Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 9 februari 2021

Alison Van Uytvanck haalt voor eerst tweede ronde in Melbourne

HLN
Alison Van Uytvanck haalt voor eerst tweede ronde in Melbourne
Alison Van Uytvanck (WTA 67) heeft zich voor het eerst geplaatst voor de tweede ronde op de Australian Open. De 26-jarige Vlaams-Brabantse versloeg op court 6 na één uur en 56 minuten tennis de negentienjarige Franse kwalificatiespeelster Clara Burel (WTA 237) in drie sets (4-6, 6-3 en 6-4).
Lees verder

El Kaouakibi (Open Vld) haalt financieel dossier Let's Go Urban weg bij Antwerpse rechter: "Niet objectief"
De Vlaamse politica Sihame El Kaouakibi (Open Vld) wil niet dat de Antwerpse ondernemingsrechtbank zich bemoeit met de financiën van haar jongerenproject Let's Go Urban. De rechtbank kan volgens haar niet objectief oordelen omdat een van de bestuurders van Let's Go Urban zelf als leken-rechter zetelt in de Antwerpse ondernemingsrechtbank.
Lees verder

Nieuwe gruwelgetuigenissen doen Marilyn Manson dieper vallen: "Hij had een verkrachtingskamer in zijn huis"
Het schandaal dat rond Marilyn Manson (52) is ontstaan, neemt alsmaar grotere proporties aan. Inmiddels traden al vijf (bekende) vrouwen naar voren als slachtoffer van de excentrieke muzikant, die met zijn gruweldaden als een seksueel roofdier wordt omschreven. De details uit de getuigenissen van de vrouwen spreken ook voor zich. Van drogeren met grote hoeveelheden drugs en alcohol tot het uithongeren van partners en de 'verkrachtingskamer' in zijn huis: Marilyn Manson was bereid om heel wat grenzen te overschrijden om zijn fantasieën te bevredigen.
Lees verder

Intern VN-rapport: "Noord-Koreaanse hackers stalen miljoenen dollars voor kernprogramma"
In 2020 hebben Noord-Koreaanse hackers miljoenen dollars gestolen om het nucleaire en ballistische programma van het land te financieren. Dat staat in een intern rapport van de Verenigde Naties. Onder meer CNN en het Duitse persagentschap DPA konden het document inkijken.
Lees verder

Op deze plaatsen mag je straks schaatsen (als het ijs dik genoeg is)
Als de weersvoorspellingen kloppen, kan er eind deze week misschien geschaatst worden op natuurijs. Maar mag dat tijdens deze pandemie? Dinsdagochtend reageerde minister Zuhal Demir (N-VA) in VRT NWS dat het kan, "àls lokale besturen voor toezicht zorgen." Het is nog wachten op de perfecte stevige ijslaag, maar heel wat burgemeesters zien de organisatie wel zitten. Optimistische liefhebbers kunnen hun schaatsen dus alvast beginnen slijpen!
Lees verder

Vincent Kompany haalt nóg vijf jongeren bij de A-kern: "We geloven in hen"
In youth they trust. Anderlecht heeft vijf jeugdspelers gepromoveerd tot de A-kern. "Ze verdienen deze kans."
Lees verder

Volg hier persconferentie van WHO over onderzoek naar oorsprong coronavirus in Wuhan: "Geen bewijs van verspreiding voor december 2019"
Het internationaal team dat onderzoek deed naar de oorsprong van het coronavirus in het Chinese Wuhan, geeft op dit moment een persconferentie. De deskundigen gingen in opdracht van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO naar China. Hun missie van bijna een maand loopt deze week af.
Lees verder

Schatten op zolder: hoe weet je als leek of dat schilderij of die kruik een fortuin of nog geen euro waard is? Kunstdea­ler Bie Baert geeft advies
Schat of rommel? Wij doen de test een laten twee stukken door de gloedvolle antiek- en curiosahandelaar Bie Baert van 'Stukken van Mensen' schatten. Want hoe weet je of wat je tijdens een uitbarsting van opruimwoede op zolder, in de kelder of een kast vond, ook iets waard is? En hoe en waar verkoop je het het best? "Heel grote stukken mogen nog zo indrukwekkend zijn, ze zullen in verhouding minder opbrengen dan kleinere."
Lees verder

Hoe krijg jij 'Stukken van Mensen' voor jouw schatten op zolder? Kunstdealer Bie Baert geeft advies
Schat of rommel? Wij doen de test een laten twee stukken door de gloedvolle antiek- en curiosahandelaar Bie Baert van 'Stukken van Mensen' schatten. Want hoe weet je dat wat je tijdens een uitbarsting van opruimwoede op zolder, in de kelder of een kast vond, ook iets waard is? En hoe en waar verkoop je het het best? "Heel grote stukken mogen nog zo indrukwekkend zijn, ze zullen in verhouding minder opbrengen dan kleinere."
Lees verder

Nieuwe UCI-regels schieten bij renners in verkeerde keelgat: "We zullen zelf wel beslissen hoe we fietsen en dalen"
Meerdere wielrenners hebben op sociale media kritiek geuit op de laatste veiligheidsmaatregelen van de UCI. Na het dalen op de buis is het binnenkort ook verboden om met de polsjes los op het stuur te fietsen. "Dat ze bij de UCI eerst maar eens zorgen dat alles wat binnen hun verantwoordelijkheid ligt in orde is."
Lees verder

