Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 10 januari 2021

Vrouw (34) laat tienerdochter achter na zware crash: “We kunnen het niet geloven”

HLN
Vrouw (34) laat tienerdochter achter na zware crash: "We kunnen het niet geloven"
Cindy Truyen (34), die zaterdagavond het leven liet in een verkeersongeval, laat een tienerdochter achter. De Bochtoltse reed op de Opitterkiezel toen een ander voertuig tegen haar auto botste na een inhaalmanoeuvre. De vrouw crashte op een paal en stierf ter plaatse. De andere man werd meegenomen voor verhoor. Over de juiste omstandigheden bestaat nog weinig duidelijkheid. "Cindy was zeer geliefd bij velen", klinkt het intussen bij kennissen.
Lees verder

Sterke Van Aert bekroont droomweek met vierde Belgische titel na lange solo
Wout van Aert heeft in Meulebeke voor de vierde keer het Belgisch kampioenschap veldrijden gewonnen. De drievoudige wereldkampioen reed in de tweede ronde laatste belager en titelverdediger Laurens Sweeck uit het wiel en kwam alleen binnen. Het zilver was voor Toon Aerts, Michael Vanthourenhout eindigde als derde.
Lees verder

LIVE. AA Gent moet nu toch achtervolgen bij Beerschot, Coulibaly tikt van dichtbij binnen!
• Jupiler Pro League • Aftrap: 16u • Het Kiel • Beerschot kon sinds eind november niet meer winnen
Lees verder

200 vrachtwagenchauffeurs wuiven in colonne naar hartpatiëntje Tristan. "Als we een jongen die zot is van camions zo gelukkig kunnen maken."
Hartpatiëntje Tristan (6) uit Leke droomt ervan vrachtwagenchauffeur te worden. Die droom is alleen maar groter geworden na vandaag. Davy van den Bossche (42) uit Zottegem trommelde 200 collega's op die al toeterend met hun camion door de Kloosterstraat in Leke reden. "Ik heb zelf een dochtertje verloren na hartproblemen. Het verhaal van Tristan heeft me geraakt. Ik moest iets doen", reageert Davy.
Lees verder

200 truckers wuiven naar hartpatiëntje Tristan (6): "Als we een jongen, die zot is van vrachtwagens, zo gelukkig kunnen maken..."
Hartpatiëntje Tristan (6) uit Leke droomt ervan vrachtwagenchauffeur te worden, en die droom is alleen maar groter geworden na vandaag. Davy van den Bossche (42) uit Zottegem trommelde 200 collega's op, die al toeterend met hun truck langs het huis van de knaap reden. "Ik heb zelf een dochtertje verloren na hartproblemen. Het verhaal van Tristan heeft me geraakt", vertelt Davy.
Lees verder

Emotionele Van Aert na nieuwe Belgische titel: "Deze zege draag ik op aan Georges en vooral Sarah"
Nummer vier is binnen voor Wout van Aert, en daar is hij diep voor moeten gaan in Meulebeke. Een zichtbaar emotionele Van Aert droeg de zege na afloop op aan zijn pasgeboren zoontje Georges, maar vooral ook aan zijn vrouw: "Merci, Sarah", zei hij aan Sporza.
Lees verder

Emotionele Van Aert na nieuwe Belgische titel: "Deze zege draag ik op aan Georges en Sarah"
Nummer vier is binnen voor Wout van Aert, en daar is hij diep voor moeten gaan in Meulebeke. Een zichtbaar emotionele Van Aert droeg de zege na afloop op aan zijn pasgeboren zoontje Georges, maar vooral ook aan zijn vrouw: "Merci, Sarah."
Lees verder

Reünie in de maak? "Queen wil 95ste verjaardag vieren met Harry en Meghan"
Koningin Elizabeth (94) zou volgens The Sunday Times plannen hebben om de hele Britse koninklijke familie binnenkort bijeen te krijgen. Dat moet gebeuren tijdens 'Trooping The Colour' in juni, de viering van de 95ste verjaardag van de Queen. Het zou de eerste reünie zijn sinds het vertrek van prins Harry (36) en Meghan Markle (39) in maart vorig jaar.
Lees verder

LIVE. Beerschot en Gent rusten bij 1-1: Kums wiste vanop de stip opener Coulibaly uit nadat Holzhauser eerder al penalty miste
• Jupiler Pro League • Aftrap: 16u • Het Kiel • Beerschot kon sinds eind november niet meer winnen
Lees verder

LIVE. Gent heer en meester op het Kiel, 1-2 van Bukari afgekeurd voor buitenspel
• Jupiler Pro League • Aftrap: 16u • Het Kiel • Beerschot kon sinds eind november niet meer winnen
Lees verder

Francken: "Ik heb als burgemeester nog geen richtlijnen gekregen rond quarantaineplicht"
Als burgemeester van Lubbeek moet Theo Francken controleren of zijn inwoners de quarantaineplicht naleven, nadat ze bijvoorbeeld op vakantie gegaan zijn. De N-VA-politicus heeft daar echter nog geen richtlijnen over gekregen, verklaarde hij in het VTM Nieuws.
Lees verder

