Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 4 januari 2021

We zagen ze nog nooit zo veel vliegen: tien opmerkelijke Belgische UFO-meldingen uit 2020 verklaard

HLN
We zagen ze nog nooit zo veel vliegen: tien opmerkelijke Belgische UFO-meldingen uit 2020 verklaard
Het Belgisch UFO Meldpunt in het West-Vlaamse Meulebeke kreeg vorig jaar 446 meldingen binnen van mensen die iets vreemds in de lucht hadden gezien. Dat is een stijging van 64 procent in vergelijking met 2019. Met dank aan de lockdown, waardoor we plots meer tijd hadden om naar de hemel te turen. En daar zitten enkele opvallende luchtverschijnselen tussen. Wij haalden de tien opmerkelijkste er voor je uit.
Lees verder

'Thuis'-acteur Mathias Vergels gestopt met roken: "Al 30 euro uitgespaard"
Meer sporten, gezonder eten, minder alcohol drinken en stoppen met roken. We maken ieder jaar een lijstje met goede voornemens. Zo ook zanger en 'Thuis'-acteur Mathias Vergels (28). Hij voegt onmiddellijk de daad bij het woord. Via sociale media laat hij weten dat hij gestopt is met roken.
Lees verder

Voor één op de drie slaat corona een deuk in het werkplezier
Eén op de drie Belgen verklaart minder werkplezier te hebben dan voor de coronacrisis, maar 77% is nog altijd tevreden met zijn job. Bijna de helft van de ondervraagden is pessimistisch over de veranderingen die de Covid-crisis met zich meebracht, terwijl een kwart gelooft dat die veranderingen net nieuwe kansen bieden. Dat zijn de opvallendste resultaten van de enquête die uitzend- en selectiebedrijf Accent deed bij duizend Belgen.
Lees verder

Spaarvarkens opvallend goed vetgemest in 2020
In coronajaar 2020 is opvallend veel geld op de spaarboekjes gezet. Dat blijkt uit een rondvraag. De vier grootste banken in België, BNP Paribas Fortis, KBC, Belfius en ING, zagen het geld op de spaarrekeningen alle vier sterker aangroeien dan in 2019.
Lees verder

Bijna 120.000 nieuwe auto's minder ingeschreven in 2020
In 2020 zijn in België 431.491 nieuwe personenwagens ingeschreven. Het gaat om een afname met ruim een vijfde (-21,55 pct) of bijna 120.000 auto's ten opzichte van 2019, toen 550.003 nieuwe personenwagens ingeschreven werden. Dat blijkt uit cijfers van Febiac. Alleen de inschrijvingen van gemotoriseerde tweewielers gingen er in 2020 op vooruit.
Lees verder

Ondanks stabiele relatie met Annelies wil Chris Van Tongelen het kot soms voor hem alleen: "Me-time is belangrijk om een relatie te doen slagen"
Straks vieren ze het feit dat ze duizend dagen officieel samen zijn, maar eerst lichten Chris Van Tongelen (52) en Annelies Bruynooghe (34), de bijna drie jaar dat ze lief en leed delen, door. Daarnaast blikken ze vooruit op 2021, hopelijk het jaar waarin de wereld het coronavirus de geschiedenisboeken in mept. "Ik snak weer naar het podium'" zucht de nestor van De Romeo's.
Lees verder

Niet Pfaff of Courtois, maar wel Michel Preud'homme is voor u de beste Belgische doelman aller tijden
De KBVB bestaat 125 jaar en naar aanleiding daarvan kon u de voorbije maanden uit 127 internationals en 11 bondscoaches uw '125 jaar Icons elftal' samenstellen. De stemmen zijn geteld en deze week presenteren wij u de strafste 11 Duivels over alle generaties heen én hun bondscoach.
Lees verder

Chris Van Tongelen en Annelies over hun relatie: "Chris blijft 'de baas in huis', dat zegt hij ook altijd"
Straks vieren ze het feit dat ze duizend dagen officieel samen zijn, maar eerst lichten Chris Van Tongelen (52) en Annelies Bruynooghe (34) de bijna drie jaar dat ze lief en leed delen, door. Daarnaast blikken ze vooruit op 2021, hopelijk het jaar waarin de wereld het coronavirus de geschiedenisboeken in mept. "Ik snak weer naar het podium'", zucht de nestor van De Romeo's. Maar een huwelijk, dat zit er niet meteen in. "Ik ben al twee keer getrouwd geweest. Het is ook al twee keer misgelopen..."
Lees verder

Werner De Smedt waarschuwt voor fake Instagram-profiel
Werner De Smedt (50) roept op Instagram op om een fake profiel van hem te rapporteren. Sinds kort circuleert er een valse account van hem op het platform. De 'Familie'-acteur is het zoveelste slachtoffer van fraudeurs en wil zijn volgers waarschuwen.
Lees verder

Voorraden Mega World-winkels worden online geveild
De voorraden van het failliet verklaarde Mega World zullen in opdracht van de curatoren verkocht worden in een online veiling. Hetzelfde geldt voor de uitrustingsgoederen van de winkels, zoals kassasystemen of winkelrekken, meldt veilinghuis VH auctions.
Lees verder

