Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 11 januari 2021

Vogue zet Kamala Harris op de cover, maar pakt dat helemaal fout aan

HLN
Vogue zet Kamala Harris op de cover, maar pakt dat helemaal fout aan
Aanstaande vicepresident van de Verenigde Staten Kamala Harris covert het februarinummer van de Amerikaanse Vogue. Niet met een, maar met twee verschillende covers. En daar is op sociale media veel om te doen. "Hoofdredactrice Anna Wintour begrijpt niets van zwarte vrouwen."
Lees verder

Bijna 10 jaar cel voor Nederlandse moeder die dochtertje (8) van flat gooide
De Nederlandse Hélène J. is vandaag in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van 9 jaar en 9 maanden voor doodslag op haar dochter Sharleyne (8). Volgens het hof in Leeuwarden (Friesland) kan het niet anders dan dat J. Sharleyne naar beneden heeft gegooid, of door toedoen van J. is gevallen. Voor een vooropgezet plan het kind te doden - en daarmee moord - zien de rechters geen bewijs.
Lees verder

Tot nog toe drie meldingen van milde bijwerkingen door coronavaccins in België
Er zijn sinds de start van de vaccinatiecampagne in ons land tot en met 5 januari drie gevallen van bijwerkingen van het coronavaccin van Pfizer/BioNTech gemeld. Dat zegt het Federaal Agentschap voor de Geneesmiddelen (FAGG) op zijn website.
Lees verder

George Clooney haalt uit naar Trump: "Hij belandt in de vuilbak van de geschiedenis"
Dat Donald Trump niet van plan was om zich bij zijn nederlaag neer te leggen, wisten we al langer, maar de betoging op het Capitool moet wel het toppunt geweest zijn. Acteur George Clooney is alvast niet te spreken over de acties van de president en dat laat hij ook duidelijk merken in een recent interview.
Lees verder

SHOWBITS. Kim Van Oncen steunt Kaat Bollen en Maureen is nog niet helemaal klaar voor de nieuwe week
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Angela Merkel vindt Twitter-ban Trump "problematisch"
De Duitse bondskanselier Angela Merkel vindt de permanente schorsing van de Amerikaanse president Donald Trump door Twitter "problematisch". Dat heeft haar woordvoerder vandaag gezegd.
Lees verder

Duitse ministers hopen met nieuw vliegtuig voortaan wél op tijd aan te komen
Met een gloednieuw regeringstoestel hopen Duitse bewindslieden jaren van vliegtuigpech achter zich te laten. Technische problemen zorgden in het verleden nogal eens voor oponthoud. De Duitsers hopen voortaan weer pünktlich op tijd te verschijnen op afspraken.
Lees verder

Dries Mertens staat weer op het trainingsveld bij Napoli
Dries Mertens heeft de trainingen bij Napoli hervat. Dat heeft de Italiaanse club gemeld. De Rode Duivel trainde zowel individueel als deels met de groep.
Lees verder

Nabij Brussel-Noord opgepakte twintiger overlijdt dik uur na arrestatie
Een jongeman die zaterdagavond nabij het Brusselse Noordstation is opgepakt, is een dik uur later overleden in het ziekenhuis. Dat bevestigt het Brusselse parket vandaag.
Lees verder

'General Hospital'-acteur John Reilly overleden
De Amerikaanse acteur John Reilly, vooral bekend van 'General Hospital' en 'Dallas', is overleden. Hij werd 84 jaar oud. Dat laat zijn dochter Caitlin weten op Instagram.
Lees verder

Verpleegster al vier weken vermist in Frankrijk "nadat ze 's nachts honden uitliet": welke pistes liggen er op tafel?
Een 33-jarige verpleegster is nu al bijna vier weken vermist in Frankrijk. Ondanks intensief speurwerk vinden speurders niet de minste aanwijzing. Het enige wat wel lijkt vast te staan, is dat er kwaad opzet mee gemoeid is.
Lees verder

Het is eens wat anders: Carrasco en co in een Seat Panda naar training in sneeuwstad Madrid
Uitzonderlijke weersomstandigheden zorgen voor uitzonderlijke vervoersmiddelen, moet Yannick Carrasco gedacht hebben. En zo gebeurde het dat de Rode Duivel samen met ploegmaats Thomas Lemar, Mario Hermoso en Šime Vrsaljko in een Seat Panda naar de training trok. Tot jolijt van Marcos Llorente, Alético-aanvaller die zich maar al te graag liet voorbijsteken.
Lees verder

