Doorgaan naar hoofdcontent

Vrouw (64) doodgeschoten in stomerij in Lier, man overleden in ziekenhuis

HLN
Vrouw (64) doodgeschoten in stomerij in Lier, man overleden in ziekenhuis
Het gerecht in Mechelen is samen met de politie een onderzoek opgestart naar het verdacht overlijden van een 64-jarige vrouw uit Lier. Dat meldt het parket. In het pand werd ook een gewonde man aangetroffen. Hij werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis, maar overleed daar in de loop van de avond aan zijn verwondingen. De omstandigheden worden verder onderzocht.
Lees verder

Al vier doden in rusthuis in Houthulst door Britse variant: "Papa zou deze week z'n vaccin krijgen. Hij stierf met de eindmeet in zicht"
Zijn leven lang was hij 'op zwier'. Was het niet met zijn motorfiets, met de armen van zijn vrouw om z'n middel, dan wel met een bus vol Engelse toeristen die hij elk weekend naar Zürich voerde. Ook zaterdag deed Valeer Bohez (89) nog zijn dagelijkse toertje, met zijn rollator door de gangen van rusthuis De Groene Verte in Houthulst. Maar 's avonds werd hij onwel, en een half uur later was hij dood. Valeer is één van de vier doden van de Britse coronavariant in het rusthuis. "Normaal zou hij deze week gevaccineerd worden", zegt zijn zoon. "Hij is gestorven met de eindmeet in zicht."
Lees verder

Italiaanse vrouw van 108 krijgt coronavaccin
Een Italiaanse vrouw van 108 jaar is vandaag ingeënt tegen het coronavirus. Dat heeft het rusthuis waar ze verblijft, laten weten. Fatima Negrini wordt op 3 juni 109 jaar. Ze kreeg de prik toegediend samen met andere bewoners van het rusthuis in Milaan.
Lees verder

Football Talk. Charleroi zonder Teodorczyk op Anderlecht - Luckassen debuteert met rood en nederlaag in Turkije
De Nederlandse verdediger Derrick Luckassen, die vorige week RSC Anderlecht voor het Turkse Kasimpasa verliet, heeft weinig plezier beleefd aan zijn debuut in de Turkse competitie. De PSV-huurling moest als basisspeler van Kasimpasa in de thuiswedstrijd tegen Erzurumspor in de extra tijd het veld verlaten na zijn tweede gele kaart. Het duel eindigde in een nederlaag voor de thuisclub: 1-2.
Lees verder

Zware frontale botsing in Boezinge: moeder en kind (4) gewond na fout ingeschat inhaalmanoeuvre
Bij een ongeval in Boezinge (Ieper) zijn maandagavond drie gewonden gevallen. De chauffeur van een bestelwagen schatte een inhaalmanoeuvre slecht in botste er frontaal met een personenauto. In de wagen raakten een 4-jarig jongetje en zijn moeder gewond.
Lees verder

Deal tussen Gaia en 'Familie' kost VTM 25.000 euro
Een verhaal over dierenrechten en dierenwelzijn in 'Familie' levert VTM een gepeperde factuur op. Volgens de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM), die de reclameregels controleert, is die verhaallijn tegen de regels omdat ze het resultaat is van een sponsorovereenkomst met GAIA.
Lees verder

Nafi Thiam zet deur nu toch op een kier voor EK atletiek indoor
Nafi Thiam, die eerder had aangegeven niet aan het EK indooratletiek in maart deel te nemen, staat op vraag van haar eigen entourage nu toch op de voorlopige deelnemerslijst voor het toernooi in het Poolse Torun. Dat berichtte Le Soir en is bevestigd aan Belga.
Lees verder

Mest spuit metershoog tegen gevels na defect aan aalkar in Lichtervelde: "Gelukkig valt de stank mee"
In Lichtervelde zijn maandagnamiddag drie gevels van woningen met mest besmeurd geraakt. Oorzaak was een technisch defect aan een voorbijrijdende aalkar van een aannemer. De brandweer slaagde er in de smurrie van de gevels en een achteroprijdende auto te spoelen. "Ze deden hun best, maar het mestspoor is nog niet volledig van mijn gevel verdwenen", aldus bewoonster Saïdja Vanhulle.
Lees verder

Melania Trump breekt met traditie: geen rondleiding in Witte Huis voor haar opvolgster
Melania Trump zal Jill Biden, de vrouw van president-elect Joe Biden, niet uitnodigen voor de traditionele "tea and tour" in het Witte Huis. Normaal gezien ontvangt de first lady haar opvolgster in de familievleugel van het Witte Huis, waar ze haar verwelkomt met een theeceremonie en een rondleiding. Trump is dat echter niet van plan, bevestigt haar woordvoerder aan de Britse tabloid Daily Mail.
Lees verder

