Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 9 januari 2021

Wordt 2021 het jaar van de roes? “Als Marc Van Ranst denkt dat we elkaar nooit nog handjes zullen geven, is dat een...

HLN
Wordt 2021 het jaar van de roes? "Als Marc Van Ranst denkt dat we elkaar nooit nog handjes zullen geven, is dat een vergissing. De meerderheid kust er straks weer op los"
Nu de vaccinatiecampagne een versnelling hoger schakelt en ook jonge mensen nog voor de zomer aan de beurt zullen komen, mogen we stilaan uitkijken naar een normaal leven. Zal de groepsimmuniteit over enkele maanden leiden tot een wild feest, vergelijkbaar met de bevrijding na de oorlog? Gaan we nooit nog handen schudden, zoals Marc Van Ranst denkt? En blijven we allemaal telewerken? Reporter Dietert Bernaers componeert samen met enkele experts een streepje toekomstmuziek. In twee coupletten.
Lees verder

"Een honderd jaar oud massagraf": mysterie rond massale bottenvondst in Antwerps Rivierenhof ontrafeld
Een massagraf in het grootste park van Antwerpen? Archeologen trokken grote ogen toen ze twee jaar geleden in allerijl naar het Rivierenhof werden geroepen nadat bij graafwerken honderden botten waren gevonden. Na onderzoek kennen de onderzoekers nu ook de waarheid achter de lugubere dumping. Het gaat niet om menselijke botten. "En vermoedelijk liggen er nog veel meer resten."
Lees verder

Gert Verhulst toont resultaat één dag na zijn oogcorrectie: "Helemaal geen pijn"
Het zal u vast niet ontgaan zijn: Gert Verhulst heeft deze week een ooglidcorrectie ondergaan. Dat vertelde hij donderdag op Qmusic, net voor hij naar het ziekenhuis vertrok voor de ingreep. Intussen is die dus achter de rug, en Gert voelt zich prima. Hij toonde ook meteen het resultaat op MNM, al was dat even schrikken voor Peter Van de Veire.
Lees verder

Transfer Talk. Kompany ziet Ashimeru graag komen - Standard informeert naar Eupen-spits
Aan inkomende zijde zit de transfer van Majeed Ashimeru in een afrondende fase. Anderlecht moet werken met beperkte middelen, maar de Ghanese middenvelder van RB Salzburg is een opportuniteit. RSCA wil hem huren met aankoopoptie.
Lees verder

LIVE. Twee nieuwe gevallen van Britse coronavariant in ons land
De rijscholen gaan opnieuw open. Dat heeft het Overlegcomité gisteren beslist. Voor de kappers, de schoonheidsspecialisten en de horecasector is er vooralsnog geen perspectief. Er volgen zeker geen versoepelingen meer tot de volgende samenkomst op 22 januari. Een positief houvast is wel dat de vaccinatiecampagne in ons land rond september klaar zou moeten zijn. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Leontine Borsato opgenomen met geperforeerde blindedarm
Leontine, de ex-vrouw van Marco Borsato, is het nieuwe jaar met een valse start begonnen. Ze belandde vorige week zondag in het ziekenhuis met een geperforeerde blindedarm, meldt Shownieuws. Intussen is ze wel al aan de beterhand.
Lees verder

Sterke Curry loodst Golden State in slot voorbij LA Clippers
Golden State heeft met 115-105 gewonnen van de LA Clippers in de NBA. De Warriors namen zo revanche voor de 101-108-nederlaag van twee dagen geleden.
Lees verder

Triene-Mie, tante van Delphine Lecompte, was 20 jaar lang slachtoffer van partnergeweld: "Ik ben welgeteld drie keer alleen naar de supermarkt mogen gaan"
Twintig jaar lang werd Triene-Mie Le Compte (57) - dochter van wijlen Herman en tante van Delphine - onderdrukt door haar inmiddels overleden man Joseph. "Bij partnergeweld dacht ik altijd aan een man die zijn vrouw slaat, maar ik ontdekte dat psychische terreur óók geweld is", zegt Triene-Mie. Met haar schrijnende verhaal hoopt ze lotgenoten te helpen. "Eigenlijk had ik al tijdens de huwelijksnacht moeten beseffen dat er iets niet klopte."
Lees verder

Geen goed nieuws voor amateurvoetbal: "We kunnen niet blijven uitstellen"
Nadat het Overlegcomité gisteren besliste om geen verdere coronaversoepelingen door te voeren, komt het amateurvoetbal weer meer op de helling te staan.
Lees verder

Parket jaagt op 'verdoken' geld en luxe van veroordeelde gangsters: "Criminelen betalen te weinig"
Het parket Limburg heeft de jacht ingezet op veroordeelde criminelen die grote geldboetes krijgen opgelegd of wiens geld is verbeurdverklaard. Vaak wordt er weinig van het gevraagde geld effectief betaald 'omdat het er niet is', terwijl er miljoenen worden doorgesluisd naar het buitenland.
Lees verder

