Doorgaan naar hoofdcontent

Australian Open: Naomi Osaka is eerste halvefinaliste

Australian Open: Naomi Osaka is eerste halvefinaliste

Naomi Osaka (WTA 3) heeft zich dinsdag als eerste speelster geplaatst voor de halve finales van de Australian Open.

Lees verder

Tony's Chocolony raakt keurmerk slaafvrije chocola kwijt

De Nederlandse chocoladefabrikant Tony's Chocolony staat niet meer op de lijst van producenten die hun chocolade gegarandeerd zonder illegale arbeid produceren.

Lees verder

Vrouw komt om bij aanrijding met betonmixer op A12

Op de A12 richting Brussel is dinsdagochtend een dodelijk ongeval gebeurd op het kruispunt met de Guido Gezellelaan in Aartselaar. Dat zegt de federale politie. Een vrouw reed er met haar wagen achteraan in op een betonmixer. De hulpdiensten probeerden het slachtoffer nog te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

Lees verder

Parler is terug van weggeweest, maar alles is gewist

Het controversiële sociaal medium Parler is maandag opnieuw gelanceerd. De website werd na de bestorming van het Capitool in Washington offline gehaald door serveraanbieder Amazon.

Lees verder

Corona-alarm bij Club Brugge: Philippe Clement en Hans Vanaken in quarantaine na positieve test

De nodeloze busrit van Brugge naar Charleroi zou wel eens verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor Club. Trainer Philippe Clement en Hans Vanaken missen de Europese trip naar Kiev na een positieve coronatest.

Lees verder

Rechtbank: avondklok in Nederland moet meteen opgeheven worden

De avondklok in Nederland moet meteen worden opgeheven. Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald in een zaak die was aangespannen door protestgroep Viruswaarheid.

Lees verder

Live | Volg de persconferentie over de dalende coronacijfers

Het dagelijkse aantal nieuwe ziekenhuisopnames is in de periode van 9 tot 15 februari met 3 procent gedaald, ook het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen daalde met 20 procent. Volg hier de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum.

Lees verder

27 jaar cel voor voormalig Vlaams parlementslid Christian Van Eyken en vriendin Sylvia Boigelo

Het hof van beroep van Brussel heeft dinsdagochtend gewezen Vlaams volksvertegenwoordiger Christian Van Eyken en zijn vrouw Sylvia Boigelo veroordeeld tot 27 jaar celstraf, voor de moord op Marc Dellea, de ex-man van Sylvia Boigelo, gepleegd in 2014. De advocaat-generaal vorderde de onmiddellijke aanhouding van de veroordeelden.

Lees verder

Genkse schrijft lied over corona en gaat viraal: 'Afkeer vloeide er gewoon uit'

In een expliciete tekst en met een ukelele in hand zingt de Genkse Loredana Amendola (24) coronastress van zich af. En daar lijkt iedereen zich in te herkennen. Het clipje gaat viraal op sociale media. 'Dat lied is ontstaan op een ogenblik dat ik mij slecht en eenzaam voelde', klinkt het.

Lees verder

Winterprik werd veel kerkuilen en tuinvogels fataal

De winterprik van vorige week heeft flink wat slachtoffers geëist bij de kerkuilen in Vlaanderen. De nachtdieren, die vooral muizen eten, overleden allemaal aan ondervoeding. Dat heeft Vogelbescherming Vlaanderen gemeld in een persbericht.

Lees verder

Vluchtende inbreker komt onder trein terecht in Gent

In de Gentse deelgemeente Sint-Amandsberg is een 21-jarige inbreker in de nacht van maandag op dinsdag om het leven gekomen nadat hij tijdens zijn vlucht een spoorweg overstak en gegrepen werd door een trein. Dat meldt het parket Oost-Vlaanderen.

Lees verder

Republikein McConnell verdedigt non-impeachment voor 'moreel schuldige' Trump

De leider van de Republikeinse minderheid in de Amerikaanse Senaat, Mitch McConnell, acht voormalig president en partijgenoot Donald Trump verantwoordelijk voor de 'schandelijke' bestorming van het Capitool. Toch stemde hij tegen diens impeachment. Waarom?

