Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 21 februari 2021

Advocaat, voorzitter van voetbalclub en geliefd onder de inwoners: dit wordt de nieuwe burgemeester van Knokke-Heist

HLN
Advocaat, voorzitter van voetbalclub en geliefd onder de inwoners: dit wordt de nieuwe burgemeester van Knokke-Heist
Piet De Groote (54) is vanaf donderdag officieel de nieuwe burgemeester van Knokke-Heist. De eerste schepen, ook advocaat en voorzitter van een voetbalclub, is de logische opvolger van Leopold Lippens. De schoenen van de graaf zijn groot om te vullen, maar aan goesting zal het De Groote alvast niet ontbreken. "Knokke-Heist moet ook in de toekomst de parel aan de Noordzee blijven."
Lees verder

Bestuurder kritiek na klap tegen paal en geparkeerde wagen
In de Brusselse gemeente Haren is een automobilist in de nacht van zaterdag op zondag zwaargewond geraakt nadat hij met zijn wagen tegen een paal en een geparkeerde auto was geknald. De bestuurder moest door de brandweer uit het voertuig bevrijd worden.
Lees verder

Bestuurder overleden na klap tegen paal en geparkeerde wagen
In de Brusselse gemeente Haren is een automobilist in de nacht van zaterdag op zondag overleden nadat hij met zijn wagen tegen een paal en een geparkeerde auto was geknald. De omstandigheden van het ongeval zijn nog onduidelijk.
Lees verder

Kat-en-muisspel tussen jongeren en politie: vuilnisbakken in brand gestoken, maar niemand opgepakt
In de Versailleswijk in de Brusselse gemeente Neder-over-Heembeek hebben jongeren de politie in de nacht van zaterdag op zondag uitgedaagd. Er werden onder meer een vuilnisbak en twee -containers in brand gestoken. Niemand werd opgepakt.
Lees verder

Kat-en-muisspel tussen jongeren en politie: vuilnisbak in brand gestoken, maar niemand opgepakt
In de Versailleswijk in de Brusselse gemeente Neder-over-Heembeek hebben jongeren de politie in de nacht van zaterdag op zondag uitgedaagd. Er werd onder meer een vuilnisbak in brand gestoken. Niemand werd opgepakt.
Lees verder

Football Talk. "Verenigd Koninkrijk wil deze zomer EK organiseren"
Het Verenigd Koninkrijk staat open om meer EK wedstrijden te organiseren, dat schrijft The Times. De halve finales en finale gingen al sowieso door in Londen op Wembley, maar het VK wil meer. Aangezien de autoriteiten er plannen maken over de terugkeer van fans in stadions zou het zelfs het volledige EK, dat op dit moment nog in 12 verschillende gastlanden doorgaat, willen organiseren. Eerder bood ook Israël aan het EK te organiseren. Op dit moment houdt de UEFA nog vast aan het oorspronkelijke plan.
Lees verder

Chrissy Teigen herdenkt doodgeboren zoontje: "Vandaag zou je ter wereld komen"
Chrissy Teigen (35), de vrouw van zanger John Legend (42), heeft stilgestaan bij hun doodgeboren zoontje Jack. Het jongetje werd normaal dit weekend verwacht, maar kwam afgelopen september veel te vroeg - al na twintig weken - ter wereld.
Lees verder

IN KAART. Besmettingen nemen vooral toe in Oost-Vlaanderen, ook in andere provincies bijna geen dalingen meer. Bekijk hier de situatie in uw regio
De daling van het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus is gestopt. Op de kaart worden de provincies steeds minder fel groen ingekleurd, en in sommige regio's zijn al opnieuw stijgingen te zien. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Ine en Maarten bouwden hun houten vakantiehuisje helemaal zelf: "Niet groot of luxueus, wel onbetaalbaar"
Het is er niet groot en ook niet luxueus, maar toch is het houten vakantiehuisje van Ine en Maarten onbetaalbaar. Dicht bij alles en tegelijk heel afgelegen, aan de rand van een Haspengouws bos met een weids uitzicht op de velden. Het is een knus coconnetje met een warm interieur waar de dagelijkse drukte ver te zoeken is. "Er is geen wifi, geen televisie en op een wandeling na valt er weinig te beleven. Ons leven vertraagt hier vanzelf en dat is heerlijk."
Lees verder

Zelfs Casillas en Brady hebben lof voor Thibaut Courtois: Real Madrid doet gouden zaak dankzij Rode Duivel
Zuinige zege voor Real Madrid gisteravond. Met dank aan Thibaut Courtois (28). De Rode Duivel keepte een beresterke partij. En dat zagen ook sterren als Iker Casillas en Tom Brady.
Lees verder

LIVE. Nu meer dan 400.000 inwoners gevaccineerd - Johnson: uiterlijk juli prik voor alle Britse volwassenen
De coronacijfers bewegen nog amper. Dat blijkt uit het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Alleen het gemiddelde aantal overlijdens daalt nog echt, tot 37,4 per dag. Het vaccineren gaat ondertussen gestaag verder. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

