Doorgaan naar hoofdcontent

Woonzorgcentrum Pelt moet kruis maken over vaccinatie volgende week na kleine corona-uitbraak

HLN
Woonzorgcentrum Pelt moet kruis maken over vaccinatie volgende week na kleine corona-uitbraak
Corona hakt er hard in voor het Peltse woonzorgcentrum Immaculata. Drie bewoners hebben er positief getest op het virus, en dat vlak voor de vaccinatie geplande op 8 januari. "We zijn ontgoocheld", klinkt het.
Lees verder

Huidige maatregelen in onderwijs blijven van kracht tot krokusvakantie: experts werken aan plan B om snel te kunnen ingrijpen
Het overleg tussen minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), de verschillende onderwijspartners en de virologen om de situatie in de scholen te evalueren is afgelopen. De huidige maatregelen in het onderwijs blijven alvast tot de krokusvakantie van kracht, klinkt het op het kabinet van minster Weys. "We staan er beter voor dan de meeste andere landen, maar voorzichtigheid blijft geboden."
Lees verder

Van der Poel ook de sterkste in Gullegem: Pidcock biedt weerwerk maar stuit op krachtige versnelling
Daags na zijn zege in Baal won Mathieu van der Poel ook de cross in Gullegem. Tom Pidcock kon hem halfweg nog het vuur aan de schenen leggen, maar de wereldkampioen had finaal genoeg aan een verschroeiende demarrage. Jens Adams werd derde. Met onder anderen Wout van Aert, Laurens Sweeck en Toon Aerts ontbraken heel wat grote namen.
Lees verder

Bart verrast Alina bij opening van hun frituur Den Boog: "Achter elke man staat een sterke vrouw, dus... wil je met me trouwen?"
Bart Rameyssen en Alina Tielemans zijn sinds zaterdag de nieuwe uitbaters van frituur Den Boog in Retie. Om hun nieuwe klanten te verwelkomen, maakten ze een videoboodschap om hen gelukkig nieuwjaar te wensen. Wat Alina echter niet wist, is dat Bart een verlovingsring in zijn zak had. Hij ging net niet door de knieën, maar Alina zei volmondig ja. 2021 kan niet mooier beginnen.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Mick Jagger blijft de eeuwige gentleman en schenkt zijn vriendin een villa
Ook al is hij 77, vrouwen in de watten leggen kan hij nog altijd als de beste. In die mate zelfs dat The Rolling Stones-zanger Mick Jagger een riant optrekje in Florida kocht voor zijn vriendin Melanie (34), de moeder van zijn jongste kind Deveraux (4).
Lees verder

Kate Winslet openhartig over seksscènes in films: "Ik had geen idee wat ik aan het doen was"
Kate Winslet (45) speelt in de nieuwe bioscoopfilm 'Ammonite' verschillende expliciete seksscènes met haar tegenspeelster Soairse Ronan (26). Die voelden anders dan intieme scènes die ze eerder heeft gespeeld, zoals in Titanic met Leonardo DiCaprio. "Dit was anders dan heteroseksuele liefdesscènes", zegt ze tegen het Australische tijdschrift The Weekend Australian.
Lees verder

Pochettino volgt Tuchel op als coach van Paris Saint-Germain
Mauricio Pochettino (48) is de nieuwe coach van Paris Saint-Germain. De Argentijn volgt de eind december ontslagen Thomas Tuchel op. De ex-coach van onder meer Tottenham tekende een contract tot eind volgend seizoen. Pochettino kent de club goed, want hij was er tussen 2001 en 2003 actief als speler.
Lees verder

Hond redt baasje (88) nadat die ten val komt en zware hoofdwonde oploopt: "Gelukkig bleef Thor blaffen. Ik wil er niet aan denken hoe dit anders afgelopen was..."
Een 88-jarige man heeft zijn leven te danken aan zijn hondje Thor. De kruising tussen een Jack Russel en een Stafford begon op nieuwjaarsdag luid te blaffen nadat de tachtiger was gevallen en een ernstige hoofdwonde had opgelopen. "Hierdoor konden we hem snel vinden en de ambulance verwittigen", klinkt bij Lavinia De Maeyer (42).
Lees verder

19-jarige Yorbe Vertessen naar A-kern van PSV: "Kans met beide handen gegrepen"
Yorbe Vertessen maakt voortaan deel uit van de A-selectie van PSV. De 19-jarige Belgische aanvaller is door trainer Roger Schmidt overgeheveld voor zijn goede prestaties. "Hij heeft zijn kans met beide handen gegrepen." Vertessen was in 2018 topschutter op het EK U17.
Lees verder

Theologen pleiten voor intrekking excommunicatie Maarten Luther
Een oecumenische werkgroep bestaande uit een dertigtal katholieke- en protestantse theologen pleit voor de herroeping van de excommunicatie van Maarten Luther waardoor een essentiële stap te zetten is in de richting van een officiële verzoening tussen de katholieke- en protestantse Kerk. Dat meldt KerkNet Vlaanderen.
Lees verder