Lees verder

Guy Verhofstadt noemt vaccinatiestrategie EU 'een fiasco'

Europees Parlementslid Guy Verhofstadt (Open VLD) heeft forse kritiek geuit op het vaccinatiebeleid in de Europese Unie. Dat doet hij in een video op sociale media, die ondertussen ook werd opgepikt door buitenlandse media.

Lees verder

Texas kouder dan Alaska, 4 miljoen Texanen zonder elektriciteit

De zuidelijke Amerikaanse staat Texas worstelt met temperaturen tot -18 graden Celsius deze week. Door de grote vraag naar elektriciteit en de weerslag van het vriesweer op de productie waren black-outs niet te voorkomen.

Lees verder

Hoe zit het nu met de kotbubbel? 'Durf bij te sturen'

Onduidelijkheid troef voor zowel studenten op kot als politie. Het debat over de 'kotbubbel', die onlangs van tafel is geveegd, is brandend actueel na een incident in Gent.

Lees verder

Opgelet voor wie allergisch is: pollenseizoen is gestart

Het stuifmeelseizoen 2021 is begonnen. De eerste pollen van het jaar komen van de els en de hazelaar, zegt het nationale aërobiologische meetnet AirAllergy van het instituut Sciensano.

Lees verder

Taskforce waarschuwt voor valse vaccins: 'Koop ze niet online of in de winkel'

Op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum en Sciensano werd dinsdag gewaarschuwd voor valse vaccins, blijkbaar vooral Russische. 'Koop ze niet online, op straat of in de winkel', aldus Sabine Dordeur, projectmanager van de taskforce vaccinatie.

Lees verder

Vier gevallen met Braziliaanse variant aangetroffen in België

Voor het eerst zijn in ons land besmettingen vastgesteld met de nieuwe Braziliaanse variant P.1.

Lees verder

Smeltend ijs verrast schaatsers in Nederland

De afgelopen dagen waren veel grachten bevroren in Nederland, en konden schaatsers hun hartje ophalen. Maar de temperaturen stijgen en het ijs smelt, waardoor verschillende schaatsers door het ijs zakten en gered moesten worden uit het koude water.

Lees verder

ESA zoekt 25 astronauten: 'Geen benen, geen probleem'

Het Europese agentschap voor ruimtevaart ESA zoekt een 25-tal nieuwe astronauten om op te leiden. Maximum 20 daarvan krijgen geen vast contract, maar vormen een reserve. ESA zoekt zowel vrouwen als mannen, en wil om te beginnen één astronaut met een handicap lanceren.

Lees verder

'Brexit-papierwerk stuurt ons terug naar 1995'

Van digitaal terug naar papier, concurrentieproblemen, maar ook voordelen zoals de stijgende trafiek richting Ierland. In de haven van Zeebrugge beginnen de gevolgen van de Brexit stilaan voelbaar te worden en niet alles is negatief. 'Maar het probleem zit aan de kant van het Verenigd Koninkrijk.'

Lees verder

Lage rente houdt huurprijs in toom

Huurprijzen stijgen minder snel dan koopprijzen. Eén van de oorzaken van het verschil is de lage rente.

Lees verder

'Kosten wegen steeds meer op rendement pensioen'

Pensioplus, de koepel van pensioenfondsen, zegt dat schaal en kostenbeheersing steeds belangrijker wordt nu de zoektocht naar rendement lastiger is geworden. 2,1 miljoen Belgen zijn aangesloten bij een pensioenfonds.

Lees verder

Uitbater van El Kaouakibi's eventlocatie JJ House vraagt faillissement aan

Point Urban BV, de organisatie die eventlocatie JJ House in Antwerpen uitbaat, vraagt het faillissement aan. Dat meldt eigenaar Erika Xuan Nguyen. Nguyen startte JJ House op met zakenpartner en mede-eigenaar Sihame El Kaouakibi.

