Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 16 februari 2021

A12 richting Brussel weer vrij na dodelijke botsing tussen auto en betonwagen in Aartselaar: nog zeker half uur extra...

HLN
A12 richting Brussel weer vrij na dodelijke botsing tussen auto en betonwagen in Aartselaar: nog zeker half uur extra reistijd
De A12 in Aartselaar ter hoogte van het kruispunt met de Guido Gezellestraat in de richting van Brussel is weer vrijgemaakt na een zwaar ongeval. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum op Twitter. Het zou gaan om een dodelijk ongeluk waarbij een auto geschept is door een betonwagen. Volgens het Verkeerscentrum dient men wel nog rekening te houden met ongeveer een half uur vertraging.
Lees verder

Utah verslaat Philadelphia in clash tussen conferenceleiders
Utah heeft de topaffiche in de NBA tegen Philadelphia gewonnen. De nummer 1 uit de Western Conference versloeg de leider uit de Eastern Conference met 134-123. Jordan Clarkson startte bij de Jazz op de bank, maar ontpopte zich tot topschutter van zijn team met 40 punten. In het verliezende kamp maakte Ben Simmons nog twee punten meer voor de Sixers.
Lees verder

Studenten die samen op kot zitten kunnen dan toch beschouwd worden als huishouden
Studenten die samen op kot zitten kunnen nu al beschouwd worden als een huishouden, waardoor voor hen de regels van een gezin gelden. Dat zegt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) aan VRT NWS, nu er weer discussie is over de kotbubbel. Zij moeten dan wel effectief samenwonen.
Lees verder

Voormalig NFL-vedette Vincent Jackson (38) dood teruggevonden in hotel
Gewezen American Football-speler Vincent Jackson is dood teruggevonden in een hotel in Florida. Hij werd 38. Zijn familie had de voormalige NFL-vedette (die drie keer werd geselecteerd voor de prestigieuze Pro-Bowl) vorige week donderdag als vermist opgegeven.
Lees verder

De schrik zit er dik in bij Club: Clement en staf in quarantaine, na De Ketelaere vertoont ook Lang ziekteverschijnselen
Covid-19 teistert Club Brugge. Denswil en Mitrovic zijn besmet geraakt - beiden testten positief en missen dus Kiev. De Ketelaere lijkt de volgende te zijn... En ook de technische staf blijft niet gespaard. Op de koop toe verliet ook Noa Lang vandaag de club met ziekteverschijnselen. Ai ai ai.
Lees verder

Prodemocratie-activisten Hongkong staan terecht voor massabetoging in 2019
Verschillende boegbeelden van de prodemocratiebeweging in Hongkong staan terecht omdat ze een van de massabetogingen in 2019 georganiseerd hebben. Bij de opening van hun proces klaagden ze aan dat ze politiek vervolgd worden, als illustratie van de aanhoudende repressie in de Chinese regio.
Lees verder

Arbeider (57) maakt dodelijke val van vijf meter op bouwwerf
Een 57-jarige arbeider is vanochtend overleden na een val van een vijftal meter. Het ongeval gebeurde omstreeks 6.30 uur op de bouwwerf van een appartementsgebouw langs de Puursesteenweg in Bornem.
Lees verder

Vlap dolgelukkig na droomdebuut tegen Bayern: "Normaal kom je hen enkel tegen op FIFA"
Een zichtbaar gelukkige Michel Vlap gisteren na afloop van Bayern München-Arminia Bielefeld (3-3). De Nederlander scoorde én gaf een assist bij zijn debuut in de Bundesliga. "Hier droom je van."
Lees verder

Britse variant toch dodelijker, zo waarschuwen gezondheidsautoriteiten
De Britse B.1.1.7.-variant is niet alleen besmettelijker, maar zou ook 40 tot wel 60 procent dodelijker zijn, zo waarschuwen de autoriteiten in het Verenigd Koninkrijk.
Lees verder

Miguel Wiels heeft zijn twijfels over jongen bij K3: "Nobel idee, maar of het publiek dit gaat pikken..."
Nu Klaasje Meijer (25) andere horizonten gaat opzoeken, voelen al meer dan 15.000 mensen zich geroepen om de vacature bij K3 in te vullen. Meisjes, maar ook jongens, want die mogen zich deze keer uitdrukkelijk óók kandidaat stellen. Een gewaagde zet, waar veel commentaar op komt. Zelfs K3-hitleverancier Miguel Wiels (48) is sceptisch: "De sound gaat wezenlijk veranderen als er een jongen bij komt..." En wat mogelijk amoureuze perikelen?
Lees verder

