Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 21 februari 2021

18-jarige vrouw dood teruggevonden in Gent, parket gaat uit van verdacht overlijden

HLN
18-jarige vrouw dood teruggevonden in Gent, parket gaat uit van verdacht overlijden
Het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt het verdacht overlijden van een 18-jarige vrouw in Gent. De politie stelde de dood vast nadat haar vriend de politie informeerde. De 20-jarige man is na verhoor opgepakt. Over de exacte omstandigheden is nog geen duidelijkheid.
Lees verder

Citytrippen met een bom in de koffer: hoe een Iraanse diplomaat zelfs zijn eigen gezin voor de gek hield
"We gaan dagtrippen en kastelen bezoeken", beloofde de Iraanse spion Assadollah Assadi zijn echtgenote en zonen. Wat hij hen niet vertelde, was dat in de koffer van de huurauto een hoogst ontvlambare bom lag. Veel kastelen kreeg het gezin niet te zien, wel parkings van Aldi- en Lidl-supermarkten. De Morgen maakte een reconstructie.
Lees verder

Manchester City wint matige topper bij Arsenal met kleinste verschil
Manchester City staat na een zoutloze topper weer een stap dichter bij de titel. Een vroeg doelpunt van Sterling volstond om de drie punten mee te nemen. City loopt zo weer tien punten uit op eerste achtervolger Leicester, Arsenal blijft hangen op de tiende plaats. Kevin De Bruyne kon zich niet echt manifesteren en werd na een uur vervangen.
Lees verder

Caterina Valente vierde haar negentigste verjaardag met haar twee zonen: "Ondanks alle succes ben ik vooral trots op mijn kinderen"
Ooit was ze een wereldster, nu leeft ze teruggetrokken in haar villa aan de boorden van het Zwitserse Lugano-meer, maar Caterina Valente is er gelukkig. Onlangs vierde ze er, omringd door haar kinderen, haar negentigste verjaardag. Haar levenslust is ze geenszins verloren. "Je moet elk moment leven, tot het einde", zegt ze. "Ook al gaat nu alles wat trager dan in mijn jongere jaren, ik geniet van het eenvoudige leven hier."
Lees verder

Jordy (21) sterft bij klap tegen boom na inhaalmanoeuvre: "Eén grote nachtmerrie voor ons allemaal"
"Hij was een vechter, en bood voor iedereen een luisterend oor. Zijn dood kunnen we maar niet vatten", vertelt Lesley (40), de mama van de amper 21-jarige Jordy Buysschaert uit Menen. Nadat de jongeman vrijdagavond met zijn auto een vriend voorbijstak, verloor hij de controle over het stuur en botste tegen een boom. De wagen brak in twee, voor Jordy kwam alle hulp te laat.
Lees verder

Jordy (21) sterft na klap tegen boom na inhaalmanoeuvre: "Eén grote nachtmerrie voor ons allemaal"
De amper 21-jarige Jordy Buysschaert uit Menen overleed vrijdagavond nadat hij met zijn auto tegen een boom terecht kwam in Heestert. De klap was bijzonder hevig. Zijn auto kraakte in twee, voor Jordy kwam alle hulp te laat. "Hij was een vechter, en bood voor iedereen een luisterend oor", vertelt zijn mama Lesley Buysschaert (40).
Lees verder

Red Flames beperken schade tegen nummer twee van de wereld Duitsland
De Red Flames verloren ook hun tweede oefenmatch tegen een absoluut topland. In Duitsland werd het 2-0, de gelijkmaker werd onterecht afgekeurd.
Lees verder

LIVE. Problemen voor Genk: Holzhauser maakt er vanop de stip 0-2 van!
• Aftrap: 18u15 • Luminus Arena • Scheidsrechter: Bert Put • Genk is op zoek naar z'n beste vorm
Lees verder

De Wever furieus over fuivende jongeren in Antwerpen: "Dikke middelvinger naar samenleving"
Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) is niet te spreken over een samenkomst van een honderdtal jongeren gisteravond in het Antwerpse Droogdokkenpark. Ze bouwden een feestje op luide muziek, droegen geen mondmaskers en lieten het terrein als een vuilnisbelt achter. De Wever noemt het "een dikke middelvinger naar de hele samenleving".
Lees verder

Wereldgoal Van den Bergh luidt nieuwe nederlaag in voor inefficiënt Genk, dat achterblijft met 8 op 30
5 op 24 werd 5 op 27: ook tegen Beerschot kon Racing Genk het tij niet keren. KRC verloor thuis van de Ratten, maar blijft gek genoeg nog steeds derde in het klassement. En Beerschot: dat staat plots op amper drie punten van de derde plek.
Lees verder

