Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 23 februari 2021

13-jarige landbouwerszoon volgt tractor van vader achter stuur van bestelwagen: 600 euro boete

HLN
13-jarige landbouwerszoon volgt tractor van vader achter stuur van bestelwagen: 600 euro boete
Landbouwerszonen krijgen het rijden met een tractor of de auto met de paplepel ingegeven. Dat bleek dinsdag op de politierechtbank in Kortrijk nog maar eens. Een 46-jarige melkveehouder uit Ledegem liep er een boete van 600 euro op omdat hij toeliet dat zijn 13-jarige zoon hem achter de tractor achter het stuur van een bestelwagen volgde.
Lees verder

KOERS KORT. Deceuninck-Quick.Step rekent in GP Le Samyn op Sénéchal en Cavendish - BK tijdrijden vervroegd
Deceuninck-Quick.Step verschijnt begin maart met de Franse oud-winnaar Florian Sénéchal, de Brit Mark Cavendish en de Belgen Stijn Steels, Bert Van Lerberghe en Tim Declercq aan de start van de GP Le Samyn (1.1), zo maakte de Belgische WorldTour-formatie bekend. De Colombiaan Alvaro Hodeg en de Duitser Jannik Steimle vervolledigen de selectie.
Lees verder

Mogen veganistische zuivelalternatieven binnenkort nog in melkkartons verkocht worden?
De klassieke zuivelindustrie en haar plantaardige concurrent zijn volop in een nieuwe veldslag verwikkeld. De eerste lijkt opnieuw slag thuis te halen, nu de EU zich binnenkort over een nieuw pak strengere maatregelen buigt. Zo zouden termen als 'romig' en de typische melkkartons uit den boze kunnen worden voor veganistische zuivelproducten.
Lees verder

220 feiten, 20 veroordelingen, 2 jaar cel en enkelband maar actiefste winkeldievegge van het land slaat opnieuw toe
Françoise Z. (59) uit Grimbergen zat maar liefst 2 jaar in de cel nadat ze niet minder dan 20 veroordelingen voor winkeldiefstallen opliep. De vrouw is een kleptomane die haar drang om te stelen maar niet de baas kan. Enkele maanden na haar vrijlating -met een enkelband- herviel ze in een winkel in Humbeek in haar slechte gewoonte. "Als ze in stresssituaties terechtkomt dan steelt ze. Wat kunnen wij als justitie hier nog tegen doen?", slaakte de procureur een noodkreet. Hij vordert 9 maanden cel.
Lees verder

Saharastofwolk brengt fijn stof naar onze contreien
Er zat de afgelopen uren veel fijn stof in de lucht door een Saharastofwolk die over het land trok. Het grootste deel van de wolk is inmiddels gepasseerd, zegt de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu IRCEL.
Lees verder

Politie onderzoekt geval van dierenmishandeling na heisa op sociale media
Politiezone Maldegem onderzoekt een geval van dierenmishandeling. Op sociale media is te zien hoe een meisje haar hond in de lucht gooit en op de grond laat vallen. Dat veroorzaakt heel wat heisa. De lokale politie roept op de kalmte te laten terugkeren.
Lees verder

Loyale echtgenote El Chapo nu zelf opgepakt: van schoonheidsprinses tot drugsverdachte
De wereld leerde Emma Coronel Aispuro (31) twee jaar geleden kennen. Drie maanden lang stond ze bijna dagelijks haar echtgenoot, drugsbaron Joaquin 'El Chapo' Guzmán (63), trouw bij tijdens zijn proces in New York. Stijlvol, verzorgd, en schijnbaar totaal niet onder de indruk. Ze herkende haar man niet in de gruwelijke getuigenissen die zijn zwaar criminele leven blootlegden. "Ik bewonder hem", bleef ze volhouden. El Chapo zit een levenslange celstraf uit. Zijn vrouw is nu zelf opgepakt op verdenking van drugshandel.
Lees verder

Bijna 14 kilogram zware meteoriet aangetroffen in Zweden
Twee geologen hebben in Zweden een bijna 14 kilo zware ijzermeteoriet aangetroffen. Het Naturhistoriska riksmuseet, het natuurhistorisch museum van Stockholm, zegt dat het vermoedelijk om het grootste stuk gaat van de meteorieteninslag van 7 november.
Lees verder

Snel, meedogenloos en discreet: dit is Laura Wasser, de 'bulldog'-advocate van Kim Kardashian
Laura Wasser (52) is de advocaat die Kim Kardashian in de arm heeft genomen voor haar scheiding van Kanye West. En dat is zeker geen onbekende naam in Hollywood. Ze is geregeld te zien in magazines als Time en People, was als kind al getuige van de scheidingen van Steven Spielberg en Clint Eastwood en haar kantoor werd al eens gebruikt voor de opnames van een scheidingsfilm. Discretie is haar toverwoord, want zelfs de poststukken moeten verzegeld verstuurd worden.
Lees verder

