Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 2 februari 2021

Antwerpse logopedisten worden overspoeld met kinderen met leermoeilijkheid: “Vroeger 10 aanvragen per week, nu 10 p...

HLN
Antwerpse logopedisten worden overspoeld met kinderen met leermoeilijkheid: "Vroeger 10 aanvragen per week, nu 10 per dag"
Antwerpse logopedisten worden overspoeld met vragen om kinderen met leermoeilijkheden te helpen. Volgens hen is dit vermoedelijk het gevolg van het sluiten van de scholen vorig voorjaar. "Ik moet mensen teleurstellen omdat onze wachtlijst te lang is. Doorverwijzen naar collega's heeft ook geen zin, want die zitten met hetzelfde probleem" zegt logopediste Charlotte Van de Pol. Volgens de Vlaamse Vereniging voor Logopedie zal het probleem zichzelf oplossen.
Lees verder

Berlijner doet zich voor als luchtverkeersleider en stuurt vliegverkeer in de war
Een inwoner van de Duitse hoofdstad Berlijn is erin geslaagd zich vanuit zijn appartement voor te doen als luchtverkeersleider en het vliegverkeer in de war te brengen. De dertiger wiens naam niet is bekendgemaakt, is donderdagavond opgepakt in het stadsdeel Köpenick.
Lees verder

Dit was Transfer Deadline Day: Beerschot huurt Bakkali van Anderlecht, Dimata naar Espanyol - Antwerp haalt verdediger - Tissoudali voorgesteld bij AA Gent
De wintermercato zit erop. Op Transfer Deadline Day waren er traditiegetrouw nog heel wat opmerkelijke deals. Zo liet Anderlecht Vlap, Dimata en Bakkali op huurbasis vertrekken, haalde Antwerp op de valreep een nieuwe verdediger en werd Tissoudali voorgesteld bij AA Gent. Herbeleef hieronder de Transfer Deadline Day.
Lees verder

Iran wil dat EU optreedt als bemiddelaar voor nucleair akkoord
De Europese Unie zou moeten optreden als bemiddelaar tussen Iran en de Verenigde Staten om het nucleair akkoord uit 2015 te redden. Dat heeft de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Mohammad Javad Zarif, aan CNN International gezegd.
Lees verder

Vijf gewonden bij schietpartij in Zweden
In Helsingborg, een stad in het zuiden van Zweden, zijn gisteravond verscheidene mensen gewond geraakt bij een mogelijke schiet- en vechtpartij.
Lees verder

Hoge stand Seine dreigt delen Parijs onder water te zetten
Voor Parijs is door de autoriteiten een waarschuwing uitgevaardigd voor overstromingen. De waterstand van de Seine is gestegen tot vier meter, waardoor de rivier op diverse plaatsen uit zijn oevers is getreden.
Lees verder

Democraten dienen economisch steunpakket van 1,9 biljoen dollar in
Democraten in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden van de VS hebben vandaag een gezamenlijk plan ingediend voor een economisch steunpakket van 1,9 biljoen dollar (1.570 miljard euro) voor de bestrijding van het coronavirus.
Lees verder

Navalny vandaag voor de rechter over uitzitten voorwaardelijke celstraf
De Russische oppositieleider en corruptiebestrijder Aleksej Navalny verschijnt vandaag voor de rechter over de vraag of zijn voorwaardelijke celstraf alsnog moet worden omgezet in een echte gevangenisstraf. Hij zou na zijn veroordeling wegens fraude zes jaar geleden de voorwaarden hebben geschonden waarmee hij op vrije voeten mocht blijven. Hij hoefde geen 3,5 jaar uit te zitten, maar mogelijk komen de rechters daar nu op terug.
Lees verder

LIVE. Tijdelijke werkloosheid kost overheid 4 miljard euro - Wetsontwerp geeft regering verreikende macht strijd tegen pandemieën
Deze week zullen in België 58.625 mensen een eerste dosis van het coronavaccin van Pfizer toegediend krijgen en 5.750 anderen een eerste dosis van het vaccin van Moderna. In de woonzorgcentra zullen volop tweede dosissen toegediend worden, waardoor de immuniteit de komende weken maximaal opgebouwd zal worden bij deze ouderen. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

McConnell noemt partijgenote "kankergezwel" voor Republikeinse partij
Mitch McConnell, de leider van de Republikeinen in de Amerikaanse Senaat, heeft maandag vernietigend uitgehaald naar een controversieel lid van zijn partij, het lid van het Huis van Afgevaardigden Marjorie Taylor Greene. Hij noemde haar een "kankergezwel" voor de Republikeinse Partij.
Lees verder

