Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 20 januari 2021

Vijftiger krijgt zeven jaar cel voor verkrachting van stiefdochter, terwijl hij trouwplannen heeft met haar moeder

HLN
Vijftiger krijgt zeven jaar cel voor verkrachting van stiefdochter, terwijl hij trouwplannen heeft met haar moeder
Een 50-jarige man uit Sint-Truiden is veroordeeld tot een celstraf van zeven jaar voor de verkrachting van zijn stiefdochter. De man woont nog steeds in bij het slachtoffer en haar moeder. Hij maakte zelfs doodleuk nog trouwplannen met de vrouw.
Lees verder

Hugh Grant weet niet veel meer over 'Love Actually': "Hoe eindigt het ook alweer?"
Hoewel Hugh Grants rol in de film 'Love Actually' een van zijn bekendste is, herinnert de acteur zich maar weinig van de film. In een interview met 'Digital Spy' geeft de 60-jarige Hugh zelfs toe dat hij niet meer weet hoe de film eindigt. "Je moet me even helpen, met wie eindig ik ook alweer?"
Lees verder

Na Diaby, Ashimeru en Hahn sluit Kompany extra aanwinsten niet uit: "Als er een opportuniteit komt…"
Vincent Kompany verscheen na een slapeloze nacht - "Ik slaap nooit na een match" - zeer ontspannen op de persconferentie. Amper twaalf uur na de 3-0-zege tegen Charleroi sprak hij over de mercato: "Als er een opportuniteit komt…"
Lees verder

Kamer geeft groen licht voor verlenging solden tot midden-februari
De Kamercommissie Economie heeft unaniem het licht op groen gezet voor een verlenging van de solden tot 14 februari. Het wetsvoorstel van de Franstalige liberalen had gisteren al de steun gekregen van onder meer minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS).
Lees verder

Babysitter van 7-jarig meisje blijkt pedofiel met extreme fantasieën: "Zijn berichten waren walgelijk en verontrustend. Hij wilde het meisje zelfs delen met anderen"
Hij werkt in een subtropisch zwembad en organiseert in bijberoep verjaardagsfeestjes voor kinderen. Via zo'n feestje kwam B.V. (23) uit Mol in contact met de 7-jarige Lisa. Hij stelde haar ouders voor om gratis op haar te babysitten. Een excuus om acht maanden zijn seksuele fantasieën met Lisa te beleven. Een deal met een Nederlandse pedofiel, met wie hij haar gedragen ondergoed ruilde, deed hem uiteindelijk de das om. "Mijn dochter moet nu elke dag slapen in de kamer waar hij aan haar heeft gezeten", getuigt de moeder van het slachtoffer.
Lees verder

Elia staat achter idee van onderzeese kabel naar Denemarken
Hoogspanningsbeheerder Elia staat achter de plannen van energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) om een onderzeese kabel te trekken naar Denemarken, om zo toegang te krijgen tot de groene elektriciteit die er wordt opgewekt door de vele windmolens.
Lees verder

Van drenkeling tot subtopper: het aparte verhaal van de kustploeg KV Ommezwaai
Drie jaar lang was KV Oostende een drenkeling in het Belgisch voetbal. Maar kijk: negen maanden na de reanimatie door het Amerikaanse PMG, zwemt KVO vrolijk in de subtop. De renaissance van de kustploeg, met de Duitse trainer Blessin als enige toptransfer.
Lees verder

Einde voor de muur en terug naar klimaatakkoord: Biden zet meteen 17 stappen om beleid van Trump terug te draaien
Joe Biden zal meteen nadat hij zijn intrek in het Witte Huis heeft genomen, zeventien presidentiële acties ondernemen om maatregelen van Donald Trump van tafel te vegen. Zo zal hij de Verenigde Staten volgens zijn adviseurs laten terugkeren naar het klimaatakkoord van Parijs en naar de Wereldgezondheidsorganisatie.
Lees verder

"Die brief betekende het einde van onze relatie": vader Meghan Markle getuigt op proces tegen Britse krant
Een opvallende getuigenis op het proces dat Meghan Markle (39) aanspande tegen de uitgever van de Britse krant The Mail on Sunday. Haar vader, Thomas Markle (76), deed dinsdag z'n zegje... in het voordeel van de krant.
Lees verder

UEFA maakt 'Fans Team of the Year' bekend, met daarin ook een plaatsje voor Kevin De Bruyne
Kevin De Bruyne is opgenomen in het UEFA Fans Team of the Year. Meer dan zes miljoen surfers brachten hun stem uit en de middenvelder van Manchester City krijgt logischerwijze nog heel wat schoon volk rond zich. Zo bevolkt hij in de ploeg, die in een 4-3-3-formatie werd neergezet, het middenveld samen met Messi en Thiago Alcántara. Voorin kozen de fans voor de drietand Neymar-Lewandowski-Cristiano Ronaldo, achterin krijgt Neuer een verdediging met Davies, Van Dijk, Sergio Ramos en Kimmich voor zich. Champions League-winnaar Bayern München is met vier spelers (vier en een half eigenlijk, want Alcántara vertrok deze zomer naar Liverpool) de hofleverancier van het sterrenensemble.
Lees verder

