Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 4 januari 2021

Zwakke storing brengt lichte neerslag: eerste (smeltende) sneeuw valt in Limburg

HLN
Zwakke storing brengt lichte neerslag: eerste (smeltende) sneeuw valt in Limburg
Het is vandaag zwaarbewolkt met perioden van lichte neerslag. In de Ardennen valt er lichte sneeuw, in Laag- en Midden- België verwacht het KMI eerder lichte regen of tijdelijk wat smeltende sneeuw. De maxima schommelen van -1 graad in de Hoge Venen, 2 graden in het centrum van het land tot 4 graden aan zee. Er waait een matige en aan de kust een vrij krachtige noordoostenwind.
Lees verder

Hier verdien je van bij de start meer dan 2.500 euro
Misschien kondigt het nieuwe jaar het begin van je carrière aan. Veel vuurwerk bracht 2021 nog niet met zich mee, maar met een beetje geluk geef je je professionele leven een goede start. Verruil je de schoolbanken/het ouderlijke nest weldra voor het echte leven, ben je misschien benieuwd in welke sectoren je de riantste startlonen kan versieren. Jobat.be bekijkt het aan de hand van de meest recente gegevens uit het Salariskompas.
Lees verder

Eerste vrouwelijke hoofdrol in 'Doctor Who' stopt ermee
Het komende seizoen waarin Jodie Whittaker de tijdreiziger in 'Doctor Who' speelt, wordt haar laatste. Dat beweert The Daily Mirror althans.
Lees verder

Deze 18 Reuzegommers riskeren 10 jaar cel na de dood van Sanda Dia
De KU Leuven heeft in een nieuw tuchtonderzoek sancties opgelegd aan studenten die betrokken waren bij de dood van Sanda Dia. Wie zijn die 18 studenten? Hun ouders zijn bijna allemaal succesvol als advocaat, magistraat, tandarts of zwembadbouwer. Ze zagen zichzelf als 'de potentiële elite' van Vlaanderen, zo blijkt uit een gerechtelijk document. Dit zijn de achttien studenten of ex-studenten die worden vervolgd voor de dodelijke doop van Sanda Dia en tien jaar cel riskeren.
Lees verder

7 gemakkelijke tips om meer te sparen in 2021
Het nieuwe jaar komt eraan en dat betekent dat we massaal goede voornemens maken. Naast sporten en gezonder eten behoort ook sparen tot de klassiekers. Maar niet iedereen vindt het even gemakkelijk om maandelijks een vast bedrag op een spaarrekening te zetten. Spaargids.be ging op zoek naar tips die u helpen om vol te houden.
Lees verder

"Het jaar begint niet bepaald top voor je": jouw horoscoop voor deze week
Wordt het een topweek, of let je beter even op? Wij vroegen aan onze astrologe Esther van Heerebeek-Spijkers wat er voor jouw sterrenbeeld in de sterren staat geschreven.
Lees verder

"Dit is veel erger dan Watergate": verschroeiende reacties op telefoongesprek waarin Trump kiesbaas Georgia aanmaant 11.000 stemmen te "vinden"
Er komen scherpe reacties op het uitgelekte telefoongesprek waarin Amerikaans president Donald Trump de minister van Binnenlandse Zaken van de staat Georgia onder druk probeert te zetten de verkiezingsuitslag in zijn voordeel om te keren. Carl Bernstein, de onderzoeksjournalist die in de jaren 70 het befaamde Watergate-schandaal blootlegde waardoor president Nixon moest opstappen, noemt Trumps uitlatingen "veel erger". Trump vroeg in het gesprek onder andere 11.780 stemmen voor hem te "vinden".
Lees verder

Hotelbewoners verzetten zich tegen quarantaineplan van Australian Open: "Eigenaars voelen zich in de val gelokt"
Een aantal bewoners van een luxehotel in Melbourne stapt naar de rechter om te verhinderen dat hun hotel wordt gebruikt om er tennissers onder te brengen tijdens de quarantaineperiode voor de Australian Open.
Lees verder

Het beste van het WK darts: mentale oorlogjes, een sappige anekdote over een afgebrand restaurant en 'choken' op cruciale momenten
Het WK darts kende gisteren z'n apotheose, met de zege van de Welshman Gerwyn Price. 't Was het sluitstuk van een spectaculair toernooi: de hoogtepunten volgen elkaar in sneltempo op. De eerste 'nine darter' op een WK in vijf jaar, aparte anekdotes of bizarre walk-ons: het passeerde allemaal de revue. Een oplijsting van momenten die bij zullen blijven.
Lees verder

Het beste van het WK darts: mentale oorlogjes of een sappige anekdote over een afgebrand restaurant en 'choken' op cruciale momenten
Het WK darts kende gisteren z'n apotheose, met de zege van de Welshman Gerwyn Price. 't Was het sluitstuk van een spectaculair toernooi - de hoogtepunten volgen elkaar in sneltempo op. De eerste 'nine darter' op een WK in vijf jaar, aparte anekdotes of bizarre walk-ons: het passeerde allemaal de revue. Een oplijsting van momenten die bij zullen blijven.
Lees verder