ANNO 2021. Jason Blanckaert (40) van 'The Flemish Foodies': "Ineens zat ik met een Jimi Hendrix in huis"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: Jason Blanckaert (40), West-Vlaamse chef en lid van 'The Flemish Foodies'. Hij baat samen met broer Michael Aroy Aroy in Gent uit.
Lees verder

ANNO 2021. Jason Blanckaert (40): "Ineens zat ik met een Jimi Hendrix in huis"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: Jason Blanckaert (40), West-Vlaamse chef en lid van 'The Flemish Foodies'. Hij baat samen met broer Michael Aroy Aroy in Gent uit.
Lees verder

Op skireis? 250 euro boete en agenten moeten je doorlaten volgens intern document
Wie ondanks het verbod toch op skireis vertrekt, loopt het risico om aan de grens onderschept te worden door de politie. Die zal u een boete geven, maar u verder niet verhinderen door te rijden. "Niet-essentiële reis? PV (maar toch laten vertrekken)", staat er letterlijk in een intern document waarop onze redactie de hand kon leggen.
Lees verder

Christophe en Koen, de gezichten achter het vernietigende rapport over adoptieprocedure: "13 jaar wachten op kindje is onmenselijk"
De Vlaamse ombudsdienst pakte vorige week uit met een vernietigend rapport over de adoptieprocedure in ons land. Dat kwam er na een klacht van Christophe (36) en zijn man Koen (39). Het koppel is al negen jaar in verwachting van een adoptiekindje, en moet wellicht nóg vier jaar wachten. "Wij zijn voorbijgestoken door andere koppels, die cursusgeld sneller overschreven."
Lees verder

Daarom sluit NMBS loketten in 44 stations: "Ticket aan loket printen is duurder dan treinrit"
De NMBS laat in 44 stations de rolluiken van de loketten voorgoed naar beneden. "Met amper een paar klanten per uur zijn de kosten om een ticket te printen duurder dan de treinrit zelf", klinkt het. En extra kosten kan NMBS missen als kiespijn, met een coronafactuur die als is opgelopen tot ruim 400 miljoen euro.
Lees verder

Er is nog hoop: Steven Van Gucht ziet drie lichtpuntjes
Hoop doet leven. Waar we pakweg een week geleden nog leken af te stevenen op een nieuwe lockdown, varianten die ons murw zouden slaan en uitgestelde leveringen van vaccins, ziet de toekomst er vandaag opnieuw beter uit. Beste bewijs zijn deze drie lichtpuntjes, toegelicht door viroloog Steven Van Gucht.
Lees verder

Onze opinie. De arbeid van onze experts was voorlopig dan wel gratis, maar niet helemaal belangeloos
Wat is genoeg om de experts te doen zwijgen? Vijftig euro per uur vergaderen (min de belastingen)? Niet flauw doen. Terecht krijgen de experten die onze regeringen al zo lang adviseren straks een onkostenvergoeding. Ook hun leven staat al bijna een jaar op de kop. Ook zij werken zich al bijna een jaar uit de naad. Het maakt niet uit dat ze al een comfortabel loon als professor of gewoon hoogleraar krijgen. Dit werk komt erbij. Overbodig werk is het niet, zoals een zitje in een bestuurscomité van een intercommunale al eens doet vermoeden. Nodig werk des te meer.
Lees verder

Jongeren niet geïnteresseerd in laptop of bedrijfswagen: deze factoren zijn voor hen wél belangrijk bij jobkeuze
Extralegale voordelen zoals een bedrijfswagen of een laptop hebben bij jongeren afgedaan. Amper 6 procent zegt dat die voordelen een van de redenen is waarom ze voor een job hebben gekozen. Dat blijkt uit een rapport van De Ambrassade en VDAB. Maar welke redenen primeren dan wél?
Lees verder

Lior Refaelov binnen 5 maanden einde contract: vertrekt Gouden Schoen in zomer gratis bij Antwerp?
Blijft hij in België? Ligt zijn toekomst in The States? Of keert hij toch vroeger dan verwacht terug naar z'n thuisland? Wat het ook wordt, het is stilaan money time voor Gouden Schoen Lior Refaelov (34). Over vier maanden is de beste speler van onze velden gratis op te halen. De kans dat hij ook volgend seizoen bij Antwerp speelt, wordt kleiner met de dag. Een situatieschets.
Lees verder

Ongeveer 11,5 miljard minder belastinginkomsten
De fiscale ontvangsten zijn in 2020 met 11,5 miljard euro ofwel 9,8 procent naar 105,2 miljard euro gedaald. Ze vallen daarmee terug naar het niveau van 2016. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Financiën, zo staat vandaag in De Tijd en L'Echo.
Lees verder