Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 5 januari 2021

Vrouwelijke cipier naar ziekenhuis na aanval met schaar in Gentse gevangenis

HLN
Vrouwelijke cipier naar ziekenhuis na aanval met schaar in Gentse gevangenis
In de gevangenis van Gent aan de Nieuwewandeling is dinsdagochtend een cipier aangevallen met een stompe schaar door een gedetineerde. Zij raakte daarbij gewond. De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar mocht dat ondertussen al verlaten. De gedetineerde zou psychologische hulp nodig hebben.
Lees verder

Vercauteren laat deur op een kier voor Lamkel Zé en stelt bij voorstelling dat Antwerp voor hem juiste club op juiste moment is: "Bedoeling om hier langer te blijven"
Gisteren per privéjet van Antwerp-baas Paul Gheysens nog opgepikt in Rusland, vanmorgen al op de Bosuil om via een online persmoment uitleg te geven bij zijn aanstelling als nieuwe coach van de 'Great Old'. Voor Frank Vercauteren (64) is Royal Antwerp FC de juiste club op het juiste moment, zo stelde hij. De trainer gaf ook toe dat hij voor Genk kon gekozen hebben en zei dat het de bedoeling is om langer te blijven dan de vijf maanden waarvoor hij nu getekend heeft. Zondag speelt Antwerp een regionale derby op het veld van KV Mechelen. Afwachten of Vercauteren dan al op de bank zit.
Lees verder

'Dilbeek, waar Vlamingen thuis zijn' opnieuw onder handen genomen: vandalen vernielen bord met bekende slogan op
Het is pas van september geleden dat enkele vandalen de wereldbekende Dilbeekse slagzin 'Waar Vlamingen thuis zijn', vandaliseerden, maar één van de borden in de gemeente heeft er nu alwéér moeten aan geloven. De gemeente liet eerder al weten dat ze werkten aan een nieuwe huisstijl. "De gevandaliseerde borden zullen de eerste zijn die in de loop van de komende weken vervangen worden", laat burgemeester Willy Segers (N-VA) weten.
Lees verder

Transfer Talk. PAOK verlost Club van Krmencik, Dost "dodelijk" op training - Harbaoui nu ook genoemd bij STVV
Vanaf deze week tot 1 februari loopt in België de wintertransferperiode, die door de coronacrisis mogelijk op een lager pitje zal branden. Maar toch zal er -net zoals in het buitenland- ongetwijfeld weer de nodige activiteit volgen. De belangrijkste transfergeruchten en de 'done deals' in onze Transfer Talk.
Lees verder

Meer dan helft nieuwe auto's in Noorwegen elektrisch
Meer dan de helft van de nieuwe auto's die vorig jaar in Noorwegen werden verkocht, was elektrisch. Volgens de Noorse branchevereniging Opplysningsrådet for Veitrafikken reed 54,3 procent van alle nieuwe auto's op batterijen. Daarmee is het Scandinavische land het eerste waar elektrische auto's populairder zijn dan auto's aangedreven door alle andere soorten brandstof samen.
Lees verder

Werknemer in opblaasbaar kerstpak mogelijk oorzaak van virusuitbraak op spoedafdeling in Californië
Californië heeft zijn eigen droevige hulpsintverhaal. Een man in een opblaasbaar kerstpak ligt mogelijk aan de basis van een Covid-19-uitbraak op de spoedafdeling van een ziekenhuis in het noorden van de Amerikaanse staat. Minstens 44 personeelsleden testten al positief en één medewerkster is overleden.
Lees verder

Opnames tweede seizoen De Container Cup gestart
Opnames voor het tweede seizoen van De Container Cup gestart. Na het grote succes vorig jaar trekken commentatoren Pedro Elias en Wesley Sonck en productiehuis Woestijnvis met hun container door heel Vlaanderen om er opnieuw Belgische topatleten te ontvangen en tot het uiterste te drijven.
Lees verder