Spaanse politie legt grote raveparty nabij Barcelona stil
Ondanks een corona-uitgaansverbod hebben in een loods in de buurt van Barcelona honderden mensen dagenlang een raveparty gehouden. Op videobeelden is te zien hoe mensen veelal zonder masker voor een doodskop met kerstmuts op dansten. De politie zette de boel pas 36 uur na de eerste oproepen van bezorgde burgers stil, zo heeft de krant La Vanguardia zaterdag bericht.
Lees verder

Bondscoach Vanthourenhout blikt vooruit op kampioenschappen: "Van Aert zal 100 procent zijn in Oostende"
Bondscoach Sven Vanthourenhout was een aandachtige toeschouwer tijdens de cross in Gullegem. De bondscoach zag Mathieu van der Poel opnieuw triomferen, Wout van Aert liet de wedstrijd aan zich voorbij gaan. Van Aert is volgens Vanthourenhout de topfavoriet op het BK van volgend weekend in Meulebeke: "Als hij zijn dagje heeft, steekt hij boven de rest uit."
Lees verder

Tesla haalt verkoopdoelstelling van Elon Musk nèt niet
Maker van elektrische auto's Tesla is er afgelopen jaar net niet in geslaagd om aan de eigen verkoopdoelstelling te voldoen. Topman Elon Musk wilde graag een half miljoen wagens aan de man brengen, maar de leveringen bleven steken op 499.550 voertuigen. Oftewel het bedrijf kwam 450 auto's tekort.
Lees verder

"7 dagen in quarantaine? Dat zullen we nog wel zien": reizigers die terugkeren uit rode zone verdeeld over strengere maatregelen
7.000 vakantiegangers zijn vandaag via Zaventem teruggekeerd naar ons land. Het gros van hen vernam pas op de skilatten of aan het zwembad dat een quarantaine en twee tests verplicht zijn na hun terugkeer. Vooral voor gezinnen vormen die strengere maatregelen een probleem omdat kinderen noodgedwongen een week school moeten missen. Wij vroegen enkele reizigers om hun mening. "Als ik vandaag negatief test, waarom moet ik dan in mijn kot blijven?"
Lees verder

Zeldzame schildpad vindt potentiële partner in Vietnam: soort mogelijk gered van uitsterven
Er is hoop voor de Swinhoe-weekschildpadden nu een vrouwtje van de diersoort in Vietnam is ontdekt. Tot voor kort werd het mannetje, dat in een Chinese zoo leeft, als laatste van zijn soort beschouwd. Dat betekent dat de dierensoort een kans heeft om toch niet uit te sterven.
Lees verder

"Het vuurwerk was een eerbetoon aan zijn overleden moeder": vader van Maikel (28) moet opnieuw verlies verwerken nadat vuurpijl zijn zoon raakt
"Mijn veer is gebroken." Aan het woord is Patrick Van Rompaey, de vader van de 28-jarige Maikel die op oudejaarsavond om het leven kwam toen hij een vuurpijl in het aangezicht kreeg. In augustus van dit jaar verloor het gezin al echtgenote en moeder Nadia (58) aan kanker. Oudste zoon Maikel wou, ondanks het vuurwerkverbod, toch enkele pijlen afschieten ter nagedachtenis aan haar.
Lees verder

Na dodelijk incident: "Vuurwerk van Maikel was eerbetoon aan zijn overleden moeder"
"Mijn veer is gebroken." Aan het woord is Patrick Van Rompaey, de vader van de 28-jarige Maikel die op oudejaarsavond om het leven kwam toen hij een vuurpijl in het aangezicht kreeg. In augustus van dit jaar verloor het gezin al echtgenote en moeder Nadia (58) aan kanker. Oudste zoon Maikel wou, ondanks het vuurwerkverbod, toch enkele pijlen afschieten ter nagedachtenis aan haar.
Lees verder

Davy Gilles en Sasha Rosen werden in 2020 op meerdere fronten zwaar op de proef gesteld: "De situatie was uitzichtloos, ik had nergens nog zin in"
Het was een heftig jaar voor Davy Gilles (44) en zijn echtgenote Sasha Rosen (42). Hun zoon Beau veranderde van school, Davy had het er erg moeilijk mee dat hij niet kon optreden en financieel hakt de coronacrisis er nog steeds flink in. Gelukkig waren er ook lichtpuntjes.
Lees verder

Football Talk. Nieuwe blessure voor Benteke - Coutinho met succes onder het mes - STVV heeft Dion Cools in het vizier
Crystal Palace heeft 2021 ingezet met een driepunter tegen rode lantaarn Sheffield United. Minpunt was de blessure van Christian Benteke. De Eagles wonnen zaterdag met 2-0 na doelpunten van Jeffrey Schlupp (4.), op assist van Benteke, en Eberechi Eze (45.+6).
Lees verder

Greta Thunberg wordt 18: "Beloftes zouden heel mooi zijn, als ze ook echt iets zouden betekenen"
's Werelds bekendste milieuactiviste, Greta Thunberg, is geen kind meer. Op 3 januari 2021 bereikt zij een belangrijke mijlpaal in haar eigen leven: ze wordt achttien.
Lees verder