Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 3 januari 2021

Voormalige hobbypiloot vormt militair vliegtuig om tot B&B: “Plaats voor twee personen. Én een douche”

HLN
Voormalige hobbypiloot vormt militair vliegtuig om tot B&B: "Plaats voor twee personen. Én een douche"
"Dat is nogal een attractie voor in een boerendorp", klinkt het bij de wandelaars. Je kan er dan ook niet naast kijken. Sinds kort staat er een Russisch militair vliegtuig in Eigenbilzen. Het toestel is van Luc Degens (54), die zelf uren doorbracht in verschillende cockpits als hobbypiloot. "Ik ga het vliegtuig ombouwen tot een B&B", klinkt het vastberaden. Tegen de zomer zou 'Air-Bilzenn' van start kunnen gaan.
Lees verder

Iedereen een personal trainer? Veel vraag naar coaches nu fitnesscentra dicht zijn door corona: "Zijn 'komaan meid!' trekt me op gang"
Valerie De Booser toonde in 'Latem Leven' hoe ze boksles krijgt van een personal trainer. En zij is niet de enige: sinds de fitnesscentra dicht zijn, kunnen personal trainers of PT's amper nog aan de vraag voldoen. "Ik heb de meest extreme maanden uit mijn elf jaar als personal trainer achter de rug", zegt coach Johan Gerets. Drie liefhebbers getuigen.
Lees verder

Aaron Blommaert is dé favoriet van 'Familie'-kijkers: "Ik krijg vaak berichtjes, van meisjes én jongens"
Vlaanderen heeft er al een tijdje een nieuwe lieveling bij: Aaron Blommaert (18), die in 'Familie' Raven speelt, de ineens opgedoken zoon van Lars (Kürt Rogiers). Jongeren kenden Aaron al van '4eVeR', 'Junior Eurosong' en 'The Voice Kids'. En van de boyband BOBBY. Maar voor deze knappe jongen is 2020 echt wel het jaar van dé grote doorbraak geweest. "Toen de cafés nog open waren, kreeg ik via een barman vaak een briefje toegeschoven van een meisje. 'Voor de zoon van Lars', las ik dan."
Lees verder

'Wonder Woman'-regisseur pleit voor meer diversiteit in superheldenfilms
Regisseur Patty Jenkins (49) denkt dat er meer variatie nodig is in superheldenfilms. Het is volgens haar de enige manier om ze relevant te houden voor toekomstige generaties. Jenkins regisseerde 'Wonder Woman 1984'. Ze deed haar uitspraken op Twitter.
Lees verder

Premier De Croo: "Wil u terug naar de kapper, hou u dan aan de regels"
In een gesprek met De Zondag kijkt premier Alexander De Croo (Open VLD) hoopvol naar de toekomst, maar beseft hij ook dat het nieuwe jaar een reeks uitdagingen met zich mee zal brengen. "Het vrije leven is helaas nog niet helemaal terug."
Lees verder

Minder verkoop bij modehandelaars: "Bijzonder slecht winterseizoen"
Zelfstandige modewinkels hebben het voorbije winterseizoen beduidend minder verkocht dan een jaar geleden: gemiddeld 28,3 procent. Dat blijkt uit een bevraging van Mode Unie, de sectorfederatie voor de zelfstandige modedetailhandel, in aanloop naar de start van de solden.
Lees verder

Stoppen met roken uit schrik voor corona? Dit is het advies van de tabacoloog
Stoppen met roken: het is traditioneel één van de meest gemaakte goede voornemens voor de gezondheid. Maar terwijl in onze buurlanden meer rokers van hun slechte gewoonte af willen omwille van corona, zien tabacologen bij ons eerder het omgekeerde. "Rokers roken vandaag meer dan in normale tijden én ze zijn vaak niet bereid om nu te stoppen", zegt tabacoloog Els Bosch. Ze legt uit hoe je tóch neen kan zeggen tegen de sigaretten én doorprikt enkele veelgehoorde fabels over (stoppen met) roken.
Lees verder

Zijn lightsigaretten gezonder dan gewone? En wat met de e-sigaret? Tabacoloog doorprikt feiten en fabels over roken én legt uit hoe je ermee stopt
Stoppen met roken: het is traditioneel één van de meest gemaakte goede voornemens voor de gezondheid. Maar terwijl in onze buurlanden meer rokers van hun slechte gewoonte af willen omwille van corona, zien tabakologen bij ons eerder het omgekeerde. "Rokers roken vandaag meer dan in normale tijden én ze zijn vaak niet bereid om nu te stoppen", zegt tabacoloog Els Bosch. Ze legt uit hoe je tóch neen kan zeggen tegen de sigaretten én doorprikt enkele veelgehoorde fabels over (stoppen met) roken.
Lees verder

Verenigd Koninkrijk gaat vaccinatiecampagne flink opvoeren
In het Verenigd Koninkrijk wordt het inenten van inwoners tegen het coronavirus volgende week verder opgevoerd. Dan wordt een tweede coronavaccin in gebruik genomen. Ook openen dan honderden nieuwe locaties de deuren waar mensen terecht kunnen om ingeënt te worden, meldt gezondheidsdienst NHS zondag. Er zijn op dit moment al zo'n zevenhonderd vaccinatieposten.
Lees verder

