Doorgaan naar hoofdcontent

Woordvoerder van Viruswaanzin verwijdert Twitteraccount na oproep voor doodstraf virologen die “130 miljoen doden o...

HLN
Woordvoerder van Viruswaanzin verwijdert Twitteraccount na oproep voor doodstraf virologen die "130 miljoen doden op hun geweten hebben"
In een filmpje van vzw Viruswaanzin - een groep die gekant is tegen de 'coronawaanzin' en bijhorende maatregelen - stelt advocaat Michael Verstraeten dat Marc Van Ranst, samen met de andere virologen, verantwoordelijk is voor de hoge dodentol in ons land. Hij suggereert de doodstraf nog op Twitter, gezien zij verantwoordelijk zijn voor "130 miljoen doden", waarna Verstraeten zijn account verwijderde.
Lees verder

Onderwijstopman Lieven Boeve over eerste schooldag na kerstvakantie: "Aantal leerlingen dat in quarantaine moet, is beperkt"
De kerstvakantie is officieel voorbij. Dat betekent dat de scholen opnieuw open zijn. Iedereen die terugkomt uit een rode zone en daar meer dan twee dagen verbleef, moet verplicht in quarantaine. Het aantal leerlingen en leerkrachten dat in quarantaine moet, is beperkt. Dat zegt onderwijstopman Lieven Boeve aan HLN LIVE.
Lees verder

DAKAR 2021. Nasser Al-Attiyah wint tweede etappe bij wagens, Peterhansel wordt nieuwe leider - Barreda slaat dubbelslag bij motoren
Nasser Al-Attiyah (Toyota Hilux) heeft na zijn ontgoochelende prestatie van zondag de puntjes op de i gezet. De Qatarees greep op het einde van de 457 km lange tweede etappe naar Wadi Ad-Dawasir de macht en won voor Stéphane Peterhansel (MINI John Cooper Works Buggy), die de leiding overneemt van Carlos Sainz (MINI John Cooper Works). De Spanjaard eindigde als 3e en verloor 9:17 op ritwinnaar Al-Attiyah.
Lees verder

Dochter moet definitief afscheid nemen van mama die naast haar ligt op Covidafdeling
Anabel Sharma (49) en haar moeder Maria Rico (76) werden halfweg oktober op dezelfde dag opgenomen met Covid-19 op de intensivecareafdeling van het ziekenhuis in het Britse Leicester. Enkele weken later werd Anabels bed naast dat van haar stervende moeder geplaatst om definitief afscheid te nemen. De Britse vrouw doet nu voor het eerst haar hartverscheurende verhaal over hun laatste foto samen: hand in hand op de Covidafdeling.
Lees verder

LIVE. Meer dan 160.000 Belgen keerden deze kerstvakantie terug uit rode zone
De kerstvakantie is voorbij en de scholen zijn weer open. Binnen het onderwijs blijven de veiligheidsmaatregelen nog zeker tot de krokusvakantie van kracht. Intussen is het uitkijken naar de start van de echte vaccinatiecampagne in ons land, vanaf morgen. Een nieuwe vergadering van het Overlegcomité, waar ook de regio's mee aanschuiven, vindt vrijdag plaats. Volgens minister Frank Vandenbroucke is het echter nog te vroeg voor versoepelingen. Alle ontwikkelingen over het coronavirus leest u in dit liveblog.
Lees verder

Meer dan 160.000 Belgen keerden deze kerstvakantie terug uit rode zone
Er zouden tijdens de kerstvakantie meer dan 160.000 Belgen teruggekeerd zijn uit een rode zone. Dat schrijft RTL Info op basis van bronnen bij Volksgezondheid. In totaal 187.991 Belgen zouden het Passenger Locator Form de afgelopen twee weken ingevuld hebben bij hun terugkeer en in welgeteld 160.208 gevallen zouden ze uit een rode zone gekomen zijn.
Lees verder

Online solden shoppen? Een styliste en moderedacteur geven gouden tips. "Laat items een dag in je winkelmandje sudderen"
Vandaag starten de solden. Hoera! Al vraagt de overheid ons om ons dit keer zo veel mogelijk richting webshop te begeven. We zijn nu eenmaal nog altijd in lockdown. Maar online shoppen is een kunst, om niet te zeggen een mijnenveld vol slimme verkooptrucs en ongeschreven wetten. Worstel jij met miskopen en moet je vaak pakjes retourneren? Dan helpen deze gouden tips je alle klassieke valkuilen te vermijden. "Modellen weten perfect welke poses ze moeten aannemen om de pijnpunten van een kledingstuk te verbergen."
Lees verder

Turnhoutse politie betrapt eigen collega op lockdownfeest: "750 euro boete én sanctie binnen het korps"
Een agent van de lokale politie Regio Turnhout heeft met oudjaar zelf de coronaregels aan zijn laars gelapt. De politieman werd door zijn collega's betrapt op een lockdownfeestje. Hij kreeg een proces-verbaal en mag ook binnen het korps nog een sanctie verwachten.
Lees verder

