Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 22 januari 2021

Verplichte registratie, buiten wachten en ramen en deuren open: 9 strenge regels voor kappers

HLN
Verplichte registratie, buiten wachten en ramen en deuren open: 9 strenge regels voor kappers
Het Overlegcomité heeft beslist dat de kappers opnieuw mogen openen op 13 februari, als de coronacijfers dan "goed genoeg" zijn. De heropening gebeurt onder uiterst strikte voorwaarden. Kappersfederatie Febelhair noemt die voorwaarden alvast praktisch en financieel moeilijk haalbaar. De Belgische Beauty Federatie (BBF) is nog scherper, die noemt de voorwaarden "absurd".
Lees verder

Olav Spahl, directeur Topsport BOIC, over heikele thema's van Tokio: "Denk dat renners uit Tour wel naar Spelen zullen kunnen"
Over zes maanden beginnen in Tokio de Olympische Spelen. Een jaar later dan gepland. Tijd om Olav Spahl, directeur Topsport van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC), enkele actuele thema's voor te leggen. Komen de Spelen er? Hoe zit het met de vaccinaties van de atleten? En wat met de quarantaine eens in Japan gearriveerd?
Lees verder

Nieuwe teststrategie: langere isolatie, alle laboratoria sporen vanaf volgende week varianten op
De ministers van Volksgezondheid van ons land hebben een nieuwe teststrategie op punt gesteld. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) vrijdag laten verstaan op de persconferentie na het Overlegcomité. "Testen, isoleren, vaccineren", is de mantra waarmee Vandenbroucke de strategie samenvatte.
Lees verder

Minister Annelies Verlinden: "Politie gaat controles uitvoeren op verbod op niet-essentiële reizen"
We kunnen niet elke wagen aan de grens controleren, maar de politie gaat wel degelijk controles uitvoeren op het verbod op niet-essentiële reizen. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) gezegd aan VTM NIEUWS.
Lees verder

Belgisch-Nederlandse Maya Weug (16) krijgt opleiding bij Formule 1-team Ferrari
Formule 1-team Ferrari heeft voor het eerst in haar geschiedenis een vrouwelijke coureur gecontracteerd, een in Spanje opgegroeid Belgisch-Nederlands meisje. Het gaat om de 16-jarige Maya Weug, die uitkomt in de klasse kart. Ze zal bij de Italianen worden opgeleid in hun academie.
Lees verder

Van Ranst: "Het worden nog spannende weken"
Binnen twee weken zullen we meer duidelijkheid hebben over de nieuwe coronavarianten. Het worden spannende weken. Dat heeft viroloog Marc Van Ranst gezegd bij VTM Nieuws over de beslissing van het Overlegcomité om pas op 5 februari uitsluitsel te geven over de heropening van niet-medische contactberoepen.
Lees verder

LIVE. Feestje Gladbach gaat niet door na tussenkomst VAR
• Bundesliga • Aftrap: 20u30 • Borussia-Park • Thomas Meunier bij Borussia Dortmund
Lees verder

Delicate verhaallijn sluipt 'Thuis' binnen: Bob getroffen door kanker
Extreme emoties deze week in 'Thuis'. Twee dagen geleden verbaasde Christine (Daphne Paelinck) de kijker nog met het heuglijke nieuws dat ze zwanger is. Vrijdag was het de beurt aan haar ex-echtgenoot Bob (Christophe Haddad) om te verrassen. Die is de wanhoop nabij, nu hij ontdekt heeft dat hij lymfeklierkanker heeft. De kijker mag zich de komende maanden verwachten aan pakkende televisie, want zijn ingrijpende behandeling zal in beeld komen.
Lees verder

Veel troepen National Guard besmet met corona of in quarantaine: massale bewaking op inauguratie "superverspreiderevent"?
Honderden militairen van de Nationale Garde die opgetrommeld waren om Washington te bewaken tijdens de beëdiging van Joe Biden, zijn positief getest op het coronavirus of zitten in quarantaine in hotels, meldt nieuwssite Politico.
Lees verder