'Stunt double' Chris Hemsworth ziet af: "Hij is gespierder dan ooit, dus moet ik dat ook zijn"
We zouden het soms vergeten, maar niet enkel acteurs moeten spieren kweken wanneer ze een fysieke rol spelen. Het betekent ook extra werk voor hun 'stunt doubles', die er natuurlijk net zo moeten uitzien als de 'echte' acteurs. Dat is niet altijd makkelijk, zegt Bobby Holland Hanton (33), de 'stunt double' van Chris Hemsworth (37).
Lees verder

Nederlands parlement voert druk op: regering moet Armeense genocide erkennen
Een ruime meerderheid in het Nederlandse parlement wil dat de regering de Armeense genocide volmondig erkent. Een voorstel daartoe van ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind kan rekenen op steun van de partijen PVV, CDA, GroenLinks, SP, SGP, 50PLUS, FVD, Partij voor de Dieren en de onafhankelijke Kamerleden Henk Krol en Femke Merel van Kooten-Arissen.
Lees verder

Onderzoek na de dood van Maradona: ook psycholoog en twee verpleegkundigen aan de tand gevoeld
Na de chirurg en de psychiater van Diego Maradona worden ook een psycholoog en twee verpleegkundigen (een man en een vrouw) aan de tand gevoeld in het kader van het onderzoek dat loopt wegens mogelijke onvrijwillige doodslag. Dat meldt een gerechtelijke bron in de Argentijnse pers. De voetballegende overleed op 25 november.
Lees verder

Groot-Brittannië vraagt binnenkort drie coronatests van reizigers
De Britse reisvoorschriften worden nog verder verstrengd. Wie naar het Verenigd Koninkrijk reist, moet binnenkort naast een negatieve test bij aankomst nog eens twee negatieve tests voorleggen. Die twee extra tests zullen worden afgenomen tijdens een tien dagen durende quarantaine. Dat deelde het ministerie van Gezondheid vandaag mee.
Lees verder

Sneeuw en ijzel, goed voorbereid de baan op
We staan voor een week waarin heel wat ijsdagen voorspeld worden. De sneeuw van het afgelopen weekend zijn we dus nog niet snel kwijt. De boodschap is dus om binnen te blijven. Moet je toch de baan op, wees dan uiterst voorzichtig. Wat moet je weten over je autoverzekering als je een ongeval hebt met dit weer? Independer.be legt het je uit.
Lees verder

Binnenkijken bij de superrijken: een blik achter de gevels van de meest exclusieve panden in België
Luxevastgoed blijft verkopen als zoete broodjes. Helaas zie je maar zelden hoe de happy few in ons land wonen. Daarom ging onze woonexpert Björn Cocquyt op zoek naar de meest exclusieve huizen die nu op de markt staan. Het resultaat is een unieke blik op de interieurs en domeinen die achter de gevels van luxevastgoed schuilgaan. Prijskaartje? Tussen de 1.495.000 en 8,5 miljoen euro!
Lees verder

Het eerste dubbelgesprek van Kobe Ilsen en 'zijn' Sara: "Wat mij betreft was het toch echt 'n coup de foudre hoor"
"Nog geen zes maanden waren we samen en toen, patat, de lockdown." Kobe Ilsen (38) panikeerde even, toen hij als verstokte vrijgezel zo plots 'moest' samenwonen met Sara (32). Maar de paniek ruimde plaats voor overweldigende verliefdheid, en nu kijken de twee uit naar hun toekomst samen. Verbouwen, trouwen en straks, wie weet, kinderen? En hoe leerden ze elkaar eigenlijk kennen? Speciaal voor deze valentijnsweek: het eerste gesprek over hun liefde.
Lees verder

Amateurisme in Nederland: vervoer vaccins uitbesteed aan krokettenbakker
In Nederland zijn een aantal coronavaccins op amateuristische wijze vervoerd door onder meer de lokale krokettenleverancier. Sommige andere vaccins werden tijdens het transport zodanig door elkaar geschud dat ze in de prullenmand belandde. De Nederlandse inspectie vraagt nu strengere transporteisen.
Lees verder

From Zé-ro to hero: fans en ploegmaats sluiten Lamkel Zé weer in de armen
From Zé-ro to hero. Nou, dat nog nét niet misschien, maar meer en meer Antwerp-fans sluiten Didier Lamkel Zé weer in de armen. Ook in de kleedkamer is hij bijna weer gewoon one of the guys. Wat een paar goals al niet doen.
Lees verder

Pfizer wil productieproces coronavaccin van 110 naar 60 dagen brengen
Farmagigant Pfizer is van plan de productie van zijn coronavaccin op te drijven en tegelijkertijd efficiënter te maken. Het is de bedoeling om de tijd om het vaccin klaar te maken voor levering van 110 naar gemiddeld 60 dagen te herleiden. Dat laat het bedrijf zelf weten. Het oorspronkelijke doel om dit jaar wereldwijd 1,3 miljard doses te produceren was in januari al opgeschroefd naar 2 miljard.
Lees verder