Lees verder

Hoopvol nieuws vanuit Manchester: Kevin De Bruyne hervat groepstrainingen bij City

De Rode Duivels die in de lappenmand liggen, zijn al lang niet meer op één hand te tellen. Maar er is ook goed nieuws. Bij Manchester City heeft Kevin De Bruyne de groepstrainingen hervat.

Lees verder

Novak Djokovic schakelt Zverev uit op weg naar halve finales (en mept onderweg raket stuk)

Titelverdediger Novak Djokovic (ATP 1) zit bij de laatste vier op de Australian Open in Melbourne. De Serviër versloeg dinsdag in de kwartfinale de Duitser Alexander Zverev (ATP 7) in vier sets.

Lees verder

Burgers spotten met pantserwagen in panne in Myanmar: 'Moet ik de garage bellen?'

In Myanmar heeft het leger de macht gegrepen, betogers komen al dagenlang op straat uit protest. Maar toen een pantservoertuig in panne stond op het midden van de weg, vroegen omstaanders of ze een handje moesten helpen. 'Zeker niet per ongeluk op het verkeerde knopje drukken, hoor!'

Lees verder

Studenten krijgen perspectief: 'Doel is twee halve of één dag per week on campus'

Het hoger onderwijs, dat momenteel in code rood verkeert, mag zich opmaken voor meer contactonderwijs. Als de huidige evolutie van de pandemie zich doorzet, wordt de beperking van 10 procent campuscapaciteit opgetrokken tot een maximum van 20 procent. Studenten krijgen zo voor het eerst sinds lang een beetje perspectief.

Lees verder

Israël wil gastheer zijn voor Champions League en EK voetbal

Israël heeft aan de Europese voetbalbond UEFA aangeboden om straks beslissende wedstrijden van de Champions League en zelfs het EK te ontvangen mocht de corona-pandemie de organisatie daarvan elders in Europa in het gedrang brengen. Israël is koploper wat het aantal vaccinaties tegen corona betreft.

Lees verder

TUI fly mag weer passagiers vervoeren met de Boeing 737 Max

Een eerste Boeing 737 Max van luchtvaartmaatschappij TUI fly heeft opnieuw een luchtwaardigheidscertificaat gekregen van de Belgische overheid. Een tweede toestel zou volgen.

Lees verder

Adidas gaat Reebok verkopen na teleurstellende resultaten

De Duitse sportartikelenfabrikant Adidas heeft dinsdag aangekondigd dat het zijn Amerikaanse dochter Reebok wil verkopen. Dat laat het bedrijf weten in een persbericht.

Lees verder

Bitcoin doorbreekt magische grens van 50.000 dollar

De bitcoin heeft opnieuw een record gebroken. Eén cryptomunt was vandaag eventjes meer dan 50.000 dollar waard.

Lees verder

Delfine Persoon moet kruis maken over Olympische Spelen Tokio 2021

Een domper van formaat: het mondiale olympische kwalificatiebokstoernooi in juni is afgeschaft. Vier Belgische boksers, onder wie Delfine Persoon, moeten hun olympische droom zo goed als zeker voor Tokio 2021 opbergen.

Lees verder

Siciliaans vliegveld dicht door uitbarsting Etna

Door een uitbarsting van de vulkaan Etna op Sicilië is het vliegveld van Catania gesloten. De vulkaan braakt lava en rook uit een vrij nieuwe krater.

Lees verder

Kind om het leven gekomen bij hevige woningbrand in Leopoldsburg

Bij een hevige woningbrand in Leopoldsburg is dinsdagavond een kind van tien om het leven gekomen. De vader raakte zwaargewond. Dat heeft persagentschap Belga vernomen van commissaris Eric Cenens, woordvoerder van de lokale politie Kempenland.

Lees verder

Avondklok blijft na dag juridische chaos voorlopig toch van kracht in Nederland

Juridische chaos rond de avondklok in Nederland: een rechter in kort geding trok er eerst een streep door, 's avonds laat bleef ze dan toch minstens

tot vrijdag van kracht. De coronasceptici halen hoe dan ook een slag thuis.

