Doorgaan naar hoofdcontent

Waterpeil op meeste onbevaarbare waterlopen daalt

HLN
Waterpeil op meeste onbevaarbare waterlopen daalt
Op de meeste onbevaarbare waterlopen in Vlaanderen is de piek intussen bereikt en zijn de waterpeilen aan het dalen. In Wallonië geldt vanochtend enkel nog voor het lagergelegen gedeelte van de Ourthe een overstromingsalarm.
Lees verder

IN KAART. Vlaams-Brabant en Limburg noteren grootste stijging van besmettingen in Vlaanderen. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land blijft stijgen. In alle provincies zijn er nu stijgingen, met forse uitschieters in Luxemburg, Waals-Brabant en Henegouwen. In Vlaanderen wordt de grootste stijging in Vlaams-Brabant opgetekend. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Ontbijten met HLN-lezer Agnes Boey (58): "Ik heb een droomleven dankzij onze ontzettend hechte familieband"
In onze rubriek 'Ontbijt met lezer' schoven we dit weekend aan bij Agnes Boey (58). Als Puursenaar en werknemer van Pfizer is zijn trots op het eerste coronavaccin. Maar deze sportieve single haalt vooral veel voldoening uit de nabijheid van haar familie. "Onze huizen zijn met elkaar verbonden. Wij noemen dat hier het begijnhof omdat hier geen mannen wonen."
Lees verder

Plotwending: Losada's DC United doet ultieme poging om deal Tissoudali te kapen voor neus van Gent
Het transferdossier rond Beerschotspits Tarik Tissoudali (27) zou nog wel eens een onverwachte wending kunnen krijgen. Volgens onze informatie heeft DC United, de nieuwe club van Beerschots ex-trainer Hernan Losada, een ultieme poging ondernomen om de deal te kapen voor de neus van AA Gent.
Lees verder

Houtvuur, gashaard of pelletkachel? Onze woonexpert belicht de voor- en nadelen per systeem én het prijskaartje
Het begin van het jaar is hét ideale moment om een kachel of haard te kopen, omdat verschillende fabrikanten dan promoties aanbieden. Onze woonexpert Björn Cocquyt werpt zijn licht over de meest voorkomende systemen, somt de plus- en minpunten op en bekijkt het volledige kostenplaatje. "Hou bij de aankoop niet alleen rekening met de grootte van de te verwarmen ruimtes, maar ook met de mate waarin je huis geïsoleerd is."
Lees verder

Charmant Italiaans stadje verkoopt instapklare huizen vanaf 7.500 euro
Met al die coronatoestanden zou je al voor minder beginnen dromen van een plek onder de zon. En nét dat heeft Biccari in de hiel van de Italiaanse laars te bieden. Instapklaar dan nog wel. De goedkoopste woningen gaan al voor 7.500 euro van de hand.
Lees verder

LIVE WK VELDRIJDEN. Wout versus Mathieu: wie kroont zich tot koning van het veld in de koningin der badsteden?
Wie pakt zijn vierde regenboogtrui? Wout van Aert en Mathieu van der Poel staan voor een koninklijk duel in Oostende om de wereldtitel veldrijden. U volgt het van start tot aankomst allemaal live op deze pagina.
Lees verder

Politie pakt actievoerders op in Brussel, paar honderd manifestanten protesteren aan Centraal Station
In Brussel protesteren momenteel een 150-tal mensen in de buurt van het Centraal Station tegen de coronamaatregelen van de regering. De politie is massaal aanwezig en probeert de manifestanten samen te houden. De situatie wordt grimmiger, zo kan onze reporter ter plaatse zelf vaststellen. De politie pakte al enkele relschoppers op.
Lees verder

Politie pakt relschoppers op in Brussel, paar honderd manifestanten protesteren aan Centraal Station
In Brussel protesteren momenteel een 150-tal mensen in de buurt van het Centraal Station tegen de coronamaatregelen van de regering. De politie is massaal aanwezig en probeert de manifestanten samen te houden. De situatie wordt grimmiger, zo kan onze reporter ter plaatse zelf vaststellen. De politie pakte al enkele relschoppers op.
Lees verder

Eerste manifestanten komen aan in Brussel, ook al paar mogelijke relschoppers opgepakt
In Brussel protesteren momenteel een 150-tal mensen in de buurt van het Centraal Station tegen de coronamaatregelen van de regering. De politie is massaal aanwezig.
Lees verder

Op zoek naar de beste smartphone? Dit zijn momenteel de uitblinkers
Om de twee maanden bekijken we samen met techsite Tweakers de beste smartphones in verschillende prijscategorieën. Vandaag is het de beurt aan de zogenaamde high-end: de betere, maar dus ook wel duurdere smartphones.
Lees verder

