Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 15 januari 2021

Zes dagen voor vertrek Trump is gevangene met coronavirus alsnog geëxecuteerd

HLN
Zes dagen voor vertrek Trump is gevangene met coronavirus alsnog geëxecuteerd
Amerikaanse federale autoriteiten hebben donderdag een voormalige drugshandelaar geëxecuteerd. Corey Johnson werd ter dood veroordeeld voor zeven moorden in het drugsmilieu. Vrijdag staat de laatste federale executie voor het vertrek van president Trump uit het Witte Huis op de planning.
Lees verder

België voert strengere regels in voor reizigers van buiten EU
Ons land scherpt de regels aan voor reizigers die met de bus of trein vanuit landen buiten de EU naar België komen. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Reizigers zullen het PLF-document moeten invullen ongeacht de duur van hun verblijf in het buitenland en in België.
Lees verder

Foto's tonen schade aan longen na coronabesmetting: "Ziet er slechter uit dan rokerslongen"
Op röntgenfoto's is duidelijk te zien welke schade het coronavirus kan aanrichten. Brittany Bankhead-Kendall, een traumachirurge uit Texas, deelt drie röntgenfoto's om dit duidelijk te maken: een foto van de longen van een gezond persoon, van een roker en van een coronapatiënt. "De longen van iemand die besmet raakte met het coronavirus zien er slechter uit dan die van een roker", vertelt Kendall.
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. Nu Koning Winter écht in het land is: deze keten verkoopt mutsen, sjaals en breigaren met fikse korting
Koning Winter is nu écht in het land. Heb je nog een muts, sjaal of handschoenen nodig om je warm te houden? Of ben je helemaal gek van breien? Dan moet je volgens de Facebookgroep Promojagers België bij Veritas zijn. "De solden bij Veritas zijn echt de moeite", aldus beheerder Gunterh Devisch. Verschillende spullen worden er momenteel aan dumpingprijzen verkocht.
Lees verder

Noord-Korea pronkt met nieuwe ballistische raketten tijdens militaire parade
Noord-Korea heeft donderdagavond tijdens een militaire parade in de hoofdstad Pyongyang een nieuwe ballistische raket getoond die vanaf een onderzeeër kan worden afgevuurd. Dat melden de Noord-Koreaanse staatsmedia vrijdag.
Lees verder

"Toen ze tijdens de lockdown steeds minder thuis was, wist ik het wel": corona doet ons vaker scheiden
Sergio Herman en Ellemieke Vermolen zijn niet de enige die dit jaar een punt achter hun huwelijk hebben gezet. Corona heeft ons vorig jaar meer doen scheiden, leren voorlopige gegevens van het Rijksregister. We stevenen af op een triest recordjaar. "Door corona raakten koppels hun modus vivendi kwijt."
Lees verder

Mathijs F Scheepers uit 'Black-Out' blikt terug op 5 intense jaren vaderschap: "We moesten met ons zoontje drie à vier keer per week naar het ziekenhuis"
Op zondagavond is Mathijs F Scheepers (45) – waarvoor die F staat, houdt hij graag geheim – een terrorist in 'Black-out', de rest van de tijd is hij vooral papa van Elvis (5) en César (2). Twee flinke zonen, al waren de voorbije jaren behoorlijk heftig. De oudste werd elf weken te vroeg geboren en is doof aan één kant, de jongste werd tot voor kort nog elke nacht wakker. "Op den duur gingen mijn vrouw en ik al om halfnegen slapen..."
Lees verder

'Saved By The Bell'-acteur Dustin Diamond heeft kanker: "Chemotherapie is opgestart"
Dustin Diamond (44), die vooral bekend is van z'n rol als Screech in de Amerikaanse hitserie 'Saved By The Bell', is ernstig ziek. De acteur heeft kanker en is begonnen met chemotherapie. Eerder raakte al bekend dat Diamond opgenomen was in het ziekenhuis nadat hij met hevige pijn in z'n hele lichaam kampte.
Lees verder

Peterhansel voor veertiende keer eindwinnaar Dakar, Benavides beste bij motorrijders
Stéphane Peterhansel heeft voor de veertiende keer de Dakar Rally gewonnen. De eindzege van de 55-jarige Fransman kwam in de laatste rit niet meer in gevaar. Bij de motoren ging de overwinning naar Kevin Benavides.
Lees verder

Opnieuw migrantenkaravaan richting VS: "Biden zal ons helpen"
Duizenden asielzoekers vormen in Honduras groepen om samen naar de Verenigde Staten te lopen. Ze hopen daar een beter leven te vinden en hopen dat Joe Biden hen zal helpen.
Lees verder

