Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 12 januari 2021

Zware file op E17 richting Kennedytunnel door put in wegdek: wachttijd van ruim 1,5 uur

HLN
Zware file op E17 richting Kennedytunnel door put in wegdek: wachttijd van ruim 1,5 uur
Er is zware verkeershinder op de E17 richting de Kennedytunnel door schade aan de weg bij Antwerpen-West. Dat meldt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum. De wachttijden lopen omstreeks 8 uur al op tot meer dan 1,5 uur.
Lees verder

Starten met beleggen: zo vindt u goede beleggingsfondsen
Steeds meer beleggers stoppen een deel van hun spaarcenten in beleggingsfondsen. Maar wat als u (nog) niets van de beurs kent? Hoe vindt u de weg naar het juiste beleggingsfonds? Spaargids.be legt uit hoe u veilig kan starten.
Lees verder

Eerste federale executie vrouw in VS in decennia gaat niet door
Een Amerikaanse rechter heeft op de valreep een stokje gestoken voor de executie van moordenares Lisa Montgomery. Zij zou als eerste vrouw in ongeveer 70 jaar ter dood worden gebracht door de federale autoriteiten.
Lees verder

Federale executie van vrouw in VS gaat niet door vanwege haar "mentale toestand"
De executie van de enige vrouw die in een Amerikaanse federale dodencel zit, gaat niet door vandaag. Een rechter heeft geoordeeld dat de 52-jarige Lisa Montgomery door haar mentale toestand niet rationeel kan begrijpen waarom ze zou worden terechtgesteld. Het zou de eerste federale executie van een vrouw in 70 jaar zijn geweest.
Lees verder

"Deutsche Bank wil niet verder met Trump"
Deutsche Bank wil in de toekomst geen zaken meer doen met de Amerikaanse president Donald Trump of zijn bedrijf. Dat zeggen bronnen tegen de krant The New York Times en persbureau Bloomberg.
Lees verder

'Riverdale'-ster Lili Reinhart kon door pandemie geen afscheid nemen van haar grootvader: "Had ik hem nog maar één keer kunnen zien"
'Riverdale'-ster Lili Reinhart (24) moest afscheid nemen van haar grootvader, zo maakte ze bekend via Instagram. Vanwege de coronapandemie was ze echter niet in staat om afscheid te nemen.
Lees verder

Wetenschap heeft vragen bij vaccinatiestrategie overheid: "Logistieke operatie wordt te complex"
De massale vaccinatiecampagne in ons land wordt een logistieke uitdaging zonder voorgaande. De overheid kiest voor een fijnmazige strategie met één centrum per 50 000 inwoners en dus meer dan 200 vaccinatiecentra verspreid over België. Maar volgens wetenschappers zijn daar administratieve, logistieke of organisatorische problemen aan verbonden. Zij pleiten voor één centrum per 150.000 à 250.000 inwoners.
Lees verder

Experts hebben vragen bij vaccinatiestrategie overheid: "Logistieke operatie wordt te complex"
De massale vaccinatiecampagne in ons land wordt een logistieke uitdaging zonder voorgaande. De overheid kiest voor een fijnmazige strategie met één centrum per 50.000 inwoners en dus meer dan 200 vaccinatiecentra verspreid over België. Maar volgens wetenschappers zijn daar administratieve, logistieke of organisatorische problemen aan verbonden. Zij pleiten voor één centrum per 150.000 à 250.000 inwoners.
Lees verder

'Jeff's Beard Board': Op dit forum geven mannen elkaar al 20 jaar tips voor de perfecte baard
Kale plekken, onstuimige haartjes, geïrriteerde huid: voor sommige mannen is het groeien van een baard geen sinecure. Maar zoals altijd is op het internet de redding nabij. Op het forum 'Jeff's Beard Board', dat al twintig (!) jaar bestaat, moedigen mannen elkaar aan met baardtips en steunbetuigingen.
Lees verder

België krijgt in de lente al 4,4 miljoen dosissen van Pfizer-vaccin
België zal minstens 7,5 miljoen extra dosissen van het Pfizer-vaccin krijgen. Meer dan de helft daarvan zal al verdeeld worden in de periode april-juni. Door de levering kan de vaccinatie wellicht nog versneld worden.
Lees verder

