Doorgaan naar hoofdcontent

Waarom Kamala Harris, Michelle Obama én Hillary Clinton paars droegen tijdens de inauguratie

HLN
Waarom Kamala Harris, Michelle Obama én Hillary Clinton paars droegen tijdens de inauguratie
Wat krijg je als je blauw en rood met elkaar mengt? Paars, inderdaad. De kleur van de outfit waarin kersvers vicepresident Kamala Harris vandaag de eed aflegde. Blauw, dat is democratisch. Rood republikeins. First lady Jill Biden gooide er met haar oceaanblauwe ensemble nog een boodschap bovenop: vertrouwen en stabiliteit. America united in een handvol outfits.
Lees verder

Transfer Talk. Colassin op een zucht van Zulte Waregem - Monaco-verdediger van 10 miljoen in beeld bij Cercle
Zulte Waregem droomt nog van play-off 2 - of zelfs meer? - en haalt daarom een nieuwe spits. Essevee staat op een zucht van Antoine Colassin (19) van Anderlecht. De aanvaller maakte vorig jaar in zijn eerste vier matchen drie doelpunten, maar raakte nadien geblesseerd. Dit seizoen is het jeugdproduct hoogstens invaller - nog maar 166 minuten gespeeld en ook gisteren niet in de selectie - en er is geen perspectief op beterschap, met Lukas Nmecha en nieuwkomer Abdoulay Diaby als voornaamste concurrenten. Vandaar dat Colassin zelf graag tijdelijk wilde vertrekken. Zijn bestemming wordt dus de Gaverbeek. Zulte Waregem huurt hem tot het einde van het seizoen zonder aankoopoptie. (PJC)
Lees verder

Stafleden in Witte Huis verwijderen meteen foto's van Trump
Wanneer president Joe Biden later op de dag in zijn nieuwe ambtswoning en kantoor arriveert, zal het er al een drukte van belang zijn. Stafleden begonnen meteen met het inrichten van hun kantoren in het Witte Huis nadat de 46e president van de Verenigde Staten werd geïnstalleerd.
Lees verder

Steven Defour (KVM) na zware nederlaag tegen Standard: "Hopen dat het seizoen zo snel mogelijk gedaan is"
Pijnlijke en onverwachte nederlaag voor KV Mechelen. 0-4, thuis tegen Standard. "Er zat geen schwung in ons spel", reageerde Steven Defour (32).
Lees verder

OVERZICHT. Meer dan 125.000 vaccins toegediend in België, 370.000 vaccins geleverd
De strijd tegen het coronavirus is nog niet gewonnen, maar er is perspectief. Tegen september van dit jaar moet de hele Belgische bevolking gevaccineerd zijn, in Vlaanderen mogelijk zelfs tegen de zomer. Ook elders moet massale vaccinatie voor groepsimmuniteit helpen zorgen. Op deze pagina houden we u continu op de hoogte van de vaccinaties in eigen land en in het buitenland. Ook ontdekt u waar u zich binnenkort kan laten vaccineren.
Lees verder

Eerste resultaten Sint-Truiden bekend: 38 positieve testen, ook kleuter- en basisschool Momentum en Villa De Raam sluiten
Alle 280 leerlingen en 25 personeelsleden van de kleuter- en basisschool Schuttershof zijn vandaag getest op het coronavirus, nadat twee leerkrachten besmet bleken met de Britse variant en nog eens vijf leerlingen positief testten op het virus. De eerste testresultaten stromen vanavond al binnen. In totaal blijken 38 stalen positief en 135 negatief.
Lees verder

LIVE. Club op zoek naar bevrijdende derde goal, Oostende nog niet uitgeteld
• Jan Breydel (21u) • Ref: Wim Smet • Club ongenaakbaar aan de leiding met 45 punten • Kustploeg mist 6 spelers
Lees verder

LIVE. Erop en erover! Club op voorsprong, Diatta trapt 2-1 tegen de touwen
• Jan Breydel (21u) • Ref: Wim Smet • Club ongenaakbaar aan de leiding met 45 punten • Kustploeg mist 6 spelers
Lees verder

LIVE. Lamkel Zé mist opgelegde kans op 1-0
• Bosuil (21u) • Ref: Alexandre Boucaut • Antwerp heeft 34 punten, Cercle bengelt onder degradatiestreep met 19 eenheden • Lamkel Zé staat in de basis, Kylian Hazard op non-actief bij bezoekers
Lees verder

QAnon-aanhangers teleurgesteld na inauguratie, geen massale arrestaties: "We zijn erin geluisd"
Veel volgelingen van de QAnon-beweging lijken vandaag bedrogen uit zijn gekomen. Die dag had de 'Great Awakening' moeten worden waarop Democratische leiders zouden worden gearresteerd wegens het runnen van een pedofielennetwerk, maar er gebeurde niets.
Lees verder