Computerspecialist folterde en isoleerde 1,5 jaar lang zijn partner: rechter veroordeelt hem, maar hij blijkt spoorloos
Een 36-jarige man die zijn partner heeft mishandelt en bedreigt, is tot 3 jaar effectieve gevangenisstraf veroordeeld. C.F. domineerde en isoleerde haar anderhalf jaar lang. "De voorwerpen waarmee hij haar folterde, tarten alle verbeelding: glazen flessen, bezemstelen en een strijkijzer. En tot slot zijn eigen handen om haar te proberen wurgen", sprak de advocate van het slachtoffer op het proces. Toch vond de rechter het niet bewezen dat de man haar wilde doden, dus werd hij vrijgesproken voor poging doodslag. Er werd wel de onmiddellijke aanhouding bevolen. De veroordeelde, die tot voor kort in De Panne woonde, is momenteel spoorloos
Lees verder

Van Ranst vond voorstelling Vercauteren dag na vlucht uit Rusland "geen goed signaal", Antwerp stelt dat regels gevolgd zijn
Verwarring rond de snelle aanstelling van Frank Vercauteren als coach van Antwerp nadat hij gisteren uit Rusland per privéjet van Antwerp-baas Paul Gheysens uit Rusland ingevlogen werd. Voor Marc Van Ranst geen goed signaal naar de bevolking toe. "Een quarantaine van zeven dagen is verplicht, ook voor trainers". Antwerp reageerde snel en stelt dat alle regels rond Covid gevolgd zijn.
Lees verder

Van Ranst vindt voorstelling Vercauteren als trainer van Antwerp dag na vlucht uit Rusland "geen goed signaal"
't Is nog maar de vraag of Frank Vercauteren als nieuwe coach van Antwerp snel de trainingen kan leiden, laat staan dat hij zondag al in de dugout zit voor de regionale derby bij KV Mechelen. Maar voor Marc Van Ranst kan het ook niet door de beugel dat hij vandaag zelfs al voorgesteld werd, nauwelijks een halve dag later nadat de privéjet van Antwerp-baas Paul Gheysens hem in Rusland opgepikt had. "Een quarantaine van zeven dagen is verplicht, ook voor trainers".
Lees verder

Drempels voor versoepelingen tegen februari in zicht, maar hoe realistisch is dat? "Het wordt niet evident"
Aan het huidige tempo waaraan de coronacijfers evolueren, kunnen we de vooropgestelde drempel van 75 hospitalisaties per dag begin februari bereiken. Dat zei viroloog Steven Van Gucht vanmorgen op de persconferentie van het Crisiscentrum. Ook de andere drempel, die van de besmettingen, komt dan aan de huidige evolutie in zicht. Maar er loert gevaar om de hoek.
Lees verder

Honderden Amerikaanse vogelaars troepen samen om "uitzonderlijk zeldzaam" vogeltje te zien
Honderden Amerikanen zijn de afgelopen dagen met z'n allen afgezakt naar Washington om een glimp op te vangen van de eigenaardige nieuwkomer in een van de parken. Waar alle hetze om te doen is? Een purpergor, een kleurrijk zangvogeltje dat inmiddels op de Rode Lijst van de IUCN staat.
Lees verder

Winkeluitbater aan de grens betrapt met 435 liter alcohol uit Luxemburg
Een winkeluitbater uit Vlaams-Brabant krijgt een gepeperde rekening nadat hij aan de grens met Luxemburg door de douane werd betrapt met 435 liter alcohol in de koffer van zijn Audi A6. De man dacht zo een fortuin aan accijnzen uit te sparen, schrijft de Waalse krant L' Avenir.
Lees verder

