Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 18 februari 2021

Andersvalide bewoners van De Kerselaar krijgen langverwachte eerste vaccins: “Ze snakken zo naar een knuffel en het...

HLN
Andersvalide bewoners van De Kerselaar krijgen langverwachte eerste vaccins: "Ze snakken zo naar een knuffel en het weerzien met hun ouders"
Grote vreugde donderdag bij De Kerselaar, een centrum voor mensen met een beperking in Overijse. Zij zijn als eerste centrum aan de beurt in de nieuwe vaccinatieronde. En dat is een hele opluchting, horen we van directeur Hans Van Hassel (56). Het virus wist tot drie keer toe binnen te raken in het centrum. "Eindelijk is er weer vooruitzicht naar meer contact. Onze bewoners snakken naar een knuffel en het weerzien met hun ouders."
Lees verder

Vlaamse in Barcelona over rellen: "Ook vanavond zal er waarschijnlijk onrust zijn"
Al verschillende dagen op rij zijn er rellen in Spaanse steden uit protest tegen de arrestatie van Pablo Hasél, een rapper die beledigende songteksten schrijft waarin hij onder andere koning Felipe beledigt. "Ook vandaag zal het onrustig worden", zegt de Vlaamse Louise Schreurs, die in Barcelona studeert en gisteren aanwezig was bij de protesten.
Lees verder

Natuurpunt roept iedereen op mollen te spotten tijdens hun Mollenweekend
Natuurpunt organiseert komend weekend voor de derde keer het Mollenweekend en nodigt iedereen uit om waarnemingen van mollen(sporen) door te geven. Zo krijgt de organisatie een beter zicht op de verspreiding van de mol in Vlaanderen. De resultaten komen terecht in een nieuwe zoogdierenatlas, meldt Natuurpunt.
Lees verder

Bakker Machiel (35) krijgt stevige coronaboete omdat hij bierblikjes uit automaat vergeet te halen: "Dit is pure repressie"
"Als ze mij hadden gewaarschuwd, zou ik de blikjes er onmiddellijk uithalen. Maar nee, ze kennen geen dialoog en geven liever 750 euro boete." Bakker Machiel Neirink (35) uit Zulte is nog steeds verontwaardigd voor wat hem werd overkwam. Uit vergetelheid vergat hij na het verbod op alcohol na 20 uur enkele blikjes Jupiler uit zijn automaat te halen. Gevolg: een boete van 750 euro in de brievenbus. "De klepel is volledig doorgeslagen."
Lees verder

Asielaanvragen in EU vorig jaar met 30 procent gedaald
Het aantal asielaanvragen in de EU is in 2020 met 31 procent gedaald tot het laagste niveau sinds 2013, "voornamelijk als gevolg van bewegingsbeperkingen" in verband met de pandemie. Dat zegt het Europese asielagentschap EASO.
Lees verder

Dit zijn de meest interessante Japanse wagens van het moment
Veel Belgen kijken vooral naar de Europese merken bij de keuze van hun nieuwe wagen. Toch zijn er ook in Azië heel wat interessante wagens. Deze Japanse wagens zijn volgens de redactie van HLN Drive het overwegen zeker waard.
Lees verder

Thomas, winnaar van de Gouden Cross, laat in zijn strategisch brein kijken: "Val van Iserbyt is mijn grote geluk geweest"
Eén ingeschreven team, nauwelijks voorbereidingen en géén Van der Poel, Van Aert of Iserbyt. Thomas Prinsen (32) lijkt in alle opzichten een atypische winnaar van de Gouden Cross. Inkijk in een brein vol kennis en strategie. "Wout of Mathieu selecteren is niet verstandig."
Lees verder

Wat als je 'jour de gloire' al gearriveerd is? De uitdagingen en de twijfels van Kylian Mbappé
Kylian voelt zich superieur. Kylian heeft een air. Kylian doet bij PSG wat hij wil. In een seizoen waarin Mbappé (22) te weinig een tornado is geweest, was Mbappé plots weer Mbappé. De omgekeerde weg van een toptalent wiens 'jour de gloire' eigenlijk al gearriveerd is. Wie daagt hem uit?
Lees verder

Football Talk. Malinwa-sterkhouder Van Damme nog niet fit, Walsh onzeker - Ook Pavard ontsnapt niet aan corona
Joachim Van Damme blijft in het sukkelstraatje. De sterkhouder van KV Mechelen is nog steeds out met hinder aan de adductoren en mist het duel van morgenavond tegen AA Gent. Sandy Walsh moest gisteren de training staken, maar kon vandaag weer meetrainen, gaf Wouter Vrancken aan op zijn persbabbel. "Morgen hakken we de knoop door of Sandy kan spelen tegen Gent." Zo niet, dan heeft KV Mechelen een probleem om de rechtsachter, want ook Issa Kaboré (hamstrings) is geblesseerd. Marian Shved is bijna terug van een hamstringblessure, maar zit nog niet in de selectie. (ABD)
Lees verder