Spionageproces tegen Egyptisch-Duitse persmedewerker Merkel gaat van start in Berlijn
Het proces tegen een vermeende Egyptisch-Duitse spion die voor de persdienst van Angela Merkel werkte, is vandaag in Berlijn begonnen. Hij wordt ervan verdacht jarenlang informatie te hebben doorgespeeld aan de Egyptische inlichtingendienst.
Lees verder

Suárez sneert: "Of Barça me mist? Messi wel, Koeman in ieder geval niet"
Het zit Luis Suárez niet lekker dat hij aan het begin van dit seizoen moest vertrekken bij Barcelona, waar trainer Ronald Koeman hem niet meer nodig had. Dat heeft de Uruguayaan gezegd in een groot interview met France Football. Gevraagd naar zijn vriendschap met Lionel Messi deelde de aanvaller en passant nog een sneer uit naar de Nederlandse trainer.
Lees verder

PORTRET. Ignace Van der Brempt, nieuwste toptalent van Club en mogelijk basisspeler tegen Kiev: "Hij voetbalt nog stééds met zijn broer in de gang"
Als jeugdspeler dolde hij samen met Jérémy Doku en Aster Vranckx talrijke leeftijdsgenootjes, vandaag bonkt hij op de poort bij Club 1. De 18-jarige Ignace Van der Brempt, toonbeeld van mentaliteit en discipline: "Op feestjes wou hij als kind zélf naar zijn bed".
Lees verder

De gedrevenheid van Ignace Van der Brempt, mogelijk basisspeler tegen Kiev: "Hij voetbalt nog stééds met zijn broer in de gang"
Als jeugdspeler dolde hij samen met Jérémy Doku en Aster Vranckx talrijke leeftijdsgenootjes, vandaag bonkt hij op de poort bij Club 1. De 18-jarige Ignace Van der Brempt, toonbeeld van mentaliteit en discipline: "Op feestjes wou hij als kind zélf naar zijn bed".
Lees verder

Louis Vuitton koopt helft champagnemerk van Jay-Z: van honderden tot duizenden euro's per fles
Het luxe-imperium boven Louis Vuitton, Christian Dior en Dom Pérignon koopt de helft van het champagnemerk van Jay-Z. De glanzende metalen Ace of Spades-flessen waarover de Amerikaan al jaren rapt, kosten honderden tot duizenden euro's per fles.
Lees verder

Dochter van Kim Clijsters schittert in de basketzaal: "Mijn 'klein' meisje kent de moves"
De genen van haar papa. Kim Clijsters deelde op sociale media beelden van een knappe basketbalscore van dochter Jada (12). "Mijn 'klein' meisje kent de moves", schreef ze. Ook Emma Meesseman is onder de indruk.
Lees verder

Deze cognac handtassen moet je zeker hebben in je kledingkast
Hoeveel handtassen heb jij in je kast hangen? En hoeveel van die tassen gebruik je echt? Om nog meer miskopen te vermijden presenteren we je graag dé drie handtassen die iedere vrouw moet hebben. Eén ding hebben ze alvast met elkaar gemeen. Met hun warme cognactint passen ze bij iedere outfit. Ninashop.be selecteert haar favoriete cognac hantassen.
Lees verder

Wie is nu de grootste ooit: Federer, Nadal of Djokovic? Dit zeggen de cijfers
Het debat over de beste tennisser ooit is na weer een grandslamtitel voor Novak Djokovic voorlopig onbeslist. Niet alle criteria zijn exact meetbaar. Maar hoe ver komen we, als we de grote drie nu afzetten tegenover elkaar op de criteria die wél exact meetbaar zijn?
Lees verder

Aartsbisdom Keulen verwikkeld in misbruikschandaal: verdachte priester stapt uit het leven
Een priester uit het aartsbisdom Keulen is afgelopen weekend uit het leven gestapt. Hij zou zich in de jaren 90 hebben vergrepen aan een jongen en was vorige week van zijn taken ontheven. De geestelijke mocht het priesterschap al enkele maanden niet uitoefenen en contact met kinderen en minderjarige jongeren was hem verboden, luidt het in een verklaring.
Lees verder

Federale regering investeert komende twee jaar 54 miljoen euro in voedselhulp
Federaal minister van Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding Karine Lalieux (PS) heeft vandaag aangekondigd dat de regering een structurele investering van 27 miljoen euro vrijmaakt voor voedselhulp. Bij een bezoek aan de voedselbank Brussel-Brabant in Neder-Over-Heembeek werd duidelijk dat de vraag momenteel het aanbod overstijgt.
Lees verder

Een speeltje van ondertussen 1.594.704.280 euro: zo blijft miljardair Abramovich Chelsea financieren
Miljoenen glijden van de linker- naar de rechterzak. In coronatijden kan Chelsea terugvallen op zijn kredietlijn uit Rusland. Oligarch Roman Abramovich hebben ze al drie jaar niet meer gezien in Londen, maar ondanks verruimde interesses is zijn club een passie gebleven. Een handelshuis, dat ondanks een omzet van bijna 500 miljoen, nog altijd kan terugvallen op zijn weldoener, zo blijkt uit de jaarrekeningen.
Lees verder