Coronadode is meestal oud en vrouw: dit hebben we geleerd na 20.000 overlijdens
Met 20.038 coronaoverlijdens is zondag is een nieuwe, trieste kaap in ons land overschreden. Opvallend: het dodental van de tweede golf is nu al hoger dan de eerste. En de Vlaamse woonzorgcentra worden daarbij niet bepaald gespaard. Dit leren we uit de zware dodentol.
Lees verder

Parijs stemt in met transformatie van Champs-Elysées tot 'buitengewone tuin'
Anne Hidalgo, burgemeester van Parijs, geeft groen licht om de beroemdste avenue van de Franse hoofdstad te transformeren. De make-over zal 250 miljoen euro kosten, maar zal niet plaatsvinden voor de Olympische Zomerspelen van 2024 in Parijs.
Lees verder

Verrassing in 'Big Brother': kandidaten in dozen hopen een plekje in het huis te bemachtigen
Vier mysterieuze kartonnen dozen zorgen voor heel wat stress bij 'Big Brother'-kandidaten Theo, Daniëlle en Thomas, want daarin zitten nieuwe bewoners. Alleen mogen er slechts drie nieuwe kandidaten het huis in ...
Lees verder

"De dag dat Arnold Schwarzenegger president werd": gaan er grootse plannen schuil achter verzoenende speech?
Dertig miljoen keer was ze vanochtend al bekeken, de toespraak waarin Arnold Schwarzenegger de bestorming van het Capitool vergeleek met de Kristallnacht van de jaren dertig, toen de nazi's hun ware aard lieten zien. De acteur was altijd een Republikein — en zelfs een goede vriend van Rudy Giuliani — maar bestempelt Trump nu als "de slechtste president ooit". Wil hij zelf misschien nog in het Witte Huis geraken?
Lees verder

Studie: "Passagiers in vliegtuigen kunnen ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch besmet raken"
Passagiers op het vliegtuig kunnen ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch besmet raken met het coronavirus. Dat toont een studie uit Nieuw-Zeeland aan. Mondmaskers en preventieve testen bieden dus geen garantie.
Lees verder

OVERZICHT. Zoveel vaccins diende België al toe in vergelijking met het buitenland
Op basis van de huidige gegevens schat de taskforce vaccinatie dat de vaccinatiecampagne na de zomer, "richting september", tot een goed einde gebracht moet kunnen zijn. Het voornemen is om tegen dan 70 procent van de bevolking in te enten, de drempel om groepsimmuniteit te bereiken. In Vlaanderen zou zelfs iedereen nog voor de zomer gevaccineerd kunnen worden, "als er genoeg vaccins zijn". Op deze pagina houden we u continu op de hoogte van de vaccinaties in eigen land en in het buitenland.
Lees verder

Deze Gentse eventorganisator wil experimenteren of we veilig kunnen fuiven: "Sneltest, mondmaskers en niet zoenen op de dansvloer"
Een dansfeest, met een paar honderd mensen in een zaal, met maskers op: het kan veilig, zo bewijst een test in Barcelona. Vijfhonderd fuivers die eerst een sneltest moesten ondergaan, 0 besmettingen. Maar bij de Vlaamse overheid staat men op de rem voor zo'n experiment: "Sneltesten bij gezonde mensen zijn niet voldoende betrouwbaar." Toch wil de Gentse eventorganisator zijn idee doorduwen: "Als we niks doen, blijft alles dicht. Dan blijven de mensen die willen dansen naar illegale feesten in kelders trekken. Dat moeten we toch beter kunnen organiseren?"
Lees verder

Vaccins van Moderna vanaf vandaag verdeeld in Europa, aankomst in België voorlopig onbekend
De eerste doses van het coronavaccin van Moderna worden vanaf vandaag verspreid in Europa. Dat meldt de Amerikaanse farmagroep in een persbericht. Onder meer in Nederland, Frankrijk en Duitsland wordt het vaccin vandaag al geleverd, een exacte datum voor België is er nog niet.
Lees verder