Clement en Vanaken testen positief op Covid-19, Lang en De Ketelaere virusvrij
Covid-19 teistert Club Brugge. Na Denswil en Mitrovic zijn nu ook coach Philippe Clement en Hans Vanaken besmet geraakt - alle vier missen ze dus de Europa League-verplaatsing naar Kiev. Charles De Ketelaere en Noa Lang voelen zich niet al te goed, maar zijn virusvrij.
Lees verder

Mag horeca beginnen dromen? Molenberghs: "Situatie kan er tegen paasvakantie gunstig uitzien voor nieuwe versoepelingen"
Op een precieze datum wil hij zich niet vastpinnen, maar volgens biostatisticus Geert Molenberghs kan er stilaan gedacht worden aan "getrapte, stapsgewijze versoepelingen" in de periode van de paasvakantie. "We moeten nog even volhouden, maar ik denk dat de situatie er rond de paasvakantie gunstiger gaat uitzien", zei hij in De Ochtend op Radio 1.
Lees verder

IN KAART. Groene cijfers in alle provincies, sterkste dalingen in Limburg en Vlaams-Brabant. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus blijft dalen. In alle provincies zakken de cijfers nu: de kaart kleurt helemaal groen. Limburg tekent nog altijd de grootste daling op met bijna 35 procent. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Waarom sommige vrouwen seksistisch zijn. "Zij zullen geen sympathie tonen voor de vrouwen in de zaak-De Pauw"
Nu het proces tegen televisiemaker Bart De Pauw (52) gestart is, wordt er online gretig met haatcomments gesmeten. En vaak komen die bitsige, niet zelden seksistische reacties van vrouwen. Socioloog Katrien Van der Heyden legt uit waarom seksisme zo hardnekkig is en ook vrouwen treft. "Volgens het patriarchale model moeten mannen avances maken en moeten vrouwen zich vervolgens gecharmeerd voelen. Wie daar tegenin gaat, wordt teruggefloten."
Lees verder

Waarom het ook ná uw pensioen interessant kan zijn om nog even van uw pensioenspaarpot af te blijven
Wanneer u 65 wordt, bent u niet verplicht om uw spaarcenten uit uw pensioenspaarfonds te halen. Meer Belgen kiezen ervoor om hun kapitaal nog een tijd te laten staan. Spaargids.be bekijkt de voordelen, en ook wat het ideale uitstapmoment bepaalt.
Lees verder

'WandaVision' is momenteel de best bekeken serie ter wereld
Iedereen lijkt het erover eens: 'WandaVision' is één van de beste, maar ook vreemdste programma's die je momenteel op de streamingzenders kan vinden. De originele Marvel-reeks van Disney+ is volgens de zakenwebsite Forbes een maand na de release uitgegroeid tot de populairste serie wereldwijd.
Lees verder

Nederlandse rechtbank: avondklok moet meteen opgeheven worden
De avondklok in Nederland moet met onmiddellijke ingang worden opgeheven. Dat heeft de rechter bepaald in een rechtszaak die werd aangespannen door de stichting Viruswaarheid, een actiegroep die het coronabeleid van de Nederlandse overheid bekritiseert. Zo meteen meer.
Lees verder

Minister-president Franse gemeenschap Jeholet: "Tijd om perspectief te bieden aan verschillende sectoren bij volgend Overlegcomité"
Op het volgende Overlegcomité, dat samenkomt op 26 februari, moet gekeken worden naar manieren om "verschillende sectoren perspectief te bieden". Dat heeft Pierre-Yves Jeholet, minister-president van de Franse Gemeenschap, vandaag gezegd op de RTBF-radio. "Het is tijd om een reeks maatregelen te nemen", aldus Jeholet.
Lees verder

Turkse hoofdaanklager kondigt onderzoek aan tegen Wilders nadat hij Erdogan "terrorist" noemt
De Turkse hoofdaanklager in Ankara start een onderzoek naar de Nederlandse PVV-leider Geert Wilders vanwege een controversieel Twitterbericht. Dat meldt het Turkse staatspersbureau Anadolu.
Lees verder

Bijna de perfecte moord gepleegd... tot arts gaatje vindt achter oor slachtoffer: 27 jaar cel voor oud-parlementslid Christian Van Eyken en zijn vrouw
Oud-parlementslid Christian Van Eyken (65) en zijn echtgenote Sylvia Boigelot (41) zijn door het Brusselse hof van beroep veroordeeld tot 27 jaar cel voor de moord op Marc Dellea (45), de ex van Boigelot. De twee hielden vanaf dag één hun onschuld staande maar zowel in eerste aanleg als in beroep hield de rechter geen spaander heel van hun uitleg. "Heel jullie verhaal grenst aan het absurde", haalde hij uit. En zeggen dat het geen haar scheelde of ze waren weggekomen met deze 'bijna perfecte moord'...
Lees verder