Tiener (16) gedood en vier anderen gewond bij schietpartij in Bordeaux
Een tiener van 16 is zaterdagavond om het leven gekomen bij een schietpartij in de Franse stad Bordeaux. Vier andere jongeren zijn gewond geraakt. Dat heeft de lokale politie zondag bekendgemaakt.
Lees verder

De eerste voor Price of de derde voor Anderson? Alles wat moet u weten over de finalisten op het WK Darts
Vanavond volgt de apotheose van meer dan twee weken WK Darts. Gerwyn Price en Gary Anderson kijken elkaar vanaf 20u40 in de ogen. De eerste voor Price of de derde voor Anderson? Met deze voorstelling van de finalisten bent u helemaal klaar voor de grote finale, die de winnaar een slordige 550.000 euro oplevert. De eindstrijd is vanavond uiteraard te bekijken op VTM 4.
Lees verder

Te lang, te heet of een vuile spons: 8 fouten die iedereen maakt onder de douche
Of je er nu je dag mee begint of mee eindigt, er gaat niets boven een goede douchebeurt. Maar wist je dat veel mensen fouten maken in de douche die hun huid op lange termijn kan beschadigen? Wij lijsten enkele van de meest cruciale vergissingen op en toetsten af met dermatoloog Thomas Maselis: "We wassen ons eigenlijk te veel."
Lees verder

Slechts 10 procent hotelkamers aan kust bezet tijdens kerstvakantie en ruim een kwart minder dagtoeristen dan vorig jaar
Westtoer heeft een eerste balans opgemaakt van de kerstvakantie. Daaruit blijkt dat er ondanks de coronacrisis toch nog 1,25 miljoen overnachtingen waren aan de kust. De bezetting van de hotels lag slechts op 10 procent, maar bezoekers maakten vooral gebruik van vakantiewoningen en ook heel wat tweedeverblijvers zakten af naar zee.
Lees verder

600.000 dagtoeristen trokken tijdens de Kerstvakantie naar de kust om te wandelen of te genieten van de natuur
Westtoer heeft een eerste balans opgemaakt van de kerstvakantie. Daaruit blijkt dat er ondanks de coronacrisis toch nog 1,25 miljoen overnachtingen waren aan de kust. De bezetting van de hotels lag slechts op 10 procent, maar bezoekers maakten vooral gebruik van vakantiewoningen en ook heel wat tweedeverblijvers zakten af naar zee.
Lees verder

Erika Vlieghe tempert hoerastemming: "Als cijfers verslechteren, moet je niet enkel naar onderwijs kijken"
Het aantal nieuwe besmettingen in ons land zit in dalende lijn, maar infectiologe Erika Vlieghe tempert de hoerastemming. Er zijn immers de Britse coronavariant, de ongunstige evolutie in onze buurlanden en tal van Belgische families die net op vakantie in het buitenland zijn geweest.
Lees verder

Brand die jeugdhuis De Tunne vernielt, werd aangestoken: "Verschrikkelijk dat iemand in staat is dit te doen"
De brand die zaterdagnacht op de jeugdsite langs de Krekelstraat in Izegem heeft gewoed, heeft jeugdhuis De Tunne volledig verwoest. Dat is zondagochtend bij klaarlichte dag helemaal duidelijk geworden. Politie en parket gaan uit van brandstichting en zijn een zoektocht naar de dader(s) gestart. "Verschrikkelijk dat iemand in staat is dit te doen", aldus burgemeester Bert Maertens (N-VA).
Lees verder

Waar zit Ma? Stichter van e-commercegigant Alibaba sinds oktober niet meer in het openbaar verschenen
Waar zit Ma? Het zou de titel van een deurenkomedie uit het dorpstoneel kunnen zijn, maar het is de vraag die de financiële en Aziatische wereld bezighoudt. Van Jack Ma, stichter van e-commercegigant Alibaba is al sinds oktober in het openbaar niets meer vernomen. Heeft de Chinese multimiljardair het verkorven bij het regime?
Lees verder

Toby Price wint eerste rit bij motoren, titelverdediger Brabec rijdt verloren
Toby Price (KTM) heeft de openingsrit in de Dakar bij de motoren gewonnen. De Australiër had bij aankomst 31 seconden voorsprong op de Argentijn Kevin Benavides (Honda). KTM-rijders Matthias Walkner en Sam Sunderland eindigden als derde en vierde. Titelverdediger Ricky Brabec (Honda) verdwaalde vroeg in de rit en verloor meer dan 18 minuten.
Lees verder

Nu 'Big Brother' terugkeert: "De wazige nachtbeelden en bewegende dekbedjes hebben we achter ons gelaten"
De televisie-comeback van het jaar is nu al een feit. Twintig jaar nadat de deuren van het 'Big Brother'-huis voor het eerst openzwaaiden, wordt de moeder aller realityprogramma's vanaf maandag nieuw leven ingeblazen. Heeft die reanimatiepoging kans op succes?
Lees verder

Belle Perez blikt vooruit op overgangsjaar: "'Ik wil in 2021 de beste versie van mezelf worden!"
2020 was een bijzonder jaar. Maar er zijn gelukkig nog zekerheden: een nieuw kalenderjaar is ook het uitgelezen moment om even je ogen te sluiten en alvast even weg te dromen over wat er in het nieuwe jaar zal komen. "In 2021 wil ik beter worden in alles", aldus latino zangeres Belle Perez die straks 45 wordt. Tijd voor een openhartig gesprek.
Lees verder