Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 2 februari 2021

Antilichamen bij 56% van de bevolking: New Delhi evolueert stilaan richting groepsimmuniteit

HLN
Antilichamen bij 56% van de bevolking: New Delhi evolueert stilaan richting groepsimmuniteit
Meer dan de helft van de inwoners van New Delhi is al blootgesteld aan het nieuwe coronavirus, met de nodige antilichamen tot gevolg. Dat toont een studie aan die vandaag werd gepubliceerd. De Indiase stad gaat stilaan richting groepsimmuniteit.
Lees verder

Hazard ontbreekt op training bij Real Madrid, uit voorzorg
Geen Eden Hazard op training bij Real Madrid vandaag. De 30-jarige winger bleef uit voorzorg weg van het oefenveld, van een nieuwe (zorgwekkende) blessure is geen sprake. Maar in de Spaanse hoofdstad gaan de alarmbellen snel af als het over de aanvoerder van de Rode Duivels gaat.
Lees verder

Klopp rekent dit seizoen niet meer op Van Dijk, ook EK komt in gevaar voor Nederlandse verdediger
Jürgen Klopp verwacht niet dat Virgil van Dijk dit seizoen nog zal spelen, zo vertelde hij op de persconferentie in aanloop naar het duel met Brighton & Hove Albion. Dat betekent dus ook dat het EK van de Nederlandse verdediger in gevaar komt. Van Dijk is sinds oktober out met een kniebandblessure.
Lees verder

SHOWBITS. Feest bij de familie Kardashian en Bart De Wever laat zich van zijn meest sportieve kant zien
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Verdwijning uit 1990 opgehelderd dankzij autowrak in Damse Vaart: "Een van onze oudste dossiers die we hebben opgelost"
31 jaar na de verdwijning van een 38-jarige man uit Brugge heeft de Cel Vermiste Personen het dossier opgelost. Dat gebeurde nadat de wagen van de man zondag werd teruggevonden in de Damse Vaart. "Al snel werd de link gelegd met die bewuste zaak", zegt het Brugse parket. Volgens Alain Remue van de Cel Vermiste Personen gaat het om één van de oudste dossiers die ze al oplosten.
Lees verder

Verdwijningszaak uit 1990 opgelost dankzij autowrak in Damse Vaart
31 jaar na de verdwijning van een 38-jarige man uit Brugge, heeft de Cel Vermiste Personen het dossier opgelost. Dat gebeurde nadat de wagen van de man zondag werd teruggevonden in de Damse Vaart. "Al snel werd de link gelegd met die bewuste zaak", zegt het Brugs parket. Volgens Alain Remue van de Cel Vermiste Personen gaat het om één van de oudste dossiers die ze al oplosten.
Lees verder

"Lief kind, wat ik je zeggen wou": ook onze lezers sturen een brief aan hun zoon of dochter
Geduld. Heel veel geduld. Dat vragen we van onze jongeren. Wanneer zij eindelijk hun normale leven kunnen hernemen? Niemand die het weet. Wat zég je als ouder nog tegen je kind, nu de beperkende coronamaatregelen hun elfde maand ingaan? In navolging van drie van onze journalisten kropen ook onze lezers in hun pen. Een selectie.
Lees verder

Dating-app Bumble wil miljard dollar ophalen bij beursgang rond Valentijn
Dating-app Bumble wil tot 1 miljard dollar (831 miljoen euro) ophalen bij zijn beursgang. Die moet rond Valentijnsdag plaatsvinden. Als de te plaatsen aandelen voor de hoogste geplande waarde worden verkocht, komt de volledige waarde van het bedrijf uit rond de 6 miljard dollar (5 miljard euro).
Lees verder

Ferrari verwacht stevig herstel
De Italiaanse sportwagenfabrikant Ferrari heeft vorig jaar 9.119 voertuigen geleverd, 10 procent minder dan in 2019. Dat komt omdat door de coronapandemie de productie wekenlang stillag. Maar Ferrari eindigde het jaar sterk en verwacht in 2021 een verder herstel.
Lees verder

Ferrari blijft ondanks slechte resultaten optimistisch
De Italiaanse sportwagenfabrikant Ferrari blijft ondanks de tegenslagen die het door de coronapandemie moest verduren optimistisch. Het beroemde bolidemerk meldt een goed jaar achter de rug te hebben door recordverkopen in het vierde kwartaal. Voor dit jaar rekent Ferrari op een stijging van de winst door een aanhoudend herstel van de omzet.
Lees verder