Turnhoutse politie betrapt eigen collega op lockdownfeest
Een agent van de lokale politie Regio Turnhout heeft met oudjaar zelf de coronaregels aan zijn laars gelapt. De politieman werd door zijn collega's betrapt op een lockdownfeestje. Hij kreeg een proces-verbaal en mag zich ook binnen het korps nog aan een sanctie verwachten.
Lees verder

Lampard onder vuur bij Chelsea: slechtste coach in tijdperk Abramovich
Frank Lampard staat onder grote druk bij Chelsea. Het clubicoon leed gisteren met The Blues een pijnlijke 1-3-nederlaag tegen Manchester City waardoor de leiding van de Londenaars volgens Engelse media nadenken over een ontslag. De cijfers van de trainer spreken in elk geval niet in zijn voordeel.
Lees verder

Griekse premier herschikt regering
De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis heeft enkele herschikkingen doorgevoerd in zijn regering. Het gaat om de tweede herschikking sinds de aanstelling van Mitsotakis in juli 2019. De opvallendste is de promotie van minister van Landbouw Makis Voridis naar de post van Binnenlandse Zaken.
Lees verder

Weduwe van Robin Williams wil misverstanden de wereld uit helpen: "Hij zat niet aan de drank, zijn brein was uit elkaar aan het vallen"
Susan Schneider Williams (57), de weduwe van acteur Robin Williams, wil enkele misverstanden over het overlijden van haar echtgenoot de wereld uit helpen. "De media schrijven zo vaak dat hij aan de drank en drugs zat, maar dat klopt helemaal niet. Mijn man was acht jaar van de drank, toen hij stierf."
Lees verder

Jumbo wil dit jaar tien winkels openen in Vlaanderen
Het Nederlandse supermarktconcern Jumbo wil zijn aanwezigheid in België dit jaar meer dan verdubbelen. Het heeft momenteel acht winkels in ons land en daar zouden er in 2021 "circa tien" moeten bijkomen, zo kondigde het concern maandag aan. De aanwezigheid blijft vooralsnog beperkt tot Vlaanderen, preciseert een woordvoerster.
Lees verder

Komt haaruitval vaker voor in de winter? En hoeveel haren verlies je per dag? Onze wetenschapsexpert legt uit
Merkte jij de afgelopen maanden ook vaker plukken haar op in je borstel na het kammen? Is dit toeval, of is het typisch voor de tijd van het jaar? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters heeft het antwoord klaar.
Lees verder

Lize Feryn maakt de balans op: "Drie maanden in Kaapstad vertoeven voor castings, dat zie ik mezelf niet meer doen"
Lize Feryn (27) was het voorbije jaar niet van het scherm weg te slaan: onder andere als panellid in de VTM-quiz 'Veel Tamtam' en als gastjurylid in 'The Masked Singer'. Vooraleer ze komend voorjaar schittert in het tweede seizoen van de één-serie 'Beau Séjour', laat Lize nu haar hart spreken over haar relatie met Aster, een eventueel huwelijk en hun kinderwens: "Ik schat dat we er rond ons dertigste aan beginnen."
Lees verder

Bouwsector verwacht moeilijk jaar
De bouwsector is aan een moeilijk jaar begonnen. Dat zegt sectorfederatie Bouwunie. "Een derde van de bouwbedrijven zegt onvoldoende nieuwe opdrachten te krijgen en slechts een op de vijf heeft werk voor meer dan een half jaar."
Lees verder

Anderlecht mikt op RB Salzburg-middenvelder Ashimeru
Anderlecht wil deze winter graag een extra middenvelder aantrekken. De naam bovenaan op de verlanglijst is die van Majeed Ashimeru van RB Salzburg.
Lees verder

Iran neemt Zuid-Koreaans schip in beslag in de Golfregio
Een onder Zuid-Koreaanse vlag varende tanker is door Iran in beslag genomen. Volgens Iraanse media heeft de marine van de Iraanse Revolutionaire Garde dat gedaan omdat het schip olie zou lekken in de Perzische Golf. De bemanning, afkomstig uit Zuid-Korea, Indonesië, Vietnam en Myanmar, is vastgezet.
Lees verder

Kostas Laifis trekt zonder toestemming van Standard naar Cyprus en loopt coronavirus op
Mbaye Leye zal het in zijn eerste wedstrijden als trainer van Standard zeker zonder verdediger Kostas Laifis (27) moeten stellen. Hij verblijft op dit moment in zijn thuisland Cyprus en moet daar twee weken in quarantaine blijven, nadat hij positief heeft getest op corona.
Lees verder

Duitsland onderzoekt uitstel van tweede inenting met vaccin Pfizer
Het Duitse ministerie van Volksgezondheid onderzoekt of het de tweede inenting met het vaccin van Pfizer en BioNTech kan uitstellen, om zo meer mensen te kunnen vaccineren met de beperkte voorraden. Het ministerie heeft advies ingewonnen bij een onafhankelijke vaccincommissie om, net zoals in het Verenigd Koninkrijk, te wachten met de tweede prik. Dat blijkt uit een document dat persbureau Reuters kon inkijken.
Lees verder