Lees verder

Champions League biedt prestige en bruistabletten: Paris Saint-Germain en Liverpool halen slag thuis

PSG had geen kind aan FC Barcelona en nam een meer dan serieuze optie op de volgende ronde in de Champions League. Ook Liverpool kan zijn seizoen nog redden na een 0-2-zege tegen RB Leipzig.

Lees verder

Kwantumcomputers: supersnel, maar je kan er nog niet veel mee

Vindt u uw computer soms wat traagjes? Geen nood. Er wordt naarstig gewerkt aan een personal kwantumcomputer. En wat die in de toekomst allemaal zal kunnen, grenst aan het ongelooflijke.

Lees verder

AUSTRALIAN OPEN. Elise Mertens staat in finale dubbelspel

Elise Mertens heeft zich woensdag aan de zijde van de Wit-Russische Aryna Sabalenka geplaatst voor de finale van het dubbelspel op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen.

Lees verder

Trump roept Republikeinen op Mitch McConnell rug toe te keren: 'Saaie politieke hack die nooit lacht'

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft in een vlammend statement zijn partijgenoten opgeroepen om Mitch McConnell, leider van de Republikeinen in de Senaat, de wacht aan te zeggen. McConnell stemde zaterdag nog tegen een veroordeling van Trump, maar noemde de oud-president achteraf wel 'feitelijk en moreel verantwoordelijk' voor de bestorming van het Capitool op 6 januari, door de leugens die hij vertelde over kiesfraude. Ook in dit statement blijft Trump bij zijn beweringen daarover.

Lees verder

Vlaams begrotingstekort 708 miljoen lager dan voorzien

Het tekort op de Vlaamse begroting bedroeg vorig jaar 6,15 miljard euro. Dat is 707,9 miljoen euro minder dan vorig najaar nog werd voorzien, zo blijkt woensdag uit een nieuw uitvoeringsrapport van het monitoringcomité.

Lees verder

Sp.a-Kamerlid wil Securail laten sms'en of whatsappen met ongeruste treinreizigers

Treinreizigers die zich onveilig voelen moeten niet alleen naar het noodnummer van Securail kunnen bellen, maar moeten de veiligheidsdienst ook via sms of Whatsapp kunnen bereiken. Dat zegt sp.a-Kamerlid Joris Vandenbroucke, die de vraag al gesteld heeft aan minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo).

Lees verder

Coronacijfers blijven in dalende lijn gaan

De coronacijfers in ons land blijven op dit moment dalen. Dat blijkt uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Spoedwet voor avondklok Nederland mogelijk woensdag al naar Tweede Kamer

De spoedwet die de Nederlandse regering over de avondklok opstelt, wordt waarschijnlijk woensdag al ingediend bij de Tweede Kamer. De nieuwe wet is dinsdagavond al ondertekend door de koning en direct naar de Raad van State gezonden.

Lees verder

Joachim Gérard haalt eerste eindzege in enkelspel van grand slam

Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF 4) heeft woensdag de finale van het enkelspel op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen, gewonnen. Het is voor Gérard zijn eerste eindzege in het enkelspel van een grand slam.

Lees verder

Laurent heeft geen recht op Libisch geld

Prins Laurent kan zijn schuldvordering tegenover Libië niet opeisen via de geblokkeerde Libische miljarden in Brussel, oordelen de VN.

Lees verder

Verdwenen prinses klaagt in video's 'gijzeling' aan

Latifa al-Maktoum (35) stuurde tot enige tijd ­geleden via een gesmokkelde telefoon nog videoboodschappen naar een Finse vriendin, onthulde de BBC.

Lees verder

Echtgenote Kim Jong-un verschijnt na een jaar opnieuw in het openbaar

Ri Sol-ju, de echtgenote van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un vergezelde haar man op een concert ter nagedachtenis van haar overleden schoonvader Kim Jong-il. Het is de eerste keer sinds januari vorig jaar dat ze in het openbaar verschijnt.

Lees verder