LIVE SET PER SET. Medvedev weert zich kranig, maar moet eerste bedrijf aan Djokovic laten
Een negende voor Novak Djokovic in Melbourne of de allereerste grandslamzege voor Daniil Medvedev? De finale van de Australian Open woedt in alle hevigheid. Volg het verloop van de wedstrijd set per set op deze pagina!
Lees verder

"SOS! Vliegtuig ervaart motorfalen": Boeing met 241 passagiers verliest onderdelen boven woonwijken bij Denver
"SOS! Vliegtuig ervaart motorfalen", zo klonk het enkele uren geleden vanuit een Boeing 777-200 met aan boord 231 passagiers en tien bemanningsleden. Delen van het vliegtuig stortten neer in verschillende woonwijken ten noorden van de Amerikaanse stad Denver (Colorado). Het toestel slaagde er nog wel in om veilig te landen op Denver International Airport. Er zou niemand gewond zijn geraakt.
Lees verder

Eén kans op 50 miljoen: drie dagen na een vijfling maken schapenboeren geboorte van uiterst zeldzame zesling mee
In Vlijtingen bij Riemst is afgelopen zaterdag een schaap bevallen van een zesling. Dat is een enorm zeldzaam fenomeen. Woensdagnacht verwelkomden de schapenboeren Andi Meyers (35) en Lars Daenen (15) ook al een vijfling. "Gelukkig is iedereen gezond en wel. We zullen de moeder zeker helpen om de komende tijd melk te geven", vertelt Andi enthousiast.
Lees verder

Acteur Stany Crets in shock door drukte in stad: "Ik stond op het Theaterplein en mocht al een jaar niet werken. En ik zag plots een groot deel van de maatschappij mij uitlachen"
Acteur en regisseur Stany Crets postte dit weekend een opmerkelijke boodschap op zijn Facebookpagina. Op en rond het Theaterplein, met de zaterdagmarkt, was het een tijdlang heel druk. Het greep hem aan, nu hij met zoveel collega's uit de culturele sector al een jaar geen werk meer heeft. Dit is zijn volledige bericht.
Lees verder

Geen coronakilo's voor Elton John: zanger stevig afgevallen tijdens lockdown
Terwijl veel mensen tijdens de coronalockdown moeite hebben om op gewicht te blijven, is voor Elton John (73) juist het tegenovergestelde waar. De Britse zanger is bezig met een streng dieet waardoor hij flink aan het afvallen is.
Lees verder

'Topdokter' legt uit hoe je je brein kan trainen en rust kan gunnen: "Zelfs de kleinste positieve gedachte kan de elektrische activiteit veranderen"
Geen orgaan zo boeiend en mysterieus als onze hersenen, vindt neurochirurge Veerle Visser-Vandewalle (55), bij het grote publiek bekend als topdokter in de gelijknamige serie op Vier. "Zien hoe taxichauffeurs uit Londen, die het hele stadsplan uit hun hoofd kennen, een grotere hippocampus ontwikkelen ... Mooi toch?" De les die we daar allemaal uit kunnen onthouden: oefening baart kunst, ook voor ons brein. Maar hoe werkt ons brein? Wat kunnen we doen om het zolang mogelijk in topvorm te houden? En kunnen aandoeningen als dementie door hersenoefeningen behandeld worden?
Lees verder

LEZERSBRIEF. "Ik vind de getuigenis van Hannelore Bedert zo moedig. Na het overlijden van mijn man ging ik vier jaar door een hel"
Angelique Boussé schrijft ons dat ze tranen in de ogen kreeg bij het lezen van de getuigenis van Hannelore Bedert die recent vertelde hoe ze zich in de steek gelaten voelde na het overlijden van haar partner. "Alles wat zij vertelde, was zo herkenbaar voor mij", zegt Angelique die zes jaar geleden weduwe werd. "Ik hoor bovendien van andere jonge weduwen dat ze krek hetzelfde als ik meemaakten: van de financiële zorgen tot en met de psychosomatische klachten. Daarom vind ik het belangrijk dat we sommige pijnpunten aankaarten." Lees hieronder haar integrale brief.
Lees verder

LIVE SET PER SET. Djokovic zet Medvedev met de rug tegen de muur, negende titel in Melbourne wenkt
Een negende voor Novak Djokovic in Melbourne of de allereerste grandslamzege voor Daniil Medvedev? De finale van de Australian Open woedt in alle hevigheid. Volg het verloop van de wedstrijd set per set op deze pagina!
Lees verder

Greg Van Avermaet gaat voor derde overwinning in de Omloop: "Samen met 'Oli' finale rijden"
Nog zes dagen en dan gaat het Vlaamse wielervoorjaar eindelijk van start. Greg Van Avermaet (35) wil meteen oogsten in de Omloop, een koers die hem op het lijf geschreven is.
Lees verder