Doorgaan naar hoofdcontent

‘We gaan de regels voor terugkerende reizigers waterdicht maken’

'We gaan de regels voor terugkerende reizigers waterdicht maken'

De meeste maatregelen voor mensen die langer dan 48 uur in het buitenland zijn geweest, laten nog te veel uitzonderingen toe', zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) op het Radio 1-programma De ochtend.

Lees verder

Derde passagier op vlucht naar Australian Open test positief, trainingen zijn uitgesteld

De start van de trainingen in aanloop naar de Australian Open is voorlopig uitgesteld. De lokale overheid nam die beslissing nadat een extra passagier die op een chartervlucht vanuit Los Angeles naar Melbourne zat, positief heeft getest op het coronavirus.

Lees verder

Vanaf 1 februari één enkel ticket voor openbaar vervoer in en rond Brussel

Met de Brupass XL-tickets en -abonnementen komt er vanaf 1 februari één enkel ticket en een gemeenschappelijk tarief dat toegang biedt tot al het openbaar vervoer in Brussel én een uitgebreide zone van 11,5 km rond het hoofdstedelijk gewest. Dat melden de betrokken bedrijven, NMBS, De Lijn, MIVB en TEC, en de verschillende bevoegde ministers zondagochtend in een gemeenschappelijk persbericht.

Lees verder

PVDA hekelt 'klassenvirus' dat kloof tussen arm en rijk vergroot

In zijn nieuwjaarstoespraak heeft voorzitter Peter Mertens van PVDA zondag de groeiende tegenstellingen tussen rijk en arm in coronatijden aangeklaagd. 'Dat corona een democratisch virus is dat iedereen gelijk treft, is de grootste leugen van 2020. Rijk wordt rijker, arm wordt armer. Dit virus is een klassenvirus.'

Lees verder

Nepalese klimmers bedwingen voor het eerst de K2 in de winter

Een groep Nepalese alpinisten heeft zaterdag voor het eerst de top van de K2, de op een na hoogste berg ter wereld, bedwongen tijdens het winterseizoen. De reus in het Karakoram-gebergte op de grens tussen Pakistan en China was de enige 'achtduizender' die nog niet beklommen was tijdens de winter.

Lees verder

Joe Biden zal na inauguratie klimaatakkoord ondertekenen

De verkozen president Joe Biden zal meteen na zijn inauguratie, woensdag, al veranderingen doorvoeren op het gebied van immigratie en klimaat. Zo zal hij onder meer het klimaatakkoord van Parijs opnieuw ondertekenen.

Lees verder

Auto met drie minderjarigen gaat uit de bocht en botst tegen boom: 16-jarige jongen overleeft klap niet

Een 16-jarige jongen is zondagochtend om het leven gekomen bij een zwaar ongeval in Leefdaal, bij Bertem. Een wagen belandde er in de Boskee tegen een boom. Eén van de drie inzittenden overleefde de klap niet, twee anderen, eveneens minderjarigen, raakten gewond en moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis. Dat bevestigt het Leuvense parket.

Lees verder

128 personen besmet met de Britse variant in Houthulst, waarvan 63 personen in woonzorgcentrum

De erg besmettelijke Britse variant van het coronavirus is uitgebroken in woonzorgcentrum De Groene Verte in Merkem, bij Houthulst. 63 bewoners zijn er besmet. 'Het virus is overal in de gemeente,' zegt burgemeester Joris Hindryckx. Hij maakt zich grote zorgen.

Lees verder

Fotograaf legt prachtig natuurverschijnsel vast: 'Het zijn net levensbomen'

De Australische fotograaf Derry Moroney kwam per toeval uit op een fascinerend natuurverschijnsel. Door een uniek samenspel van weer en water ontstaan er in de rivierbedding heuse 'levensbomen'. Bekijk het mooie fenomeen in bovenstaande video.