Franstalige supporters gaan met de voeten vooruit in open brief: "Kompany, pas je aan"
De Franstalige vleugel van Anderlecht-supporters gaat met de voeten vooruit na het puntenverlies tegen KV Kortrijk. "Ons geduld heeft grenzen die spoedig bereikt zullen worden", klinkt het bij de AFSA (Association Francophone des Supporters Anderlechtois) in een open brief.
Lees verder

Buren geschokt door plots overlijden jonge vrouw (18) in Gent: "Niets deed vermoeden dat ze aan haar einde zou komen"
In Gent is een vrouw van 18 jaar zondagochtend dood teruggevonden. In een huis in Kasterbant werd ze levenloos aangetroffen nadat haar vriend de politie had opgebeld. A.V.E., de vriend van de overleden jonge vrouw, werd na de feiten opgepakt. Voor buurman Dante (20), die woont in hetzelfde gebouw, komt haar overlijden onverwachts.
Lees verder

Hadden Jill en Matt seks in 'Big Brother'? "Ze bleven wel heel lang friemelen onder de lakens"
Zaterdagavond werden de deelnemers van 'Big Brother' getrakteerd op een feestje. De beats werden verzorgd door Zoey, Nick en Matt. En achteraf ging het feestje nog verder in de slaapkamer, vermoeden enkele aandachtige kijkers.
Lees verder

Eindelijk seks in 'Big Brother' dankzij Jill en Matt? "Ze bleven wel heel lang friemelen onder de lakens"
Zaterdagavond werden de deelnemers van 'Big Brother' getrakteerd op een feestje. De beats werden verzorgd door Zoey, Nick en Matt. Al kreeg die laatste achteraf nog een veel grotere beloning...
Lees verder

Van den Brom: "Kan niet zeggen dat mijn spelers er niets aan gedaan hebben"
"'t wordt al eens gezegd: 'Als het tegenzit, zit alles tegen. Wel, bij ons zit het tegen", zo sprak John Van den Brom net na de 1-2-nederlaag tegen Beerschot voor de camera's van Eleven Sports.
Lees verder

Man kritiek na steekpartij op Rijksweg in Izegem, dader snel na de feiten al gevat
Op de Rijksweg in Izegem deed zich zondagavond om een nog onbekende reden een steekpartij voor. Het slachtoffer, dat te voet zou geweest zijn en in levensgevaar verkeert, werd aangevallen door een man die reed in een auto met Poolse nummerplaat. De politie kon intussen een verdachte arresteren.
Lees verder

Steekpartij op rijksweg Izegem: slachtoffer verkeert in levensgevaar
Op de Rijksweg in Izegem is het zondagavond tot een steekpartij gekomen. Het slachtoffer is in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis. De politie kon een verdachte arresteren.
Lees verder

LIVE. Antwerp neemt het initiatief tegen STVV, maar nog steeds 0-0
• Antwerp zonder gekwetsten Batubinsika, Butez, Haroun, De Sart en Coopman • STVV op volle sterkte • Kanaries voelen hete adem onderste trio Cercle, Moeskroen en W-Beveren • Scheidsrechter: De Creemer
Lees verder

LIVE. Weinig spektakel en geen goals in duel tussen Antwerp en STVV
• Antwerp zonder gekwetsten Batubinsika, Butez, Haroun, De Sart en Coopman • STVV op volle sterkte • Kanaries voelen hete adem onderste trio Cercle, Moeskroen en W-Beveren • Scheidsrechter: De Creemer
Lees verder

Sprookjeshuwelijk tussen Sven en Veerle in 'Blind Getrouwd', maar zelfs de specialisten zijn op hun hoede
In een aflevering waar romantiek en feel good allesoverheersend was, zat het venijn helemaal in de staart van de uitzending. Terwijl we nog aan het genieten waren van het instant huwelijksgeluk van onze 50-plussers Veerle en Sven en we getuige waren van de eerste huwelijksnacht van Candice & Marijn en Hanne & Dave, zagen we in de vooruitblik naar volgende zondag hoe 'bompa Rots', de grootvader van bruid Nathalie, tijdens het feest plots onwel wordt. Er kwam zelfs een ambulance aan te pas. Dreigt er daar onheil over het laatste koppel dat nog moet trouwen?
Lees verder