Deze acht overblijvers strijden vandaag om winst op Masters darts
Een dagje vol darts. De Masters zijn aanbeland aan de kwartfinales. Zonder Belg, wél met deze acht overblijvers. Vandaag worden ook meteen de halve finales en finale gespeeld. Op VTM 2 hoeft u uiteraard niets te missen van de ontknoping.
Lees verder

'Project jeansbroek': redactrice Isabelle test de nieuwe afslankapp WW+. "Alles mogen blijven eten is de enige manier waarop ik dit volhoud"
We testen bij NINA niet op dieren maar op de redactie. Chef Isabelle probeert wat minder gewicht in de schaal te leggen en test daarvoor de WW+-app uit, de app van Weight Watchers. Ze schrijft zich in voor 'mijnWW+', een op maat gemaakt programma van zes maanden, krijgt een gepersonaliseerd, gezonder eetplan en verkent de wereld van SmartPoints, ZeroPoints en FitPoints. Plus, ze deelt de praktische tips waarmee ze het voor zichzelf een pak makkelijker maakt, van de puzzel bij de snoepkast tot de 'huishoudfitness'. "Ik heb net een stuk verjaardagscake op als ik een mail krijg dat ik goed bezig ben."
Lees verder

Corona blijft ook het leven van onze BV's op z'n kop zetten: "Besmet geweest en toch nog bang"
De coronacrisis blijft een grote impact hebben op ons sociaal en professioneel leven en dat is bij bekend Vlaanderen niet anders. Van Willy Sommers tot Jo Vally, iedereen blijft erg voorzichtig. "Mijn post leg ik enkele dagen in quarantaine alvorens hem te openen", vertelt 'Bake Off'-jurylid Regula Ysewijn.
Lees verder

Transfer Talk. KRC Genk laat verdediger gaan - STVV haalt Japanner met twee caps - OHL verhuurt overbodige spits
De tijd dringt, want tot en met 1 februari, morgen dus, loopt in België de wintertransferperiode. Halen onze clubs nog die broodnodige versterking? Of geraken ze alsnog van die overbodige speler verlost? En ook in het buitenland zullen er nog deals worden gemaakt. De belangrijkste transfergeruchten en de officiële deals ontdekt u in onze Transfer Talk!
Lees verder

Van Tom Hanks tot Vlaamse toppers: dit zie je in februari op Netflix, Disney+ en Streamz
Opvallende ontwikkelingen bij Disney+ vanaf volgende maand: de zender is vanaf nu niet meer uitsluitend kindvriendelijk. Dat betekent een vloedgolf van onverwachte titels om u tegen te zeggen. Maar ook op de andere streamingzenders valt er deze maand weer veel te beleven. Dit zie je vanaf februari op Netflix, Disney+ en Streamz.
Lees verder

Jeugd wil rellen in Nederlandse Leiden en spreekt af voor 'koffie 2.0'. Politie onderschept berichten en wacht hen op met koffie en thee
Om eventuele rellen rond de avondklok en andere coronamaatregelen in de kiem te smoren, heeft de politie van de Nederlandse stad Leiden vrijdagavond voor een aparte aanpak gekozen. En dat hadden de jongeren duidelijk niet verwacht.
Lees verder

WIN een WW+ abonnement (ter waarde van 290 euro) en ontdek de vernieuwde Weight Watchers methode
Wil jij zelfstandig afvallen, op jouw manier? Dan is de nieuwe app van Weight Watchers je bondgenoot. Het innovatieve programma wordt alom geprezen: de WW app kreeg wereldwijd al meer dan 1 miljoen recensies, waarvan 500.000 met een 5 sterren beoordeling én won 'ie een Webby Award. De gepersonaliseerde hulpmiddelen helpen je beter eten, meer bewegen, beter slapen en je op je best voelen. Chef van NINA Isabelle testte de app alvast uit in 'Project Jeansbroek'. Heb je zelf ook een project jeansbroek? Samen met WW+ geeft NINA 5 digitale abonnementen weg.
Lees verder

Zes kandidaten voor het ondervoorzitterschap van de N-VA
De partijraad van N-VA krijgt volgende zaterdag de keuze tussen zes kandidaten voor de twee functies van ondervoorzitter van de partij. Het gaat om Anneleen Van Bossuyt, Assita Kanko, Kathleen Depoorter, Lorin Parys, Theo Francken en Valerie Van Peel. Voor de functie van algemeen secretaris is enkel huidige secretaris Louis Ide kandidaat.
Lees verder

LIVE (13u30). De Ketelaere op de bank, geen Amallah bij Standard - Diept Club Brugge kloof op Genk uit tot 14 punten?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 13u30 • Jan Breydelstadion • Club kan tot 14 punten uitlopen op Genk
Lees verder