Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 5 februari 2021

Aantal pestzaken op het werk nog steeds hoog, ondanks massaal telewerk

HLN
Aantal pestzaken op het werk nog steeds hoog, ondanks massaal telewerk
Het aantal pest- en conflictzaken die vorig jaar op het werk werden opgestart blijft hoog, ondanks het massale thuiswerk. Dat blijkt uit een persbericht van preventiedienst IDEWE. Ook de pandemie vormt een aanleiding tot pesten.
Lees verder

KOERS KORT. Waalse Pijl vertrekt in Charleroi
De Waalse Pijl vertrekt dit jaar vanuit Charleroi, zo maakte de organisatie vrijdag bekend. De aankomst ligt traditioneel op de Muur van Hoei. Vorig jaar lag de start nog in Herve, vlakbij Luik.
Lees verder

Gaëtan Coucke zet concurrentie tussen Mechelse keepers op scherp: "Snel weer nummer één worden"
"Wij hebben twee goede doelmannen", vertelde Wouter Vrancken na het gewonnen bekerduel tegen RWDM. Terecht, want na zijn knalprestatie scherpt Gaëtan Coucke (22) de concurrentie met huidig nummer één Yannick Thoelen (30) aan.
Lees verder

Gaëtan Coucke zet concurrentie tussen Mechelse keepers op scherp: "Snel weer nummer één worden"
"Wij hebben twee goede doelmannen", vertelde Wouter Vrancken na het gewonnen bekerduel tegen RWDM. Terecht, want na zijn knalprestatie scherpt Gaëtan Coucke (22) de concurrentie met huidig nummer één Yannick Thoelen (30) aan.
Lees verder

Zeepbel lijkt doorprikt: rust op beurs keert terug, beleggingsapp Robinhood stopt beperkingen rond Reddit-gekte
De populaire beleggingsapp Robinhood heeft de beperkingen voor de aandelen van gamewinkelketen GameStop en bioscoopconcern AMC opgeheven. De aandelen waren afgelopen week de spil in een heuse beursgekte, veroorzaakt door acties van kleine beleggers op internetforum Reddit. Maar inmiddels lijkt de rust weer wedergekeerd.
Lees verder

Red Lions de betere van Spanje in Hockey Pro League, Dockier matchwinnaar in 200ste interland
De Belgische hockeymannen hebben vrijdag het eerste van twee duels in en tegen Spanje gewonnen. De Red Lions, nummer 1 van de wereld, haalden het in Valencia met 2-3 van de nummer 9 op de ranking.
Lees verder

Esports-gamers zijn gezonder dan je denkt
Nieuw wetenschappelijk onderzoek breekt volledig met het stereotype van de 'ongezonde gamer'. Meer nog, esports-spelers zijn vaak gezonder dan de gemiddelde persoon.
Lees verder

'Lisa'-actrice Anouck Luyten werkte ook samen met Bart De Pauw: "Ik heb nooit nadeel ondervonden, hij is één van de beste tv-makers"
Anouck Luyten kennen we vooral nog uit 'De Kotmadam', maar met haar hoofdrol in Lisa hoopt ze op de grote doorbraak als actrice. Deze week viert ze haar dertigste verjaardag op de set van de nieuwe telenovelle, en een mooier verjaardagscadeau had ze zich nauwelijks kunnen wensen. 'Ik streef naar een onvergetelijk jaar', aldus Anouck.
Lees verder

WHO: "Europa moet sneller vaccineren om dreiging van virusvarianten voor te blijven"
Europa moet de vaccinatiecampagne tegen Covid-19 danig opvoeren en eensgezind aan hetzelfde zeel trekken. Dat vindt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De organisatie is ongerust over de impact die nieuwe virusvarianten kunnen hebben op de vaccins.
Lees verder

Football Talk. Spelers eerste nationale en Patro trekken naar BAS tegen stopzetting competitie - Storm weer in selectie bij KV Mechelen
Patro Eisden Maasmechelen en 51 betaalde sportbeoefenaars die actief zijn in eerste nationale hebben deze week een verzoek tot arbitrage ingediend bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Dat meldt het advocatenbureau van Walter Van Steenbrugge aan Belga. Ze verzetten zich tegen de beslissing van de crisiscel van de Belgische voetbalbond (KBVB) om de competitie te beëindigen.
Lees verder

Drie doden bij "ernstige incidenten" aan Schots ziekenhuis
Bij drie "ernstige incidenten" in de Schotse stad Kilmarnock zijn donderdagavond drie mensen om het leven gekomen. Twee vrouwen stierven aan hun verwondingen, deels door messteken, en een man bij een auto-ongeval, zo deelt de politie vrijdag mee.
Lees verder