QUIZ. Wat weet jij nog van de 'Sex and the City'-saga?
Zeventien jaar na het einde van de serie en elf jaar na de releasedatum van de tweede film komt er dan toch nog een vervolg op 'Sex and the City'. Ben jij na al die jaren nog steeds een echte fan of kan je ondertussen wel wat opfrissing gebruiken? Test je kennis via onderstaande quiz en je komt het antwoord zo te weten!
Lees verder

Opvallende transfer: OH Leuven plukt Siebe Schrijvers weg bij Club Brugge
De deal is zo goed als rond. Siebe Schrijvers trekt per direct naar OH Leuven. De 24-jarige Limburger moet alleen nog zijn medische tests afleggen.
Lees verder

GEZOCHT. Legde u nog zonnepanelen in 2020?
Gisteren vernietigde het Grondwettelijk Hof de regeling die eigenaars van zonnepanelen 15 jaar het recht gaf op een terugdraaiende teller. Een voordeel dat een pak gezinnen, die in 2020 nog zonnepanelen legden, nu mislopen. Voor 'Het Laatste Nieuws' en HLN.be zijn we op zoek naar gezinnen die daarover willen getuigen. Want wat nu? Mailen kan met uw contactgegevens naar celien.moors@dpgmedia.be. Alvast bedankt.
Lees verder

Illegaal knippen of verzuipen? Kappers Bart en Jitske Van de Veire moeten 2 maanden langer sluiten: "Ik zit door mijn buffer heen, maar blijf ervoor vechten"
Gisteren heeft de federale regering in een nieuw ministerieel besluit de maatregelen verlengd tot 1 maart. En dat kwam hard aan, ook bij onze kappers. Sommigen beginnen uit pure noodzaak toch te knippen, stiekem aan huis. Bart is zo'n kapper en getuigt anoniem. Anderen zitten de maatregelen uit. Onderneemster en bosslady Jitske Van de Veire (27) is eigenaar van twee kapsalons en vindt de verlengde maatregelen ook een harde pil om te slikken. "Ik heb gisteren heel de dag met mijn boekhouder en bankier aan de lijn gehangen om toch maar oplossingen te vinden zodat we kunnen blijven bestaan."
Lees verder

Knippen of toch omarmen? Hoe langer de lockdown, hoe creatiever de coronacoupes
Een ontplofte matras, een vogelnest of coupe ravage. Het aantal synoniemen voor kapsels waar geen huis meer mee te houden valt, is uitgebreid. Als de kappers nog dichtblijven tot april, zal onze haardos gemiddeld 5 cm gegroeid zijn. Zelf de schaar erin zetten? Of toch maar omarmen, die coronacoupe? "De vrouwen zijn enthousiast over mijn krullenbol", zegt Bart Tommelein (Open Vld).
Lees verder

KOERS KORT. Concurrentie voor Evenepoel? Bernal wil deelnemen aan Giro
Als Remco Evenepoel de Giro haalt, krijgt hij er mogelijk een serieuze concurrent bij. Egan Bernal (24) wil namelijk deelnemen aan de Ronde van Italië. Dat vertelde de Colombiaan in de Gazzetta dello Sport.
Lees verder

IN BEELD. Etna barst opnieuw spectaculair uit op Sicilië
De vulkaan Etna roert zich weer op Sicilië. Dat levert spectaculaire nachtbeelden op vanuit Fornazzo, een dorpje aan de voet van de berg in het oosten van het Italiaanse eiland.
Lees verder

GAMEREVIEW. 'Super Meat Boy Forever' is eerder een remake dan een sequel
Een vol decennium na indieklepper Super Meat Boy komt het vervolg Super Meat Boy Forever naar ons toe. Maar de nogal radicaal aangepaste gameplay is zo verschillend dat je het eerder een moderne remake kunt noemen.
Lees verder

Wil je isoleren? Zo kies je het juiste materiaal
Wil je je vloeren, muren of dak isoleren? Dan heb je keuze uit een ruim aanbod aan materialen: minerale wollen, kunststof, cellenglas, natuurlijke en reflecterende materialen. Maar hoe weet je nu welk materiaal je moet kiezen en waar je daarbij vooral op moet letten? Bouwsite Livios zet de meest gebruikte materialen voor jou op een rijtje.
Lees verder

Nog een Hello Belgium-railpass liggen? Ontdek deze pareltjes in de buurt van Belgische stations
3,6 miljoen Belgen vroegen de Hello Belgium-treinkaart aan, waarmee je tot eind maart gratis spoort naar 500 bestemmingen die met de trein bereikbaar zijn. Onze reisexpert Johan Lambrechts tipt 5 top-uitjes vlakbij een station, van Het Glazen Huis tot een Warhol-expo.
Lees verder