Voorzitter woonzorgcentrum laat rijke New Yorkse vrienden overvliegen voor vaccinatie
Enkele gefortuneerde New Yorkers zijn in hun privéjets in allerijl afgereisd naar Florida waar ze in een openbaar rusthuis een coronavaccin kregen toegediend. Ze deden dit op persoonlijke uitnodiging van vastgoedbroers Bill en David S. Mack. Die laatste is de voorzitter van het woonzorgcentrum, meldt de doorgaans goed geïnformeerde boulevardrubriek Page Six van de New York Post.
Lees verder

Artsen roepen op om zorgverleners prioritair te vaccineren, maar waarom kiest België eigenlijk eerst voor de rusthuisbewoners?
In twee open brieven hekelen groepen artsen dinsdag dat zorgverleners niet als eerste worden gevaccineerd. Tijdens de eerste persconferentie van het Crisiscentrum van 2021 reageerde viroloog Steven Van Gucht op de brieven. Waarom kiest ons land ervoor om eerst de rusthuisbewoners te vaccineren en pas daarna de zorgverleners, terwijl sommige buurlanden net het omgekeerde hebben beslist? Daar heeft het effect van "slechts een klein beetje virus" in het opstartende vaccinatieverhaal alles mee te maken, legde hij uit.
Lees verder

Artsen roepen op om zorgverleners prioritair te vaccineren, maar waarom kiest België eigenlijk voor de rusthuisbewoners eerst?
In twee open brieven hekelen groepen artsen dinsdag dat zorgverleners niet als eerste worden gevaccineerd. Tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum reageerde viroloog Steven Van Gucht op de brieven. Waarom koos ons land ervoor om eerst de rusthuisbewoners te vaccineren en pas daarna de zorgverleners, terwijl sommige buurlanden net het omgekeerde hebben beslist? Daar heeft het effect van "slechts een klein beetje virus" in het opstartende vaccinatieverhaal alles mee te maken, legde hij uit.
Lees verder

LIVE. Blijft Hans Vanaken ook in Hoger Beroep 4 wedstrijden geschorst?
The Last Chance. Het Hoger Beroep dat Club Brugge aantekende tegen de vier wedstrijden schorsing van Hans Vanaken wordt zo dadelijk behandeld. Blauw-zwart hoopt zo alsnog een mildere sanctie voor zijn draaischijf te bekomen. Eerder beroep haalde niets uit. Volg het pleidooi hier LIVE!
Lees verder

LIVE. Volg hier de zitting van de Disciplinaire Raad over Hans Vanaken: "Ik wil me nogmaals verontschuldigen"
The Last Chance. Het Hoger Beroep dat Club Brugge aantekende tegen de vier wedstrijden schorsing van Hans Vanaken wordt behandeld. Blauw-zwart hoopt zo alsnog een mildere sanctie voor zijn draaischijf te bekomen. Eerder beroep haalde niets uit. Volg het pleidooi hier LIVE!
Lees verder

Het gezicht van Chantal (57) is voor de helft verlamd door een operatie: "Maar ik blijf genieten van het leven"
Chantal (57) moest vijf jaar geleden naar het ziekenhuis voor een routine-operatie, maar het liep goed mis. "Toen ik wakker werd, bleek de helft van mijn lichaam verlamd. Het was onwezenlijk." Chantal kwam die ervaring te boven, fysiek én mentaal, maar haar gezicht blijft voor een deel verlamd. Omdat de impact van zo'n verlamming nog vaak onderschat wordt, deelt ze haar verhaal. "Het heeft een paar jaar geduurd om te beseffen dat ik nooit meer dezelfde Chantal zou worden als vroeger, maar ik heb nu vrede met mezelf."
Lees verder

Ellemieke Vermolen reageert op scheiding met Sergio Herman: "What doesn't kill you makes you stronger"
Op Instagram heeft Ellemieke Vermolen (44) indirect gereageerd op haar scheiding van chef-kok Sergio Herman (50). Ze postte een quote over het einde van een relatie. "Het einde van liefde is niet het einde van het leven", klinkt het.
Lees verder