LIVE. Nog steeds geen goals op de Bosuil, krijgen we nog een winnaar?
• Bosuil (21u) • Ref: Alexandre Boucaut • Antwerp heeft 34 punten, Cercle bengelt onder degradatiestreep met 19 eenheden • Lamkel Zé staat in de basis, Kylian Hazard op non-actief bij bezoekers
Lees verder

'Verloren' game Scott Pilgrim vs. The World is terug, en hoe!
Een spel kan op verschillende manieren een cultstatus bereiken. Het kan zo slecht zijn dat het weer leuk wordt, bijvoorbeeld. Of misschien enkel in Japan zijn uitgebracht waardoor de gemiddelde westerse gamer pas jaren later leert van het bestaan ervan. Maar de beste manier om echt een culthit te worden? De combinatie van zowel een uitstekende game als zo zeldzaam mogelijk zijn.
Lees verder

De nieuwe bewoners van 'Big Brother' maken hun televisiedebuut
Vanavond zijn er voor televisiekijkend Vlaanderen en Nederland drie nieuwe bewoners het 'Big Brother'-huis binnengedrongen. Het gaat om Nederlander Michel en Belgen Julie en Patrick.
Lees verder

Club zet scheve situatie recht tegen Oostende en loopt 10 punten uit op eerste achtervolger Genk
Club Brugge staat tien punten los in de Jupiler Pro League. Blauw-zwart rekende vanavond met de nodige moeite af met KV Oostende: 2-1. Twaalf op twaalf voor de jongens van Clement.
Lees verder

Terugkeer door de grote poort: Lamkel Zé schenkt Antwerp meteen drie punten met late goal
Didier Lamkel Zé is terug. De verguisde Kameroener kwam voor het eerst in meer dan drie maanden nog eens in actie en schonk Antwerp meteen de drie punten tegen Cercle. De ploeg van Frank Vercauteren wipt zo over Anderlecht naar de derde plaats. Met dank aan Didier Lamkel Zé, wie anders?
Lees verder

Nummer 760! Cristiano Ronaldo topschutter aller tijden (of toch niet?)
All-time topschutter, of toch niet? Cristiano Ronaldo maakte in de finale van de Italiaanse Supercup tegen Napoli zijn 760ste goal uit zijn carrière. 'CR7' zou daarmee de Tsjechische spits Jozef Bican voorbijgaan, die in zijn loopbaan voor club en land 759 treffers zou hebben gemaakt. Alhoewel... Bican speelde in de jaren 1930 en '40 - een tijdsperiode waarin de statistieken nog niet te hard werden bijgehouden. Over zijn aantal goals bestaat er dus discussie. Volgens de gegevens van IFFHS (International Federation of Football for History & Statistics) scoorde Bican zelfs 805 keer. In die optiek heeft de Portugees dus wel nog wat werk. Andere bronnen houden het op 759 goals en stellen dat Ronaldo vandaag dus een record rijker is.
Lees verder

SpaceX lanceert nog eens 60 satellieten voor breedbandnetwerk Starlink
Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf Starlink heeft vandaag met succes nog eens zestig satellieten voor zijn breedbandinternetwerk Starlink gelanceerd. Dat meldt de krant Florida Today.
Lees verder

Onze Antwerp-watcher: "We hadden het willen zien op een volle Bosuil. Helaas"
Waanzin. Wat had dát geweest op een volle Bosuil? Eerst een striemend fluitconcert, bierbekertjes die hem net niet raakten. Maar dan, minuut 82. Het gefluit zou ophouden, sommigen stopten zelfs even met ademen. Plots dook Lamkel Zé op, ja, hij. Onze Antwerp-watcher: "Je verzínt het niet."
Lees verder

OVERZICHT. Week 'afkoelingsperiode' voor leerlingen van secundair onderwijs, geen algemene mondmaskerplicht op lagere school
Er komt een week 'afkoelingsperiode' voor de krokusvakantie in de vorm van afstandsonderwijs voor leerlingen van het gewoon secundair onderwijs. Dat is vanavond beslist op het overleg tussen de onderwijspartners. Voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar komt een mondmaskerplicht als er een besmetting of quarantaine is in de klas. Het Overlegcomité zal zich vrijdag over de voorstellen buigen.
Lees verder

Real Madrid uitgeschakeld door derdeklasser in Copa del Rey
Een blamage van jewelste voor Real Madrid in de Spaanse beker. De Koninklijke - met Thibaut Courtois de hele match op de bank en Eden Hazard als invaller - sneuvelde op het veld van derdeklasser Alcoyano na verlengingen. De thuisploeg moest de laatste tien minuten zelfs met een man minder ronden na een rode kaart.
Lees verder