Lukas getuigt over moeilijke momenten tijdens transitie van vrouw naar man: "Mijn vriend is me op de brug komen halen"
Ontroerend moment maandagavond in 'Da's Liefde!' toen transman Lukas vertelde over z'n transitie van meisje naar jongen. "Ik had het gevoel dat het leven geen zin meer had. De steun van m'n vriend heeft me gered."
Lees verder

BBC-hit 'Peaky Blinders' stopt na zesde seizoen
De BBC-hit 'Peaky Blinders' stopt na het zesde seizoen. Dat heeft geestelijke vader Steven Knight gemeld in vakblad Variety. Hij stelt wel dat het verhaal mogelijk doorgaat "in een andere vorm".
Lees verder

Antwerp afgewezen, en nu een duo vormen met Nmecha? Waarom Abdoulay Diaby voor Anderlecht koos
Kan werken. Anderlecht zocht killerinstinct, Abdoulay Diaby (29) een goed gevoel en speelminuten. En dus huurt RSCA de spits van Sporting Lissabon met aankoopoptie. Op het eerste gezicht opmerkelijk, wegens ex-Club, maar op het tweede...
Lees verder

Porsche belandt op z'n dak op oprit van villa
Het was zondagavond even schrikken voor de bewoners van het Schanker in Essen. Een Porsche geraakte er van de baan, vloog over de kop en belandde op z'n dak op de oprit van een villa.
Lees verder

Bart Tommelein (Open Vld) over debacle met zonnepanelen: "Ik ben niet trots dat dit nu gebeurt"
Mensen die zonnepanelen op hun dak hebben gelegd, kregen vorige week slecht nieuws. Het Grondwettelijk Hof vernietigde de Vlaamse regeling rond de virtueel terugdraaiende teller van de digitale elektriciteitsmeter. In De Afspraak betreurde Bart Tommelein (Open Vld) dat de Vlaamse regering haar belofte over de terugdraaiende teller voor zonnepanelen niet heeft kunnen waarmaken: "Wij hebben hele goede bedoelingen gehad."
Lees verder

Professor Devroey ziet heil in hotelquarantaine voor wie corona krijgt: "Idealiter worden die mensen tijdelijk bij hun gezin weggehaald"
Volgens Dirk Devroey, decaan Geneeskunde en Farmacie aan de VUB, is het sluiten van de grenzen momenteel de meest eenvoudige oplossing om nieuwe geïmporteerde gevallen van het coronavirus te vermijden. Bovendien zou het geen slecht idee zijn om in ons land een hotelquarantaine in te voeren voor burgers die hier besmet geraken met Covid-19. Dat zegt hij vanavond in Terzake.
Lees verder

Auto botst met trein in Herne: drie inzittenden overleven klap niet
Bij een zwaar ongeval op de Edingsesteeweg in Herne zijn vanavond omstreeks 21.45 uur drie jongeren om het leven gekomen. Volgens onze eerste informatie werd een wagen gegrepen door een trein op de overweg, vlak aan de grens met Edingen. Alle hulp voor de slachtoffers kwam te laat.
Lees verder

Nick is de nieuwe huismeester in 'Big Brother'
Een nieuwe week, een nieuw rondje verrassingen bij 'Big Brother'. Na een spelletje heeft de bende met Nick een nieuwe huismeester. Naar eigen zeggen koos hij daarmee voor de groep, al is het feit dat hij niet geëlimineerd kan worden bij enkele van z'n medebewoners een doorn in het oog.
Lees verder

Ibrahimovic schenkt AC Milan zege, invaller Saelemaekers pakt rood
Op de 18de speeldag in de Serie A is leider AC Milaan met 0-2 gaan winnen bij het Sardinische Cagliari. De Zweedse aanvaller Zlatan Ibrahimovic bewees opnieuw zijn grote waarde. De 39-jarige vedette nam beide doelpunten voor zijn rekening. De ingevallen Alexis Saelemaekers moest met rood van het veld.
Lees verder

Transfer Talk. "Real Madrid bereikt akkoord met Alaba"
Volgens Marca is er een akkoord tussen Real Madrid en David Alaba. De 28-jarige Oostenrijker van Bayern München zou zijn medische tests al hebben afgelegd en weldra een contract tekenen voor vier seizoenen. Alaba wordt daarmee de eerste zomerse versterking van de Koninklijke. De verdediger, die sinds 2011 voor de Duitse recordkampioen uitkomt, is deze zomer einde contract en maakt dus transfervrij de overstap naar Madrid.
Lees verder

LIVE (21u). Pakt Anderlecht eerste zege in 2021?
• Jupiler Pro League • Laatste Anderlecht-zege dateert van 27 december • Aftrap: 21 uur • Lotto Park
Lees verder