Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 8 januari 2021

Zwanger na je 40ste zoals Cath Luyten? Dit zijn volgens een gynaecoloog de (verhoogde) risico’s voor mama en baby

HLN
Zwanger na je 40ste zoals Cath Luyten? Dit zijn volgens een gynaecoloog de (verhoogde) risico's voor mama en baby
Cath Luyten maakte gisteren rozewolkgewijs haar zwangerschap wereldkundig. Vormt haar leeftijd – de presentatrice wordt dit jaar 44 – een mogelijke keerzijde? Zijn er niet meer gezondheidsrisico's verbonden aan een een zwangerschap na je 40ste, voor zowel baby als mama? En wat kan je doen om alles zo optimaal mogelijk te laten verlopen? We vroegen het aan dokter in de hoogrisicoverloskunde Ellen Roets van het UZ Gent. "Dit is zeker geen zeldzaam geval."
Lees verder

Kirsten Flipkens slaat voet om bij ongelukkige landing en geeft op in Abu Dhabi
Domper voor Kirsten Flipkens, die na een blessure moest opgeven op het WTA-toernooi van Abu Dhabi. Onze 34-jarige landgenote sloeg in haar zestiende finales tegen Sofia Kenin - het nummer vier uit de wereld - haar enkel om. Bij een return ver achter de baseline liep het fout bij de landing. Ze was bezig aan een prima partij want had de eerste set gewonnen.
Lees verder

IN BEELD. Bijna halve meter sneeuwpret in Ardennen
Het KMI waarschuwt tot en met vanavond voor sneeuwval in Hoog-België. In de provincie Luik kan er bovenop de bestaande sneeuwlaag zo'n 2 tot 10 centimeter bijvallen, en dus geldt daar code oranje. In de Hoge Venen ligt er al een sneeuwtapijt van bijna een halve meter, meldt NoodweerBenelux.
Lees verder

Ziekenhuizen, zorgverleners in de eerste lijn en collectieve zorginstellingen starten met vaccineren in februari
Nu ook het Moderna-vaccin beschikbaar wordt, zullen ook het ziekenhuispersoneel en de huisartsen volgende maand al kunnen worden gevaccineerd. Dat bevestigt Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) in een persbericht. Zo meteen stelt federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) de vaccinatiestrategie voor het hele land voor in de Kamercommissie Gezondheid en Gelijke Kansen. U kan dat hier vanaf iets na 11u30 live meevolgen.
Lees verder

Vlaanderen vervroegt vaccinatie voor ziekenhuispersoneel en zorgpersoneel in eerste lijn
Omdat nu ook het Moderna-vaccin is goedgekeurd, kan Vlaanderen al in februari starten met het vaccineren van ziekenhuispersoneel en zorgpersoneel in de eerste lijn. Dat is sneller dan eerst gepland. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) vrijdag bekendgemaakt. Intussen stelt federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) de vaccinatiestrategie voor het hele land voor in de Kamercommissie Gezondheid en Gelijke Kansen. U kan alles hier live volgen.
Lees verder

"Richting september zouden we hele vaccinatiecampagne tot goed einde gebracht moeten kunnen hebben"
Omdat nu ook het Moderna-vaccin is goedgekeurd, kan Vlaanderen al in februari starten met het vaccineren van ziekenhuispersoneel en zorgpersoneel in de eerste lijn, heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) vrijdag bekendgemaakt. Dat is sneller dan eerst gepland. Intussen stelt federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) de vaccinatiestrategie voor het hele land voor in de Kamercommissie Gezondheid en Gelijke Kansen. Het hoofd van de taskforce vaccinatie heeft alvast in die commissie laten verstaan dat volgens de huidige planning de vaccinatiecampagne in België aan het einde van de zomer gedaan moeten zijn. U kan alles hier live volgen.
Lees verder

Charlene is de leugens van Albert van Monaco kotsbeu: "Ze neemt wraak op haar ontrouwe echtgenoot"
In februari moet prins Albert van Monaco (62) voor de rechtbank verschijnen. Een ex-prostituee eist een DNA-test om aan te tonen dat hij de vader is van haar inmiddels 15-jarige dochter. Dat zou dan zijn vierde buitenechtelijke kind kunnen zijn. Voor Alberts echtgenote Charlene (42) de zoveelste vernedering die ze moet ondergaan. Lijdzaam? Niet hélemaal.
Lees verder

Neem je veel foto's of moet je smartphone vooral tegen een stootje kunnen? Deze smartphones passen het best bij jou
Hoe kies je een smartphone wanneer er elk jaar meer dan duizend nieuwe modellen op de markt verschijnen? Alles hangt uiteraard af van waar je het toestel vooral voor wil gebruiken: foto's maken, intensief gamen, urenlang bellen… Onze techredacteur koos enkele populaire modellen uit per type gebruiker.
Lees verder

Zij is de leugens van Albert van Monaco kotsbeu: "Met haar rebelse kapsel neemt prinses Charlene wraak op haar ontrouwe echtgenoot"
In februari moet prins Albert van Monaco (62) voor de rechtbank verschijnen. Een ex-prostituee eist een DNA-test om aan te tonen dat hij de vader is van haar inmiddels 15-jarige dochter. Dat zou dan zijn vierde buitenechtelijke kind kunnen zijn. Voor Alberts echtgenote Charlene (42) de zoveelste vernedering die ze moet ondergaan. Lijdzaam? Niet hélemaal.
Lees verder

