Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 27 januari 2021

Zo geef je je kleerkast een draagbare Bridgerton-injectie volgens modekenners Kristin en Els van vintagewinkel Le Fre...

HLN
Zo geef je je kleerkast een draagbare Bridgerton-injectie volgens modekenners Kristin en Els van vintagewinkel Le Freddie
Snoepkleurige pasteltinten, over the top pofmouwen, ruches, bloemenprints, met kunstdiamantjes bedekte jurken en pruiken die in de buurt van die van Marie Antoinette komen. In de Netflix-sensatie over het Regency-tijdperk zien we niet bepaald everyday looks, toch vallen de outfits even hard in de smaak als de serie zelf. Wil jij je kleerkast een Bridgerton-injectie geven, maar weet je niet hoe? Wij vroegen praktische tips aan Els Keymeulen en Kristin Stoffels van vintage winkel Le Freddie, waar binnenkort een op Bridgerton geïnspireerde collectie uitkomt. "Draag een parelketting met een sweater en sneakers en je bent helemaal in thema."
Lees verder

12 maanden cel met uitstel voor vader die dochter muilkorfde, opsloot en sloeg: "Hij wilde haar beschermen. Achteraf gezien op de foute manier"
Een vader is veroordeeld tot 12 maanden cel met uitstel omdat hij zijn dochter jarenlang sloeg, opsloot en zelfs muilkorfde. Toen het meisje een relatie had met iemand die illegaal in het land verbleef, nam het geweld zelfs nog toe. In december 2019 kon het 24-jarige slachtoffer via het dak van haar woning vluchten naar de buren, die de politie verwittigden. De moeder verkreeg van de Gentse rechtbank de gunst van de opschorting.
Lees verder

Klimaatverandering wordt door 64% gezien als een wereldwijde noodsituatie
Maar liefst 64% van de mensen beschouwt klimaatverandering als een wereldwijde noodsituatie. Dat blijkt uit de grootste peiling ooit naar de publieke opinie over dit onderwerp, de 'Peoples Climate Vote'. De resultaten daarvan werden vandaag bekendgemaakt door de Verenigde Naties.
Lees verder

Viktor en Marie krijgen slappe lach bij 'standbeeld' van Gert: "Da's doodeng!"
Viktor en Marie Verhulst stoten donderdag in 'De Verhulstjes' tijdens hun zoektocht naar kerstversiering op een wassen beeld van hun vader. En dat zorgt voor de nodige hilariteit en pittige opmerkingen.
Lees verder

Kate Middleton heeft rechtstreekse telefoonlijn met de Queen voor updates over kinderen
Kate Middleton (39) heeft sinds haar huwelijk in 2011 met Prins William (38) een heel hechte band opgebouwd met Queen Elizabeth (94). Regelmatig belt de hertogin van Cambridge met de koningin om haar een update te geven over de kinderen. Kate heeft zelfs een directe telefoonlijn laten installeren.
Lees verder

'Ambulancier van het jaar' in de cel na stelen coronavaccins
Een Amerikaan die weken geleden nog de eretitel 'paramedic of the year' kreeg, zit in de cel. De reden? Joshua Colon vervalste papierwerk om drie doses van een coronavaccin in handen te krijgen.
Lees verder

Man die maandag nog werd vrijgelaten na verhoor springt met dochtertje (6) van viaduct van Vilvoorde
Een vader (35) uit Willebroek is woensdagochtend met zijn dochter van 6 jaar van het viaduct van Vilvoorde gesprongen. Dat wordt bevestigd door burgemeester Hans Bonte (sp.a). Alles wijst op een gezinsdrama.
Lees verder

Man springt met dochtertje (6) van viaduct van Vilvoorde
Een vader is woensdagochtend met zijn dochter van 6 jaar van het viaduct van Vilvoorde gesprongen. Dat wordt bevestigd door burgemeester Hans Bonte (sp.a). Alles wijst op een gezinsdrama.
Lees verder

Iraanse president: "VS moeten eerste stap zetten voor herstel nucleair akkoord"
De Verenigde Staten moeten de eerste stappen zetten om terug te keren naar het nucleaire akkoord van 2015, maar Iran is bereid om een compromis te sluiten. Dat heeft de Iraanse president Hassan Rohani vandaag op de Iraanse staatstelevisie gezegd.
Lees verder

China geeft VS "waarschuwing" en stuurt gevechtsvliegtuigen naar Straat van Taiwan
De recente invasie van Chinese militaire vliegtuigen in de Straat van Taiwan is een "plechtige waarschuwing" aan het adres van de Verenigde Staten en de Taiwanese onafhankelijkheidsstrijders, zo waarschuwt Peking. Het eiland blijft een gevoelige kwestie tussen China en de regering-Biden.
Lees verder