Anderlecht heeft Deense flankaanvaller beet: Bruun Larsen al in stadion tegen Waasland-Beveren
Anderlecht heeft zijn vierde versterking van deze winter. Paars-wit huurt Jacob Bruun Larsen (22) van Hoffenheim. De Deen legde fysieke tests af in het UZ Gent en is present in het stadion tegen Waasland-Beveren. Het is enkel nog wachten op de aankondiging van de deal.
Lees verder

Horeca Vlaanderen niet tevreden, vraagt extra steun: "Impact wordt zwaarder en zwaarder"
Horeca Vlaanderen had aan de regering gevraagd om op 1 maart open te kunnen gaan, mits inachtname van strenge voorzorgsmaatregelen, maar daar is na het Overlegcomité geen sprake van. "Dit is niet de ambitieuze nieuwjaarsbrief die we gehoopt hadden te horen", zei Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen, in het VRT-journaal.
Lees verder

Een 'verklaring op eer' als je reist: wat houdt dat in?
Niet-essentiële reizen naar het buitenland zijn verboden vanaf 27 januari. Er worden wel uitzonderingen gemaakt en men gaat daarbij werken met een 'verklaring op eer' als je reist. Wat is zo'n verklaring en hoe kan je één bemachtigen?
Lees verder

LIVE. Anderlecht neemt match in handen: Amuzu, Mukairu en Vlap komen nog niet tot scoren
• Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Lotto Park • Breit RSCA vervolg aan goede flow?
Lees verder

LIVE. Verdediger Elvedi maakt z'n tweede, Gladbach weer in de match
• Bundesliga • Aftrap: 20u30 • Borussia-Park • Thomas Meunier bij Borussia Dortmund
Lees verder

Mag ik familie in het buitenland bezoeken? En krijg ik het geld van mijn geannuleerde reis terug? Alle vragen over het reisverbod beantwoord
Niet-essentiële reizen worden tijdelijk verboden. Maar wat betekent dat precies? Wanneer mag u wel nog de grenzen oversteken? Wat gebeurt er met de reis die u al geboekt had? Krijgt uw uw geld terug of wordt het een voucher? 18 vragen, even veel antwoorden.
Lees verder

Hoge dosis bloedverdunners voorkomt ernstiger verloop corona
Een hoge dosis bloedverdunners kan voorkomen dat coronapatiënten ernstig ziek worden. Ook kunnen zij door de behandeling met deze antistollingsmiddelen beter herstellen. Dat blijkt uit tussentijdse resultaten van een wereldwijde studie onder ongeveer 1.400 matig zieke coronapatiënten.
Lees verder

PORTRET. Mithra-topman François Fornieri: 'Waalse Marc Coucke' ruilt geliefde Ferrari's voor bankje in cel
De bekendste zakenman van Luik, François Fornieri (58), wordt al een tijdje achtervolgd door schandalen. Het gerecht voert een onderzoek naar verduistering en van misbruik van vennootschapsgoederen met in de hoofdrol Fornieri. De flamboyante CEO van farmabedrijf Mithra werd deze week aangehouden en urenlang ondervraagd. Wie is die 'Waalse Marc Coucke' eigenlijk, die nu op een betonnen bankje zit in de cel in plaats van in zijn geliefde Ferrari?
Lees verder

Voormalig Hitler-hotel met ondergronds bunkercomplex verkocht
Het Zuid-Duitse hotel waar Adolf Hitler tijdens zijn vakanties hooggeplaatste nazi's ontving, is verkocht. Een ondernemersfamilie uit Berchtesgaden kocht het voor een onbekend bedrag, melden Duitse media. Sotheby's International Realty, een franchisepartner van het bekende veilinghuis, bood het historische pand in februari vorig jaar aan voor 3,65 miljoen euro.
Lees verder

LIVE. Rusten bij 0-0, El Hadj schoot vlak voor rust op de paal
• Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Lotto Park • Breit RSCA vervolg aan goede flow?
Lees verder

Ex-Miss Cilou Annys verwelkomt tweede kindje: "Jij maakt ons compleet"
Ex-Miss België Cilou Annys (29) en haar partner Désiré (37) zijn de trotse ouders geworden van hun tweede kindje, zo laat het koppel weten via Instagram. De twee kregen een jongetje en verwelkomen zo een zoontje voor Liya, hun 4-jarige dochtertje.
Lees verder