Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 3 februari 2021

Antwerps tramverkeer komt terug op gang na stroompanne

HLN
Antwerps tramverkeer komt terug op gang na stroompanne
Door een kortsluiting in de buurt van de stelplaats op de Noorderlaan is er vanochtend amper tramverkeer geweest tussen Merksem/Luchtbal en het Antwerpse stadscentrum. Het defect is zonet verholpen maar het zal nog even duren voor alle trams weer normaal rijden.
Lees verder

Onzekere weermodellen vanaf volgende week: "Niet onmogelijk dat Koning Winter richting België komt"
Voormiddag is het betrokken met matige tot soms intense regen vanaf de Franse grens. Dat wordt in de loop van de dag gevolgd door buien of regen met kans op een donderslag. Er zijn ook rukwinden tot lokaal 80 kilometer per uur. Het blijft zacht met temperaturen tussen 7 graden in de Hoge Venen en 12 tot zelfs 13 graden in het centrum, zo verwacht het KMI. Vanaf zondag is de weersvoorspelling een dubbeltje op zijn kant: "We zullen een schommeling zien. Ofwel wordt het warm, ofwel koud." In het noorden van Nederland worden er alvast koude temperaturen en winterse buien verwacht.
Lees verder

"De betaalbaarheid van het wettelijke pensioen wordt terecht in vraag gesteld": geldexpert geeft advies voor wie zorgeloos oud wil worden
Uit de Financiële Gemoedsrust Barometer van verzekeraar NN blijkt dat heel wat landgenoten bezorgd zijn over hun toekomstige financiën. Amper 16% meent later als gepensioneerde voldoende middelen te zullen hebben om comfortabel te kunnen leven. Vooral jongeren maken zich zorgen. "Gelukkig zijn er verschillende manieren om je pensioenpotje zo groot mogelijk te maken", aldus onze geldexpert Pascal Paepen. Hoe en wanneer begin je eraan?
Lees verder

"Maak vooral zelf werk van je pensioenpotje": geldexpert geeft advies voor wie zorgeloos oud wil worden
Uit de Financiële Gemoedsrust Barometer van verzekeraar NN blijkt dat heel wat landgenoten bezorgd zijn over hun toekomstige financiën. Amper 16% meent later als gepensioneerde voldoende middelen te zullen hebben om comfortabel te kunnen leven. Vooral jongeren maken zich zorgen. "Gelukkig zijn er verschillende manieren om je pensioenpotje zo groot mogelijk te maken", aldus onze geldexpert Pascal Paepen. Hoe en wanneer begin je eraan?
Lees verder

Elise Mertens mept zich naar kwartfinales in Melbourne
Elise Mertens (WTA-20) heeft zich in Melbourne geplaatst voor de kwartfinales van de Gippsland Trophy (447.620 dollar). De 25-jarige Limburgse, zevende reekshoofd op het Australische hardcourt, won in de derde ronde met 7-6 (7/1) en 6-3 van Caroline Garcia (WTA-44). Het is de eerste keer in vier duels dat Mertens er in slaagt die 27-jarige Française te verslaan.
Lees verder

Magnette wil vaccin AstraZeneca voor studenten, Vandenbroucke staat op de rem: "Jongeren perspectief geven betekent niet hen eerst vaccineren"
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) wil de impact van het advies over het gebruik van het AstraZeneca-vaccin in kaart laten brengen door experts. De minister wil ook een "misverstand" over een mogelijke voorrang voor jongeren rechtzetten. "Als je jonge mensen perspectief wil geven dan is het niet zo dat je die jonge mensen als eerste moet vaccineren", zei Vandenbroucke vanmorgen in De Ochtend. "Dat wil ook niet zeggen dat we jonge mensen tot het laatste zullen moeten wachten. Dat is nooit gezegd."
Lees verder

Waarom mensen in de wolken zijn met de maand februari: "Het ziet er visueel zo mooi uit"
Al eens op je kalender gekeken? Dan is het je misschien opgevallen dat de maand februari gestart is op een maandag en eindigt op een zondag. En dat maakt veel mensen op sociale media dolgelukkig. Jou ook?
Lees verder

Groot deel personeel Brusselse en Waalse rusthuizen weigert vaccin: "Zelden laat meer dan helft zich vaccineren"
In Brussel en Wallonië is een groot deel van het rusthuispersoneel niet te vinden voor een inenting met een coronavaccin. Dat schrijft De Standaard. Volgens Vincent ­Frédéricq - secretaris-generaal van Femarbel, een vereniging van ­privérusthuizen die in onze Franstalig landshelft ruim 330 instellingen telt - laat zelden meer dan de helft van het personeel zich vaccineren.
Lees verder

Een streepje filosofie met Seraing-coach Emilio Ferrera: "Techniek zal het áltijd halen van pressing. Techniek overwint alles"
Een interview met Emilio Ferrera (53) is als terugkeren naar de universiteitsbanken. Ferrera doceert het vak voetbal. Je slikt het of je slikt het niet. Vanavond tracht hij met Seraing zijn ex-club Standard uit te schakelen in de Cup: "Deze week betrapte ik mezelf dat ik herviel in mijn oude gewoontes: óver-analyseren."
Lees verder

VanVleet verbetert clubrecord van Toronto, Irving leidt Brooklyn naar winst in topper tegen Clippers
Indrukwekkende prestatie in de NBA. De 26-jarige Fred VanVleet maakte in het duel tegen Orlando liefst 54 punten voor Toronto, een clubrecord. Hij deed daarmee zes punten beter dan DeMar DeRozan tegen Milwaukee op 1 januari 2018. De Raptors trokken met 108-123 aan het langste eind.
Lees verder