Yasmine Marchals zoontje heeft diabetes, dus moest ze anders leren bakken: 3 slimme recepten uit haar boek 'Ongewoon zoet'
Als fervente bakster deelde Yasmine Marchal op haar blog 'Tartes Yaya' alles wat lekker en zoet is. Toen zoontje Ilyas diabetes type 1 bleek te hebben, gooide ze haar bakexperimenten om door vetten, suikers en vezels slim te combineren en het toch lekker te houden. Zo kan iedereen ervan genieten. Haar succesrecepten heeft ze gebundeld in 'Ongewoon zoet' en wij mogen exclusief drie recepten uit het boek prijsgeven. Van koekjes over kokosrotjes tot taart: met de slimme ingrepen van Yasmine zijn die heerlijke zoetigheden een pak minder ongezond.
Lees verder

Baasje breekt enkel en belandt in gips, hond mankt mee om hem hart onder de riem te steken
Een been in het gips? Doffe ellende meestal, maar deze hond vond de perfecte manier om zijn baasje op te beuren. Bill heft tijdens het wandelen zijn linkerpoot op en imiteert zo op onnavolgbare wijze het manke loopje van Russell Jones. De hartverwarmende beelden zijn inmiddels al miljoenen keren bekeken.
Lees verder

Proces tegen Navalny over smaad uitgesteld
Het proces tegen de Kremlincriticus Aleksej Navalvy over het volgens aanklagers belasteren en beledigen van een oorlogsveteraan, is uitgesteld tot 5 februari. Het zou vandaag van start zijn gegaan, maar de advocaat van Navalny heeft gezegd dat het verschoven is.
Lees verder

"Behoor je tot de top? Dan heb je recht op een betere deal": toernooidirecteur Australian Open verdedigt privileges Djokovic en co
Novak Djokovic die in bloot bovenlijf een balletje slaat op zijn balkon van zijn hotelkamer in Adelaide. Genietend van de Australische zon. Een van de privileges van de tennistop. De iets mindere goden moeten het doen met een hotelkamer zonder balkon in Melbourne. Craig Tiley, de toernooidirecteur van de Australian Open, staat volledige achter die privileges. "Als je tot de top behoort, heb je recht op een betere deal."
Lees verder

"Totale waarde bitcoins komt overeen met bijna 10 procent van wereldwijde bankensector"
De totale waarde van alle bitcoins is door de sterke koersstijging van de digitale munt gestegen naar een bedrag van circa 560 miljard euro. Volgens onderzoek door het Ierse handelsplatform voor digitale munten Cryptoparrot komt dat neer op bijna 10 procent van de waarde van de wereldwijde bankensector, van meer dan 6 biljoen euro.
Lees verder

Poirier over gevecht met McGregor: "Ik mep hem knock-out in de eerste ronde"
Dustin Poirier zweert dat hij Conor McGregor in de eerste ronde knock-out slaat. Voormalig interim lichtgewicht kampioen Poirier is helemaal klaar om de Ier aankomend weekend een lesje te leren, als herkansing op de verloren ontmoeting in 2014.
Lees verder

Warner Bros. komt met nieuwe 'Willy Wonka'-film in 2023
Wie dacht dat we ondertussen alle remakes wel gehad hadden, heeft het mis. Warner Bros. heeft er nóg eentje voor ons in petto. De filmproducent kondigde zonet aan dat ze in 2023 een nieuwe 'Willy Wonka'-film willen uitbrengen.
Lees verder

Verplichte push-ups voor toeristen die geen mondmasker dragen op Bali
Buitenlanders die geen mondkapje dragen op het Indonesische eiland Bali, lopen het risico te worden verplicht tot push-ups of squats. Dat is te zien op beelden die op sociale media circuleren.
Lees verder

Einde verhaal voor Batshuayi en Benteke bij Crystal Palace, dat dicht bij nieuwe Franse spits staat
Crystal Palace neemt straks afscheid van zijn twee Rode Duivels, Christian Benteke en Michy Batshuayi. De club plant een toekomst zonder. De Franse aanvaller Jean-Philippe Mateta (Mainz) is onderweg.
Lees verder

Petitie om Schotse luchthaven nabij Trumps golfresort te herdopen tot 'Biden International'
Donald Trump had naar verluidt plannen om deze week nog naar zijn golfbaan in Schotland te vliegen. De Schotten zouden de uittredende Amerikaanse president alvast niet met open armen ontvangen. Er is zelfs een petitie opgestart om de luchthaven Glasgow Prestwick, die bij Trumps golfterrein ligt, om te dopen tot Joe Biden International Airport. Al meer dan 6.000 mensen hebben de online petitie ondertekend.
Lees verder