Football Talk. Nieuwe CEO voor Lommel-Malinwa-sterkhouder Van Damme nog niet fit, Walsh onzeker
1B-club Lommel heeft Mike Green aangekondigd als nieuwe CEO van de club. Green, een Brit, stond aan het hoofd van City's stichting "City in the Community." Nu heeft City Football Group, waar Lommel deel van uitmaakt, ook een rechtstreekse vertegenwoordiger aan het hoofd bij de Noord-Limburgers. Green zal gaan samenwerken met Harm Van Veldhoven die voorzitter wordt.
Lees verder

Beruchte maffiabaas Raffaele Cutolo overleden aan bloedvergiftiging
Maffiabaas Raffaele Cutolo, bijgenaamd "de professor", is gisteren op 79-jarige leeftijd overleden aan een bloedvergiftiging. Dat meldt de Italiaanse pers. Cutolo was de hoofdrolspeler in één van de meest bloedige periodes van de Napolitaanse maffia in de jaren '70 en '80.
Lees verder

Stan Van Samang weigerde rol in 'Familie'
Stan Van Samang (41) is deze dagen te zien als Harry in 'Thuis', maar het had niet veel gescheeld of de acteur speelde mee in 'Familie'.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Johnny Depp krijgt Frans dorp niet verkocht en geeft 6,2 miljoen euro korting
Johnny Depp (57) geraakt maar niet af van het Franse dorp dat hij nu al geruime tijd probeert te verkopen. De acteur heeft het domein - 15 hectare groot met een landhuis, 12 cottages, twee zwembaden, een kapel en een dorpscafé met professionele keuken - intussen al meer dan 10 jaar in zijn bezit. Omdat de verkoop al tweemaal eerder is afgesprongen, laat Depp de prijs nu met zo'n 6,2 miljoen euro zakken.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Johnny Depp krijgt Frans dorp niet verkocht en geeft 6,2 miljoen euro korting
Johnny Depp (57) geraakt maar niet af van het Franse dorp dat hij nu al geruime tijd proberen te verkopen. De acteur heeft het domein - 15 hectare groot met een landhuis, 12 cottages, twee zwembaden, een kapel en een dorspcafé met professionele keuken - intussen al meer dan 10 jaar in zijn bezit. Omdat de verkoop al tweemaal eerder is afgesprongen, laat Depp de prijs nu met zo'n 6,2 miljoen euro zakken.
Lees verder

Gepland themapark nabij historische site Angkor Wat in Cambodja stuit op verzet
UNESCO heeft "talrijke oproepen" ontvangen van bezorgde experten over een gepland pretpark en resort van 75 hectare vlakbij het Cambodjaanse tempelcomplex van Angkor Wat. Dat meldt UNESCO in een verklaring op woensdag.
Lees verder

FKA Twigs getuigt: "Wonder dat ik relatie met Shia heb overleefd"
FKA Twigs (32) blijft zich uitspreken over haar relatie met Shia LaBeouf (34) nadat ze hem in december aanklaagde wegens fysieke en mentale mishandeling. "Het is een wonder dat ik levend uit die relatie ben gekomen", vertelt ze in een openhartig interview met Elle.
Lees verder

Schadevergoeding voor Japanse die als tiener haar zwart moest verven van school
Een Japanse vrouw van 21 heeft een schadevergoeding van ruim 2.500 euro gekregen van een rechter in Osaka omdat ze als achttienjarige haar haar moest laten zwart verven van haar school. De toenmalige tiener was het niet eens en werd van school gepest.
Lees verder

Premier van Australië woest: Facebook heeft mijn land "ontvriend"
De Australische premier Scott Morrison verwijt Facebook dat het zijn land heeft "ontvriend". Hij zei dat nadat het bedrijf de mogelijkheden tot het delen van nieuws in Australië gisteren beperkte. Maar daardoor bleven ook overheidspagina's en zelfs hulpdiensten onbereikbaar.
Lees verder

Cannabisolie: een legale pijnbestrijder of een dure placebo?
Misschien botste jij online ook al op advertenties voor producten op basis van cannabisolie, of kwam je al een winkel tegen die ze verkoopt. Heeft cannabisolie echt een medische werking of brengt het ons alleen maar in een ontspannende roes? Wat is het verschil met 'echte' cannabis? Toxicoloog Christophe Stove (UGent) over de zin en onzin van cannabisolie.
Lees verder

Meer villa's dan vingers om ze op te tellen: dit zijn de grootste vastgoedmagnaten van Hollywood
Acteren, presenteren, concerten geven... Veel beroemdheden starten hun fortuin met hun job, maar wie echt stinkend rijk wil worden, moet wat meer inspanningen leveren. Dé manier om je bankrekening te spijzen? Het kopen en verkopen van vastgoed. Dat hebben deze celebs alvast goed begrepen: ze hebben meer huizen dan ze op hun twee handen kunnen tellen, en verdienen daar tot een paar miljoen per jaar mee. Droom gezellig mee.
Lees verder