertekend, dat loopt tot en met het WK hockey van 2022 (1-17 juli 2022) in Spanje en Nederland.
Lees verder