Lees verder

Open VLD krijgt kritiek op nieuwjaarsreceptie: 'Jullie hebben een gigantische voorbeeldfunctie'

Op Twitter regent het snoeiharde kritiek op de online nieuwsjaarsreceptie, die Open VLD gisteren hield. Op een selfie van Eline De Munck poseren premier Alexander De Croo en partijvoorzitter Egbert Lachaert dicht bij mekaar, terwijl er op de achtergrond een bandje speelt. 'Beste medeburger. Zolang je een tv-studio nabouwt in grote living mag je blijkbaar doen wat je wil', reageert An Capoen, voormalig Kamerlid voor N-VA.

Lees verder

Dit kunstwerk is maar liefst 389.000.000 euro waard

In Grand Central Terminal in New York is een nieuw kunstwerk onthuld dat bestaat uit 2.600 echte universiteitsdiploma's. Samen zijn al die diploma's zo'n 470 miljoen Amerikaanse dollar waard. Het kunstwerk wil daarmee de zware leningen die studenten aangaan om hun studiekosten te kunnen betalen, aanklagen.

Lees verder

Vier vermisten in Hoge Venen teruggevonden

Vier personen, twee groepjes van twee, zijn zaterdag voor het vallen van de avond niet meer tot bij hun auto geraakt. De hulpdiensten werden opgeroepen en konden hen uiteindelijk voor middernacht nog terugvinden.

Lees verder

Buffalo's in nesten: Hongla schenkt Antwerp gevleide zege

Antwerp heeft zondag in de Jupiler Pro League de drie punten gepakt op het veld van AA Gent. De Great Old, met nieuwe coach Frnaky Vercauteren voor het eerst op de bank, won dankzij een goal van Martin Hongla, een kwartier voor tijd, met 0-1. In de tussenstand klimt Antwerp naar de derde plaats. Gent blijft tegenvallend dertiende.

Lees verder

Noorwegen waarschuwt na 29 overlijdens: 'Vaccin mogelijk te riskant voor erg oude mensen'

'De vaccins zijn misschien te riskant voor erg oude en terminaal zieke mensen.' Die waarschuwing stuurt de Noorse gezondheidsdienst uit nadat 29 mensen zijn overleden na hun vaccinatie. Ook in ons land onderzoekt het Geneesmiddelenagentschap een overlijden van een 82-jarige die pas ingeënt was. 'Maar dat betekent nog niet dat er een verband is met het vaccin', zegt viroloog Steven Van Gucht.

Lees verder

Schoenaerts naast De Niro in film van David O. Russell

Robert De Niro, Margot Robbie, Christian Bale, John David Washington en Anya Taylor-Joy zijn slechts enkelen van de topacteurs in een nieuwe film van David O. Russell. Matthias Schoenaerts is een andere.

Lees verder

Productiehuis Bart De Pauw voor het eerst aan de slag voor VTM

Koeken Troef, het productiehuis dat mee werd opgericht door Bart De Pauw, werkt voor het eerst aan een productie voor VTM.

Lees verder

Swings zakt in slotnummer naar zesde plaats, Nederlander Roest is de nieuwe Europees kampioen allround

Bart Swings is op het EK allround in het Nederlandse Heerenveen na de tien kilometer teruggevallen naar de zesde plaats. De slotafstand werd gewonnen door de Zweed Niels van der Ploeg die met 12'42"80 die maar liefst een halve minuut sneller was dan Swings (13'13"08). De Europese titel ging zoals verwacht naar de Nederlander Patrick Roest.

Lees verder

Australian Open: nu ook derde vlucht met coronageval, Kimmer Coppejans moet in volledige quarantaine

Er lijkt geen einde te komen aan de saga rond de Australian Open. Nadat eerder al 47 tennissers in volledige quarantaine moesten omdat op hun vlucht naar Australië een positief coronageval was vastgesteld, is nu ook op een vlucht uit Doha een positief geval opgedoken. Onze landgenoot Kimmer Coppejans bevestigde alvast dat hij in volledige quarantaine moet, in totaal moeten nu 72 spelers in quarantaine. Andere landgenoten lijken voorlopig niet getroffen te zijn.

Lees verder

Politie komt lockdownfeestje op het spoor door foto op Facebook: voor 24.000 euro aan boetes

De politie van Aalst heeft vrijdagavond een lockdownfeestje aan de Gentsesteenweg stilgelegd. Er waren 33 aanwezigen. In totaal werd er voor meer dan 24.000 euro aan coronaboetes uitgeschreven.