Advocaat vraagt "gruwelijke doodstraf" voor virologen: 'Viruswaanzin' houdt Van Ranst en co. verantwoordelijk voor miljoenen doden
Geef virologen de doodstraf omdat ze "verantwoordelijk zijn voor gruwelijke misdaden en 130 miljoen doden". Dat is de boodschap die de Gentse advocaat Michaël Verstraeten gaf aan zijn meer dan 5.000 volgers op sociale media. Hij is woordvoerder van de vzw 'Viruswaanzin', een groep die zich tegen de 'coronawaanzin' kant. De stafhouder van de Gentse balie greep in, Verstraeten moest zijn Twitteraccount al verwijderen.
Lees verder

Tot een meter sneeuw in Noord-Spanje en nog meer op komst
Het noorden van Spanje heeft afgelopen weekend een dikke laag winterse neerslag over zich heen gekregen. In en rond dorpen in de noordelijke bergketen Picos de Europa is tot een meter sneeuw naar beneden gedwarreld.
Lees verder

The Innsmouth Case brengt Lovecraft-boek tot leven met luchtige (zwarte) humor
The Innsmouth Case is een buitenbeentje. De game is een ouderwetse text adventure, te vergelijken met kies-je-eigen-avonturenboeken. De 'actie' speelt zich volledig af in geschreven en de belangrijkste taak die je als speler hebt, is lezen en af en toe een keuze maken over hoe je denkt dat het verhaal moet verdergaan.
Lees verder

Football Talk. Mourinho staat voor "belangrijkste" match als coach van Tottenham
De wedstrijd tegen Brentford in de halve finale van de League Cup is de "belangrijkste" voor Tottenham Hotspur sinds José Mourinho er trainer is. Dat zei de Portugese coach in zijn voorbeschouwing op de ontmoeting van morgenavond. Brentford speelt in de Engelse tweede klasse.
Lees verder

Marc lijkt natuurlijke dood gestorven tot arts gaatje vindt achter z'n oor: 7 jaar later spelen zijn ex en haar nieuwe vriend laatste troefkaart uit voor hof van beroep
Oud-parlementslid Christian Van Eyken (65) en zijn echtgenote Sylvia Boigelot (41) spelen vanaf maandag hun laatste kaart uit. Voor het Brusselse hof van beroep vragen ze nogmaals de vrijspraak voor de moord op Marc Dellea (45), de ex van Boigelot. In eerste aanleg geloofde de rechter hen niet en kregen ze 23 jaar cel. Zullen ze in beroep ook veroordeeld worden, dankzij een glashelder motief en het gebrek aan andere verdachten? Of verkrijgen ze alsnog de vrijspraak door het gebrek aan harde bewijzen?
Lees verder

Democraten eisen FBI-onderzoek naar Georgia-telefoongesprek Trump
Democraten willen zo snel mogelijk een FBI-onderzoek naar het telefoongesprek dat Donald Trump voerde met de Republikeinse staatssecretaris van Georgia Brad Raffensperger. In het gesprek eergisteren drong de aftredende Amerikaanse preisdent aan het verkiezingsresultaat in de staat Georgia te wijzigen. Tot grote ergernis van The Donald veegde Raffensperger aangehaalde argumenten over mogelijke verkiezingsfraude allemaal van tafel.
Lees verder

Schotland gaat in volledige lockdown: "Situatie ernstiger dan in maart"
De Schotse premier Nicola Sturgeon heeft maandag op een persconferentie een volledige lockdown voor het hele grondgebied afgekondigd. De Schotten moeten wettelijk vanaf middernacht (plaatselijke tijd) thuis blijven en mogen hun woonst enkel voor essentiële redenen verlaten, zoals werken als dat van thuis niet kan. De regeling geldt tot 31 januari.
Lees verder

Club Brugge breekt contract van goudhaantje Kossounou open, Krmencik poseert al met PAOK-sjaal
Club Brugge heeft het contract van Odilon Kossounou opengebroken. De Ivoriaan, die vandaag nota bene zijn 20ste verjaardag viert, tekende een nieuwe overeenkomst tot juni 2024 bij blauw-zwart. Michael Krmencik staat dan weer erg dicht bij een overgang naar PAOK Saloniki.
Lees verder

Hoe effectief is het Moderna-vaccin? Kan deze tweede spuit het vaccineren versnellen? Alle vragen beantwoord
Het Europese geneesmiddelenbureau EMA geeft waarschijnlijk woensdag groen licht voor een tweede coronavaccin, dat van de Amerikaanse farmaceut Moderna. Hoeveel heeft ons land er nu weer aangekocht? Hoe effectief is het spuitje? En vooral: kan dit vaccin - naast dat van Pfizer/BioNTech - onze vaccinatiecampagne versnellen? Alle vragen beantwoord.
Lees verder

'Tiger King'-ster Joe Exotic hoopt nog steeds op gratie van Donald Trump: "Wees alsjeblieft mijn held"
'Tiger King'- en Netflix-fenomeen Joe Exotic (57) hoopt nog steeds dat Donald Trump (74) hem gratie zal verlenen. De Amerikaanse dierentuineigenaar kreeg in 2019 een celstraf van 22 jaar voor huurmoord en dierenmishandeling, maar zijn advocaten proberen de uittredend president te overtuigen om die straf te laten vallen.
Lees verder