Jonas van X!nk voor het eerst vader geworden
Jonas Meukens (31), die we nog kennen als de zanger van X!nk uit Junior Eurosong, is voor het eerst vader geworden. Dat nieuws deelde hij op Instagram.
Lees verder

Football Talk. Geen training bij Antwerp - Bilbao ontslaat trainer Garitano ondanks overwinning, Marcelino is opvolger
Extra dagje vrij voor de spelers van Antwerp. De geplande ochtendtraining ging niet door. De spelers werden vanmorgen wel even op de club verwacht voor Covid-testen, maar de club wil de resultaten daarvan afwachten voor het de trainingen hervat. Wie die eerste training - morgen - zal leiden, is nog afwachten. (MVS)
Lees verder

Guardiola beschermt Mendy na feestje: "Niet nodig om hem zo de les te lezen"
Man City-trainer Pep Guardiola heeft zijn in opspraak gekomen verdediger Benjamin Mendy in bescherming genomen. De Fransman kreeg veel kritiek omdat hij een nieuwjaarsfeestje had gevierd met mensen van buiten zijn eigen huishouden en daarmee de strenge coronaregels overtrad.
Lees verder

Topdokters helpen met goede voornemens: "Stel in 2021 je kinderwens niet uit"
Hoe blijft u gezond in dit nieuwe jaar en waar wacht u het best niet te lang meer mee? Vijf topdokters wijzen de weg en bieden hoop. "We kunnen nu veel gerichter de juiste behandeling zoeken", stellen ze in De Morgen.
Lees verder

COLUMN. De week van Kelly Pfaff: "Papa krijgt nog elk jaar een winterpakket vanuit Duitsland"
Hoe het was om tijdens een atypische feestmaand deel uit te maken van een grote, hechte familie, vertelde Kelly Pfaff (43) je de afgelopen weken in haar column. In de laatste aflevering kijkt ze met een hoopvolle maar realistische kijk naar het nieuwe jaar. "Sam vindt dat hij intussen wel genoeg vakantie heeft gehad."
Lees verder

Boze halfzus van Meghan Markle komt met 'pestbiografie': "Ik zal vele geheimen over haar onthullen"
Samantha Markle (56), de halfzus van hertogin Meghan (36), brengt binnenkort haar memoires uit. Het boek, getiteld 'The Diary Of Princess Pushy's Sister', verschijnt op 17 januari in de winkels in de Verenigde Staten.
Lees verder

Week geleden kregen we 10.000 vaccins en werden er 700-tal gebruikt. Deze week komen er 87.500 bij en gebruiken we er 6.600. Wat is er aan de hand?
Negen dagen geleden kwam de eerste lading met 10.000 vaccins van Pfizer/BioNTech aan in ons land. Daarvan werden er vorige week een 700-tal gebruikt in zeven woonzorgcentra in ons land. Deze week worden nog eens 87.500 vaccins geleverd, net als de komende weken, maar volgens het Vlaamse agentschap Zorg en Gezondheid zullen daar tot en met zondag maar 6.610 mensen mee gevaccineerd worden. Waarom gaat het zo traag?
Lees verder

Britse dialysepatiënt krijgt als eerste vaccin van AstraZeneca en Oxford toegediend
Een 82-jarige Britse dialysepatiënt is wereldwijd de allereerste persoon die het vaccin van farmabedrijf AstraZeneca en de universiteit van Oxford toegediend heeft gekregen. De man, Brian Pinker, kreeg het prikje maandag om 7.30 uur (Britse tijd) in het ziekenhuis van Oxford University. Dat meldt de Britse gezondheidsdienst NHS.
Lees verder

Daar is Lamkel Zé weer: 'enfant terrible' komt in Anderlecht-shirt aan op de Bosuil
Didier Lamkel Zé blijft verrassen. Vandaag meldde de winger uit Kameroen, al een tijdje uit de gratie bij Antwerp, zich aan op de Bosuil in een shirt van... Anderlecht. Een truitje van de Congolese ex-RSCA-huurling Yannick Bolasie om precies te zijn. Een gewaagde outfitkeuze.
Lees verder

Al meer dan 12 miljoen mensen gevaccineerd wereldwijd: deze landen voeren het klassement aan
Wereldwijd zijn al meer dan 12 miljoen mensen gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat blijkt uit een analyse van de website Our World in Data. Volgens de meeste recente update van de cijfers, doet China het in absolute cijfers momenteel het best met 4,5 miljoen inentingen, gevolgd door de VS met 4,23 miljoen. In relatieve cijfers spant Israël nog steeds de kroon: daar is nu al meer dan 12,5 procent van de bevolking ingeënt met een eerste dosis van het vaccin.
Lees verder