Lees verder

Hernan Losada verlaat Beerschot en trekt naar Amerikaanse DC United

Beerschot moet op zoek naar een nieuwe trainer. Hernan Losada trekt immers naar het Amerikaanse DC United. Losada had nog een contract van drie jaar bij de promovendus, maar kiest nu voor een nieuw avontuur in de MLS. Hij bracht Beerschot vanochtend op de hoogte van zijn overstap.

Lees verder

Amerikaanse muziekproducer Phil Spector overleden

De Amerikaanse muziekproducer Phil Spector is op 81-jarige leeftijd overleden.

Lees verder

Capitool-bestormers vragen gratie van Trump

Enkele van de bestormers van het Capitool vorige week in Washington, vragen, nadat ze opgepakt werden, gratie aan Donald Trump. Onder hen de gehoornde man Jacob Chansley.

'We volgden enkel zijn uitnodiging'.

Lees verder

Standard wint tegen Cercle en pakt 6 op 6 onder Mbaye Leye

Mbaye Leye heeft ook zijn tweede match als Standard-coach winnend kunnen afsluiten. Tegen Cercle Brugge volstond een vroege goal van Lestienne voor de zege. Cercle Brugge blijft in het sukkelstraatje. Het wacht nu al sinds 21 november op een zege en is ondertussen weggezakt naar een gedeelde laatste plaats.

Lees verder

Navalni landt op Russische bodem, maar wel op andere luchthaven

Vijf maanden na zijn vergiftiging is de Russische opposant Aleksej Navalni zondag geland op Russische bodem. Het vliegtuig werd in laatste instantie nog omgeleid naar een andere luchthaven van Moskou.

Lees verder

Club loopt verder weg van Genk in afscheidsmatch van Losada

Club Brugge loopt nu al zeven punten uit op Genk na een overtuigende 0-3 op het veld van Beerschot. Van een afscheidsfeestje voor Hernan Losada, binnenkort op de bank van DC United, was dus geen sprake. Bij Club was de tandem Dost-Lang alweer bepalend: beide Nederlanders tekenden net als vorig weekend voor een goal. Kossounou maakte zijn eerste voor Club, Denswil vierde zijn terugkeer.

Lees verder

Sneeuwpret hoort niet bij voetbal

Niets kan en mag het voetbalseizoen onderbreken. Covid-19 niet, plotse sneeuwval evenmin. De Pro League duldde geen uitstel in Oostende, Moeskroen en Charleroi, ook al was voetballen er haast onmogelijk.

Lees verder

Quadbestuurder gewond door gespannen ketting nabij 's Gravenbrakel

Op een oude spoorweg tussen 's Gravenbrakel en Edingen is de bestuurder van een quad zaterdag gewond geraakt.

Lees verder

Navalni na terugkeer onmiddellijk opgepakt, strijd met Poetin heropend

In de Moskouse luchthaven waar de Russische oppositieleider Aleksej Navalni normaal zou landen, stonden honderden aanhangers te wachten. Zijn vlucht werd omgeleid naar een andere luchthaven, waar de politie hem bij de douane opwachtte.

Lees verder

Duo Mboyo-Suzuki schenkt STVV drie welgekomen punten

Tegen staartploegen kan OHL het zelden of nooit. Dat is tegen STVV, waar het aanvalsduo Mboyo-Suzuki niet af te stoppen bleek, nog eens gebleken. De Leuvenaars zakten helemaal weg na de uitsluiting van Ngawa en vallen uit de top vier. Bij de Kanaries zijn de degradatiezorgen nu ietsje minder acuut.

Lees verder

Zaak-Kucam: Francken negeerde signalen over fraude

N-VA'er Melikan Kucam is veroordeeld tot 8 jaar cel voor het sjoemelen met humanitaire visa. Welke verantwoordelijkheid draagt voormalig staatssecretaris Theo Francken in deze zaak?