Belgische barones Michèle Coninsx is topvrouw antiterreur bij de Verenigde Naties in New York: "Hard werken zit in mijn DNA"
Haar naam staat niet elke week in de krant, maar Michèle Coninsx strijdt al heel haar carrière op het hoogste niveau tegen terrorisme. Sinds drie jaar doet ze dat vanuit New York, waar ze Ondersecretaris-Generaal voor het Antiterrorismecomité van de VN-Veiligheidsraad is. Kort gezegd: een job aan de wereldtop. en gesprek met een van de machtigste vrouwen van ons land. "Af en toe zeg ik tegen mijn man: 'ik duik weer onder'. En dat is bijna letterlijk zo. Ik ben volledig opgezogen door het werk en het tijdsverschil. Dan is er geen tijd voor een telefoontje naar het thuisfront."
Lees verder

Gert Verhulst brengt zijn schoonzoon in verlegenheid: "Hou je die sokken aan in bed?"
Een van de vaste taken van papa's is hun kinderen in verlegenheid brengen, en dat is bij Gert Verhulst niet anders. Dus peilde hij in een niet-uitgezonden fragment van 'De Verhulstjes' maar eens naar de bedgewoontes van zijn kersverse schoonzoon Jef. En dat vond ook Viktor duidelijk heel gênant.
Lees verder

IN KAART. Besmettingen in Brussel stijgen met 50 procent, vooral door terugkerende reizigers. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen zit opnieuw in stijgende lijn. De verklaring ligt deels wel in het toenemend aantal testen op het einde van de kerstvakantie, waarbij veel terugkerende reizigers positief werden getest. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Genk-aanwinst McKenzie arriveert in België: "Ik kijk ernaar uit om het team te vervoegen"
Genk-aanwinst Mark McKenzie is zopas geland op Zaventem. De 21-jarige Amerikaan, die overkomt van MLS-club Philadelphia Union en een contract tot midden 2025 in de Luminus Arena zal tekenen, heeft zin in een Limburgs avontuur. "Ik kijk ernaar uit om het team te vervoegen", klonk het op de luchthaven.
Lees verder

Hazard en Courtois ruim drie uur vast in vliegtuig: "We zitten hier als hamsters op elkaar gepakt", duel van Atlético afgelast
Real Madrid is na een helse tocht midden in de nacht aangekomen in Pamplona, waar het vanavond (21u) Osasuna partij geeft. Spelers en staff hadden vrijdagavond meer dan drie uur vastgezeten in het vliegtuig op de startbaan van de luchthaven Barajas in de hoofdstad. Boosdoener waren de winterste omstandigheden: een sneeuwstorm had de startbaan had bedekt met een sneeuw- en ijslaag. Een horroravond en nacht voor Eden Hazard en Thibaut Courtois. Intussen raakte bekend dat Atlético-Bilbao van vandaag afgelast is.
Lees verder

Keto, intermittent fasting, paleo: waarom het 'ideale' dieet eigenlijk niet bestaat
Na de overvloedige maaltijden tijdens de feestdagen, is januari voor veel mensen hét moment om aan een nieuw dieet te beginnen. We overlopen de populairste dieettheorieën van het moment op hun voor- en nadelen.
Lees verder

Lockdownfeestje in vakantiehuisje: 61 feestvierders betrapt op verjaardagsfeest
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in totaal 61 pv's opgesteld naar aanleiding van een lockdownfeestje in het dorp Tintigny, in het zuiden van de provincie Luxemburg. Dat meldt het parket deze voormiddag. Het ging om een verjaardagsfeestje in een vakantiehuisje.
Lees verder

Het wandelen beu? 7 compleet andere tips voor een heerlijk weekend
Het is het tweede weekend van een nieuw jaar en het feestgedruis is gaan liggen. Tijd dus om even tot rust te komen. Nóg een wandeling maken? Kan je doen, maar deze zeven compleet andere weekendideeën zorgen voor variatie en resetten je ook helemaal voor maandag.
Lees verder

Allerlaatste opnamedag 'Keeping Up With The Kardashians' zit erop
Het zit erop voor de Kardashians. Vrijdag had de wereldberoemde familie de allerlaatste opnamedag voor hun realityprogramma 'Keeping Up With The Kardashians'. Het einde van een tijdperk, want de zusjes en hun gezin werden 20 seizoenen lang gevolgd door camera's.
Lees verder

"Goud is altijd het doel": judoka Matthias Casse op Masters in Doha aan eerste competitie in 2021 toe
Zo'n kleine twee maanden na het EK judo in Praag, maakt Matthias Casse zich op om weer in competitie uit te komen. Op de Masters in Doha verdedigt de 23-jarige Antwerpenaar dinsdag zijn titel in de categorie tot 81 kilo. "Goud is altijd het doel en dat is nu niet anders, maar dit jaar telt er maar één competitie: de Olympische Spelen."
Lees verder