"Gij moet zorgen dat ik hem niet vermoord": 2020 betekende het einde van veel buitenechtelijke relaties
Twee lockdowns. Verplicht thuiswerken. Een verplaatsingsverbod. Maximaal één knuffelcontact. Je zal in 2020 maar een minnaar of minnares zijn geweest. "Vooral de eerste lockdown heeft veel avontuurtjes en buitenechtelijke relaties beëindigd." Relatietherapeuten doen een boekje open over wie ze in 2020 allemaal op hun (virtuele) zetel hebben gehad.
Lees verder

Dominique Persoone en zoon Julius zien de mama soms graag een paar dagen van huis: "Onze mannenavonden zijn écht legendarisch"
Of hij nu jureert in 'Junior Bake Off' of scheepskok is op een zeilboot in 'Over De Oceaan' - beide op VIER - er hangt altijd een zweem rock-'n-roll rond topchocolatier Dominique Persoone (52). De drang om buiten de lijntjes te kleuren gaf hij, net als z'n liefde voor chocolade, fijntjes door aan zoon Julius (21). "'Je gaat nooit zo goed worden als je pa', zei een leraar ooit. Meer heb ik niet nodig om het tegendeel te bewijzen", aldus Julius.
Lees verder

DJ Zoey Hasselbank is een van de drie nieuwe bewoners in het 'Big Brother'-huis
We krijgen de drie nieuwe kandidaten voor Big Brother maandagavond pas te zien op televisie, maar wie de livestream volgt, weet dat er sinds dit weekend een nieuw trio z'n intrede heeft gedaan. Nederlanders Jill en René werden geflankeerd door de Brussels-Congolese Zoey Hasselbank (28). Een voormalige Miss België-kandidate met een mening die nu een steile opmars als dj kent. "Toen ik in Congo mocht draaien, vond mijn vader dat plots wel een echte job."
Lees verder

Coronacurve stijgt opnieuw met dubbele cijfers: hoe kijken experten naar de toename? En wat met de gevreesde Britse variant?
De coronacijfers gaan nu echt de verkeerde kant uit: we stijgen opnieuw met dubbele cijfers. Van oudejaar tot en met Driekoningen waren er dagelijks gemiddeld 1.777 gevallen. Dat zijn er 11 procent meer dan in de zeven dagen ervoor. In Brussel bedraagt de stijging zelfs 62 procent. Experten wijzen naar de vele teruggekeerde reizigers, maar relativeren voorlopig ook: "Dit hoeft niet het begin te zijn van de derde golf." En hoe groot is de dreiging van de Britse variant voor ons?
Lees verder

Somers wil Psychologencommissie aan de tand voelen over "te pikante" Kaat Bollen: "We hoeven geen kledingpolitie"
Vlaams minister van Gelijke Kansen Bart Somers (Open Vld) wil volgende week een gesprek met de Pyschologencommissie over de zaak rond seksuologe Kaat Bollen. Zij zag zich verplicht om haar titel van psychologe in te leveren nadat de commissie haar een waarschuwing en een tuchtstraf oplegde vanwege enkele pikante foto's op sociale media. "We hoeven hier geen kledingpolitie", klinkt het.
Lees verder

"Ik jaag Pelosi een kogel in de kop": steeds meer tekenen dat bestormers van Capitool écht wel moorddadige plannen hadden — en nog altijd hebben
De bestorming van het Amerikaanse parlement, die woensdag vijf doden eiste, had veel erger kunnen aflopen. Huiveringwekkende details in de eerste aanklachten leren dat er plannen waren om politici te gijzelen en te executeren. Lang niet iedereen is gevat en de ontsnapten zweren nu om alsnog toe te slaan tijdens de eedaflegging van Joe Biden.
Lees verder

Downloads van berichtenapp Signal schieten de lucht in nu WhatsApp nieuwe regels aankondigt
De berichtenapp Signal staat in verschillende landen, ook bij ons, bovenaan de meest gedownloade apps in de App Store van Apple. De berichtenapp zou de communicatie voor gebruikers beter beveiligen. De plotse populariteit komt er enkele dagen nadat WhatsApp nieuwe regels aangekondigd heeft, waaronder het delen van gebruikersgegevens met Facebook, hoewel WhatsApp aangaf dat dat in Europa niet zal gebeuren.
Lees verder

Witsel mist wellicht EK door scheur in achillespees, vader Thierry: "Er is een mirakel nodig"
Zwaar verdict voor Axel Witsel. De Rode Duivel van Borussia Dortmund moest in de topper tegen RB Leipzig na een halfuur geblesseerd naar de kant. Verder onderzoek wees uit dat hij zijn achillespees scheurde. Hij moet geopereerd worden en zo goed als zeker mag hij ook het EK vergeten. Volgens vader Thierry is er een mirakel nodig, maar: "Axel is een optimist."
Lees verder

LIVE. Promes geeft thuisploeg met aansluitingstreffer opnieuw hoop
• Eredevisie • Aftrap: 16u45 • Johan Cruijff Arena • Ajax is de leider in Nederland, PSV de eerste achtervolger
Lees verder