Lees verder

Navalni 'moet onmiddellijk vrijgelaten worden'

De Russische oppositieleider Aleksej Navalni 'moet onmiddellijk vrijgelaten worden'. Dat heeft Jake Sullivan, toekomstig Nationaal Veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president-elect Joe Biden, zondag gezegd. Ook andere landen roepen op tot de vrijlating van Navalni.

Lees verder

Opnieuw meer dan 2.000 nieuwe besmettingen per dag

Het gemiddelde aantal nieuwe coronabesmettingen stijgt verder, al vertraagt de stijging wel. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Andere coronacijfers dalen intussen verder in ons land.

Lees verder

Dodentol aardbeving Indonesië stijgt tot 81

Na de aardbeving met een kracht van 6,2 op het Indonesische eiland Sulawesi van vrijdag zijn 81 mensen om het leven gekomen. Dat meldt het rampenagentschap maandag. Op het eiland Java is een vulkaan opnieuw as beginnen spuwen. Voorlopig zijn daar nog geen gewonden gevallen.

Lees verder

Twitter schort account van extreemrechts Republikeins Congreslid tijdelijk op

Socialenetwerksite Twitter heeft zondag tijdelijk het account opgeschort van Marjorie Taylor Greene, een extreemrechts lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Ze zou de regels rond de integriteit van het platform geschonden hebben.

Lees verder

Vanaf deze week krijgt ook ziekenhuispersoneel coronavaccin

Vanaf deze week zullen ook de eerste zorgverleners in ziekenhuizen een vaccin tegen het coronavirus toegediend krijgen. Het gaat in de eerste plaats om verpleegkundigen en artsen op spoedgevallen, intensieve zorgen en op covid-afdelingen. Voor het eerst zullen ook de Moderna-vaccins toegediend worden.

Lees verder

Virgin Orbit stuurt voor het eerst raket vanop een vliegtuig de ruimte in

Het ruimtevaartbedrijf Virgin Orbit van de bekende zakenman Richard Branson heeft zondag met succes een raket vanaf een vliegende Boeing 747 de ruimte in gelanceerd. De draagraket werd boven de Stille Oceaan op een hoogte van 10 kilometer losgelaten vanaf de onderkant van de omgebouwde Boeing met de naam Cosmic Girl.

Lees verder

Zachtere temperaturen, maar kans op buien in de namiddag

Het is maandag wisselend bewolkt, met in de loop van de namiddag kans op een bui. Aan zee zijn er vaak mooie opklaringen. In de Ardennen is het overwegend zwaarbewolkt en grijs en valt er smeltende sneeuw of sneeuw. De maxima liggen tussen 0 à +1 graad in de Ardennen, 5 graden in het centrum en 6 à 7 graden in het uiterste westen van België. Dat meldt het KMI.

Lees verder

Treinverkeer tussen Antwerpen en Sint-Niklaas hersteld

Er rijden maandagmorgen sinds ongeveer 7.30 uur opnieuw treinen tussen de stations Antwerpen-Zuid en Sint-Niklaas. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel.

Lees verder

Britse bedrijfsleiders roepen regering op tot redding van Eurostar

Britse bedrijfsleiders hebben de regering opgeroepen om deel te nemen aan een redding van spoorbedrijf Eurostar, dat zich in kritieke toestand bevindt door de gevolgen van de coronacrisis. Dat melden Britse media maandag.

Lees verder

Migrantenkaravaan op weg naar VS stuit op geweld en traangas in Guatemala

Een zogeheten migrantenkaravaan met enkele duizenden Hondurezen op weg naar de Verenigde Staten, is in Guatemala gestuit op traangas en gewelddadige schermutselingen met de autoriteiten. Verschillende mensen zijn daarbij gewond geraakt, aldus Jordan Rodas Andrade, de ombudsman voor de mensenrechten in het Centraal-Amerikaanse land.

Lees verder

Twee scholen in Kontich en Edegem moeten week dicht na besmetting Britse variant

Naast een basisschool in Edegem moet ook het Sint-Jozefinstituut in Kontich een week sluiten nadat een besmetting met de Britse variant van het coronavirus werd vastgesteld. Dat bevestigt de burgemeester van Kontich Bart Seldeslachts (N-VA), die benadrukt dat de besmetting buiten de school gebeurde.

Lees verder