Hobbyfotograaf, gamer of avonturier? Deze smartphone past het best bij jou
Hoe kies je een smartphone wanneer er elk jaar meer dan duizend nieuwe modellen op de markt verschijnen? Alles hangt uiteraard af van waar je het toestel vooral voor wil gebruiken: foto's maken, intensief gamen, urenlang bellen… Onze techredacteur koos enkele populaire modellen uit per type gebruiker.
Lees verder

In het hoofd van de stalker: wat bezielt iemand om 900 sms'en te sturen?
Wat bezielde Bart De Pauw om een jonge actrice 900 sms'en in drie weken tijd te sturen? Volgende donderdag moet hij zich verantwoorden voor de beschuldiging van belaging en elektronische stalking. De psychologie van stalkers verklaard: "Ze hebben iemand nodig om zichzelf graag te zien."
Lees verder

Bestormers Capitool riskeren zware celstraffen door decreet dat Trump tekende na BLM-protesten
Nu de rust is weergekeerd in Washington en Donald Trump zijn verkiezingsnederlaag heeft toegegeven, rest de vraag: welke straffen riskeren de bestormers van het Capitool? Veel hangt af van de misdrijven waarvoor ze uiteindelijk aangeklaagd zullen worden. Ironisch genoeg hangen sommige Trump-aanhangers zware celstraffen boven het hoofd door een decreet dat Trump tekende na de zware onlusten bij de BLM-protesten afgelopen zomer.
Lees verder

Club Brugge-Antwerp mogelijke affiche in achtste finales Croky Cup, ook Limburgse derby en Gent-Charleroi in het verschiet
Zopas werd er geloot voor de achtste finales van de Croky Cup. Als Club Brugge en Antwerp hun zestiende finales winnen, komen de finalisten van vorig jaar tegen elkaar uit. Ook AA Gent-Charleroi is een optie.
Lees verder

Werknemers Pfizer Puurs krijgen volgende week al coronavaccin: "Zij moeten gezond blijven om productie draaiende te houden"
De werknemers die aan de slag zijn op de productiesite van farmabedrijf Pfizer in Puurs-Sint-Amands, krijgen volgende week al een vaccin tegen Covid-19. "We hebben deze mensen nodig om aan hoog tempo te blijven doorgaan met de productie van dit vaccin. Net zij mogen nu niet ziek worden", zegt woordvoerder Koen Colpaert.
Lees verder

QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?
Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Stef Wauters, Dany Verstraeten en Goedele Wachters samen.
Lees verder

Konden relschoppers geheime documenten inkijken? Verschillende kantoren overhoop gehaald, minstens één laptop gestolen na bestorming Capitool
Bij de bestorming op het Amerikaanse Capitool woensdag werden verschillende kantoren overhoop gehaald en konden relschoppers vermoedelijk geheime of op zijn minst gevoelige documenten stelen of inkijken. Volgens Michael Sherwin, plaatsvervangend openbaar aanklager in Washington D.C., zouden deze diefstallen een inbreuk op de nationale veiligheid kunnen vormen.
Lees verder

Na 8 jaar ruzie over bomen bereikt Alain (55) akkoord met buren, waardoor hij huis wellicht toch niet moet verkopen: "Eindelijk licht aan eind van de tunnel"
Een aanslepende burenruzie over vier esdoorns, vier kerselaars, een wilg en een pruimelaar. Die zorgde ervoor dat Alain De Coessemaeker (55) uit Assebroek zijn woning dreigde te moeten verkopen. De man stond na liefst acht jaar discussie ei zo na op straat, maar bereikte nu toch een akkoord met zijn buren. "Zo is al m'n werk van de voorbije jaren toch niet voor niets geweest", zegt hij.
Lees verder

Katje Mies overleeft vossenklem niet: "Hoe kan het dat iemand zo'n oorlogswapen neerlegt?"
"Hier had evengoed een kind in kunnen lopen met misschien wel een amputatie tot gevolg." Charlotte Deplanque (38) en haar familie uit Oostakker moeten nog steeds bekomen van wat hun katje Mies donderdagmorgen overkwam. Een vossenklem greep de kitten in de buurt van de Moststraat namelijk bij haar poten. Niet veel later overleed de kat aan haar verwondingen. "Beseft de persoon die de klem legde wel wat voor risico die nam?", verbaast de moeder zich.
Lees verder

Amsterdam wil buitenlandse toeristen weren uit coffeeshops
Zullen buitenlandse toeristen op termijn niet meer welkom zijn in Amsterdamse coffeeshops? Als het aan onder andere burgemeester Femke Halsema en de politie in Nederland ligt, worden alleen nog eigen landgenoten toegelaten.
Lees verder

18.000 xtc-pillen in postpakket uit België: grootste vangst ooit in Sri Lanka
Op Sri Lanka, een eilandstaat in de Indische Oceaan, zijn 18.000 xtc-pillen ontdekt in een postpakket met kattenvoeding dat vanuit ons land was verstuurd. Het ging in totaal om negen kilo partydrugs, de grootste xtc-vangst ooit in het Zuid-Aziatische land.
Lees verder