Mobiliteitsorganisaties waarschuwen voor mondmaskers aan achteruitkijkspiegel: "Ze belemmeren het zicht"
Het is al langer geweten dat het niet de meest hygiënische plaats is om een mondmasker te dragen, toch hangen tal van automobilisten hun mondmasker steevast aan de achteruitkijkspiegel. Nochtans is het ook geen goed idee qua verkeersveiligheid "omdat het je zicht belemmert", aldus Joni Junes, woordvoerster van mobiliteitsorganisatie VAB.
Lees verder

Trein-, bus- en tramtickets rechtstreeks te koop in Payconiq-app
Wie met het openbaar vervoer wil reizen, heeft voortaan ook de keuze om zijn vervoersbewijs van de NMBS of De Lijn aan te kopen in de betaalapp Payconiq by Bancontact. Dat meldt Payconiq.
Lees verder

LIVE. Europese medicijnwaakhond heeft aanvraag voor Oxfordvaccin binnen - Veertig procent clusterbesmettingen komt uit bedrijven
In Japan is een nieuwe variant van het coronavirus opgedoken bij vier mensen die uit Brazilië terugkeerden. Dat meldt het Japanse ministerie van Volksgezondheid. Het gaat om een derde mutatie van het virus na de zeer besmettelijke eerder vastgestelde Britse en Zuid-Afrikaanse varianten. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

GP van Australië verplaatst, nieuwe Formule 1-seizoen start in Bahrein
Het hing al in de lucht: de start van het Formule 1-seizoen gaat er anders uitzien dan gepland. De voor 21 maart geplande openingsrace in Australië wordt door de coronapandemie uitgesteld. Het seizoen begint nu op 28 maart in Bahrein.
Lees verder

Doelman van Genoa zet Ferrari van 394.000 euro 's morgens bij carwash af en krijgt die perte totale terug
Federico Marchetti (37) schrok zich ongetwijfeld meer dan één hoedje toen de sportwagen die hij eerder op de dag bij de carwash had achtergelaten, terugkreeg. Van zijn Ferrari 812 Superfast, een bolide waarvoor je 394.000 euro neertelt, schoot niet al te veel meer over.
Lees verder

Doelman van Genoa zet Ferrari van 394.000 euro 's morgens bij carwash af en krijgt hem perte totale terug
Federico Marchetti (37) schrok zich ongetwijfeld meer dan één hoedje toen de sportwagen die hij eerder op de dag bij de carwash had achtergelaten, terugkreeg. Van zijn Ferrari 812 Superfast, een bolide waarvoor je 394.00. euro neertelt, schoot niet al te veel meer over.
Lees verder

Matthias Casse meteen uitgeschakeld op Masters judo
Teleurstelling voor Matthias Casse op de Masters judo in Doha: de 23-jarige Antwerpenaar verloor zijn eerste kamp in de categorie tot 81 kilo en is meteen uitgeschakeld.
Lees verder

Verschillende ziekenhuizen verbieden stoffen mondmaskers wegens "onhygiënisch"
In steeds meer ziekenhuizen in de provincie Antwerpen is het dragen van stoffen mondmaskers verboden. De mondmaskers zouden "te weinig gewassen" worden en daarom "onhygiënisch" zijn. De ziekenhuizen verplichten hun patiënten en bezoekers om chirurgische mondmaskers te dragen.
Lees verder

Voor het eerst twee gorilla's besmet met coronavirus
In de Amerikaanse San Diego Zoo zijn twee gorilla's besmet met SARS-CoV-2. Het gaat om de allereerste gorilla's waarvan bekend is dat ze het coronavirus hebben. Dat maakte de gouverneur van Californië Gavin Newson bekend.
Lees verder

Natuurfenomeen boven Noordpool kan voor strenge winterkoude zorgen
Er is iets aan de hand in de atmosfeer boven de Noordpool weliswaar. Een spectaculaire weersverandering voltrekt zich op grote hoogte, in de stratosfeer. Daar kan die ook blijven en dan merken wij er hier niets van. Maar in twee van de drie gevallen doet die verandering zich voelen op leefniveau. En dan zullen wij er wél iets van voelen: stevig winterweer.
Lees verder