AstraZeneca annuleert vergadering met Europese Commissie over vaccins
Farmabedrijf AstraZeneca heeft zijn voor vandaag geplande vergadering met de Europese Commissie en de EU-landen geannuleerd. Dat meldt een goedgeplaatste Europese bron.
Lees verder

De duik van Deli: Club zoekt oplossing voor overbodige Ivoriaan die 'nee' zegt tegen Saint-Étienne
Onze (achter)kleinkinderen zullen wellicht niet veel over hem horen. Simon Deli (29): van 'top' naar 'rock bottom' in één jaar tijd. Aan zijn trainingsmentaliteit en gedrag ligt het naar verluidt niet. Maar door wat is de duik van Deli dan wel te verklaren?
Lees verder

Transfer Talk. Arsenal huurt Odegaard van Real Madrid - Anderlecht kan nog winst boeken op Bundu
Tot en met 1 februari loopt in België de wintertransferperiode. Het slot nadert dus. Halen onze clubs nog die broodnodige versterking? Of geraken ze alsnog van die overbodige speler verlost? En ook in het buitenland zullen er nog deals worden gemaakt. De belangrijkste transfergeruchten en de officiële deals ontdekt u dagelijks in onze Transfer Talk!
Lees verder

Google lanceert 'Routines' voor gebruikers van Google Assistent
Google introduceert de komende weken de nieuwe feature 'Routines' voor de Belgische gebruikers van 'Google Assistent'. Met één commando of op een gekozen tijdstip kan je straks bijvoorbeeld tegelijk het koffiezetapparaat, de radio en de vaatwas opstarten.
Lees verder

KOERS KORT. Colombiaans kampioenschap gaat niet door - UAE Tour stelt parcours voor
De Colombiaanse kampioenschappen wielrennen, die tussen 4 en 7 februari op het programma stonden, gaan niet door. Dat liet de Colombiaanse wielerbond (FCC) weten in een persbericht. Het coronavirus is de boosdoener. De wielerbond volgde de aanbevelingen van de burgemeester van Pereira, in het departement Risaralda, waar het nationaal kampioenschap moest plaatsvinden. Die trok er de stekker uit vanwege het toenemend aantal coronagevallen in Colombia.
Lees verder

VN vragen 82 miljoen euro om migranten op weg naar Middellandse Zee te beschermen
De Verenigde Naties vragen 100 miljoen dollar (82 miljoen euro) om de Afrikaanse migranten die op weg zijn naar de Middellandse Zee beter te beschermen op het eigen continent. De oproep werd vandaag gelanceerd door het Hoog Commissariaat voor de vluchtelingen van de VN (UNHCR).
Lees verder

Drie vermoedelijke uithalers opgepakt in Antwerpse haven nadat ze drugs niet vonden
In de Antwerpse haven zijn vorige week drie vermoedelijke uithalers van drugs opgepakt nadat ze waren betrapt op het binnendringen van een haventerrein. Dat schrijven Gazet Van Antwerpen en Het Nieuwsblad woensdag en het Antwerpse parket bevestigt de feiten. De drie slaagden er wel niet om de drugs te lokaliseren die ze allicht moesten meenemen. De politie vond achteraf wél 400 kilo cocaïne in een opslagplaats.
Lees verder

Ook geen Heilig Bloedprocessie in 2021: "Geleden van de Tweede Wereldoorlog dat we twee jaar na elkaar moeten uitstellen"
De Heilig Bloedprocessie, Brugges schoonste dag, vindt ook in 2021 niet plaats door de coronacrisis. De organisatie trekt er nu al een streep door en richt de pijlen op mei 2022. "De figuranten waren ongerust om samen te komen voor repetities", zegt coördinator Matthieu Clarysse.
Lees verder

Football Talk. Moeskroen-coach Jorge Simao twee wedstrijden geschorst - Club NXT en beloften Genk kennen tegenstanders in Youth League
Met enige vertraging gingen Club NXT en het B-elftal van KRC Genk vandaag in de trommel van de Youth League. De nieuwe format bestaat uit een knock-out toernooi met 64 ploegen waarbij elke ronde in één wedstrijd wordt afgewerkt. Pas in de 8ste finales kunnen Club (Champions League-spoor) en KRC Genk elkaar tegenkomen. De 32ste finales worden afgewerkt op 2 en 3 maart. Club NXT neemt het op tegen Basaksehir. De beloften van KRC Genk spelen tegen het Slovaakse MSK Zilina.
Lees verder

AstraZeneca en Europa op ramkoers over vaccinleveringen: farmabedrijf ontkent dat het vergadering heeft geannuleerd
Het is niet duidelijk of farmabedrijf AstraZeneca nog deelneemt aan een voor vanavond geplande vergadering met de Europese Commissie en de EU-landen over zijn vaccinleveringen. Een woordvoerster van de Europese Commissie bevestigt dat AstraZeneca heeft laten weten zich uit de vergadering terug te trekken. Het bedrijf zelf verklaart dat het tóch zal deelnemen.
Lees verder