Rebel Wilson dumpte haar lief via sms: "Het was erg pijnlijk"
Enkele dagen geleden raakte het nieuws bekend dat Rebel Wilson (40) opnieuw vrijgezel is. Haar relatie met Jacob Busch (29) zou na ruim vier maanden voorbij zijn. Veel was er niet geweten over de break-up, maar ondertussen duiken de eerste details dan toch op. "Ze heeft hem gedumpt via een sms", vertelde een bron aan het Amerikaanse Us Weekly.
Lees verder

Dronken passagier zonder mondmasker geeft kopstoot aan Ryanair-steward
Een Ryanair-steward is op een vlucht van Tenerife naar Manchester het slachtoffer geworden van agressie. Een dronken passagier vertikte het om een mondmasker te dragen en kreeg meermaals te horen een op te zetten. De twintiger gaf de steward uiteindelijk een kopstoot.
Lees verder

Hoe blijf je als koppel overeind als je partner transgender is? Zanger Sam Bettens: "Mijn vrouw Stef heeft even gerouwd omdat ze haar vrouw verloor"
Acteur Eliot Page (bekend van de film 'Juno') scheidt twee maanden na zijn coming-out als transgender van zijn vrouw Emma Portner. Of het huwelijk eindigde omwille van Pages transitie, is niet zeker. Maar het zet aan het denken. Kan een relatie overeind blijven als een partner van geslacht verandert? Voor zanger Sam Bettens luidt het antwoord 'ja', al zwommen hij en zijn vrouw Stef ook woelige waters door. "Ik zat met de angst dat ze me niet meer aantrekkelijk ging vinden. Maar uiteindelijk is mijn transitie net iets spannends voor ons geworden." Psycholoog-seksuoloog Els Elaut begeleidt trans personen en hun partners. "Sommige koppels gaan op zoek naar creatieve oplossingen."
Lees verder

Ziekenhuizen mogen volgende week geen énkele eerste dosis van het coronavaccin zetten bij personeelsleden
In de Vlaamse ziekenhuizen kan en mag er volgende week geen enkele eerste dosis van het Pfizer- of Modernavaccin toegediend worden aan het zorgpersoneel. Die boodschap kregen de ziekenhuizen gisterenavond van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. In een aantal gevallen mogen slechts "een paar duizend" dosissen gegeven worden aan wie drie weken geleden al een eerste prik kreeg. De frustratie over de trage gang van zaken is groot.
Lees verder

Horeca Vlaanderen vraagt om duidelijke tijdlijn na 1 maart
Horeca Vlaanderen wil, net als de kappers, een duidelijke tijdslijn krijgen. Ze verwacht die ten laatste tegen het volgende Overlegcomité. Dat zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen.
Lees verder

LIVE. Maximum een half uur bij de kapper? "Dat is niet rendabel" - Overlegcomité vergadert over coronamaatregelen
Het Overlegcomité komt om 14 uur bijeen, maar de vermoedelijke heropening van de kappers zal geen hele reeks versoepelingen inleiden. Daarvoor heeft premier Alexander De Croo alvast gewaarschuwd in de Kamer. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke kondigde dan weer aan dat er deze maand nog 443.000 vaccins van AstraZeneca verwacht worden. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

QUIZ. Wat weet jij nog over 'Grease'? Test het in onze quiz voor échte kenners
Het is al meer dan 40 jaar geleden dat de prent verscheen, maar 'Grease' is nog altijd één van 's werelds meest succesvolle en populairste musicals ooit. Het was destijds één van de eerste films die maatschappelijke problemen zoals tienerzwangerschap en bendegeweld in beeld bracht, maar deze week kreeg 'Grease' ook kritiek omdat het 'homofoob en racistisch' zou zijn. "Het is gewoon een leuke musical en hoeft dus niet zo serieus genomen te worden", reageerde Olivia Newton-John. Maar hoe goed herinner jij je eigenlijk nog alle scènes en songs uit 'Grease'?
Lees verder

Overgoot veertiger z'n ex met zuur of urine aan de school van hun zoontje? Man aangehouden voor poging tot moord
Een 45-jarige man is door de Brugse onderzoeksrechter aangehouden voor poging tot moord op zijn ex-partner. Aan de school van hun zoontje in Knokke-Heist zou K.R. de inhoud van een flesje in haar gezicht gegooid hebben. Eerst beweerde hij dat het om zuur ging, maar nadien kwam hij daar op terug. "Het ging om urine", verklaarde de man.
Lees verder

Inheemse bevolking telt proportioneel bijna dubbel zoveel coronadoden als blanke Amerikanen
De oorspronkelijke bewoners van Amerika worden het zwaarst getroffen door de coronapandemie in de VS. Sinds de uitbraak van het virus is 1 op de 475 native Americans eraan overleden. Dat is bijna dubbel zoveel als bij de blanke bevolking, waar dat 1 op de 825 is. Bij de zwarte bevolking is de verhouding 1 op de 645 personen. De cijfers komen van het APM Research Lab en de Britse krant The Guardian kon ze inkijken.
Lees verder