Laura uit 'Blind Getrouwd' opnieuw in het ziekenhuis: "Ik leef nog"
Laura Lieckens (28) die vorig jaar deelnam aan 'Blind Getrouwd' ligt opnieuw in het ziekenhuis, dat laat de blondine aan haar volgers weten op Instagram. Het trouwens niet de eerste keer dat Laura een bezoekje brengt aan de spoedafdeling. Vorig jaar belandde ze in het ziekenhuis met brandwonden en enkele weken later werd ze opnieuw naar spoed gevoerd nadat ze door haar knie zakte tijdens een volleybalwedstrijd.
Lees verder

Pfizer gaat gigantisch vooruit door verkoop vaccins en verwacht er dit jaar 4 miljard dollar winst mee te maken
De Amerikaanse farmagroep Pfizer verwacht dat de verkoop van het coronavaccin dit jaar zo'n 15 miljard dollar (zowat 12,5 miljard euro) omzet zal opleveren. Dat is gezegd bij de bekendmaking van de jaarcijfers. Dat zou goed zijn voor een winst van rond de 4 miljard dollar in 2021.
Lees verder

Man die Hitlergroet bracht en viroloog Marc Van Ranst bedreigde, is veroordeeld tot 2 maanden met uitstel
Mechelaar Luc D.M. (60) is zopas door de rechter veroordeeld tot een celstraf van 2 maanden met probatie-uitstel. De zestiger werd schuldig bevonden aan het uitbrengen van de Hitlergroet in het station van Mechelen en het bedreigen van Marc Van Ranst. "Ik moest even mijn mening kwijt", klonk het destijds.
Lees verder

Pfizer gaat gigantisch vooruit door verkoop vaccins en verwacht dit jaar 4 miljard dollar winst
De Amerikaanse farmagroep Pfizer verwacht dat de verkoop van het coronavaccin dit jaar zo'n 15 miljard dollar (zowat 12,5 miljard euro) omzet zal opleveren. Dat is gezegd bij de bekendmaking van de jaarcijfers. De winst zou rond de 4 miljard dollar uitkomen in 2021.
Lees verder

Sofia Vergara moet ingevroren embryo's dan toch niet afgeven aan ex-verloofde: "Hij wilde haar kinderen krijgen zonder haar"
Wanneer koppels uit elkaar gaan hoor je wel vaker dat er heftig gevochten wordt voor de voogdij van hun kinderen. Bij 'Modern Family'-ster Sofia Vergara (48) verliep het echter anders, en een beetje bizar. Haar ex-verloofde, Nick Loeb (45), klaagde haar namelijk aan om de 'voogdij' over 2 embryo's die ze samen lieten invriezen.
Lees verder

'Burger King España' weet waarom Eden Hazard niet op training was: "Er loopt een 2x1-aanbieding..."
Zouden ze er bij Real Madrid om kunnen lachen? Het Spaanse Twitteraccount van fastfoodketen Burger King heeft handig gebruik gemaakt van het nieuws over Eden Hazard (30) die afwezig was op training.
Lees verder

Martine Jonckheere staat opnieuw op de set van 'Familie': "Ik werd meteen voor de leeuwen gegooid"
Martine Jonckheere (64) staat weer waar ze thuishoort: op de set van 'Familie'. Twee jaar geleden verdween haar personage Marie-Rose uit de VTM-soap omdat ze Amélie (Erika Van Tielen) had neergestoken en in de cel vloog. Sindsdien was het erg stil rond haar, tot nu. De actrice beleeft haar derde comeback in de reeks, naar eigen zeggen een grote opluchting na zware tijden. "Als je moet leven van je stempelgeld, moet je jezelf veel ontzeggen."
Lees verder

Koopwijzer: dit betaal je voor de ideale Volvo XC40
Het kopen van een wagen is een lange zoektocht. Zelfs wanneer je je ideale automodel hebt gevonden, moet je nog de afweging maken tussen de verschillende motoren. Om nog maar van de uitrustingsniveaus en opties te zwijgen, zaken die de prijs van je droomwagen flink kunnen doen stijgen. HLN Drive maakte de berekening voor de populairste wagen op het platform: de Volvo XC40.
Lees verder

Prins Harry smeedt nieuwe plannen: "Meer tijd in het VK doorbrengen en verloren militaire titels behouden"
Het is nu iets langer dan een jaar geleden dat de wereld werd opgeschrikt door nieuws van prins Harry (36) en zijn vrouw Meghan Markle (39): de twee besloten hun officiële taken voor het Britse koningshuis neer te leggen en stapten uit de koninklijke spotlights. In de tussentijd verhuisde het koppel naar de Verenigde Staten, maar prins Harry zal binnenkort eindelijk nog eens een bezoekje brengen aan het VK. Iets wat hij in de toekomst ook steeds vaker zou willen doen, zo schrijven de Britse media.
Lees verder

Prins Harry smeedt nieuwe plannen: "Meer tijd in het VK doorbrengen en verloren militaire behouden"
Het is nu iets langer dan een jaar geleden dat de wereld werd opgeschrikt door nieuws van prins Harry (36) en zijn vrouw Meghan Markle (39): de twee besloten hun officiële taken voor het Britse koningshuis neer te leggen en stapten uit de koninklijke spotlights. In de tussentijd verhuisde het koppel de Verenigde Staten, maar prins Harry zal binnenkort eindelijk nog eens een bezoekje brengen aan het VK. Iets wat hij de toekomst ook steeds vaker zou willen doen, zo schrijft de Britse media.
Lees verder