'Double masking' is een trend, maar is het veiliger om 2 mondmaskers op elkaar te dragen?
In de Verenigde Staten doen steeds meer mensen aan 'double masking', of twee mondmaskers op elkaar dragen. Ondertussen is het opvallende fenomeen ook hier en daar bij ons te zien. Is het veiliger om twee mondmaskers te dragen? Of is het onnodig, laat staan onveilig? Viroloog Marc Van Ranst licht toe.
Lees verder

DNA-test geeft aan dat Colombiaanse tweeling twee vaders heeft, maar kan dat wel?
Een tweeling met twee vaders lijkt tegen alle wetten van de natuur in te gaan. Toch is het perfect mogelijk. Een supereisprong en een stevige portie geluk - of pech - later, en plots deel je het vaderschap van je tweeling met een andere man. Hoe gaat dat juist in z'n werk?
Lees verder

Krijgt prins Laurent z'n Libische miljoenen sneller nu regering lijkt bij te draaien? "Zijn gezondheid én die van Claire hebben hier onder geleden"
Nadat zijn gezin zwaar op de proef werd gesteld ziet prins Laurent (57) eindelijk wat licht aan het einde van de tunnel. Zijn echtgenote prinses Claire (47) heeft goed gereageerd op haar kankerbehandeling, en ook de naweeën van haar coronabesmetting nemen af. Én het ziet ernaar uit dat Laurent de 50 miljoen euro Libisch geld, die hem door verschillende rechtbanken werd toegekend, nu eindelijk zal krijgen.
Lees verder

Uitbaters krijgen gelijk van Raad van State: openen vakantieparken en kampeerterreinen binnenkort weer de deuren?
De Raad van State heeft Recread, de grootste sectorfederatie van kampeer- en recreatiebedrijven, gelijk gegeven. De federatie was vorige maand naar de Raad van State gestapt om dezelfde voorwaarden af te dwingen als voor hotels, B&B's en individuele vakantiewoningen die wel open mogen blijven in de huidige coronapandemie. De Raad van State oordeelt nu in zijn arrest dat er wel degelijk sprake is van een schending van het gelijkheidsbeginsel.
Lees verder

Topjob: bij dit snoepbedrijf mag je hele dagen door snoep en chocolade proeven, tegen betaling
Smullen van snoep en chocolade en er nog voor betaald worden ook. Die droom kan voor sommigen werkelijkheid worden: een Canadees bedrijf wil mensen betalen om hun snoep te proeven en te beoordelen. Het levert zelfs een aardige cent op.
Lees verder

Marilyn Manson reageert voor het eerst op ophef
Eerder deze week maakte Evan Rachel Wood (33) bekend dat ze jarenlang misbruikt is geweest door haar ex-verloofde, Marilyn Manson (52). Haar getuigenis zorgde voor een shockgolf in Hollywood, met verstrekkende gevolgen voor de zanger. Maar Manson zelf, die blijft in een eerste reactie ontkennen dat hij iets fout heeft gedaan.
Lees verder

Nederlandse regering verlengt harde lockdown tot zeker 2 maart, basisscholen wel weer open
De Nederlandse regering verlengt de huidige lockdown tot zeker 2 maart. Dat melden ingewijden. Dat betekent dat winkels, horeca, musea en bioscopen tot die tijd dicht blijven. Ook contactberoepen zoals kappers mogen tot 2 maart nog niet aan de slag. Daarnaast is verlenging van de avondklok nog altijd een optie, als de cijfers dat voorschrijven.
Lees verder

Ellie Goulding brengt in september haar allereerste boek uit
Ellie Goulding (34) heeft dit jaar nog een nieuwigheid voor al haar fans in petto, maar voor een keer heeft het niets met muziek te maken. De zangeres brengt in september een eerste boek uit en dat heeft alles te maken met sport en fitness.
Lees verder

Zweden adviseert tegen gebruik vaccin AstraZeneca bij 65-plussers
In Zweden heeft het gezondheidsagentschap aanbevolen om het vaccin van de Brits-Zweedse farmabedrijf AstraZeneca voorlopig enkel toe te dienen aan mensen onder 65 jaar. De aanbeveling kan nog aangepast worden als er onderzoeksresultaten naar buiten komen over de werking bij ouderen, luidt het.
Lees verder

Parc Astérix sluit dolfinarium en euthanaseert oudste dolfijn Femke (39)
Parc Astérix nabij Parijs stopt met dolfijnenshows en heeft zijn oudste dolfijn geëuthanaseerd. Het pretpark zegt dat de 39-jarige tuimelaar 'Femke' te ziek was voor een verhuizing naar een ander dolfinarium.
Lees verder